Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bunu soyleyen adamin evlenince kimseyi karistirtmayacagina nasil inaniyorsunuz?
Kendi nasil gizli sakli yasiyorsa ayni siz de aynen oyle yasayacaksiniz ve onlara uyacaksiniz. Evlenince evlatliktan çıkartma tuşu iptal mi olacak? Boyle herseyi gore gore gidip sonra problemler cikinca evlenmeden once boyle degildi, boyle konusmamiştik deniyor hep.

Ailesinde anlayış yok ama sende var. Bu yüzden ailesinden bu konuda bir beklentisi olmayacak. Ama sen "anlayışlı" olduğun için yavaş yavaş onlara yaklaşmak zorunda kalacaksın.
Bir de boşver şimdi boşuna üzmeyelim yaşlı insanlar muhabbeti de olacaktır muhtemelen. Zaten benim kimseyi uzemeyecegimi de biliyor. Gerçekten dik duruş sergilemem gerekiyor yoksa çok zor, cevap yazıyorum fakat savunma amaçlı değil yoksa herkese hak veriyorum ben de

Hayır aşkım tabiykisi de anlatmıyorum, sen benim mahremimsin. Aslında o kadar da kötü değil annem, benim iyiliğimi düşündüğü için yapıyor. Ne yapsın öyle görmüş, öyle yetişmiş bu yaştan sonra değişemez ki. İnsan ailesini seçemiyor bebeyimsu...

aynı bu durumda bir kız arkadaşım vardı kız açık ailesi açık (baya) alkoller, siyasi görüşler vs. farklı bambaşka iki hayat. çocuğun ailesi muhafazakar (çarşaflı) yaklaşık 5-6 sene birliktelerdi.

geçen sene evlendiler. kız asla kendinden taviz vermedi. istediği gibi giyindi. nokta koydu yani. ama iş erkekte bitiyor. erkek ailesine set çekti kıza karıştırtmadı.

eğer sevgiline güveniyorsan evlen ama güvenmiyorsan hiç bulaşma ayrıl gitsin. ne ilişkiler bitiyor daha gençsin

Hatan nerede biliyor musun? Sözlere sarılıp davranışları göz ardı ediyorsun. Ama asıl gerçekler davranışların altında gizli.
Altına imzamı atarım eşime göre en kıymetlisi oğlumuz ve ben ama davranışlar öyle demiyo işte sevgin de yetmiyo o değersizlik hissine

Değişmeyen ikili argüman: "Yaşlı insanlar" ve "Aslında onlar da bizim iyiliğimizi istiyor"
Mantıksız bir insan olduğunuzu düşünmüyorum. Ama olayın tam içinde olduğunuz için duygularınız ağır basıyor. Biraz dışarıdan baksanız (yani bizim bakabildiğimiz gibi, veya anneniz tüm bu olanları bilse onun bakacağı gibi) çok farklı bir manzara göreceksiniz.

Bu cümleleri gerçekten art arda söylemiş olması peki annem kotu insan değildir melek gibidir bizim iyiligimizi ister ne yapsın öyle görmüş öyle yetişmiş onu degistiremeyiz

Hep senin açından değerlendirdik, 20 yaşında bir kız annesi olarak annen açısından bakarak bir kaç şey yazmak isterim.
Bizim aile yapımızda senin aile yapına benzer. Kızım ilk alkol denemesini sınırlarını öğrensin diye bizim yanımızda yapmıştır. Erkek arkadaşının varlığından babasının da benimde haberim var. Hatta bir seferinde babası ve ben yol üstümüz diyerek kızımı arkadaşıyla buluştuğu cafeden aldık. Babamız biraz geri planda duruyor, göz ucuyla uzaktan süzmüştü sadece.
Henüz arkadaşlarıyla şehir dışı tatil planları kısmına geçmemiş olsak da, bir ay sonra dil eğitimi için yaz dönemini tek başına yurt dışında geçirecek.

