Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dediğim dedik bir annenin tek oğluyla çöpsüz üzüm gibi evlenseniz belki ama ailenizle asla uyum sağlamayacak bir aileye karışacağınızdan asla huzurlu bir evliliğiniz olmaz.
Bugün sizin giyiminize, gezmenize laf eden anne, yarın ailenizle tanışınca annenizin kıyafetlerine babanızın tavırlarına laf söyleyecek, anne babanıza laf söylenmesini kaldırabilecek misiniz?

Bir arkadaşımın kızı aile yapısı ailesiyle uyumlu birini sevdi, 2 ailede giyim, kültür, hayat görüşü olarak denkti(muhafazakar ailelerdi) fakat kızları istediğini giyen, çalışan, sosyal bir kızdı.

Kayınvalide adayı giyimi değişecek, çalışmayacak diye ultimatomu vermiş, kızın erkek arkadaşı baştan sana kimse karışamaz dedi, çalışacaksın, istediğini giyeceksin vs vs ama daha nişanda olay çıktı, kızın giydiği upuzun nişan elbisesinin kolları şifon diye kavga ettiler, aileler birbirine girdi, kızın ailesi rencide edildi ne biçim kız yetiştirmişsiniz biz bu giyim tarzını kabul etmiyoruz dediler lakin aşkın gözü kör, çocuk da aynı erkek arkadaşınız gibi ailesine dik duruyor gibi gözüken pasiflerdendi, nişanlısı ve nişanlısının ailesi hakarete maruz kalırken gık diyemedi belki de bir şey demek istemedi bilemem.

Kızla çocuk evlendi, önce işten çıkardılar sonra baktım durum paylaşımlarında kız uzun kollu bluzlar giymiş, biraz daha zaman geçince kız kayınvalidenin istediğini yaptı komple örtündü, ki kızın ailesi kızımıza karışmayacaksınız demişti, insanlar istediği hayat tarzını yaşamak da özgürdür ama oğullarının/kızlarının evlendiği kişilere, onların ailelerine karışma hakkına sahip değildir.

Flört ederken tüm duygu ve davranışlar 2 kişi arasında yaşanır, evleninceyse işin içine ailelerde girer, iyi düşünün taşının, sevgi bazen bazı engelleri aşmaya yetmez çünkü, hele de yanında durduğunuz sevgiliniz pasifse.

Maalesef çok doğru tespitler. Kendi istediği,kafasında şekillendirdiği bir kız bile olsa onla da aynı şeyleri yasayacak. Kadın kontrol etmeyi, karismayi, otorite sağlamayı çok seviyor. Misal vereyim biz ev duzerken mobilyalar vs için fikir istememiz çok hoşuna gidermiş. Aklım almıyor maalesef. Ki kimseye karşı art niyet beslemem bende kayınvalide elti vs böyle kavramlar yoktur herkese sonsuz iyilikle yaklaşmaya çalışırım ön yargılı olmam. Ama buraya üye olup bana bunları yazdıracak kadar var maalesef

Kendinden önce aileni de düşünme, önce sen...
Bunu bencilce yap demiyorum, tabi ki sevdiklerimizi önemseyeceğiz.
İyi yada kötü ne yaparsan sonucunu sen yaşayacaksın, bedelini sen ödeyeceksin.
Böyle düşün.
Erkek arkadaşın ailesini seçmedi evet ama kendi tavırlarından kendisi mesul.
Haksızlık mı yapıyorum diye düşündüğün arkadaşın dik duramadığı için kendi hatasının bedelini sana ödeterek en büyük haksızlığı o yapıyor zaten. Kişiliğine bu yaşa kadar aldığın değerlerine saygısı yok farkında mısın?
Neyse umarım gerçekleri görürsün, görmezsen de hiç bir yol dönülmez değil unutma. İstersen o masadan "evet" demeden bile kalkabilirsin.

