Ailem onların istediği gibi biri olmaya zorluyor

Tanıyorlar, çocuğun annesi ve kız kardeşleri iyiler ama babası ahlaksız ve zalim birisi. Zaten çocuk da o adamdan kaçmak için memur olup başka şehre gitti. Ben de aileme "Onyargili olmayalım en azından çocukla tanışalım" dedim, annem kabul etti. Ama sonradan yine fikir değiştirdi sanirim
Sen önce iş,güç meselelerini bir hallet. Çocuğuda iyice bir tanı. Çocuğun babasının kötü olması çocuğun değil adamın sorunu. Çocuktan emin olduktan sonra istersen bir yola girersin. Ailene özelliklede annene dil dökmeye çalışma. Belliki anlamayacak çünkü. Emin adımlarla kendi yolunda ilerle.

Sen önce iş,güç meselelerini bir hallet. Çocuğuda iyice bir tanı. Çocuğun babasının kötü olması çocuğun değil adamın sorunu. Çocuktan emin olduktan sonra istersen bir yola girersin. Ailene özelliklede annene dil dökmeye çalışma. Belliki anlamayacak çünkü. Emin adımlarla kendi yolunda ilerle.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bu cocukla 13 yaşındayken bir kere konusmuslugum var. Arkadaşımın teyzesinin oğlu kendisi. Baya akıllı birine benziyordu, o zamanlar 17 yaşındaydı o. Ben bilmiyordum babasının kötü olduğunu. Zaten iyice tanımadan kimseyle evlenmem

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bu cocukla 13 yaşındayken bir kere konusmuslugum var. Arkadaşımın teyzesinin oğlu kendisi. Baya akıllı birine benziyordu, o zamanlar 17 yaşındaydı o. Ben bilmiyordum babasının kötü olduğunu. Zaten iyice tanımadan kimseyle evlenmem
Çocukla sadece 13 yaşındayken 1 kere mi konuştun? Ondan sonra hiç konuşmadınız mı? Şu anda konuşuyo musunuz?

E daha ortada fol yok yumurta yok neden şimdiden bu muhabbetler açılıyor,annen çocuğu istemiyor falan?
Çocuğun haberi bile yok hiç bir şeyden. En son 13 yaşında konuşmuşsunuz. Belkide hayatında biri var çocuğun?
Yok, o da benden hoslaniyormus ama okulun bitmesini bekliyor. Zaten 5 ay kaldi. Çocuğun da var ailesinin de. Hatta yurtdisinda yaşayan teyzesi bile biliyor

İstediğiniz kişiyle evlenin tabi ama birinin babasının kötü karakterde biri olması babaannesinin intihar etmesinden daha çok etkiler sizi. Diğer çocuğa bu sebepten iyi ailesi yok deyip bu çocuğa babası onu ilgilendirmez demeniz hem hoş değil hem de çok çelişkili. Yani aileniz çelişkili zaten ama siz de onlar gibisiniz.

Ailemden çekiniyor maalesef :KK43:
Okulun bitince de değişen bir şey olmayacak ki senin ailen yine aynı olacak 13 yaşından beri konuşmamışsınız az değil yani. Ben demiyorum ki sevgili olun ama konuşun en azından. İlla ailenin bilmesine gerek yok. Ne ara tanıyacaksınız birbirinizi?

İstediğiniz kişiyle evlenin tabi ama birinin babasının kötü karakterde biri olması babaannesinin intihar etmesinden daha çok etkiler sizi. Diğer çocuğa bu sebepten iyi ailesi yok deyip bu çocuğa babası onu ilgilendirmez demeniz hem hoş değil hem de çok çelişkili. Yani aileniz çelişkili zaten ama siz de onlar gibisiniz.
Haklısınız ama benim istediğim çocuğun sadece babası kötü. Diğerinin bütün ailesi kötü. Arada böyle bir fark var işte

Okulun bitince de değişen bir şey olmayacak ki senin ailen yine aynı olacak 13 yaşından beri konuşmamışsınız az değil yani. Ben demiyorum ki sevgili olun ama konuşun en azından. İlla ailenin bilmesine gerek yok. Ne ara tanıyacaksınız birbirinizi?
Okul bitince en azından okulu bitirdim is buldum artık rahat bırakın derim. Gerekirse güzellikle gerekirse zorla

Yok, o da benden hoslaniyormus ama okulun bitmesini bekliyor. Zaten 5 ay kaldi. Çocuğun da var ailesinin de. Hatta yurtdisinda yaşayan teyzesi bile biliyor
Ne kadar tuhaf iliskileriniz var? Cocugun sana ilgisi oldugunu sagir sultan bile duymus ama sizin bir merhabaniz bile yok. Siz bu cocuga da cok bel baglamayin ailenize de boyun egmeyin.

Ne kadar tuhaf iliskileriniz var? Cocugun sana ilgisi oldugunu sagir sultan bile duymus ama sizin bir merhabaniz bile yok. Siz bu cocuga da cok bel baglamayin ailenize de boyun egmeyin.
Benden ötürü "Onunla konuşmak istiyorum ama kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Okulu bitene kadar bekleyecegim çünkü o çok yoğun" demiş. Haklı da. Hem okula hem ise hem de eğitime gidiyorum. Akşam saat 10da anca evde oluyorum. Çok yorucu bir senedeyim cidden. Çok bel baglamiyorum zaten tanımadan bir şey diyemem

Asla yapma.. hele evlilik gibi cok onemli bir konuda.. burda bolca okuyabilirsin evli cocuklu kadinlarin dramini..

