• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileden para saklamak? Sizce hata mı ediyorum?

hep derim bir evde kese ayrıldımı bereket kaçıyor, o keseyi tutacak olan kişide anne, onun sizi yönlendirmesi gerekir.Aldığım maaş sizden daha az ama mayıs ayından itibaren 8000 tl biriktirmişim.Yedimde içtimde gezdimde bu sürede evde yardım ettim faturaları ödedim.Mayıs ayından öncede biriktirdiğim para ile yaptığım bir arsa yatırımı var.Sağolsun annemin yönlendirmeleri idare etmişliği sayesinde.Sizdeki sorun annede bence

valla belki benimle aynı şekilde evde yaşayıp çalışmıyorum diye başıma her şeyi kakmasa belki bu yaptığını iki yüzlüce bulmazdım dikkatimi bile çekmezdi. ama hiçbir masraf yapmadığım halimle "annemlerin parasını yiyorsun" diye başımda artistlenince komik oluyor :) çünkü çalışıyor haliyle benden daha fazla masraf çıkarıyor onlara üstelik ben evde kendi işlerimi kendim hallederim. valla bi insan 35 yaşındayken de donunu annesine yıkatmaya çekinmesi lazım bence.

Son cümlenize istinaden, 25 yaşında yıkatabiliyor ama 35 olunca mı abes oluyor ? Donu anneye yıkatma yaş üst sınırı ne size göre onu anlayamadım ben.

Bitlis`te yasayip para dayandiramamak gercekten buyuk beceri.
insan ne alir hangi esyaya takar ki aklini? :işsiz: sadece sizin ve annenizin maasi 5000lira yapiyor ki cok rahat gecinmeniz gerek..
hic soylemeyin kenara para attiginizi ki suan kenarinizda olan para yuklu miktarda degil.
dunyanin binbir turlu

Samsundan bursaya tasinirken butum koltuk vitrin takımı buzdolabi vs bırakmıştı. Bedavadan dagitti birilerne. En azindan 2. Ele ver be insaf. Sonra bursada yeni koltuk takimi ve tv unitesi aldi halılar yolluklar vs. Onların borcunu hala ödüyor.
Bitlise taşınırken de benim odayi orda birakmayi istedi ben izin vermedim sapasaglam genc odasi niye birakcan dedim ben sana orda yeni alirim dedi he tabi sonrq o da bana yıkılır dedim bıraktırmadm odayi. Tv bozulmuştu orda onu satti abim burda yeni tv aldık. Hali perde vs aldi yine borca girdi. Daha bursadaki bitmeden . Mubarek borc oduyo anca. Diyorum anne tam rahata erdin niye kendini zora sokuyosun ye iç gez biraz tadini çıkar bari. Esyayi doldurup borca giriyor sonra kendine don alamadan geziyo cozemedim nasıl bi kafa yapısı bu

Neyin vicdanını yaptığını anlamadım, senin paran ister altın al, ister döviz yani bunun nesine vicdan yapıp üzüldün? Ailen hasta olur, ihtiyacı olur anlarım da böyle birşey de yok, takıl kafana göre işte, hak yemiyorsun, kötülük etmiyorsun kimseye...

Son cümlenize istinaden, 25 yaşında yıkatabiliyor ama 35 olunca mı abes oluyor ? Donu anneye yıkatma yaş üst sınırı ne size göre onu anlayamadım ben.

yani yetişkinliğe girince 20 li yaşlarda artık insan kendi çamaşırıyla kendi ilgilenmeli bence. evet 35 yaşında adamın da kadının da özellikle donunu annesine yıkatmasını normal bulmam. size göre normal mi yani?

hep derim bir evde kese ayrıldımı bereket kaçıyor, o keseyi tutacak olan kişide anne, onun sizi yönlendirmesi gerekir.Aldığım maaş sizden daha az ama mayıs ayından itibaren 8000 tl biriktirmişim.Yedimde içtimde gezdimde bu sürede evde yardım ettim faturaları ödedim.Mayıs ayından öncede biriktirdiğim para ile yaptığım bir arsa yatırımı var.Sağolsun annemin yönlendirmeleri idare etmişliği sayesinde.Sizdeki sorun annede bence

