- Konu Sahibi kristalkelebekkkk
-
Bi de şey var; ben toyum, gencim anlayışlı olması alttan alması gereken yaşlı olan, görmüş geçirmiş olan değil mi?
Dediğim dedik bir annenin tek oğluyla çöpsüz üzüm gibi evlenseniz belki ama ailenizle asla uyum sağlamayacak bir aileye karışacağınızdan asla huzurlu bir evliliğiniz olmaz.Altlı üstlü oturmayi kabul etmeyeceğimi biliyor erkek arkadaşım ve ben de istemiyorum kesinlikle diyor. Ama evet dengeyi ne kadar saglayabilir emin değilim. Ailem aile yapısını vs bilse de bu kadar ayrıntılı bilmiyorlar. Sen kimi sectiysen arkandayiz diyorlar. Ben istedikten sonra engel olmazlar yapma etme demezler
Maalesef çok doğru tespitler. Kendi istediği,kafasında şekillendirdiği bir kız bile olsa onla da aynı şeyleri yasayacak. Kadın kontrol etmeyi, karismayi, otorite sağlamayı çok seviyor. Misal vereyim biz ev duzerken mobilyalar vs için fikir istememiz çok hoşuna gidermiş. Aklım almıyor maalesef. Ki kimseye karşı art niyet beslemem bende kayınvalide elti vs böyle kavramlar yoktur herkese sonsuz iyilikle yaklaşmaya çalışırım ön yargılı olmam. Ama buraya üye olup bana bunları yazdıracak kadar var maalesefBence kv adayinin karakteri de cok zor.
Kendi camiasindan biriyle de evlense oglu, kv mudahale edecek biri.
Yani bu sekilde sevgiliniz annesiyle illa ki bir sorun yasayacak ve yasatacak gibi gorunuyor, bu sizinle ilgili degil.
Ben sevgilinizin tavirlarini begenmedim.
Sonra zamanla siz de ona cok dik gelmeye baslayacaksiniz.
Uyum saglayiver, onlarin yaninda sunu yapma bunu deme benim yanimda yap demeye baslayacak.
Ya da size her mudahalede sessiz kalacak, basinizi kendinizin kasimanizi bekleyecek en iyi ihtimalle.
Bu da bir kadin icin erkegin butun cazibesini yitirmesi demek.
Adeta cocuk egliyormus gibi hissetmeye baslayacaksiniz.
Gecen gunlerde bir akrabam evlendi.
Akrabam aile ortamlarinda bayramlarda dahi mini mini sortlar, etekler giyen, bir oturusta 35'lik deviren biri :)
Esinin ailesi ise muhafazakar bile degil, mutedeyyin sayilabilecek bir yapiya sahip.
Yani dindarlar ve bunu yasiyorlar da.
Nisanligini cikardi akrabam olan kiz, hemen sortunu giydi geldi, daha insanlar dagilmamisken.
Titizlikle kayinvalidesini izledim ne yapacak diye.
Ve kadincagiz ters bir bakis bile atmadi, icinden ne dusundugunu bilemeyiz tabii ama ortama gerginlik adina hicbir sey yansitmadi.
Yani ne olursa olsun, idare edebilen, saygi duyan, sorun cikarmamaya calisan, bana ne diyebilen, huyu guzel kayin aile bireyleriyle en uc noktalarda hayat tarzina sahip olsaniz da iyi gecinebilirdiniz.
Sizde bunu yapabilecek bir kayin aile uyesi, sevgiliniz de dahil, yok bence.
