- 10 Ocak 2016
- 292
- 195
Eşimin anne babası köyde yetişmiş. kökende de Diyarbakırlı yani zaza diyorlar.Diyarbakırı ıgörmüş orda yaşamış değiller.Eşimi görsen yanından geçmez zaten eşim üniversite mezunu düşün ama kan kök çekiyor evlenince anlarsın.Yaşayış biçimi düşünceleri ailesine olan düşkünlüğü sürekli onlara karşı pasif duruşu ve konuşamaması ailesine karşı...Damak tadları bile farklı ben yiyemiyorum mesela yemeklerini.Bu kezde kaynaana bu zaten sosyete diyip laf vurur :)Özel değilse siz ne tarz sorunlar yaşadınız
Şöyle ankatayım ben hiç köy görmedim gitmedim. Annem erkek arkadaşımla evlenirsem bayramda bile olsa o ortama gireceğimi köy hayatı yaşayacağımı düşünüyor. Köyde evlenip şehre gelen bir anne babanın yol yordam bilmeyeceğini eğitime okumaya önem vermeyeceğini belki konuşmasının şiveli üst başın uygun olmayabileceğini düşünüyor. Bana diyor ki sen bu çocuğa 2 sene ümit verip nişan aşamasında ailesiyle tanışıp beğenmezsen o saatten sonra yok mu diyeceksin gel baştan vazgeç diyor bi her sene tatile gideriz güzel yerlere havuza denize girerim bikini giyerim vs bunları yapamayacağımı düşünüyor
Söyledikleriniz doğru ama annem bana şimdiye kadar hiç karışmadı. Şehirdışında okuttu yurtdışına gönderdi giydiğime vs karışmadı şimdi bir konuda bu kadar net bi şekilde yok diyince acaba haklı olabilir mi diye düşünüyorum elimde değil. Gerçekten sevmiyor olsam tamam olduğu yerde kalsın derdim. Annem ilk defa önüme çıktığı için gözümü karartıp gidemiyorum sevdiğim için de burda bitsin diyemiyorumsana mı yazdım bugün yazdım başkasına mı yazdım bilmiyorum
annem de emekli öğretmen, tüm ailesi üniversite mezunu
babası herkesin çiftçi olduğu dönemde ilköğretim müfettişi imiş ki çok havalı bir iş o dönem için
babam ve onun kardeşi de üniversite mezunu
kv min okuma yazması yok
kp dışardan ortaokulu bitirmiş yalandan bitirme işte 70 yaşında şimdi
köyleri vs de var orada büyümüşler kv evleninceye kadar doğru dürüst şehir bile görmemiş
hiç annem ya da çevresi böyle yorum yapmadı yaptırtmayacağım da açık galiba
konuşturtmazdım ki
yani anneniz hiç tanımadan bu veriler ile insanları nasıl yargılıyor
işte kv karışır vs demiş
karışamaz ki
en fazla konuşur he der geçerim onun dediğini yapmam olur biter
Her okuyan kpss ile devlette calisamiyorki. Her okuyanda okudugu isi yapmiyor malesef berde is buluyorsa orda calisiyor Ozelde calisir. Yasiniz 24 tu sanirim . İse girene kadar bekleyebilirsiniz cok gencsiniz zatdn .Şu an işi yok kpss ye hazırlanıyor zaten kursta tanıştık. Ben sevgimden kendimden ve ondan eminim tek korkum işe girene kadar elimde bişe yok onu nasıl savunacağım evlenmek istiyorum desen hni iş yok güç yok derler ben zaten iş olmadan ikimizn de istemem elimizde kpss den başka bişe yok ve alımlar az nasıl olacak bilmiyorum
Söyledikleriniz doğru ama annem bana şimdiye kadar hiç karışmadı. Şehirdışında okuttu yurtdışına gönderdi giydiğime vs karışmadı şimdi bir konuda bu kadar net bi şekilde yok diyince acaba haklı olabilir mi diye düşünüyorum elimde değil. Gerçekten sevmiyor olsam tamam olduğu yerde kalsın derdim. Annem ilk defa önüme çıktığı için gözümü karartıp gidemiyorum sevdiğim için de burda bitsin diyemiyorum
Şöyle ankatayım ben hiç köy görmedim gitmedim. Annem erkek arkadaşımla evlenirsem bayramda bile olsa o ortama gireceğimi köy hayatı yaşayacağımı düşünüyor. Köyde evlenip şehre gelen bir anne babanın yol yordam bilmeyeceğini eğitime okumaya önem vermeyeceğini belki konuşmasının şiveli üst başın uygun olmayabileceğini düşünüyor. Bana diyor ki sen bu çocuğa 2 sene ümit verip nişan aşamasında ailesiyle tanışıp beğenmezsen o saatten sonra yok mu diyeceksin gel baştan vazgeç diyor bi her sene tatile gideriz güzel yerlere havuza denize girerim bikini giyerim vs bunları yapamayacağımı düşünüyor
Ahaha ben köyde büyüdüm, anneniz gelsin bana desin bu dediklerini. Köye gitseniz ne oluyor allahınızı severseniz, incileriniz mi dökülüyor. Eğer akraba evliliği yapmıyorsanız zaten kimle evlenirseniz evlenin farklı bir sosyal çevreye gireceksiniz, farklılıktan bu kadar korkmayın.
