Aileler ve biz

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.595
Biliyorsunuz artık hikayemizi...
Uzun lafın kısası falan yok uzun uzun anlatacağım. İçim dışıma çıktı artık.
Evlenebilirsek ve evlenemedigimiz için sorunlarımız büyüyor.
Aslında kimse sorunları sesli olarak dile getirmiyor. O yüzden güllük gülistanlik gibi duruyor etraf...

Geçen hafta kayınvalidem ikindi çayına davet etti bizi, orada bir teyze vardı. Kayinvalideme düğün zamanımizi sordu yardım edilecek bir şey varsa bizde tutalım ucundan dedi.
Annemin de olduğu ortamda kayinvalidem düğün müğün yok bunlara, isimlerimizi söyleyerek oğlan atanmadan, kız okulu bitirmeden dedi.

Diyeceksiniz ki e normali bu.

Nişanlım özel bir kurumda çalışıyor zaten geçen sene çalıştı, sene sonunda da iki yıl için daha sözleşme imzaladılar. Şu an çalıştığı kurum da yaşadığımız şehirdeki seçkin kurumlardan bir tanesi...
Nişanlım atanmayi düşünmüyor şu anda öyle bir sınav hazırlığı vs yok. (Annem o sırada başkaları var diye sormadım yüzü kızarmasın diye dedi, KPSS ye mi çalışıyor diye.. ne atanmasından bahsediyor dedi çok nadiren hak veririm anneme haklıydı bu defa...)

Benim de iki dersim var bir türlü bitiremedim hocalardan kaynaklı bir şekilde... Aynı iki dersten kendi dönem arkadaşlarımdan hatta bizim üst dönemlerden bile fakülteyi uzatan var.
Şu an geçici olarak bir yerde çalışıyorum ama dönem başı için de bir yere başvuracağım, eski isyerimde bana iş teklif etti ama onu son ihtimal olarak düşünürüm.

Kayınvalidem düğün yapmama sebebi olarak bizi suçlayarak bir cevap veriyor insanlara...
Halbuki olay bambaşka...
Nişanlımin abilerinden bir tanesi ve abisinin eşi devletin çok yüksek bir mertebesinde iken ihraç oldular. Ki kayinvalidemin en kıymet verdiği oğlu ve gelini idi. Diğerlerine mesela öyle davranmaz. İkisinin de adli kontrol kararları var vs... Elbette benim de bilmediğim başka şeyler vardır. Şehir dışına çıkamıyorlar neden olduğunu bilmiyorum mesela baska bir şehirde yaşıyorlar.
Baya sıkıntılı bir süreç geçirdiler maddi manevi...
Nişanlım da abisiyle zıt görüşlere sahip olmasına rağmen maddi manevi her açıdan destek oldu.
Dava süreçleri devam ediyor ne olacakları belli değil.

Ancak o herkesi ince düşünürken kimsenin bizi düşünmüyor oluşunu gerçekten anlayamıyorum. Biz zaten dokuz yıldır beraberiz bir buçuk yıldır nisanliyiz.
İkimizin de yüzü yumuşaktır, aslında evin bağırıp çağıran cocuklariyiz gibi duruyoruz ama sözlerini de en çok biz tutuyoruz Allah kahretmesin ki.. Nişanlım o gün şehir dışındaydı bende olayı yumuşak yumuşak anlattım. O da sinirlendi neden bizi düşünmüyorlar şeytan diyor vakitleri toplayıp gidip kendimize başka bir şehirde başka bir hayat kuralım diyeceğim ama aklımda kalıyorlar yine diğer abim burda olsa umursamayacagim o dereceye getirdiler dedi. Son sabredislerimiz ama bekle dedi. Bizim gerçekten artık yılların yorgunluğu çöktü birbirimize ihtiyaç hissediyoruz.
İki tarafta nişanlımin noktasında tam olarak kabullenmiş değiller. Ne bir düğün ne bir çeyiz heyecanı telaşı...
Annem hep anlamı düşündü aman gözüne batmasına aman kalbi kırılmasına diye.. şimdi ablam kendini derslerine verdi gözüne çok gelmiyorum. Tabi artık annemler dışarıya verecek cevap bulamadıklari ve benden de daraldığı için hadi bir evlenin moduna girdiler.
E diğer taraf sanki ben oğullarinin sevgilisiymisim gibi davranıyorlar. Ki sevgililik dönemimizde işimiz geregi çok sık karşılaşmis olsak bile sadece iki kere görüştük o da isyerlerimizde... Hani eskiden süregelen bir alışkanlık da değil.

Biliyorum nişanlın dik durup çözecek diyeceksiniz.
E cok çok haklısınız da..
Anne babasi e abin gelemiyor nasıl olacak onlar orda ağlarken biz nasıl gülelim modunda..

Üzerime üzerime geliyor artık herşey...

Gerçekten bir an önce evlenelim artık. Kayınbabam emekli olsun, kendilerinin başka yazlık bir belde de evleri var. Oraya yerleşsinler. Biz de düzenini kurup mutlu huzurlu yaşayalım artık... Kimse bizi çekiştirip durmasın.

