• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem içinde bir gram haysiyetim yok

alisinparadise

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2025
1
0
1
22
Ailem içinde bir gram haysiyetim yok. Sevmeyi bırak bana saygı bile duymuyorlar evde iki kız kardeşiz. Annemin ikinci evliliği babam üvey yani. Öz babamla da görüşmüyorum. Evde anlatmak istediğim bişeyi kimseye anlatamıyorum. Doğru konuşsam eğri anlıyorlar. Her söylediğim yanlış anlaşılıyor. Kavga çıkıyor. Kötü olan ben oluyorum. Yaptığım hiçbir şey hiçbir iyi yanım görülmüyor. Yazlık yerde yaşıyorum. Kışları mecburen evdeyim yazları 6 ay çalışabiliyorum. Çalıştığımın yarısını aileme veriyorum. Kışın beş kuruşsuz kalıyorum. Yazdan ihtiyaçlarımı aldım aldım. Tamamlayamazsam kışın bişeye ihtiyacım olduğunda ve söylediğimde almamak için kırk takla atıyorlar. Bana beş kuruş vermiyorlar. Para yok diyorlar. Ama başka bişeye para vermek gerektiğinde hep paraları var. Derdim küçük gibi görünüyor ama daha burada anlatamayacağım bir sürü şey var. Şimdi tek umudum memur olup evden gitmek. Onu da başaramazsam çok ama çok ciddiyim intihar edicem. Daha önce zaten defalarca denedim ama olmadı. Bu sefer ölmek için her yolu deneyeceğim. Bunu neden buraya yazdın diyeceksiniz. İçimi dökmek istedim. Hiç sevilmiyorum. Bana hiç saygı duyulmuyor. Belki de kötü olan benim bilmiyorum. Ama insan iyi yanları da görülsün istiyor. Sarılmayı çok seviyorum. Bir kişi bile bana sarılmıyor. Evde kedilerim var. Bi tanesi gelip bana tesadüfen dokunsa mutlu oluyorum. Bu kadar umutsuz vaziyette olmak çok zoruma gidiyor. Sıkışmış hissediyorum. En kötüsü yaşadığım şehirde yüksek bina bile bulamıyorum. Şunu çok net anladım ama etrafımdaki insanlara daha fazla rahatsızlık vermeye hakkım yok. Ben çok değersizim.

Dünya üzerinde herkes memur değil yani memur olmadanda kendi düzeninizi kurabilirsiniz. Intihar etmenin yollarını düşünmek yerine kendi düzeninizi kurmak için kolları sıvayın. Önce siz kendinize değer verin ve size böyle hissettiren insanlardan uzak durun. Dışarıda samimi olup, güzel ilişkiler kurabileceğin bin tane insan var. Yeni bir sayfa açın, yolunuza bakın.

Şunu çok net anladım ama etrafımdaki insanlara daha fazla rahatsızlık vermeye hakkım yok. Ben çok değersizim.

Kimseye bir rahatsızlık verdiğiniz yok aksine onlar size rahatsızlık veriyor. Ne yapın edin memur olmaya bakın. Şu beş kuruş etmeyen insanlar yüzünden de intihar etmeye kalkmayın.

İntiharı tavsiye etmem. Sonrası öyle korkunç ki. Şu anki hayatınız cennet kalır yanında, o kadar diyeyim.

Yazlık yerlerde kışın da iş bulabilirsiniz, bulunduğunuz yerde herkes kış uykusuna mı yatıyor? Kendi paranızı kazanın neden o bencil insanlara laf veriyorsunuz??

Ailem içinde bir gram haysiyetim yok. Sevmeyi bırak bana saygı bile duymuyorlar evde iki kız kardeşiz. Annemin ikinci evliliği babam üvey yani. Öz babamla da görüşmüyorum. Evde anlatmak istediğim bişeyi kimseye anlatamıyorum. Doğru konuşsam eğri anlıyorlar. Her söylediğim yanlış anlaşılıyor. Kavga çıkıyor. Kötü olan ben oluyorum. Yaptığım hiçbir şey hiçbir iyi yanım görülmüyor. Yazlık yerde yaşıyorum. Kışları mecburen evdeyim yazları 6 ay çalışabiliyorum. Çalıştığımın yarısını aileme veriyorum. Kışın beş kuruşsuz kalıyorum. Yazdan ihtiyaçlarımı aldım aldım. Tamamlayamazsam kışın bişeye ihtiyacım olduğunda ve söylediğimde almamak için kırk takla atıyorlar. Bana beş kuruş vermiyorlar. Para yok diyorlar. Ama başka bişeye para vermek gerektiğinde hep paraları var. Derdim küçük gibi görünüyor ama daha burada anlatamayacağım bir sürü şey var. Şimdi tek umudum memur olup evden gitmek. Onu da başaramazsam çok ama çok ciddiyim intihar edicem. Daha önce zaten defalarca denedim ama olmadı. Bu sefer ölmek için her yolu deneyeceğim. Bunu neden buraya yazdın diyeceksiniz. İçimi dökmek istedim. Hiç sevilmiyorum. Bana hiç saygı duyulmuyor. Belki de kötü olan benim bilmiyorum. Ama insan iyi yanları da görülsün istiyor. Sarılmayı çok seviyorum. Bir kişi bile bana sarılmıyor. Evde kedilerim var. Bi tanesi gelip bana tesadüfen dokunsa mutlu oluyorum. Bu kadar umutsuz vaziyette olmak çok zoruma gidiyor. Sıkışmış hissediyorum. En kötüsü yaşadığım şehirde yüksek bina bile bulamıyorum. Şunu çok net anladım ama etrafımdaki insanlara daha fazla rahatsızlık vermeye hakkım yok. Ben çok değersizim.
Belki size çok değer verecek biri çıkacak karşınıza. Belki bundan sonraki hayatınız bambaşka olacak. Hepimiz öyle ailesi tarafında çok şımartılan insanlar olarak büyümedik ki. Annem babam bana hiç sarılmazlardı. Babam çapkınlıklar yapardı. Sonra hapse girdiği için beş kuruşsuz yıllarımız oldu. Yazın ortasında kadife pantolonla çıktığımı bilirim çünkü zenginken de fakirken de annem asla kızlarını düşünmezdi. Ama şimdi bakıyorum o kadife pantolonu giydiğim için ağladığım yollardan arabamla geçiyorum. Annemden babamdan çok daha fazla değer veren destek olan sarılan dokunan eşim var. Eminim bak senin karşına da böyle birisi çıkacak. Umutsuz olma. Hayatının belki bundan sonrası çok daha güzel olur bilemezsin.