Bunca imkanı verdiğim benim doğurduğum, kendi doğrularımla büyüttüğüm evladımın daha ona bir bardak su vermemiş bir kadının cahilce eleşirisine maruz kaldığını, onun görüşleri yüzünden baskılandığını duysam üzüntüden uykularım kaçar.
Şimdi ki zamanda geleceği için maddi imkanlarımı dibine kadar zorlayıp onu yurtdışına bile gönderirken, evlendiği zaman baskıcı ve yobaz bir ailenin alt katında oturup kv sininin evini temizleyecek gelin beklentisinin var olduğunu, edindiği tüm donanımları sandığa gömeceğini duysam abartmıyorum kahrolurum.
Kısa kollu tişörtle bile karşılarına çıkartmayacak kadar cahil bir ailenin yaşam enerjisini kaybetmiş oğullarının gönlünü etmeye çalıştığını duysam ben bu kıza hiç mi bir şey öğretemedim diye kafamı duvarlara vururum.
Yeri gelince ailelerinize benim özgürlüğüm, benim alanım diye tepine tepine bağırırsınız. İş duygusal ilişkiye geldi mi aşktan gözünüz kör olur boyun eğersiniz.
Kolay mı büyütüyoruz kuzum biz sizleri. Hepiniz aileleriniz için aman sağlıklı ne yedi içti, aman şu olayda kızmıştım verdiğim tepkiden dolayı psikolojisi bozuldu mu diye gözleri gözlenen en değerlilerisiniz.
Bir adamla evlenicem diye değerinizden benliğinizden neden ödün veresiniz? Seven adam üzmeye kıyamaz bırak değiştirmeyi. Bak bunlar hep tecrübe, benzerleriniz yaşayıp üzüldüğümüz için sizde yaşamayın diye yapmayın etmeyin diyoruz.
Kimse benim için bunu bunu yaptı diye madalya takmıyor, el üstünde tutmuyor. Aksine taviz tavizi doğuruyor. Ne zaman ki "yeter ben bunu kabul etmiyorum" diyecek kadar gözün dönüyor o zaman, bizim hanım/gelin delirdi diye çeki düzen veriyorlar tavırlarına. Eş ailesi saygı duymasa da öyleymiş gibi davranıyor. O zamana kadar giden senden gidiyor. Sen kendi değerlerinin ardında dimdik durmadıkça en sevdiğin bile üstüne basıp geçer. Bu hayatın tüm alanında, her türlü ilişkide net değişmeyen bir sebep sonuç ilişkisi.

Kızıma hep "bir erkeğin seni gerçekten sevdiğini anlamak istersen kendi egoları için hayallerinden vazgeçmeni mi istiyor, yoksa gerçekleştirmen için destek mi veriyor" Bunu test et yeter diyorum. Çünkü bu iki davranışın arasında benliğe saygı, vicdan muhasebesi, arkadaşlık ve değer vermek var. Zaten bunların olduğu ilişki gayet güzel yürür. Anlaşmazlığa düşseler bile orta yolu bulurlar.

senin sevgilin senin arkadanda durmaz öyle bir izlenim aldım üzgünüm.

bak ben nişanlıyım. hiç öyle ailesiyle aşırı bir muhabbetim yok senin kadar.

bizde benim ailem daha muhafazakar, bir kere nişanlıma cumaya gidiyor musun diye sordu, soruş o soruş evde kıyamet kopardım, sesleri çıkmıyor bir daha bu konularda. ki benim babam da sadece cumaya gider ha, öyle dindar bir aile değiliz.

kocası sevmemiş doğru dürüst sevişmemiş anneler oğullarına obsesyon geliştiriyor böyle. kaç kurtar kendini. normal bir durum yok ortada.

Bence kv adayinin karakteri de cok zor.
Kendi camiasindan biriyle de evlense oglu, kv mudahale edecek biri.
Yani bu sekilde sevgiliniz annesiyle illa ki bir sorun yasayacak ve yasatacak gibi gorunuyor, bu sizinle ilgili degil.
Ben sevgilinizin tavirlarini begenmedim.

Sonra zamanla siz de ona cok dik gelmeye baslayacaksiniz.
Uyum saglayiver, onlarin yaninda sunu yapma bunu deme benim yanimda yap demeye baslayacak.
Ya da size her mudahalede sessiz kalacak, basinizi kendinizin kasimanizi bekleyecek en iyi ihtimalle.
Bu da bir kadin icin erkegin butun cazibesini yitirmesi demek.
Adeta cocuk egliyormus gibi hissetmeye baslayacaksiniz.