İkimizde kendi ailelerimizden çekiyoruz ama kendi ailelerimizin bize yaptıkları BİZi rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
Siz size sıra gelmesini beklerseniz daha çok beklersiniz,insanların dertleri mi biter? Nişanlınızın maddi birikimi yok mu? Ailesi mi yapacak düğünü,hem illa ki düğün olacak diyede bişey yok,bir nikah töreni de çözer işi,giden gün ömürden gidiyor nereye kadar bekliyeceksiniz?

Evlenin madem. Nikah cüzdanıyla çıkın karşılarına. Kimsenin karşı çıktığı yok anladığım kadariyla. Çok isterlerse düğün yaparsanız. Yapmazlarsa da yavaş yavaş yuvanızı kurarsınız.

Gerçekten içinden çıkılması zor bir durum. Allah.yardimciniz olsun

nişanlılık dönemi çok uzamamalı
eğer daha evlenmenize çok zaman var diyolarsa o zaman gidip istemicekler kızı
uzadıkça büyür sorunlar
bence siz hazırsanız alın karşınıza konusun
milletin derdi bitmez bari siz kendi hayatınıza bakın

yakın bir süre içerisinde 10-15 bin gibi bir birikimi vardı.
bir mevzu yüzünden yok oldu.
şimdi tekrar biriktireceğiz.

aslında şöyle iki tarafta kabul etti ama çok isteyerekvs değil. genel anlamda aileler uyumlu sayılabilecek bir denklikte...
ancak iki tarafın da istediği onlara danışarak evleneceğimiz insanları tercih etmek idi.
biz kendimiz tercih ettik ötesine izin vermedik. bari istemeden sonraki süreçte istedikleri usulde olsun diye ama bir türlü sonunu göremiyoruz.

Hazırlıkları siz başlatın onlar uysunlar, biz artık uzatmak istemiyoruz hazırlıklara başlıyoruz deyin.

dediğiniz gibi bunu yapalım en iyi ihtimalle... eşyalarımızı alır borç öder hiç değilse aileler belki öyle olursa ayaklanır.

aslında orda da bizimkiler sıkıntı yaptılar.
ben yıllarca söylemedim çünkü öğrenirlerse adı koyulsun isteyeceklerdi.
sonra benim okulum fillen bittiğinde etraftan soran eden oldu. ben de kabul etmedim. sebebini anladılar bir de ablamın eski nişanlısı ve ailesi epeyce bir tehdit vs.. bulundu.
ailem kimse gelsin bilelim dediler, nişanlım da yanımda olduğumu gösterdi ama nişanlanmış bulunduk.

İyi de ailesi izin kağıdımı verecek,benim eşimin ailesi de hiç bir şeye karışmadı,şu tarihte şu olacak,bu tarihte bu olacak dedik onlarda buna uydu sadece,maddi manevi hiç bir katkıları yok yani,olmaması da daha iyi..

dediğiniz gibi bunu yapalım en iyi ihtimalle... eşyalarımızı alır borç öder hiç değilse aileler belki öyle olursa ayaklanır.

Aynen ufak ufak biriktirin, bir şeyler almaya, hazırlıklara başlayın, siz onları ayaklandırın, onların "hadi" demesine kalırsa sıkıntılı görünüyor...
Nişanlınız da desin anne ben kpss düşünmüyorum bu şekilde çalışacağım, bu şekilde evlenmeyi düşünüyorum diye..

aslında burada birazda nişanlında kabahat var ,bunca yıl adı konmuş bir olay var ,siz kendi hayatınıza bakacaksınız ,nişanlın o parayı eşyaya yatırmış olsa nolacaktı ,
bu annesinin densizliğine bir çözüm bulması gereken o ,siz değilsiniz

defalarca dedi.
en son hatta gelecek sene için annesi bir plan yaparken ee biz o zamana evli oluruz hayatın ne getireceği belli değil siz kendinize göre plan yapın deyince evde nasıl evleneceksiniz nidaları yükselmiş...
ki şu an benim fakültem ve nişanlımın işyeri çok yakın birbirine, güzel bir semt.
kendimize göre küçük güzel bir hayat kurabiliriz ama...
nikah saati değişmez derler ya öyle bir şey mi bilemiyoruz ki...

maddi katkı şöyle olacaktı aslında nişanlımla ikimizn planladığına göre,
bizimkiler beyaz eşya ve mutfak tabak çanaklarını, biz evin mobilyalarını, onun ailesi de düğün,altın, artı kalan halı,perde ve yetemedğimiz yerde destek çıkacaklardı.
biraz farklı tabi her aile yapısı ama artık bizim buramıza kadar geldi.

Ayy zeyno artik evlenin be güzelim. Valla ben artik sizden cok istiyorum bunu sizin o iki aileyle de isiniz cok zor. Siz abisini beklerseniz daha cok beklersiniz. Ustelik tutuklama vb gibi bir sonuc da çıkabilir eger bu son olaylar yüzünden aciktalarsa. Ya rest cekip evleneceksiniz ya da sen o cocugu unut. Ailelere kalsa her sey mukemmel olacak, öyle evlenecegiz. Ama hayat oyle degil. Tam bir seyler yoluna girdi dersiniz sonra baska bir sey cikar hoop yine biraz daha bekleyin olur. Bas nikahi gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…