Ah etmek/almak, ilahi adalet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Janeyre00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2019
30
14
3
Merhaba hanımlar, öncelikle konuya nereden başlasam bilemedim ama gerçekten ahın çıktığına tanıklık edeniniz var mı? Bu soruyu sorarak başlayabilirim. Şimdi yazacaklarım biraz uzun olacak farkındayim ama içimde tutamaz hale geldim. Konudan da anlaşılacagi uzere bir derdim var içimi sıkan, daraltan, ne kadar dua etsemde geçmeyen, geceleri uykumdan uyandıran. Biraz aşk meşk meselesi ama yine de benim için imtihan diyorum ben buna.
Birini sevdim. Gerçekten gönül bağıyla bağlandım. Ilk uç ay konusmadik. Sinavlarim var dedi anlayis gosterdim. Engelledi beni. Uc ay boyunca ne aradi ne sordu. Sinavdan sonra yine benim adimimla konusmaya basladik. Ilk zamanlar cok soguktu bana karsi. ben de ayrilmaknistedim. Ben buyum ama dikkat edicem dedi. Tamam dedim. Sonra gel zaman git zaman yakinlasmaya basladik. Birbirimizin en yakiniolduk. Oyleki is ciddiye binmeye basladi. Benle evlenmek istedigini soyledi. Ben de istiyordum. Ama bana hic guvenmiyordu. Ne yaparsam yapayim onun gozunde heo yalanci gibi duruyordum. Internetim cekmiyordu benim.kapattigimi dusunuyordu. Telelfonu duymuyordum bilerek acmadi diyordu. Sonra bir program indirdik. Konum gosteren. Gittigim yerde ki gezen bir insan degilim, evde her yerde programa girerdi. Sabah kalkinca aksam yatarken. Internet cekmesjn ben kapattim zannederdi. Kavga ederdi..halbuki uyuyorum telimde sessizde olurdu yatarken. Sonra surekli video foto jstemeye basladi. Saniyorki ben yalan soylyorum. Annemi kardesimi gormeden inanmiyordu. Istedigi gibi olmazsa önceden çektim zannediyordu. Inanmiyordu. Sonra program hata verirdi ona inanirdi bana inanmazdi. Yalan soylyecek degil derdi. Kac kere bana inanmadi. Geziyorum ondan sakliyorum sandi. Halbuki sadece arada yolun karsisinda gosteriyordu beni program. Ben sevdigim icin sustum hep. Ne derse tamam dedim. Herseyime karisir oldu. Telefonumu sarjina (gunduz takmak yasak, ortaliktan kayboluyormusum) Corabimdan tutun giydigim kiyagetinnrengine. Azicik tenim gorunsun sen nasil.muslumansin derdi. Ailem istemedi beni coknuzuyor aglatiyor diye. Ailemi ikna etmeye calistim aslinda iyi biri diye. Ama beni hep yari yolda birakti. Arkamda durmadi. En son gece disari ciktigimi dusundu program yolun karsisinda gosteridigi icin. Dayamadim ayrildim. Kendi kurdugu seylere inanirdi hep. Saglikli dusunmezdi. Benim gercekten disari ciktigimi duusnmesi beni cok uzdu. Ben o kadar emek verdim. Yeri geldi onun hayalleri icin kendi hayallerimden vazgectim. Cok yanlis ypti ama ben gormezden geldim. Ayril kaldigimizda gorusemedigimizde baska kizlara bakarim derdi hep. Sonra şaka derdi. Telefonunu gizlerdi mesajlarini silerdi. Ama kördüm sustum. kendini hakli cikardi. Inanmak işime geldi. Inandim. Ama gece disari cikmadigim.halde sen gece geziyorsun. Evdekileri uyutup sevgilinle arabada geziyorsun. Bilmem ne yapiyorsun.bana kendjni yamamaya calistin gibi kotu cok kotu laflar etti. Cok yaraladi beni. Ama hicbiri dogru degildi. Ayrildiktan sonrakingun baskasiyla gorusmeye baslamis. Beni namussuz yapti okadar emegime.sabrima.karsilik inanmadi. Baskasina gitti. Simdi kim.namussuz? Bana ne vaadler verdi. Beni onun malina.mulkune bakmadim hic. Cok iyi biliyordu. Calisir kazaniriz dedim hep. Ama o bana sahip bile cikamadi. Baskasina kostu.