Gecen gunlerde bir akrabam evlendi.
Akrabam aile ortamlarinda bayramlarda dahi mini mini sortlar, etekler giyen, bir oturusta 35'lik deviren biri :)
Esinin ailesi ise muhafazakar bile degil, mutedeyyin sayilabilecek bir yapiya sahip.
Yani dindarlar ve bunu yasiyorlar da.
Nisanligini cikardi akrabam olan kiz, hemen sortunu giydi geldi, daha insanlar dagilmamisken.
Titizlikle kayinvalidesini izledim ne yapacak diye.
Ve kadincagiz ters bir bakis bile atmadi, icinden ne dusundugunu bilemeyiz tabii ama ortama gerginlik adina hicbir sey yansitmadi.

Yani ne olursa olsun, idare edebilen, saygi duyan, sorun cikarmamaya calisan, bana ne diyebilen, huyu guzel kayin aile bireyleriyle en uc noktalarda hayat tarzina sahip olsaniz da iyi gecinebilirdiniz.

Sizde bunu yapabilecek bir kayin aile uyesi, sevgiliniz de dahil, yok bence.

Bu cümleleri gerçekten art arda söylemiş olması peki annem kotu insan değildir melek gibidir bizim iyiligimizi ister ne yapsın öyle görmüş öyle yetişmiş onu degistiremeyiz
O kadar klişe ki çünkü

Senin bunları farkedemiyor olmanı aklım almıyor.

Onu değiştiremiyorsa seni değiştirecek. Hayatını karartma. Kendine kendi ailen gibi modern ve yobaz olmayan bir aile bulursun. Kaçarak uzaklaş.

Bu mesajı okurken gozlerimden yaşlar geldi. Bir de regl donemim yaklaşıyor onun duygusallığı da var üstümde. En çok da üzüldüğüm en içime oturan noktaya degindiniz. Ailem benim her şeyim. Çok şanslı hissediyorum kendimi Allah razı olsun onlardan. Hayatta her şeyi yaşamama müsaade ettiler biz dünyaya getirdik diye üzerimde baskı kurmadilar hiç. Ve ne emeklerle okuttular beni. Kendimden daha çok ailemi düşünüyorum zaten kendi kendime soruyorum sen kendini de geç aileni uzeceksin farkında mısın diyorum. Belki kendim ile ilgili her şeyi sineye cekebilirim ama ailem söz konusu olunca mümkün değil. Onlar beni çok büyük değer vererek buyuttuler, şimdi nasıl olur da bu değeri yerle bir eden insanların içine girerim diye ben de düşünüyorum fakat işin öbür yaninda sevdiğim bana olan sevgisine inandığım erkek arkadaşım var ona kızdığım dik duruş sergileyemedigi konu haricinde ona haksızlık ediyormusum gibi hissediyorum sonuçta ailesini o secmedi diye düşünmeden edemiyorum. Ben zaten kendi hariç etrafındaki herkesi düşünen biriyim bunu torpulemeye çalışsam da yapım bu degisemiyorum. Ama elimden geleni yapacağım kimseye kendimi ezdirmeyi düşünmüyorum

Onu değiştiremiyorsa seni değiştirecek. Hayatını karartma. Kendine kendi ailen gibi modern ve yobaz olmayan bir aile bulursun. Kaçarak uzaklaş.
Yani aslında olay birini bulmak değil ki, bulmaya kalksa eminim herkes herkesi bir sekilde bulur. Başka birini sevebileceğime olan inancım yok, başka erkekleri hayal bile edemiyorum midem bulanıyor, baya ait hissetmiştim kendimi ona

Hayır yaşlı insanlar argümanını anlamıyorum, ben daha az yaşamışım daha çok mutlu olmalıyım çünkü 60 yaşını görüp görmeyeceğim belli değil haksızmıyım
Bi de şey var; ben toyum, gencim anlayışlı olması alttan alması gereken yaşlı olan, görmüş geçirmiş olan değil mi?

Cidden aklımı kaçıracağım artık,annen tüm olanları blsede gene melek mi olur acaba..

Yav bu da çok çocukça ama yaa. 26 yaşında koskoca kadınsın sen, liseli ergen triplerine girmesen mi? 18 yaşında ilişkinin başladığı anda takılı kalmış gibi yazıyorsun. Tabi ki başkasını da sevebilirsin, hatta çok daha fazla bile sevebilirsin. Midem bulanıyor ne allasen ya

Ohooo, size kolay gele. O zaman hiç nazlanmadan kıyafet almaya başlayın çünkü tesettür giyim xxxx kat daha pahalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…