Keşke paranı ailene verecegine bir apartta falan kalsan gecinemez misin , bu şekilde seni sömürüyorlar, inşallah tez zamanda kurtulursun ...

Canım benim yaşadıkların kolay şeyler değil fakat intiharı düşünmekde nedir sen bukadar acizmisin güçlü ol ayakların üzerinde dur bence başarabilirsin yaradan verdiğim canı ben alırım diyor sen değil hem en büyük günahlardan biri intihar edip öteki tarafta gül gülistanlıkmı olacaksın öteki taraf türk hava yolları dinlenme tesislerimi aklını başına al her insan sıkıntıya düşer ama güçlenip o sıkıntıları aşar Rabbim inan bana o gücü herkese vermiştir ama biz kendimizi hep kararamsarlığa çıkmaza itiyoruz herkesin bir zorluğu imtihanı var bundan sonra akıllı ol Rabbimden yardım iste memur olamazsan bile muhakkak bir iş bulursun kendine.Bidaha da bu intihar düşüncesini aklının ucuna bile getirme unutma en büyük günahlardan biri ve kurtuluş değil dahada kendini kötüye itmektir bu .

Arkadaslar bende ozel calisaniyim ama konu sahibinin neden memur olmak istedigini anliyorum. Is garantisi var bugun resti cekip ozelde işe baslasa ki baslayacagi ucreti tahmin ediyorsunuzdur 3 gun sonra isten cikarilsa tekrar donecegi aile evi yok. O yuzden is garantisi olmadan evden cikamiyor. Yagmurdan kacarken doluya yakalanmayin lutfen konu sahibi birine tutulup size iki güzel soz soyleyen birine kanmayin suan buna cok musait ortaminiz. Ilk amaciniz hayatinizi gecindirmek icin cabalamak bu da is demek. Siz derslerinize asilin bir yandan da part time vs calisin birikim yapin. Allah yardimciniz olsun

Direk rest çekip evden cıkmasanız da kendi bulundugunuz yerde en azından maza, market vs tarzı işler vardır. Kışın açık oteller vardır oralara girmeye çalışsanız. İntihar cok cok uc düşünce onu kesinlikle bırakın. Sorun paraysa tek çözüm şartları zorlayıp çalışmak. Aileniz belli ki vurdum duymaz insanlar . Büyük aile bireyi var mı anneanne dede onların yanına gitseniz bir süre, kabul ederler mi , yaşlılarla yaşamak zordur ama en azından biraz annenizden ve üvey babanızdan uzaklaşırsınız.

Yazları ne iş yapıyorsunuz? Aynı işi yaz kış şehirde yapma imkanınız var mi? Para biriktirip is başvurulari yapıp ev arkadaşı arayan kızlarla veya yurtta vs eve çıkmaya çalışsanız?

sen değerlisin herşeyi de başarabilirsin kendine güven kimseye rahatsızlık vermiyorsun bu dünya da fazlalık değilsin seni değersiz hissettiren o annen asıl değersiz olan 2. Evliliği yaptı diye sana bunu hissettirmeye hakkı yok sen bu dünyaya geldiysen ondan daha değerlisin sakın üzülme önüne bak

Kpss olur veya olmaz asla pes etme bütün güç senin içinde kimse sarilmazsa sen kendi kendine sarilacaksin kendi kendine değer vereceksin.Hic bir şey bulamazsan gir bir zincir markette çalış para biriktir.Onune ne zaman neyin çıkacağını asla bilemezsin.rabbim sana güzel bir hayat arkadaşı nasip etsin dönüp ailene bir kere dahi bakma Ama bu konuda çok dikkatli olki yağmurdan kaçıp doluya tutulma.hic kimse olmasa bile burda sana cevap yazan ablaları olarak seni kocaman kucakliyoruz

Back