Kusura bakmayin cok uuzn oldu ama simdi o kirginim ki, o kadar uzgun. Beddua etmiyorum. Allaha havale ettim ama ahim da yerde kalmasin bu dunyada ciksin istiyorum. Dua ediyorum. Geceleri uykumdan uyaniyorum. Kalbim sizliyor bana inanmayisina, o kadar verdigim emeklere, benim hep ilk planim oydu. Baskasini hic duusnmedim ama.ona bile inanmadi. Icimi oyle sıkıyorlar ki anlatamam. Daha neler neler yaptim ama haketmedi diye. Aklima surekli kotu sozleri, yeni sevgilisine verdigi kiymet geliyor. Icim sizliyor agliyorum. Hic mi haketmedim diye.
Var mi boyle sizinde caninizi yakanlara ah etmisliginiz ve tutmuşlugu?? Anlatirmisiniz? Sabrim tukenecek gibi hissediyorum. Sıktîysam kusura bakmayin.

Böyle bir adama emek vererek kendinize en büyük kötülüğü etmişsiniz. Ahınız çıkar mı çıkmaz mı bir şey diyemem ama kendinizden nasıl özür dileyeceksiniz bilmiyorum.

Bence hiç haketmemişsiniz. Resmen kukla gibi iplerinizi onun eline vermişsiniz. Kurtulmanız sizin hayrınıza olmuş.

Zaten doğruyu görmüşsün. Adam kendi yamuk olduğu için sana inanmıyor. Çünkü kendisi direk aldatacak biri. Bende yaşadım buna benzer biri ile aynı şeyleri. Bana hiç inanmazdı. Aldattığımı söylerdi ortada birşey yokken bile. Bende ayrıldım hemen birini buldu. Kendi hamuru bozuk çünkü. İnşallah karısı aldatır diye dualar ettim. Düğününe üç gün kala nişanlısı aldattı. Sonra başkası ile evlendi o da bırakıp gitti. Boşandılar. Ben ahın yerde kaldığını görmedim. Hiç üzülme

Yakın zamanda evet ah ettim ve ilahi adalet şaşmadı ahım tuttdu...gece gündüz her aklıma geldikçe ah ettim Kolay kolay ah etmem ama bu sefer haklı olduğumu ve ahımın yerde kalmayacağını biliyordum..

Yahu kardeşim dünyada aç ölen haksızlığa uğrayan o kadar kadın çocuk yaşlı genç varki
Onların ahı tutmıyorken senin kıytırık sevgilinin mi ahı tutacak
Boşver hayatına bak

Anladığım kadarıyla inançlı bir insansınız. Bütün kötülükler bu Dünya'da ceza bulacak olsaydı ahiret diye bir şey olmazdı. Ettiğini bulsun diye takıntı haline getirmeyin daha çok üzülürsünüz. Ki zaten yaptığı her şeye apaçık siz izin vermişsiniz nasıl kötülük oluyor bu anlamadım.

Bu kadar şeye de nasıl katlandınız anlamıyorum. Sevgilinizin yaptıklarını kabul etmek, evet ben güvenilecek insan değilim beni sürekli kontrol altında tut demektir. Bir daha bir insan için kendinize saygınızı bu kadar yitirmeyin lütfen.

Ayrıca kişi kendinden bilir işi, karşınızdaki sizi bu kadar kısıtlıyorsa kesinlikle kendisinin gözü dışarda olduğu içindir. Böylelerini de hayatınızda tutmayın.

Ah etmek ahın tutması böyle şeyler değil bence
Siz göz göre göre ateşe atmışsınız kendinizi
kendinize bunların yapılmasına izin vermişsiniz sonra da ah edicem diyorsunuz
Allahın verdiği aklı kullansaydınız önce bi sonra allaha havale ederdiniz

Ben de öyle diyorum. Bana attigi iftiralari tek tek yaşatsınlar. Bana yakistirdigi ne varsa onun adinida o sekilde kirletsinler kstiyorum

ilahi adalete inanirim sen beddua etmesende cikar dur ben diyim insallah seni hep öyle düsundugu gibi bir sekilde aldatilir

Ama nasıl dayandınız ki bu kadar bu adama. Hem güvenmiyorsa kişi kendinden bilir işi derler... Boşverin unutun gitsin.

