Ah şu adetler

Sevismek degil benim olayim zaten cinsel birlikteligimiz var ben sadece o gunun ozelligini yasayalim istiyorum
yaa tabiki o gün başbaşa olmalısınız kesinlikle katılmıyorum aman ne olacak diyen arkadaşlara. birlikte ömür geçireceğiniz ilk gece her türlü çok özel, kaynana girecek mi sesim çıkacak mı tedirginliği ile mi geçecek? bir de cinsel birlikteliğiniz varmış ki çarşaf olayı her türlü problem. çok itici bence birinin evinde kalmak. gidin güzelce otelde kalın sabah kahvaltıya gidersiniz kv nizin yanına. gerçekten asla kabul etmezdim bunu

Ne kadar saçma. bizim de düğünümüz eşimin memleketinde oldu biz düğünden sonrada memlekette 7 gün kaldık 2 katlı ev dururken otelde kaldık bunu da isteyen kayınvalidem kayın babamdı. öyle adet mi olur muş

Sadece cinsel anlamda biseyden bahsetmiyorum ne bilim romantik bi an karsilikli birer kadeh biseyler falan koy odasinda bunlar olur mu bilemiyorum

Eger isterseniz o ambiyansi yakalarsiniz, hayal edilen gibi olmaz illa ki ama...
Eger boyle ozel bir anlam yuklediyseniz ve hayaller kurduysaniz eldeki imkanlarla olabileni yapin. Ama olmazsa da kendinize zehir etmeyin, oteldeki ilk gecenizde hem yorgun da olmazsınız acarsiniz bir sarap, basbasa guzel bir gece gecirirsiniz.

yaa tabiki o gün başbaşa olmalısınız kesinlikle katılmıyorum aman ne olacak diyen arkadaşlara. birlikte ömür geçireceğiniz ilk gece her türlü çok özel, kaynana girecek mi sesim çıkacak mı tedirginliği ile mi geçecek? bir de cinsel birlikteliğiniz varmış ki çarşaf olayı her türlü problem. çok itici bence birinin evinde kalmak. gidin güzelce otelde kalın sabah kahvaltıya gidersiniz kv nizin yanına. gerçekten asla kabul etmezdim bunu
Carsaf adetleri yok ama illaki gorecekler rabi carsafi ben onu dusunmemistim :/

Sen o geceyi cok fazla buyutuyorsun "koydeki odada mi olcak ilk gece uyumamiz??????"
Kasabada otelde ilk gece uyusan ne oluyor? Daha mı özel olacak yani otelde kalip ,sarap icince.... bi şömine eksik tüh
Ha istedigin normal mi? normal ..yapilabilir mi ? yapilabilir birsey bence
Yapmiyorsa olay cikartma emin ol kavgayla ilk gece yasamak, koydeki odadan daha kötü olur
anacım siz adam secerken gozleriniz nereye bakiyor anlamiyorum ki

Böyle hanzolari nereden buluyorsunuz allasen? Esi ile beraber gecircegi ilk geceyi ne diye annesinin yaninda olmasini istiyor?

Carsaf yok diyorsun ama emin ol kv'de yine o carsafa bakar. Köy adet ve kültüründen bahs ediyoruz sonucta. Seni bilmem fakat ben derhal o yüzügü atardim. Bu düsüncede olan bir adam ile evlenemezdim.

çarşaf da istiyolar mıymış? başkasının evinde bu kadar özel bir şeyi paylaşamam rahat edemem. bizim gecemiz o kimsenni evinde olmamalı de? İlle burda olacak diye ısrar etmeleri terbiyesizlik.

Ben bu yorumlari cidden anlamiyorum. Yani bu olay kadini nasil rencide ettigi apacik ortada degil mi? Hani sanki yazanlar Türk kültürün t'sini bilmiyorlarmis gibi. Evet o geceye anlam yükleniyor, özelikle köy ortaminda. Evet o kv'de carsafi kesin didikler. Ki evlenmissin, daha neden annelerde kalasin ki? Yani tersi olsa ve kiz "gel annemlerde kalalim dügün gecesi" dese abes kalir. Neden? Cünkü gelin artik o evden cikmis oluyor, eh ya damat?

Zaten tüm gün yogun geciyor, dügününden sonra bide insan rahat etmek ister, ve kim ne derse desin, evde baska kisiler olunca asla o rahat yok.

