- 25 Haziran 2014
- 190
- 243
-
- Konu Sahibi Glueckwunsch
- #1.421
Boyum kısa (1.60)olduğu için fazla kaldıramaybilirm diye almak istemyorum malum çok sıcaklarda geliyor :). Öncelikle şunu söyleyeyim siz zayıfken hamile kalmışsınız lütfen stres yapmayın bu durum normal. Geriye kalan süreçte sağlıklı beslenmeye devam ettiğiniz sürece de fazla kilo almazsınız. Benim boyum 1.70 ve 89 kilo ile hamile kalınca mecbur dikkat ettim. 8 kilo alma hakkım var çünkü. Hiç kusmalarım olmadı. İki kiloya yakın almıştım ama bir kilosu da gitti yine. Şu an moralim çok bozuk zaten çünkü muz, karpuz, çilek vb meyvelerin hepsi yasaklandı. Arternatifleri eşime sipariş verdim. Mesleğim gereği besinlerle ilgili bilgim var.
Kesinlikle bende bu şekilde besleniyorum. 84-85 le hamile kaldım dün tartıldım yine 84 çıktım şaşırdım hatta. Almış gibiydim almamışım. Kilolu hamile kaldım üstüne şekerimde sınırlarda olduğu için dengeli beslenmeye çalışıyorum bende hamile kalmadan önce şeker ilacı kullanıyordum. Doğuma kadar 10 kilo hakkım varmış benimde. İkiz bebek diye doktor 30-40 kilo almayacaksın çünkü 50 kilo hamile kalmadın dediÖncelikle sağlıkçıyım ama diyetisyen değilim. Söylediklerim bana iyi gelen şeyler bunu önceden söylemek istiyorum. Meyveleri ara öğün olarak tüketiyorum. Ben geç uyandığım için iki ana 3 ara öğün yapıyorum. Tabi bide yatmak zorundayım. Daha önce yazmıştım servikal yetmezlik durumum var. Spor yapamıyorum ondan iki öğün yiyorum. Alternatif olarak ara öğünde süt, çiğ badem, elma, çok şekerli olmayan armut, yoğurt, salatalık, ceviz, leblebi vb tüketeceğim çoğunlukla. Aklıma gelenler daha doğrusu benim sevdiklerim şimdilik bunlar. Eğer şekerim düşmezse diyetisyen arkadaşlarımdan o zaman destek almayı düşünüyorum.
öncelikle bol sıvı tüketin.ayakta uzun süre kalmayın. Otururkende ayaklarınız aşağıya sarkık olmasın, yukarıda olsun. Çok sıkı çorap ve giysi giymeyin. Ben mesela çorap giymeyi bıraktım. Tuzsuz beslenmeye devam.Kesinlikle bende bu şekilde besleniyorum. 84-85 le hamile kaldım dün tartıldım yine 84 çıktım şaşırdım hatta. Almış gibiydim almamışım. Kilolu hamile kaldım üstüne şekerimde sınırlarda olduğu için dengeli beslenmeye çalışıyorum bende hamile kalmadan önce şeker ilacı kullanıyordum. Doğuma kadar 10 kilo hakkım varmış benimde. İkiz bebek diye doktor 30-40 kilo almayacaksın çünkü 50 kilo hamile kalmadın dediŞeker yüklemesi yaptırmayacağım zaten ölçüyorum. Ödem için önerisi olan varsa bende açığım. Tuz tüketmiyorum yeterli olurmu bilmiyorum.
Merhaba hayırlı olsun Bence güzel seçim olmuş Heryere rahat bir şekilde gidilir. Uzay mekiği gibi olan arabalardan bence çok daha kullanışlıSelam kızlar :) beni strese sokan 2-3 alışveriş parçasından birini hallettimmaclaren quest arc aldım insallah dogru karardır bir de böyle birsey var o muydu bu muydu zormuş .... aldık ama hala başka birsey mi alsaydık diyorum .... darısı odasının başına
Selam kızlar :) beni strese sokan 2-3 alışveriş parçasından birini hallettimmaclaren quest arc aldım insallah dogru karardır bir de böyle birsey var o muydu bu muydu zormuş .... aldık ama hala başka birsey mi alsaydık diyorum .... darısı odasının başına
Güzel günlerde kullanırsınız umarım
Gerçekten bişi seçmek çok zor bebekler için. Araştırmaktan gözlerim kör oluyor tüm gün... ateş ölçer ve kanguru seçemiyorum bu aralar.... genelde ortalama fiyattakileri seçmeye çalışıyorum ne en ucızı ne en pahalısı şeklindeumarım doğru yapıyorumdur...
sizin var mı bunlarda karar verdiğiniz markalar?
