Aileler ve biz

Ailelerden beklemeyin ki o zaman bişey , siz nişanlınla konuşun size hangi tarih uygunsa söyleyin ikiniz de kendi ailenize. Biz öyle yaptık eşimle. Benim bile aklımda yoktu tanıştığımız sene evlenmek , tayin vs durumlarından bize hemen o yaz evlenmek uygundu ailelere söyledik bu yaz düğün düşünüyoruz diye , hangi ay olsun kısmında fikir istedik akrabaya falan uygun olsun diye.

Ailelerim keyfini beklerseniz o iş uzar gider , siz karar verin maddi durumunuza göre ve ailelere söyleyin.

tabii bu durum böyle... o konuşma olana kadar hep empati yaptım anlayışla karşıladım.
bu olay olduğunda biz 6 aylık nişanlı idik. tam tamına bir yıl geçti olayın üzerinden...
ve abi ile ilgili durumun ne olacağı belli değil, bana söylemiyor kayınvalidemler tabii ki...
nişanlım bir şeyler çıtlattı. riskli bir durumda her şey.
tabii bu sefer aslında beni sinirlendiren olay şu oldu başkasına olmayan şeylerle bizi suçlayarak düğünlerini kendileri yüzünden yapmıyoruz demesiydi. desem ki nişanlım yıllardır kpss çalışıyor amacı o o yüzden evlenemiyoruz değil, e ben okulu bitiremedim ama sonuçta kendi evimize destek olacak kadar bir kazancım var.
orada deseydi ki nikahlarının saatini allah ne zaman yazdıysa o zaman yada nasip hayırlısı gibi cevaplar verse anlardım. ki oradaki teyzeler durumlarından haberdar idi ama yine de vurgulanmasın isteyebilir bunu da anlayışla karşılayabilirim tabii ki.. sadece tavırlar çok şey değiştiriyor.
ki evlenmek istiyoruz sorunlar ayrı kaldıkça artıyor..
biz de isteriz herkesin ağız tadıyla geleceği bir düğün, nikah...
ama hiç evlenmeyecekmişiz gibi tavır sergilemektense sabredin oğlum, kızım dese yada bizimkilere bir açıklama yapsalar öfke birikimi yaşamayız belki de..
Bu isin oluru yok gibi. Yanlış anlama ama sen ayrılığa da hazırla kendini ki kolay atlatabilesin. Nisanlinin tarafından bu işe gönüllü kimse yok gibi pek. Abisinin olayi atanma okul durumları filan biraz bahane gibi geldi bana. Yada maddi sikisiklari vardır bilemiyorum

Bu isin oluru yok gibi. Yanlış anlama ama sen ayrılığa da hazırla kendini ki kolay atlatabilesin. Nisanlinin tarafından bu işe gönüllü kimse yok gibi pek. Abisinin olayi atanma okul durumları filan biraz bahane gibi geldi bana. Yada maddi sikisiklari vardır bilemiyorum

Maddi olarak tabi sıkışıklar kayınvalidem emekli olmustu tam baya iyi de ikramiye aldı bir kısmıyla bize düğün yapıp bir kısmıyla yazlık bir yerde arsaları vardı ev yaptıracaklardi. Ama en güvendiği oğlunun hayatı kaydı.
Ertelenir zaten öyle yada böyle..
Ama hiç bir açıklama yok.
En çok konuşma tavriyla ilgili bir derdim var.
Ayrılık noktasında da şunu diyebilirim ki biz 16 yaşınızdan beri tanışıyoruz bir çok badire atlattık Allah bunu da atlatıp kavuşmayı nasip etsin.

Adli kontrolu 1 gunlugune sizin nikahiniza geldiklerinde sizin bulundugunuz yerdeki bir birimde yaptirsalar o gunluk, olmuyor mu?

Kiyin nikahinizi evlenin. Kimse kimseyi beklemek zorunda degil. Gecen gun omurden gidiyor. 9 yil yani... Cok fazla zaten. Daha neyi bekleyeceksin...

Adli kontrolu 1 gunlugune sizin nikahiniza geldiklerinde sizin bulundugunuz yerdeki bir birimde yaptirsalar o gunluk, olmuyor mu?

Kiyin nikahinizi evlenin. Kimse kimseyi beklemek zorunda degil. Gecen gun omurden gidiyor. 9 yil yani... Cok fazla zaten. Daha neyi bekleyeceksin...