Kendinden önce aileni de düşünme, önce sen...Bu mesajı okurken gozlerimden yaşlar geldi. Bir de regl donemim yaklaşıyor onun duygusallığı da var üstümde. En çok da üzüldüğüm en içime oturan noktaya degindiniz. Ailem benim her şeyim. Çok şanslı hissediyorum kendimi Allah razı olsun onlardan. Hayatta her şeyi yaşamama müsaade ettiler biz dünyaya getirdik diye üzerimde baskı kurmadilar hiç. Ve ne emeklerle okuttular beni. Kendimden daha çok ailemi düşünüyorum zaten kendi kendime soruyorum sen kendini de geç aileni uzeceksin farkında mısın diyorum. Belki kendim ile ilgili her şeyi sineye cekebilirim ama ailem söz konusu olunca mümkün değil. Onlar beni çok büyük değer vererek buyuttuler, şimdi nasıl olur da bu değeri yerle bir eden insanların içine girerim diye ben de düşünüyorum fakat işin öbür yaninda sevdiğim bana olan sevgisine inandığım erkek arkadaşım var ona kızdığım dik duruş sergileyemedigi konu haricinde ona haksızlık ediyormusum gibi hissediyorum sonuçta ailesini o secmedi diye düşünmeden edemiyorum. Ben zaten kendi hariç etrafındaki herkesi düşünen biriyim bunu torpulemeye çalışsam da yapım bu degisemiyorum. Ama elimden geleni yapacağım kimseye kendimi ezdirmeyi düşünmüyorum
Size her türlü mesaj zaten verilmiş.o mesajları doğru okumak gerek..herkes birbirini değiştirmeye çalışıyor, sizin durumunuzda bu..sevgilinizde, büyük olasılıkla, nasıl olsa değişir diye düşünüyor.bundan sonra karar sizin.ya değişeceksiniz, ya ayrılacaksınız.su anlattiklariniza göre biz kapımızı kaparız, eşim benim yanımda olur düşünceniz, olmayacak..ailenize de laf edilecek..Maalesef çok doğru tespitler. Kendi istediği,kafasında şekillendirdiği bir kız bile olsa onla da aynı şeyleri yasayacak. Kadın kontrol etmeyi, karismayi, otorite sağlamayı çok seviyor. Misal vereyim biz ev duzerken mobilyalar vs için fikir istememiz çok hoşuna gidermiş. Aklım almıyor maalesef. Ki kimseye karşı art niyet beslemem bende kayınvalide elti vs böyle kavramlar yoktur herkese sonsuz iyilikle yaklaşmaya çalışırım ön yargılı olmam. Ama buraya üye olup bana bunları yazdıracak kadar var maalesef
Çok teşekkür ederim.. tüm yazılanlar aklımda düşünüyorum ve en mantıklısıni yapmaya çalışacağım.Kendinden önce aileni de düşünme, önce sen...
Bunu bencilce yap demiyorum, tabi ki sevdiklerimizi önemseyeceğiz.
İyi yada kötü ne yaparsan sonucunu sen yaşayacaksın, bedelini sen ödeyeceksin.
Böyle düşün.
Erkek arkadaşın ailesini seçmedi evet ama kendi tavırlarından kendisi mesul.
Haksızlık mı yapıyorum diye düşündüğün arkadaşın dik duramadığı için kendi hatasının bedelini sana ödeterek en büyük haksızlığı o yapıyor zaten. Kişiliğine bu yaşa kadar aldığın değerlerine saygısı yok farkında mısın?
Neyse umarım gerçekleri görürsün, görmezsen de hiç bir yol dönülmez değil unutma. İstersen o masadan "evet" demeden bile kalkabilirsin.
Uzak olunca daha kötü. Yatılı gelmeler gitmeler olacak.Uzak bir şehirde ailelerden uzak yaşarsak durumun farklı olup olmayacağını merak ediyorum hep, tecrübeli hanımlardan dinlemek istedim ve farklı görüşler almak ufkumu açıyor. Bazı kişiler neden bu kadar tepkili anlamıyorum birisi de demiş ki akli melekeleriniz mi yerinde değil. Yani tabikide her şeyin farkındayım ama olaylar öyle gelişmiyor onca birlikte geçirilen zaman ya halledebilirsek ya uzaklaşirsak iyi olursa vs ihtimalleri hep düşünüyor insan doğal olarak.. ama bu demek değil ki teselli arıyorum teselli arasam konuyu açmam kendimi avuturdum zaten. Lütfen bu kadar tepkili olmayin
İşin kotu yanı ben duyduğum her şeyi tamamen buraya aktarmadan bu kadar tepki çekti demek ki hepsini yazsam insanlar benim aklımdan şüphe edecek. Ki ben de kendimi sorguluyorum şuan gerçekten bu kadar mı kördün diye.. Aklıma gelen bir örnek vereyim; erkek arkadaşımın babası davet edildiği bir düğünde gelini kınamış böyle gelin mi olur şu gelinliğe bak diye. Ben bunu duyunca dehşete dusmustum. Babanı ne ilgilendirir ne kadar ayıp başkası hakkında böyle konuşması demiştim. Evet boş konuşuyor boyle bazen demişti erkek arkadaşım da. İnkar etmiyorum bunlar korkunç seylerSize her türlü mesaj zaten verilmiş.o mesajları doğru okumak gerek..herkes birbirini değiştirmeye çalışıyor, sizin durumunuzda bu..sevgilinizde, büyük olasılıkla, nasıl olsa değişir diye düşünüyor.bundan sonra karar sizin.ya değişeceksiniz, ya ayrılacaksınız.su anlattiklariniza göre biz kapımızı kaparız, eşim benim yanımda olur düşünceniz, olmayacak..ailenize de laf edilecek..