Hevesinizi kırmak istemem ama yaklaşık 15 senelik bir akademisyen olarak, hatta iki ebeveyni, iki amcası ve bir teyzesi de akademik kariyere sahip biri olarak birkaç şey söylemek istedim. Akademi "annem onun babası kötü dedi; bunun babaannesi kendini asmış, o yüzden ailesi kötü; 13 yaşında bir kez konuştum, benden hoşlandığını yurt dışındaki teyzesi de biliyor; görüşmek için mezun olmayı bekliyorum" gibi bir yer değil. Odaklandığınız şeyler böyle basit meseleler olmamalı. Mesela yukarıda bir üye size YDS ve ALES sormuş, cevap vermemiş aile ilişkilerinizden bahsetmişsiniz. Gerçekten akademisyen olmak istiyorsanız şu an için odağınız sadece bu olmalı. Mesela ben dördüncü sınıfın güz döneminde ALES'i, bahar döneminde de ÜDS'yi (eskiden dil sınavı ÜDS idi, hey gidi günler 😅) halletmiş ve mezun olur olmaz kadro arayışına başlamıştım. Sizin bu merkezi sınav notlarınız nasıl? Uzmanlaşmak istediğiniz anabilim dalını seçtiniz mi? Yüksek lisans için kafanızda bir hoca ya da bir alan var mı? Yaşadığınız şehrin dışındaki üniversiteler de dahil olmak üzere kadro ilanlarına göz atıyor musunuz?

Herkese merhaba. Ben üniversite son sınıfım. 6 ay sonra okulum bitiyor. Hedefim akademisyen olmak.
Ailem özellikle de annem hep onun istediği gibi biri olmam için zorladı. Gerek giyimde gerekse başka şeylerde. Başkalarını övdü onları örnek gösterdi. Halbuki ben de gayet başarılı ve iyiydim. Ben de sevilirdim çevrem tarafından.
Beni istemediğim halde İmam Hatip'e gönderdiler. Üniversite okumaya gelince de annem İlahiyat okuyup hoca olmanı istiyorum dedi. Ben ise çok çalışıp kendi istediğim bölümü kazandım. Uluslararası Ticaret ve Lojistik okuyorum
6 ay sonra inşallah mezun olacağım bu sefer de memur ol baskısı başladı. Etrafımdakiler atanıyor diye benim de memur olmamı istiyor. Katip ol diyor. Ben hep akademisyenlik istedim. O yolda da ilerlemeyi düşünüyorum.
2 yil önce eskiden beri tanıdığımız bir aile beni kendi akrabalarının oğluna görücü olarak aradılar. Oğlan memurmus evi varmış öyle dediler. Ben istemediğimi belirttim. Çünkü o aile iyi değil. Oğlanın babaannesi kendini asarak intihar etti. Ben ta çocukluğumdan beri biliyorum onları. Kadın bi keresinde annemin yüzüne telefonu kapattı. Babam da onlar iyi degil dedi. Annem hep ısrar etti. "Fazla yasin geçmeden evlenmelisin" dedi. Ben hep istemedigimi söyleyince bu sefer de "Onlar bize doğru insanı bulmazlar" dedi. Gitti akrabalara bile anlattı bunu, bu çocuğu istemiyorum diye alttan alttan ısrar ettiler onlar da. Geçen sene bir gün teyzemle de konuşuyorduk bu konuyu. Tekrar istemediğimi belirtince "Onlar iyiler ya" dedi. Annem sürekli fikir degistiriyor.
Okulum bitince kabul etmek istediğim biri var. En azından tanışmak istiyorum. Bu oğlanla daha önce konuştuk baya iyi birisi. Kotu alışkanlıkları yok. İşi gücü var. Kendi halinde bir insan. Bu oğlanı sırf babası kötü diye istemiyorlar. Ben de dedim ki "En azından tanışalım. Onyargili olmayalım. Kimse babasının kötü olmasını istemez" dedim. Annem tamam dedi, biz seni sevmediğin biriyle evlendirmeyiz dedi. Ama sanırım yine fikri değişti. Kimse benim fikirlerimi onemsemiyor.
Kısaca ailem bizim istediğimiz gibi ol, bizim istediğimiz biriyle evlen, bizim istediğimiz mesleği yap diyor. Ben onlarin dediğini yapmak zorunda mıyım?
Anneniz sizin kötülüğünü istemiyor ama farklı dünyaların insanlarısınız. Dönem, dünya görüşü, hayata bakış, farklı istekleriniz var. Anladığım kadarıyla aklı başında, çalışkan birisiniz, kendi bildiğiniz yolda yürüyün. Dünya değişti, son 20 yılda bile akıl almayacak şekilde değişti, annenlerin bildiği önerdiği şeyler artık en iyisi, en doğrusu değil. Bir de evlenmek için acele etmeyin, üniversite biter bitmez evlenmeyin

X