Şu an ki durumlardan dolayı şehir dışına çıkışlarda sorun oluyor. Yasak yani...

kayinvalidem düğün müğün yok bunlara, isimlerimizi söyleyerek oğlan atanmadan, kız okulu bitirmeden dedi.

şu cümleden sonra öyle bir bozardım ki o insanı..
o utançla bir daha 5 çayına kimseyi davet edemezdi...
o ne öyle yahu çocuk mu var senin karşında...

konunun geneline gelecek olursak da; her yol kapalı gibi görünüyor ama nişanlın senin yanında, bu çok iyi bir şey..
Rabbim muhabbetinizi daim etsin.. sanırım sabretmekten başka yapılacak pek bir şey yok...

Ben evlenirken beklenmeyen ufak bi ameliyat çıktı. Evlilik tarihi belli ama hazırlıklar yetişmedi. Ben de gerildim artık, kimseden bi hayır yok. Boyle nasıl olacak diyorum. Anneme dedim ki; 10 gün var evlenicez eşyalar duruyor, sadece iki koltuk almisiz, yatak odası ve beyaz eşyalar var. Yemek odası, halilar falan eksik. Zaman da yok dedim. Annem perdeler takıldı mi dedi, evet dedim. Yatağıniz var, ocaginiz, buzdolabiniz var. Gerisi teferruat dedi. Düşündüm doğru söylüyor. Kuş gibi hafifledim. Ben sanıyorum ki herşey tam olmalı. Çeyiz namına biseyim de yoktu. İki gün de elzem mutfak eşyalarını aldim. Birkaç nevresim, havlu, battaniye bu kadar. Annem de yorgan yastık yaptı verdi sağolsun. Evlendik, herşeyi yavaş yavaş yaptık. Utuyu, süpürgeyi, sac kurutma makinesi gibi küçük aletleri hep sonra aldık.

Diyeceğim o ki, yetişkin bireysiniz. Baktınız, denediniz olmuyor bu is. Ailelerin keyifini beklemeyin. O zaman gelmez. Biz tarih aldık. İşte bu da davetiye diyin. Bir nikah yapın bitti gitti. Kimseden bi sey beklemeyin, inan sonra lafı oluyor. Kimseye minnet etmeyin. İkiniz de çalışıyorsunuz. Maaslariniz var. Krediye de bulasmayin bence. Bir iki kişiden az miktar borç alıp gerekli şeyleri alin. Düğündeki takıyı de direkt borca verin. Kafanız salim olsun, siz mutlu olun. Siz anlaştıktan sonra herşeyin çaresi var.

Son düzenleme:
şu cümleden sonra öyle bir bozardım ki o insanı..
o utançla bir daha 5 çayına kimseyi davet edemezdi...
o ne öyle yahu çocuk mu var senin karşında...

konunun geneline gelecek olursak da; her yol kapalı gibi görünüyor ama nişanlın senin yanında, bu çok iyi bir şey..
Rabbim muhabbetinizi daim etsin.. sanırım sabretmekten başka yapılacak pek bir şey yok...

Yani akıllı kültürlü de bir kadin hiç mi aklına gelmedi o anda annemin bile bile bozmadığı...

Amin inşallah daim olur. Bir an önce kavuşuruz da daha da güzel olur her şey..

Teşekkür ederim yorumunuz icin

Bana sanki kaynanan isteksiz gibi geldi. O yüzden ayrılık olabilir dedim. İnşallah olur evlilik ama artık ailelerinde yardimci olmasi lazım yoksa zorluk çıkıyo

Kayınvalidem benimle evlenmesi konusunda çok istekli değildi Allah var ama oğlu isterim deyince de bana neredeyse hiç yansıtmadi. Aklinda bir arkadaşının kizi vardı. Kız bizden küçük.O üniversiteyi bitirince kadar nişanlım da atanıp birikim yapacaktı niyetini biliyorum ama nişanlım annesine senin düşüncen değil benim istediğim olacak dedi. Madem seviyorsunuz göğüs gerin bekleyin moduna getiriyor sanırım biraz da.. anlıyorum şartlar farklı ilerledi ama üslup çok önemli. Ve tabiki destek olup çözüm olmalari...