Birde ne olur 8 yıl emek verdim,çöp mu olsun demeyin..hayatta her yaşanılan bir deneyim..ilk aşkınız diye illa evlenmek zorunda degilsiniz..
Evet tecrübeler bunu gösteriyor. ÜzgünümAilem sizin aileniz gibi. Eşimin ailesi normal muhafazakar yurdum ailesi. Kapalı açık umursamazlar. Eşim ve ben siyasi anlamda da düşünce anlamında da aymıyordur. Bizim aileye daha yakındır yani sizin gibi değiliz o anlamda. Buna rağmen eş ailesiyle çok ters düştüğümüz oldu. Özetle sizinkinin yarısını yaşayan biri olarak asla olmaz ayrılın yol yakınken diyorum.
Melek miBu cümleleri gerçekten art arda söylemiş olması pekiannem kotu insan değildir melek gibidir bizim iyiligimizi ister ne yapsın öyle görmüş öyle yetişmiş onu degistiremeyiz
Ne güzel bir annesinizHep senin açından değerlendirdik, 20 yaşında bir kız annesi olarak annen açısından bakarak bir kaç şey yazmak isterim.
Bizim aile yapımızda senin aile yapına benzer. Kızım ilk alkol denemesini sınırlarını öğrensin diye bizim yanımızda yapmıştır. Erkek arkadaşının varlığından babasının da benimde haberim var. Hatta bir seferinde babası ve ben yol üstümüz diyerek kızımı arkadaşıyla buluştuğu cafeden aldık. Babamız biraz geri planda duruyor, göz ucuyla uzaktan süzmüştü sadece.
Henüz arkadaşlarıyla şehir dışı tatil planları kısmına geçmemiş olsak da, bir ay sonra dil eğitimi için yaz dönemini tek başına yurt dışında geçirecek.
Bunca imkanı verdiğim benim doğurduğum, kendi doğrularımla büyüttüğüm evladımın daha ona bir bardak su vermemiş bir kadının cahilce eleşirisine maruz kaldığını, onun görüşleri yüzünden baskılandığını duysam üzüntüden uykularım kaçar.
Şimdi ki zamanda geleceği için maddi imkanlarımı dibine kadar zorlayıp onu yurtdışına bile gönderirken, evlendiği zaman baskıcı ve yobaz bir ailenin alt katında oturup kv sininin evini temizleyecek gelin beklentisinin var olduğunu, edindiği tüm donanımları sandığa gömeceğini duysam abartmıyorum kahrolurum.
Kısa kollu tişörtle bile karşılarına çıkartmayacak kadar cahil bir ailenin yaşam enerjisini kaybetmiş oğullarının gönlünü etmeye çalıştığını duysam ben bu kıza hiç mi bir şey öğretemedim diye kafamı duvarlara vururum.
Yeri gelince ailelerinize benim özgürlüğüm, benim alanım diye tepine tepine bağırırsınız. İş duygusal ilişkiye geldi mi aşktan gözünüz kör olur boyun eğersiniz.
Kolay mı büyütüyoruz kuzum biz sizleri. Hepiniz aileleriniz için aman sağlıklı ne yedi içti, aman şu olayda kızmıştım verdiğim tepkiden dolayı psikolojisi bozuldu mu diye gözleri gözlenen en değerlilerisiniz.