Biberon, biberon ısıtıcı ve sterilizör hepsi philips avent seçtim.
Bu arada aramızda en çok kilo alan benim sanırım... 9.4 kg
Wee baby aldık ateş ölçer , bir de babybjörnün bakım setinin içinde de klasik bir model gelecek sanırım , biberon almadım henüz ama avent olacak , kanguru da henüz almadım ama tavsiye edilen markalarda şunları buldum ; solomom, boba 4 g, huggyberry, neko... bunlar arasında sling olanlar da var ....
sen ne almıştın arabayı unuttum
Bugün de anne yanını hallettim , next to me’den vazgeçtim, daha uzun kullanabileceğim anne yanı beşiklerden aldım ... sonra direkt montessori yatağa geçmeyi düşünüyorum
biraz biraz kolayladım gibi üzerimden büyük yük kalktı ....
ben başta hızlı gitmiştim , 8 kilo oldu ama durdu şimdi almıyorum ilginç bir şekilde sadece karnım büyüyor .... normal bir gebe oldum sonundatansiyon şeker de stabil şimdilik cok sükür .... daha kontrole çooooook var .... 28. Haftada. 70le hamile kaldım , 78 gibiyim , çok ütopik ama 80le Doğuma gitsem Doğumdan 1 ay sonra 60ı görür müyüm diye hayal ediyorum ... tabi en önemli şey bebiş sağlıklı olsun , kilo her şekilde verilir ...
canım bizde ateş ölçeri alalı baya oldu hatta indirimle Aldık doktorumuz merhaba illa braun kulaktan ateş ölçeri önerdi onu almamızı istedi Bi bak istersen birde bakım seti alcam wee baby in önun içindede basit olanı var...Güzel günlerde kullanırsınız umarım
Gerçekten bişi seçmek çok zor bebekler için. Araştırmaktan gözlerim kör oluyor tüm gün... ateş ölçer ve kanguru seçemiyorum bu aralar.... genelde ortalama fiyattakileri seçmeye çalışıyorum ne en ucızı ne en pahalısı şeklindeumarım doğru yapıyorumdur...
canım bizde ateş ölçeri alalı baya oldu hatta indirimle Aldık doktorumuz merhaba illa braun kulaktan ateş ölçeri önerdi onu almamızı istedi Bi bak istersen birde bakım seti alcam wee baby in önun içindede basit olanı var...
O süt sağma makinesini eşimde almışVaauv güzel liste oluşturmuşsunkanguru bilemedim ben de hemen doğmadan almak şart mı? Takip ettiğim influencerlara da pek güvenemiyorum sonuçta ürün övmek için paylaşım yapıyorlar... Boba’yı tavsiye eden bi influencer ben de görmüştüm.... fiyatlar 100-1000 lira arası olunca işin içinden çıkılmıyor
Mamas&papas aldık arabayı. Beşik ikea :) geçen gün bimde babynest görmüş teyzem onu almış Bana da haber verdi yakında varsa süt sağma ve mama hazırlayıcı gelmiş bir bak istersen, burda kalmamış diye; gidip aldım onları dahatta süt sağma olayıını çok meral ettiğim denedim ve 1 dk içinde süt geldi çok mutlu oldum ya inşallah yavrucum için yeterli olur bir de orda reflü yatağı buldum onu da aldım
Bende iştah konusunda hafta hafta değişiklik çok dalgalı. Mesela bu hafta iştah patlaması yaşadım ve 5 günde 1.4 kg almışım şaka gibi
Transferden iki ay önce sigaraya veda ettim, o günden kese görene kadar zaten 7 kg almıştım, sonrası da hızlı geldi64 ile sigarayı bıraktım şu an 80 kg oldum... 90’ı göreceğim sanırım doğuma kadar. Malum bebek büyüme atağını son 3 ayda yapıyor, bu da bana iştahtan gözü dönme olarak gelir muhakkak
emzirince aldıklarım gitmeyecek diye tedirginlik şimdiden başladı.