Size her türlü mesaj zaten verilmiş.o mesajları doğru okumak gerek..herkes birbirini değiştirmeye çalışıyor, sizin durumunuzda bu..sevgilinizde, büyük olasılıkla, nasıl olsa değişir diye düşünüyor.bundan sonra karar sizin.ya değişeceksiniz, ya ayrılacaksınız.su anlattiklariniza göre biz kapımızı kaparız, eşim benim yanımda olur düşünceniz, olmayacak..ailenize de laf edilecek..
Birde ne olur 8 yıl emek verdim,çöp mu olsun demeyin..hayatta her yaşanılan bir deneyim..ilk aşkınız diye illa evlenmek zorunda degilsiniz..

Çok teşekkür ederim.. tüm yazılanlar aklımda düşünüyorum ve en mantıklısıni yapmaya çalışacağım.
Şuan kız arkadaşım beni dışarıda bekliyor onun yanına gidiyorum olur da mesaj gelirse yanıt veremezsem yanlış anlaşılmasın, döneceğim. Tekrar herkese teşekkür ederim vakit ayırıp okumanız ve satır satır yazmanız çok değerli.

Ailem sizin aileniz gibi. Eşimin ailesi normal muhafazakar yurdum ailesi. Kapalı açık umursamazlar. Eşim ve ben siyasi anlamda da düşünce anlamında da aymıyordur. Bizim aileye daha yakındır yani sizin gibi değiliz o anlamda. Buna rağmen eş ailesiyle çok ters düştüğümüz oldu. Özetle sizinkinin yarısını yaşayan biri olarak asla olmaz ayrılın yol yakınken diyorum.

Uzak olunca daha kötü. Yatılı gelmeler gitmeler olacak.
Çocuğunuzun eğitimine istemeseniz de etkileri olacak. Çocuk işi çok sıkıntı olur.

İşin kotu yanı ben duyduğum her şeyi tamamen buraya aktarmadan bu kadar tepki çekti demek ki hepsini yazsam insanlar benim aklımdan şüphe edecek. Ki ben de kendimi sorguluyorum şuan gerçekten bu kadar mı kördün diye.. Aklıma gelen bir örnek vereyim; erkek arkadaşımın babası davet edildiği bir düğünde gelini kınamış böyle gelin mi olur şu gelinliğe bak diye. Ben bunu duyunca dehşete dusmustum. Babanı ne ilgilendirir ne kadar ayıp başkası hakkında böyle konuşması demiştim. Evet boş konuşuyor boyle bazen demişti erkek arkadaşım da. İnkar etmiyorum bunlar korkunç seyler

Evet tecrübeler bunu gösteriyor. Üzgünüm

Bu cümleleri gerçekten art arda söylemiş olması peki annem kotu insan değildir melek gibidir bizim iyiligimizi ister ne yapsın öyle görmüş öyle yetişmiş onu degistiremeyiz
Melek mi e harflerini a ile değiştirmek istiyorum hadsiz bir kadın

Ne güzel bir annesiniz

Huzurlu bi evlilik istiyorsaniz malesef cok olur gibi degil. Cok sorun yasarsiniz benim esimin ailesiyle benim ailemde cok farkli ve 4 sene gecti hic anlasamiyorlar, senede bikere zoraki bi ara geliyorlar ama söylene söylene. Es ailesiyle uzak olmamiza ragmen telefonla herseyi hallediyorlar ortaligi karistirmaya yetiyor esimde bi evin tek oglu bence tekrar oturup bi düsünün ben simdiki aklim olsa uzak dururdum, esim her konuda arkamdada olsa sürekli arada kaldigini farkindayim.

Aha ben bu cümleyi bu annenin kurmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam böyle bir kadın hoşuma gider sorması şu bu demez resmen soracaksınız bunu emretmiş çocuk da yumuşatarak söylemiş

Evet tecrübeler bunu gösteriyor. Üzgünüm
Sekiz yıldır evliyiz, beş yaşına gelen bir oğlumuz var. Senede iki kere beşer gün gider geliriz. O bile bana ölüm gibi geliyor çoğu zaman. Yani o sevgililik dönemini referans almayın. Biz nişan dönemindeyken eş ailem gerçekten melek gibiydi. Asıl sorunlar çocuğun doğumuyla başladı.
Dediğim gibi eşim benle aynıdır, söylenen sözlere benden çok o tepki gösterdi. Annem babam idare et deseydi çoktan biterdi. Bundan dolayı diyorum asıl eş ailesi sorunları çocuktan sonra başlar bu aşamada sorun varsa zaten sonu bellidir.

