Aileler ve biz

O zaman dediğim gibi siz hazırlıklara başlayacaksınız onlar uyacaklar :) Siz ittireceksiniz..
Herkes atanıp mı evleniyormuş, mesleği ve işi var yapıyor özel sektörde de kendine güveniyor ki istemiyor, karar onun...

evet tabiiki var zaten biraz bencil ol diyorum çünkü o fedakarlık yaptıkça daha çok üzerine biniyor yük.

aynen.
evet son mevzular yüzünden adli kontrol devam ediyor.
kayınvalidem ısrarla benim çocuğum masum dese de işin nereye gideceği belli değil.
dediğiniz gibi belki tutuklama olacak, o zaman töbe billah evlendirmezler herhalde. böyle düşününce kendimi suçlu hissediyorum ama burda da kurulmayı bekleyen bir hayat var.
nişanlıma gelse şu basalım nikahı gitsin ilhamı keşke...
normalde cesur bir insan, niyeyse bir şey durduruyor. hem deli gibi evlenmek istiyor. hem de...

Tahminim güzellikle olsun istiyor, " Son sabredislerimiz ama bekle" deyişinden sabrının son damlasını bekliyor gibi geldi daha sağlam davranmak için... Bir gün bir şey diyecek olurlarsa; "bekledik rızanızla, tatlılıkla başlayalım diye ama çareyi bu şekilde bulduk artık" diyecektir :)

aynen öyle.
aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın modunda :)
aslında bazen o beni, bazen ben onu durduryoruz ailelerimize alev alıp gitmeyelim diye.. halbuki biz yangın yeri olduk sakin duralım derken.
umarım umarım dediğiniz gibi olur.

ya armutla elmayi karistirmayalim. Napalim yani onlar o yolu tercih ettiyse. Siz zorla sectirmediniz ya. Insanlar ölümlerden sonra evleniyor, hatta yakinlari yogun bakimdayken filan. Bencillikse asil bencillik o. Ama dogrusu bu. Hayat devam ediyor. Atıyorum 30 yil hüküm giydi. Kaynini mi bekleyeceksin. Kim yasini tutmak istiyorsa tutsun. Bence kararli olup hazirliklari baslatin.

tamam dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı.
gerçi yakın zamanda mahkemeleri var diye biliyorum bakalım ne olacak...
gelecek ay maaşıyla birlikte bir hale yola sokalım eşyalarımızı seçmeye bir taraftan ödemeye başlayalım.

Aynen katılıyorum

Aileler işi yavaştan alıyor

Ben olsam hazırlıklara başlarım berikileri de dürterim

Nişanlının yüzünün ailesine karşı fazla yumuşak olduğunu hissettim,bu şekilde devam ederse evlendiğinizde de sorunlar seni bekliyor olacak.Ne şiş yansın ne kebap modunda,bence sen artık tavrını net koymalısın nişanlına karşı,seni iknaya uğraşacağına ailesini ikna etsin,dert biter mi bekleyerek? Hem hayırlı işi uzatmaya da gelmez,yarın abisinin ailesi darma duman oldu diyelim,olmasın da inşallah,nişanlın ben ailem bu durumdayken kendi mutluluğumu düşünemem de diyebilir,o zaman kaybettiğin bunca zamana üzülmeyecek misin?

nişanlımın herkese karşı yüzü yumuşak maalesef..iş yerinde de öyle..
aslında beni iknaya da uğraşmıyor. neredeyse her gün evlerinde hadi tarihi belirleyelim önümüzü görmek istiyoruz muhabbeti dönüyor. kayınvalidem de bence onları benim söylettiğimi düşünüp o gün hınç alır gibi cevap verdi diğer teyzeye...

Sevgili konu sahibesi , kvnin oğlumun (yani abinin) başı büyük dertte. Aklı oğlunda olduğu için sizi arka plana atmış. Bu mesele bittikten sonra içine sine sine düğününüzü yapmak iatiyor olabilir. Yani kvye de biraz empati yapmak gerek diye düşünüyorum bu durumda.