Kesinlikle param oldugunu duymayiversin hemen sıvıyo byere. Gecen ay noldu bak. Benim teyzem vefat etti yeni 2 ay oldu. Enistem bakiyor 2 cocuklari vardi. Enistemin işi pek iyi değil okumamis kartonpiyerci is bazen oluyo bazen olmuyo durumlari kötü. Ben de hep yardim ederdim 100 tl filan yollardim teyzem yigenlerim canim cigerim acimam elbet. Teyzem öldükten sonra annem kafayi onlarla bozdu enisteme 400 lira para yollatti gecen ay. Bu ayda yollayacakti 400 yollayamam dedim 200 lira yolladm. Tamam teyzemin emanetleri kardesim gibi onlar benim ama baslarinda babalari var ben niye adama her ay 400 lira yollayım. Is olmuyorsa baska is bulsun. Düşünmüyor ya demiyor Bu kızın gelecegi nolcak nasil dugun yapcam bu kiza dye ortada ceyiz diye bi ignesi yok diye. Yigenine varana kadar dusunuyor da beni düşünmüyor kafayi yicem.

ama olmaz ki..
ben memur cocuguyum,cok tasindik oyle ki en fazla 4 sene kaldik bi memlekette ve zavalli annem babam usenmeden butun evi toplayip esyalari sarip kolileyip yolladilar yasayacagimiz sehirlere..
ortaokulda alinan bazayi 24 yasina kadar kullandim ben,evlendim annemler hala kullanir tas gibi cunku,bu zamanda oyle esya bulmak zor.
her tasinmada esya mi degistirilir olacak sey mi bu?
sakin buna ortak olmayin,tayinci insan herseyini sarar sarmalar tutar kamyon gonderir yeni evine.
sadece kibrisa giderken esya goturemedik,ozamanda esyalari dedemlerin deposuna koyduk,turkiyeye donunce de acip yeniden kullandik.
boyle savrukluk olmaz gunah o atilan degistirilen esyaya.
babam boyle boyle 2 cocuk okuttu unvde tek maasla ve ev araba arsa sahibi oldular.

ev peşinatı biriktiyorum dese alırlar elinden (bazı üyeler ev alacağım demiş bu aile böyle birşeyi dinlemez çarçur ederler)

parayı kimseye birşey söylemeden biriktirin

Kesinlikle param oldugunu duymayiversin hemen sıvıyo byere. Gecen ay noldu bak. Benim teyzem vefat etti yeni 2 ay oldu. Enistem bakiyor 2 cocuklari vardi. Enistemin işi pek iyi değil okumamis kartonpiyerci is bazen oluyo bazen olmuyo durumlari kötü. Ben de hep yardim ederdim 100 tl filan yollardim teyzem yigenlerim canim cigerim acimam elbet. Teyzem öldükten sonra annem kafayi onlarla bozdu enisteme 400 lira para yollatti gecen ay. Bu ayda yollayacakti 400 yollayamam dedim 200 lira yolladm. Tamam teyzemin emanetleri kardesim gibi onlar benim ama baslarinda babalari var ben niye adama her ay 400 lira yollayım. Is olmuyorsa baska is bulsun. Düşünmüyor ya demiyor Bu kızın gelecegi nolcak nasil dugun yapcam bu kiza dye ortada ceyiz diye bi ignesi yok diye. Yigenine varana kadar dusunuyor da beni düşünmüyor kafayi yicem.
annen kendi maaşından yollamıyor mu yeğenlerine :kahve:

Valla bende eşimden gizli atıyorum. çünkü çalışmadığım dönemde bana para vermiyodu işten çıkma durumumu göz önünde bulundurmam lazım. biz en iyisini yapıyoruz ;)

Daha fazla kenara koy. Annenle kirayı ortak paylaş. Yarın bir gün evlendiğinde kirasını kim ödeyecek? Şimdiden kendi yağında kavrulmaya alışsın. İkisi de muhtaç değil ve sorumsuzlar. Tabii ki paranı çar çur etmemeleri için saklamak zorundaysan saklayacaksın. Vicdan yapma.

Peki abin neyi ödüyor? Valla az bile yapıyosun bence her ay minimum 600-700 at kenara.

Abim.baska sehirde o arada bi geliyo buraya. O kendi kirasini faturalarını ve araba kredisini ödüyor bize bi faydasi yok aksine zarari var. Bi geldi gezmeye diye bi gunde 500 lira harcattılar bana balikti etti tavuktu mangaldi meyve sebze kuru yemisti derken 500 lira puff :) sanki hiç gormuyo oglusunu annem o gelecegi zaman kraliyet yemegi veriyo gibi davraniyor

insanlar asgari ücretle kirada oturup çocuk okutuyorlar (nasıl yapıyorlar hala anlamıyorum o ayrı) ama 8.000tl gelir ve hala elde bişey olmamasını da anlamam. en doğrusunu ama biraz eksikle yapıyorsunuz bence. çok daha fazla para atın kenara.

Back
X