Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evlilikler resmen piyango. ablam töbe bi daha evlenmem diyor ben bugün olsa yine yaparım diyorum. allah herkesin hakkında en hayırlısını versin. senin için de bol bol dua edecem canım arkadaşım benim. sen üzülme tamam mı? kıyamam sana ben
ben kaçtım fıstık dualarım seninle öptüm yarın görüşürüz
Ailende haklı olabilir, sende haklı olabilirsin.. Ama bunu sadece zaman gösterir, tahminler değil..
Bu yüzden aile istemiyor diye sevdiğin insandan vazgeçemezsin, sevdiğin insan yüzünden ailenden de vazgeçemezsin..
Şuan içinde bulunduğun durumu devam ettirip akışına bırakmaktan başka çaren yok... ailenle uzlaşmaya çalışman lazım... bu da yine zamanla olacak birşey..
Bir yandan sevdiğin insan da bu konuda katkıda bulunabilir. mesela lisesini dışarıdan bitirebilir. üniversiteyi de aynı şekilde.. bunları zaten senin için değil kendisi içiin yapması gerekir bu devirde..
Annenden açık kapı bulamıyorsan babanla uzlaşmaya çalış belki anneni de o ılımlaştırır.. Herkeste inan ki bu ve buna benzer şeyler yaşanıyor. ama bir şekilde üstesinden geliniyor..
Iş olacağına varırmış.. Hakkında hayırlısı ne ise o olsun..
sen akıllı kızzın denzom iyi bir karar vericeğinden eminim.yakın zamanda evlenmeyi falan düşünme derim.biraz daha böyle kalın.hem sen olaylara daha geniş bakarsın hem belki ailenide yumuşatırsın.
Sana bir örnek vericem
Benim en yakın arkadaşım.
Üniversite mezunu hostes ve bu sene kademe atlıyor.Yaklaşık 5 bin maaş alıyor.
2 yıllık bir ilişkisi vardı.çocuk lise mezunu, büyük bir elektronik maazasında satış elemanıydı.
Arkadaşımın babası kıyametler kopardı yok seni vururum onuda vururum evlenemezsiniz olmaz.Sonra bunlar tanıştı aileyle.arkadaşımın ailesi hiç istemedikleri halde kızları üzülmesin diye kabul ettiler.Bunlar geçen sene evlendi.İlk 6 ay sürekli kavga ettiler(evliliğe alışma evresiydi heralde).ama şuan mükemmel bir evlilikleri var.artık kızın ailesi de çocugu kendi oğulları gibi seviyor.çok uğraştılar çok mücadele ettiler ama şu an herkes mutlu.
İnşallah sizin mücadele etmenize bile gerek kalmadan çözülür işler
canım,benim etrafımda olumlu da olumsuz da örnekler var..
adam ortaokuldan terk,ilkokuldan beri kıza aşık,kel,pek yakışıklı değil,epey fakir.kız güzeller güzeli,muhitin zengin ve tanınmış ailelerinden ve bilkent mezunu.. adamın aşırı ısrarı ve aşkı nedeniyle kaçarak evleniyorlar.kiraya çıkıyorlar..sonra beyaz atlı adamda bir zmn sonra kumar,bela,dolandırıcılık ne ararsan.. iki tane oğlu oluyor adamdan,kaynanasının yanında yaşıyor eşi cezaevindeyken falan filan.. hep aşka inanıyorlar,hep aşk.. sonuç,adam yine hapisteymiş şu an,kadın boşanma davası açıyor.
başka adam..lise mezunu..eşi üni.den dereceyle mezun,hatta o da bankacı..tanıştıklarında adamın maddi durumu iyi değil.birbirlerine deli gibi aşık oluyorlar..adam dışarıdan üni.yi bitiriyor,esnaf,işleri rast gidiyor,şu an maddi durumları çok iyi,bir kız bir oğulları var.ve ben dahil her gören maşallah diyor aşklarına,resmen aşıklar birbirlerine..
tatlım geleceğinize inanıyorsan,aşkına sahip çık.. ama sana bir nasihat, annelerin içsesine her zaman güven..insan annesinin sözünü dinlemediğinde yıllar sonra bile annem haklıymış diyebiliyor çünkü..
"Hayat senin hayatın ne yaparsan yap boşver aileni" mantığına karşıyım!!!
Dokuz ay karnımda büyüttüğüm bebeğimin...
24-25 yıl kahrını çektiğim bir genç kızın/erkeğin...
Hayatında söz sahibi olayım lütfen!!!
Hele ki bu karar hayatının dönüm noktalarından biriyse....
Bak Ceren'im...
Anne gezindiğin bağ, baba yaslandığın dağdır.
Ömrümün en güzel çağı annen ve babanla olandır...
Anne babanın kıymetini olan bu alemden
göçüp gittikten sonra anlıyor insan...
"Keşke " lerin olmasın hayatında....
İyi ki lerle yaşa....
Eğitimciyim ki; her daim "eğitim şart" diyenlerdenim...
Davul bile dengi dengine sözü boşa söylenmemiştir...
Kızkardeşim evlendi biliyorsun...
Üniversite mezunu...
Eşi lise mezunuydu...
Bu ilişkiden kardeşim yıllar önce bahsedince olmaz dedi ailem..
Çocuk kardeşim için üniversiteye girdi...
Mezun oldu bu sene...
Temmuzda düğün var biliyorsun...
Diyeceğim şu ki;
Farklılıklar olabilir...
Dengin değil denilebilir....
Dengin olabililmek için mücadele edilebilir ama...
Sevgi bunu gerektirir...
Yıllarca dahi beklenir....
Ferhat değil miydi Şirin için dağ delen?