Ailem onların istediği gibi biri olmaya zorluyor

YDSye çalışıyorum ama yoğunluktan aşırı odaklanamiyorum bu aralar. Bulunduğum ildeki ticaret odasına eğitime gidiyorum hocam seçti beni. Her gün kadrolara bakıyorum. Yani elimden geleni yapıyorum. Yalnız bunun bu konuyla ne alakası var? Ben bu konuyu içimi dökmek için açtım siz buradan benim hiç cabalamadigimi mi çıkardınız?

Ya tabiki hiçbir aile evladının kötülüğünü istemez ama dünya dediğiniz gibi degisti. Aile zoruyla evlilikler eskidendi. Ben zaten karşımdaki insanı tanımadan hemen evlenmem

Diyorum kabul ediyorlar iki gün sonra unutuyorlar

Kendi fikirlerine kendileri önem vermezlerken siz niye dinleyesiniz ki? Belli ki o an akıllarına ne gelirse söylüyorlar, sırf söylemiş olmak için.

Siz zaten en büyük golü istediğiniz üniversitede okuyarak atmışsınız, okulu kendiniz seçtikten sonra gerisi zaten geliyor.

Tanışmadan önce kariyerinizde ne yapacağınıza karar verin yalnız.

Akademi yapacaksanız asistanlık için kadrolar var mı? Neyle geçineceksiniz? Ne kadar maaş alınıyor?

Memur ataması diyor aileniz de sizin bölümümünüz için yeterli kontenjan açılıyor mu devlette? KPSS var o var şu var.

Özel sektöre gitseniz ne olur?

Herşeyi alt alta koyun, karar verin ona göre tanıştırın. Zira tanıştırdıktan sonra bu sefer de anneniz hemen yarın evlenin X in kızı hemen nişan yapmış diye baskı yapacak bu sefer de.

Zorunda degilsimiz. Zaten sunu soyleyeyim dedikleri gibi olsaniz yine yaranamazsinkz. Boyle ailelere yaranılmiyir o nedenle bildiginizi okuyun fikirlerinizi etkilemelerine izin vermeyin kendi işinizi k3ndi edinizi kendiniz seçin . Omür boyu o iste çalisacak olan da ayni evde evli yasayacak olan da sizsiniz.

Annene söyle memur olmak öyle eskisi gibi degil , tek maaşla geçinemiyor ki memurlar, kira bile ödeyemiyorlar, açlık sınırı altında yaşıyorlar ...

Çabalamadığınızı değil ama odak noktanızın hedefinizle çakışmada olmadığını çıkardım. Başarı istiyorsanız bakış açınızı değiştirin. Evliliği, aile yaşantısını, görücüyü vasaireyi kafanızdan atın. Tamamen atın. Enerjinizi YDS'ye, ALES'e ve ortalama yükseltmeye yönlendirin. Anneniz de ne kadar konuşursa konuşsun sizin karalılığınız ve enerjiniz nedeniyle bir süre sonra susacaktır. Bu toplumda para ve statü birey olarak görülmenize neden olur. Paranız ve akademisyen olarak statünüz olunca istediğiniz gibi yaşama hakkına sahip olacaksınız. Eşimi "ben bununla evlenicem" diye ebeveynlerimle tanıştırdım sadece mesela, diğer akrabalarım düğünde gördüler, bitti . Çekirdek ailem ve sülalem kararlarımı kabullenmek zorundalar, çünkü ben onlardan bağımsız bir bireyim. Kabullenmeyenler, beğenmeyenler, arkamdan konuşanlar, evliliğimi ve hayat tarzımı eleştirenler, dedikodumu yapanlar var ama bana ne yani amaaan, istedikleri kadar konuşsunlar. Bu bağımsızlığı ve kayıtsızlığı bana sağlayan önümdeki unvan, toplum karşısındaki statüm. Bunlara sahip olabilmek için sizin yaşınızdayken enerjimin neredeyse tamamını akademisyen olmaya yönelik çalışmalara harcamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…