Bikiniyi köyde giymediğiniz sürece de kim ne bilecek de karışacak ya. Hoş dediğim gibi bizim köyde maddi durumu yeten tstile de gider bikinisini de giyer, hatta face den de foto atar:)
Ben şu an bunu yapıyorum aslında mesela annemle bir tartışmamız oluyor onun sebebi üzerinden üstü kapalı soruyorum mesela ben şort giyiyorum yazın evde ya da avm ye falan giderken diz seviyesinde ama mesela ananeme ya da büyüklere giderken giymem saygı gereği. onun ablası genelde kapri giyer pantolon giyer bi ara sordum konuştyk o da beraberken ya da arkadaşlarınla buluşunca bu sıcakta giycen tabi ama büyüklerin yanında ikimiz de dikkat ederiz ben de şort giymem düzgünce pantolon giyerim falan demişti bunun gibi şeyler. Ben ölçerim tartarım ama iki korkum var. Birincisi annem görüşmemi istemiyor iş olana kadar bunu nasıl devam ettiricem ayrıldım demek istemiyorum. İkincisi de dil bilmediği için özelde de diplomaya takılıyorlar diye biliyorum özelde alan sınırlı kpss de olmazsa ne yapacağız o zaman b planı yok elimizde nasıl savunacağım?bak haklısın ama annen ön yargılı
ben tek çocuğum her dediğim oldu vs vs maddi olarak da iyidir durumları eşimin ailedensin zira onlar kalabalık tek maaş vs vs
ama hiç kimse bu konuda bir şey söyleyemez
emin olman gereken karşıdaki adam
işte ailesi kıymetli oluyor kültür farklı yemek bile farklı demişler vs vs
tamam da kv ile yaşamayacağız ki bana ne onun kültüründen
ben eşimle yaşıyorum
aynı şehirde kv yi en son bayramda gördüm 3 ayı geçmiş yani insan 3 ayda bir gün de dünyanın en kötü insanı da olsa katlanır
ama eşin her şeyine karıştırırsa hep annesinin ağzına bakarsa kv profesör olsa kaç yazar, ki onların kaprisi vs daha fena olur
bence tart durumu bırakma sevgilini ama farklı olaylara yorumlarını değerlendir gerekirse örnekler anlat tepkisini ölç vs
bir de kimseyi tanımak kolay değil
insanlar 20 yıl sonra bile bir olay karşısında hiç beklemediğiniz tepkiler verebilir o nedenle genel tutum davranış önemli
ama annenizin düşüncelerini de arkadaşınıza iletmeyin ki onun da karşı önyargıları olup bunalıp sizden ayrılmasın
köy deyince akla nasıl bir yer geliyor acaba
Kadıköy de bir köydü deyip nokta koyuyorum yorumuma
Kadıköy köydü evet ama şimdiki kadıköy tek başına bi şehir niteliğinde yani ona katılmıyorum
Ben şu an bunu yapıyorum aslında mesela annemle bir tartışmamız oluyor onun sebebi üzerinden üstü kapalı soruyorum mesela ben şort giyiyorum yazın evde ya da avm ye falan giderken diz seviyesinde ama mesela ananeme ya da büyüklere giderken giymem saygı gereği. onun ablası genelde kapri giyer pantolon giyer bi ara sordum konuştyk o da beraberken ya da arkadaşlarınla buluşunca bu sıcakta giycen tabi ama büyüklerin yanında ikimiz de dikkat ederiz ben de şort giymem düzgünce pantolon giyerim falan demişti bunun gibi şeyler. Ben ölçerim tartarım ama iki korkum var. Birincisi annem görüşmemi istemiyor iş olana kadar bunu nasıl devam ettiricem ayrıldım demek istemiyorum. İkincisi de dil bilmediği için özelde de diplomaya takılıyorlar diye biliyorum özelde alan sınırlı kpss de olmazsa ne yapacağız o zaman b planı yok elimizde nasıl savunacağım?
Kadıköy köydü evet ama şimdiki kasıköy tek başına bi şehir niteliğinde yani ona katılmıyorum
ikinizinde ortak begendiği birisiyle evlilik yapabilirsin bence annenin es adayını sevmesi lazım