Hiiii denemeyin sakınnn, erken doğuma sebebiyet verebiliyor memeucuna muamele. Rahim kasılmasını tetikliyor aman diyeyim kızlar. Tandem emzirme yapan var diyeceksiniz şimdi ama çok gördüm tandem emzirme sonucu 28-30 haftalarda doğum yapanı aman diyeyim. Yayınlarla pratik uyuşmuyor malesef bazen.Vaauv güzel liste oluşturmuşsunkanguru bilemedim ben de hemen doğmadan almak şart mı? Takip ettiğim influencerlara da pek güvenemiyorum sonuçta ürün övmek için paylaşım yapıyorlar... Boba’yı tavsiye eden bi influencer ben de görmüştüm.... fiyatlar 100-1000 lira arası olunca işin içinden çıkılmıyor
Mamas&papas aldık arabayı. Beşik ikea :) geçen gün bimde babynest görmüş teyzem onu almış Bana da haber verdi yakında varsa süt sağma ve mama hazırlayıcı gelmiş bir bak istersen, burda kalmamış diye; gidip aldım onları dahatta süt sağma olayıını çok meral ettiğim denedim ve 1 dk içinde süt geldi çok mutlu oldum ya inşallah yavrucum için yeterli olur bir de orda reflü yatağı buldum onu da aldım
Bende iştah konusunda hafta hafta değişiklik çok dalgalı. Mesela bu hafta iştah patlaması yaşadım ve 5 günde 1.4 kg almışım şaka gibi
Transferden iki ay önce sigaraya veda ettim, o günden kese görene kadar zaten 7 kg almıştım, sonrası da hızlı geldi64 ile sigarayı bıraktım şu an 80 kg oldum... 90’ı göreceğim sanırım doğuma kadar. Malum bebek büyüme atağını son 3 ayda yapıyor, bu da bana iştahtan gözü dönme olarak gelir muhakkak
buraun kulaktan ölçer aldık doktorum israrla onu olmamızı söyledi evet bizde vardır bir bildiği dedik ama etraftan duydukki çoğu arkadasımız bu ateş ölçeri kullanıyor ve memnunlar. bende ayrıca wee baby in bakım setini sipariş verdim birde onun içinde de dijital wee baby ateş ölçer var ne olur neolmaz eşeği sağlam kazığa bağlayalım dedikKulaktan mı temassız mı aldınız? Temassız sanki doğru ve stabil sonuç vermeyecekmiş gibi geliyor nedense... ayrıca bir de dijital de almayı düşünüyorum koltukaltından da ölçmek için.
Ben biberon için dr. Browns alıcam sanırım. Ateşölçer için de weewell alından temassız bakıyorum, su sıcaklığını da ölçüyor banyo çiçinGüzel günlerde kullanırsınız umarım
Vaauv güzel liste oluşturmuşsunkanguru bilemedim ben de hemen doğmadan almak şart mı? Takip ettiğim influencerlara da pek güvenemiyorum sonuçta ürün övmek için paylaşım yapıyorlar... Boba’yı tavsiye eden bi influencer ben de görmüştüm.... fiyatlar 100-1000 lira arası olunca işin içinden çıkılmıyor
Biri yazmış ben de yazıyım, meme ucunu sıktırma filan rahim kasılmalarını dolayısıyla doğumu tetikliyor, hiç bir şekilde meme ucunu sıkmayın , aman diyim. Allah korusunO süt sağma makinesini eşimde almışinşallah kullanışlıdır ama ben denemedim huylanıyorum biraz
Bir de ilk süt önemli diye okumuştum , en yağlı ve en vitaminli o oluyor (kolostrum) ... ben çamaşırlarıma bakıyorum aman gelmesin diyeBen biberon için dr. Browns alıcam sanırım. Ateşölçer için de weewell alından temassız bakıyorum, su sıcaklığını da ölçüyor banyo çiçin
Biri yazmış ben de yazıyım, meme ucunu sıktırma filan rahim kasılmalarını dolayısıyla doğumu tetikliyor, hiç bir şekilde meme ucunu sıkmayın , aman diyim. Allah korusun