Son düzenleme:
Ben bu yorumlari cidden anlamiyorum. Yani bu olay kadini nasil rencide ettigi apacik ortada degil mi? Hani sanki yazanlar Türk kültürün t'sini bilmiyorlarmis gibi. Evet o geceye anlam yükleniyor, özelikle köy ortaminda. Evet o kv'de carsafi kesin dedikleri. Ki evlenmissin, daha neden annelerde kalasin ki? Yani tersi olsa ve kiz "gel annemlerde kalalim dügün gecesi" dese abes kalir. Neden? Cünkü gelin artik o evden cikmis oluyor, eh ya damat?

Zaten tüm gün yogun geciyor, dügününü sonra bide insan rahat etmek ister, ve kim ne derse desin, evde baska kisiler olunca asla o rahat yok.
Evde olmasalarda onların evi sonuçta

Evde olmasalarda onların evi sonuçta

Ben bu durumu sadece 1 defa yasadim etrafimda ve o gün anne baba yoktu evde, hatta yanilmiyorsam bir kac gün gitmislerdi, gelin damat rahat etsin diye. Ki bu'da kv'denin yaninda yasayacak olan bir ciftti.

Yani yapabilcekleri en azi o evden cikmaktir sizin rahatiniz icin. Orta yol bulunacaksa ancak böyle bulunabilir. Yoksa tersi, onlarda evde olunca cok abes durur ve asla ama asla kabul etmezdim.

Bi de kayinvalidenle kayinpederin yataginda yatin tam olsun. Tobe ya..
Ben olsam yatagi bi guzel dagitirim carsafi falan. Etrafa da aksamdan yanmis mumlar gul yapraklari dokerim.. alin size yattim iste evinizde. Sonra da cikar giderim. Geceligimi de yatakta "unuturum".

Zaten birlikte olmuşsunuz adam bunun verdiği rahatlıkla kalalım da diyor olabilir yani olaya sizin baktığınız romantik açıdan bakmıyor bu kesin

Merhaba kızlar direk konuya giriyorum sevgilimin ailesi köyde yaşıyor ve düğün köyde olacakmış neyse buraya kadar sorun etmiyorum ama ilk geceyi onun ailesinin evinde gecirecekmisiz ve ailesinin de evde kalma ihtimali var ben boyle biseyi kabul etmem dedigimde tamam onlar da evde kalmaz dedi ama ben geceyi orda gecirmek istemiyorum ya direk balayina ya da bi otele gitmek istiyorum sizce haksiz miyim onlarda adet boyleymis

Düğünümüz memlekette oldu. Gece kv de kaldık.kardeşleri kv kp de evdeydi. Eşim bir kanepede ben bir kanepede birkaç saat uyuduk gece, ben gelinlikle o damatlıkla :KK66:
Sabah da 6 buçukta uçağa gelinlikle binip evime geldim ve evime gelinlikle girdim...
O gün akşam da balayı için yola çıktık evimizden...
Kv evinde kaldım mı kaldım :KK30::KK59:

Düğünümüz memlekette oldu. Gece kv de kaldık.kardeşleri kv kp de evdeydi. Eşim bir kanepede ben bir kanepede birkaç saat uyuduk gece, ben gelinlikle o damatlıkla :KK66:
Sabah da 6 buçukta uçağa gelinlikle binip evime geldim ve evime gelinlikle girdim...
O gün akşam da balayı için yola çıktık evimizden...
Kv evinde kaldım mı kaldım :KK30::KK59:
evet eğer eşin diretirse bu da çok harika bir çözüm yolu @midwife54

Nerenin adetiymis o öyle. İnsanlar sapıkça düşüncelerine adet diye kılıf uydurmuslar. Hiç alttan alma köyden kız almıyor nisanlin onların öyle bi adeti varsa sizin yok, adetse o da adet.
Bence siz ona uymaya calisacaginiza o size uymaya çalışmalı ki rahat edesiniz. Nisanliniz bu konuda bile sizi dusunmeyecekse ilerde çok cekersiniz.

bence de hoş değil ya
ben kendi evimde olmak isterdim
ya da hiç olmadı otelde
bi de gelinlik çıkacak saçlar açılacak duş alınır belki
ben başkasının evinde rahat edemem

Cok sacma artik carsafmi kaldi hangi devirde yasiyoruz ya banada dediler evim ayriydi ama sabah gelip biz alicaz sizi akraba gezmesine dediler almak bahane carsafa bakmak icin geliceklerdi ben esime soylemistim boyle seyler istemiyorm diye esimde biz geliriz gerek yok gelmeyin deyince bisey diyemediler

X