Ben kendi ailemde hiç dedikodu görmedim o yüzden hiç de sevmem. Ki bence sevip sevmemeyi de geçtim olmamasi gereken bir şey. Erkek arkadaşımın annesi herkesi eleştiriyor bir kusurunu buluyor onun evi şöyle pis bunun oğlu şöyle kokuyor böyle kokuyor. Titizlik obsesyonu olduğu için herkesi pis buluyor bu bile beni tedirgin eden başka bir konu. Eve girerken çorapları çıkarttiriyormuş aile üyelerine. Misafirlere çoraplarınizi çıkarın diyemedigi için arkalarından hunharca temizlik yapıyormuş. Kapı kollarını tülle sarmış el izi olmasın diye, rutin temizliginde duvar silmek falan var. Tamam ben de titiz biriyim fakat benimki bu şekilde takıntı halinde değil

Aşkınızdan ölecek gibiyseniz nişanlanmayı deneyebilirsiniz.
O zaman az buçuk zaten gerçekler kendini belli edecektir.
Ve o dönemdeki yaşayacağınız şeyler evlendiğinizde yaşayacaklarınızın %1 i bile sayılmaz.
Buna göre belki karar vermeniz daha kolay olur ama bu çok uç bir tavsiye onu söyleyeyim şimdiden.
Yani en azından denedim falan diye düşünebilirsiniz...

Birde bir arkadaşımın kardeşi ile benziyor durumlarınız.
O evlendi ve mutlu sayılabilecek bir konumda şuan ama bu çok çok çok istisna bana göre.
Birde henüz iki yıllık evliler ileride ne olur orasını ALLAH bilir.
Şuan çocukları yok ilerde olursa o da başlı başına ayrı bir süreç olacaktır eminim.

Tavsiye kısmına gelirsem benim kişisel tavsiyem bu işin sonu pek mutlu görünmüyor..

İyi işte bunları ailesinin yanında da söylese ya. Siz de rahat rahat evlenirsiniz. Niye sevgilinizden bunu yapmasını istemiyorsunuz? Ben emin olmak istiyorum lütfen ailenle ben varken konuş deyin. Diyemezsiniz çünkü böyle bir konuşma yapamayacağını siz de biliyorsunuz.

Bu kadar sene yaşanmışlık var da ne yaşadınız? Millet kaç senelik evliliğini bitiriyor anlaşamıyoruz artık diye. Çoluk çocuğuyla yeniden hayata tutunmaya çalışıyor, siz hangi emekten bahsediyorsunuz?
Elele flört etmek gerçek hayat değil. Aynı evin içinde yaşamakla dışarıda buluşmayı aynı sanın siz. Neyse iyi madem evlenin de başka kızların canı yanmasın. Ana oğul oyuncak gibi oynasınlar sizinle.

Bu evlilik olursa sizin için çok yorucu ve sorunlu geçer , mutsuz olursunuz evlilik sevgililikte gibi hiç olmuyor malesef , birde böylesine bir kayınvalide varsa kesinlikle olmaz , ayrıca bir insan kendini ne kadar geliştirirse , gelistirsin armut dibine düşüyor malesef aile çok önemli , bir bakıyoruz ki ailesinden hiçbir farkı yok o sevdiğimiz kişinin , onlar gibi düşünüyor ve hareket ediyor, ilerde daha çok uzulmektense , bir boşanma yaşamaktansa şimdi ayrılmak daha mantıklı , hayırlısı neyse o olsun ikiniz için de ...

Aileniz açık görüşlü demokrat yerine onlar kadar muhafazakar değiller diyebilirdiniz. Sadece uyarmak istedim yanlış anlamayın. Çok fazla zıtlık var ve bu sadece aile ile değil sizde huy olarak zıt olduğunuzu söylüyorsunuz. Bir kez daha gözden geçirin. Sevgim yeter diyorsanız siz bilirsiniz tabi ki ama bazen ömür boyunca sevgi ile yetinemiyoruz. Ayrılın demiyorum tabiki. Sabrederim diyorsanız evlenin tabi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…