Bir adamla evlenicem diye değerinizden benliğinizden neden ödün veresiniz? Seven adam üzmeye kıyamaz bırak değiştirmeyi. Bak bunlar hep tecrübe, benzerleriniz yaşayıp üzüldüğümüz için sizde yaşamayın diye yapmayın etmeyin diyoruz.
Kimse benim için bunu bunu yaptı diye madalya takmıyor, el üstünde tutmuyor. Aksine taviz tavizi doğuruyor. Ne zaman ki "yeter ben bunu kabul etmiyorum" diyecek kadar gözün dönüyor o zaman, bizim hanım/gelin delirdi diye çeki düzen veriyorlar tavırlarına. Eş ailesi saygı duymasa da öyleymiş gibi davranıyor. O zamana kadar giden senden gidiyor. Sen kendi değerlerinin ardında dimdik durmadıkça en sevdiğin bile üstüne basıp geçer. Bu hayatın tüm alanında, her türlü ilişkide net değişmeyen bir sebep sonuç ilişkisi.
Kızıma hep "bir erkeğin seni gerçekten sevdiğini anlamak istersen kendi egoları için hayallerinden vazgeçmeni mi istiyor, yoksa gerçekleştirmen için destek mi veriyor" Bunu test et yeter diyorum. Çünkü bu iki davranışın arasında benliğe saygı, vicdan muhasebesi, arkadaşlık ve değer vermek var. Zaten bunların olduğu ilişki gayet güzel yürür. Anlaşmazlığa düşseler bile orta yolu bulurlar.
Aha ben bu cümleyi bu annenin kurmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam böyle bir kadın hoşuma gider sorması şu bu demez resmen soracaksınız bunu emretmiş çocuk da yumuşatarak söylemişMaalesef çok doğru tespitler. Kendi istediği,kafasında şekillendirdiği bir kız bile olsa onla da aynı şeyleri yasayacak. Kadın kontrol etmeyi, karismayi, otorite sağlamayı çok seviyor. Misal vereyim biz ev duzerken mobilyalar vs için fikir istememiz çok hoşuna gidermiş. Aklım almıyor maalesef. Ki kimseye karşı art niyet beslemem bende kayınvalide elti vs böyle kavramlar yoktur herkese sonsuz iyilikle yaklaşmaya çalışırım ön yargılı olmam. Ama buraya üye olup bana bunları yazdıracak kadar var maalesef
Sekiz yıldır evliyiz, beş yaşına gelen bir oğlumuz var. Senede iki kere beşer gün gider geliriz. O bile bana ölüm gibi geliyor çoğu zaman. Yani o sevgililik dönemini referans almayın. Biz nişan dönemindeyken eş ailem gerçekten melek gibiydi. Asıl sorunlar çocuğun doğumuyla başladı.Evet tecrübeler bunu gösteriyor. Üzgünüm
Aşkınızdan ölecek gibiyseniz nişanlanmayı deneyebilirsiniz.Evet bu da ayrı bir konu aslında. Ama bu konudaki tek artısı sen istersen yaparız her şeyi benim istememi söylememi bekleme diyor. Yani zitlassa, istemiyorum dese daha sıkıntı, en azından bana ayak uydurmaya calisiyor. Bilemiyorum bunun evlilik versiyonu daha zorlayıcı olabilir tabiki
İyi işte bunları ailesinin yanında da söylese ya. Siz de rahat rahat evlenirsiniz. Niye sevgilinizden bunu yapmasını istemiyorsunuz? Ben emin olmak istiyorum lütfen ailenle ben varken konuş deyin. Diyemezsiniz çünkü böyle bir konuşma yapamayacağını siz de biliyorsunuz.Soylediklerinizin birebir aynısını söyledim erkek arkadaşıma. Sen karışmaz diyorsun ama daha nişanlı bile değiliz bu kadar yorum yapan insan illaki karışır diyorum. Ben kendisine de söyledim evlenince bana karisamazsin dedim hem yakında oturmayı ben de istemiyorum diyor. Gezmeye bayılırım erkek arkadaşım çok iyi biliyor, bu kimseyi de ilgilendirmez buna karisilmasi maalesef tamamen saçmalık. Ama buna da cevabı hazır gezicez tabiki doya doya gezicez kime ne diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?