Sanirim anlasilmadi arkadaslar. Ben bana ayrilirken attigi iftiralar icin ah ediyorum. Hic biri dogru degil..ne gece disari ciktim, ne baskasinin arabasina bindim. Ne de namussuzluk yaptim. Ayrilabiliriz guvenmez bu ayri ama neden insanin namusuna laf ediyor. Bir insanin namuusna gormeden nasil sen namussuzluk yaptom diyebiliyor. Ben namussuzlukluk yapmadim. Ahim budur. Beni boyle.lanse etmesinedir. Namussuz olsam emek vermezdim.diyorum. kendime zengin birini bulurdum.diyorum.

Benim bir ilişkim vardı, ilk aşk, saf; ama benim açımdan. O beni hep üzdü, barışırdık, Maximum 2 hafta sonra ayrılırdı benden. 4-5 sene böyle devam etti, ama araya çok uzun zaman girdi hep. Ben her seferinde “Allahım bana pişmanlığını göster” diye dua ettim, beddua etmedim. Onunla ilgili ne rüya görsem çıkardı; haber almayalı uzun zaman olurdu mesela; rüyamda görürdüm ya da aklıma düşerdi birden, hemen arkasına 1-2 gün içinde mesaj atardı, binbir özür dilerdi. Sadece barışmak için değil, bana yaşattıklarının farkındaydı, hep ben kendimi affedemiyorum derdi. En sonunda dedim ki “Allahım bana unuttur onu”, sır oldu artık. Ama gerçekten ulaşsın istemiyorum, hakkımı helal ettim ve gerçekten affettim, o zamandan beri haber almıyorum. İstesem alırım biliyorum. Şu an evliyim, ama eşimle tanışmadan çok önce kapattım o defteri.

Sonra yine biri oldu, sizinki gibi aşırı kuruntulu aşırı hasta takıntılı biri. Ben de katlandım bi yere kadar, kendime bu kadar haksızlık ettiğim için çok zor affettim kendimi ama. Onun da pişman olduğunu görmek istedim. Hiç özür dilemedi benden. Ama benim üstümden söylediği yalanları ortaya çıkardığım için delik delik kaçtı beni gördüğü yerde, fare deliği bulsa girecek duruma geldi. İlişkimiz bittikten yaklaşık 2 sene sonra evlendim ben, ben evlendikten sonra o da nişanlandı. Nişanlıyken bir arkadaşına benden için demiş ki “keşke onunla olsaydı, boşu boşuna bitti”. Seviyesizliğin daniskası. Ben evliyim, kendisi nişanlı bunu söylediğinde. Evlendi de, ama eşiyle sürekli tartışıyormuş, yine saçma sapan takıntılarından. Onu da affettim aslında, ama Allah affetmedi sanırım Onunla ilgili bu kadar ayrıntıyı sorup da öğrenmedim bu arada, ortak tanıdığımız var ben de yakın görüşüyordum, o anlattı hep.

Kul hakkı yerde kalmıyor; öyle ki, bazı insanları sen affetsen Allah affetmiyor.

İlerde ahım tuttumu diye merak dahi etmeyeceksin yaşadığın ilişki değil çünkü. Senin değerini bilecek ama sen görürmüsün duyarmısın bilinmez.

Aynen, insan bir yerden sonra merak etmiyor. Zaten duyman gerekeni sana duyuruyor, görmen gerekeni gösteriyor Allah.

Hastalıklı ruh ve kişi kendinden bilir işi olayı bu bence.Değmez inanın.Evlenseniz nasıl bi hayatınız olacaktı düşünebiliyor musunuz?Kurtulduğunuza sevinin

Elin adamını tepenize çıkarmışsınız hayatınızı elinde oyuncak etmiş. Yeni sevgilisine bunları yapamıyorsa size bile isteye bu kötülükleri yapmış demektir aslında siz kendinize yapmışsınız. Bu adamla evlendiğinizi falan hayal ettiniz mi hiç mutlu olurmuydunuz kısacık dünyada az dert varmış gibi ruh hastalarıyla vakit kaybetmeye değer mi

Tek sorum benim bunlara susmam degil.yani yeni sevgiliside gorecek. Sorun ben degilim yani. Cunku ben degil kimseye guvenmeyen biri. Can cikar huy cikmaz. Benden sonrakine de aynisini yapacak elbette. Tek duam Allah karsima kiymet bilenler cikarsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…