Ben evlenirken beklenmeyen ufak bi ameliyat çıktı. Evlilik tarihi belli ama hazırlıklar yetişmedi. Ben de gerildim artık, kimseden bi hayır yok. Boyle nasıl olacak diyorum. Anneme dedim ki; 10 gün var evlenicez eşyalar duruyor, sadece iki koltuk almisiz, yatak odası ve beyaz eşyalar var. Yemek odası, halilar falan eksik. Zaman da yok dedim. Annem perdeler takıldı mi dedi, evet dedim. Yatağıniz var, ocaginiz, buzdolabiniz var. Gerisi teferruat dedi. Düşündüm doğru söylüyor. Kuş gibi hafifledim. Ben sanıyorum ki herşey tam olmalı. Çeyiz namına biseyim de yoktu. İki gün de elzem mutfak eşyalarını aldim. Birkaç nevresim, havlu, battaniye bu kadar. Annem de yorgan yastık yaptı verdi sağolsun. Evlendik, herşeyi yavaş yavaş yaptık. Utuyu, süpürgeyi, sac kurutma makinesi gibi küçük aletleri hep sonra aldık.

Diyeceğim o ki, yetişkin bireysiniz. Baktınız, denediniz olmuyor bu is. Ailelerin keyifini beklemeyin. O zaman gelmez. Biz tarih aldık. İşte bu da davetiye diyin. Bir nikah yapın bitti gitti. Kimseden bi sey beklemeyin, inan sonra lafı oluyor. Kimseye minnet etmeyin. İkiniz de çalışıyorsunuz. Maaslariniz var. Krediye de bulasmayin bence. Bir iki kişiden az miktar borç alıp gerekli şeyleri alin. Düğündeki takıyı de direkt borca verin. Kafanız salim olsun, siz mutlu olun. Siz anlaştıktan sonra herşeyin çaresi var.

aynen de böyle yapmalılar ben de size katılıyorum

Tarihi belirleyebilmek olsaydık gerisini biz hallederdik. Sorunumuz o işte..
Yoksa iki üç eşya değil Allah'ın izniyle ikimiz de öyle her şey tam olsun derdinde değiliz. Bir kaç kez ev baktıgimizj duyurdu annesigile... Okullarımızın yakınında iki artı bir sıfır daire ama fiyatı uygundu aile apartmanı idi vs.. onda bile suratları için asıp düğün yapabilecek halimiz mi var demisler. Hani anlıyorum zor bir durum ama maddi sıkıntıdan ziyade manevi dertleri ortada. Maddi açıdan bir şekilde çözülür de...

Düğün sizin için şart değilse, madem düğün yok demiş yapmayın. Ne atanması ne şeyi ya milletin derdi bitmez.

Canım bence bu durumda hiç düğün işine girmeyin. Bu ailelerle düğün telaşı hiç çekilmez sana söyleyeyim. Nişanlınla gidin bi gelinlik kiralayın ucuzundan damatlık alın nikah şekeri fotoğrafçı fln tmmdır işte . Bir nikah kıydırın gelmek isteyen gelsin gelemeyen gelmesin. Kendinizi kastığınıza değmez

Düğün sizin için şart değilse, madem düğün yok demiş yapmayın. Ne atanması ne şeyi ya milletin derdi bitmez.

Canım bence bu durumda hiç düğün işine girmeyin. Bu ailelerle düğün telaşı hiç çekilmez sana söyleyeyim. Nişanlınla gidin bi gelinlik kiralayın ucuzundan damatlık alın nikah şekeri fotoğrafçı fln tmmdır işte . Bir nikah kıydırın gelmek isteyen gelsin gelemeyen gelmesin. Kendinizi kastığınıza değmez

düğün dediğimiz şey nikah, evlenmek adı her ne ise..
bizim burada düğünde düğün dediğimiz kız çıkarma,nikah ve düğün yemeği olur.
öyle eğlence gibi bir şey zaten yapmayız.
tarihi belirlemek en zoru geliyor diğerleri bir türlü olur da inşallah bakalım...
çok eşya vs.. zaten istemiyoruz.
azıcık aşım, kaygısız başım bizce...
ama sadece bizce...

Bu düğün denen illet olmadan evlenilmiyor mu? Evlensenize evinizi kurun yavaştan neyi bekliyorsunuz

düğün dediğimiz şey nikah, evlenmek adı her ne ise..
bizim burada düğünde düğün dediğimiz kız çıkarma,nikah ve düğün yemeği olur.
öyle eğlence gibi bir şey zaten yapmayız.
tarihi belirlemek en zoru geliyor diğerleri bir türlü olur da inşallah bakalım...
çok eşya vs.. zaten istemiyoruz.
azıcık aşım, kaygısız başım bizce...
ama sadece bizce...

Tamam o zaman siz yavaş yavaş eşya bakın tarihinizi de alın biz böyle karar verdik diyin kötü bişey yapmıyosunuz ya kimse size bişe diyemez

X