Ya iyide abinin ne olacağı belli mi? Farzedelim ki hüküm giydi. Ne olacak o zaman? Hani başka bir şeyden olsa şu kadar cezası dersin. Belli olur ama bu son mevzular çok karışık. Ne olacağı hiç belli değil. O yüzden nişanlın ile konuş. Eşyaları almaya başlayın. Sade bir nikah yaparsınız. Duruma göre düğünü düşünürsünüz.

Şimdi düşünüyorum da o zaman iki kişinin hayatında yaşadığı en güzel dönem sevgililik. Hep en güzel dönem nişanlılık derlerdi.. Çok zor bir durum olmuş sizin ki yaşamadığim için çok yorum yapamıyorum anca dua edebilirim, Rabbim inşAllah kavuştursun sizi..

tabii bu durum böyle... o konuşma olana kadar hep empati yaptım anlayışla karşıladım.
bu olay olduğunda biz 6 aylık nişanlı idik. tam tamına bir yıl geçti olayın üzerinden...
ve abi ile ilgili durumun ne olacağı belli değil, bana söylemiyor kayınvalidemler tabii ki...
nişanlım bir şeyler çıtlattı. riskli bir durumda her şey.
tabii bu sefer aslında beni sinirlendiren olay şu oldu başkasına olmayan şeylerle bizi suçlayarak düğünlerini kendileri yüzünden yapmıyoruz demesiydi. desem ki nişanlım yıllardır kpss çalışıyor amacı o o yüzden evlenemiyoruz değil, e ben okulu bitiremedim ama sonuçta kendi evimize destek olacak kadar bir kazancım var.
orada deseydi ki nikahlarının saatini allah ne zaman yazdıysa o zaman yada nasip hayırlısı gibi cevaplar verse anlardım. ki oradaki teyzeler durumlarından haberdar idi ama yine de vurgulanmasın isteyebilir bunu da anlayışla karşılayabilirim tabii ki.. sadece tavırlar çok şey değiştiriyor.
ki evlenmek istiyoruz sorunlar ayrı kaldıkça artıyor..
biz de isteriz herkesin ağız tadıyla geleceği bir düğün, nikah...
ama hiç evlenmeyecekmişiz gibi tavır sergilemektense sabredin oğlum, kızım dese yada bizimkilere bir açıklama yapsalar öfke birikimi yaşamayız belki de..

ben artık konuşmam kendisi açar konuyu şehir dışından bu hafta gelince konuyu...
o zaman teklif ederim kendi düşünsün.
o benden, ben ondan daha zora giriyoruz ayrı kaldıkça...

amin tez zamanda kolaylıkla kavuştursun inşallah...
nişanlılık bence en zor dönem.
sevgiliyken kimsenin haberi yok bir şey yok, göz önünde değilsin, iki ailenin dengesini kurmak zorunda değilsin.
yeni bir aileye girdiğinde herşeye adapte olmak zorunda değilsin vs...

Kıyamam ya, annem kuran okuyordu tam sizin konu üzerine dua ettirdim. Ablamda nisanli eylülde dugunu var ona dua ediyordu dedim biri daha var et onada. Hayırlısıyla inşallah..

Düşünüyorum da, iki evlat, ayiramazsin ikisi de canının parçası. Sizin dugununuze abisi gelemeyince bütün akrabalar hayırdır niye gelmedi diyecek. Bir sürü üzüntü.
Diğer yandan siz de haklısınız 1.5 yıl nişan için uzun bir süre. Bence siz aklinizdaki nikah tarihini gidin alın, hazirliklara da başlayın. Aileler mecbur pesinizden gelecektir. Ama kv kayninizla ilgili yumuşak karnını da acıtmayın. Dugunden sonra ailece onlara gideriz el öpmeye falan deyin, zaten gidin de. Benim de 2 abim var, düğünüme gelememe ihtimalleri olsa asla evlenmezdim sanırım zor bir durum

ben zaten bugüne kadar hiç ağzımı açmadım.
dediğim gibi derdim asıl o an ki tavrı...
dese ki nasip insan yutkunur bekler.
ama kendileri yüzünden deyince insan beyninden vurulmuşa dönüyor.
başka bir mesaja yazdım size de aynısını alıntıladım hani içimi dökme sebebim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…