Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Kızlar günaydın. Günaydın çünkü dün gece hiç uyuyamadım.

Hafta sonu Ankara'ya gittiğim için doktorumun verdiği ve beni rahatlıkla tuvalete çıkaran meşhur tozumu 3 gün içmedim. İstanbul a gelince Pazartesi ve Salı içmeye başladım. Bu arada kesinlikle tuvalete çıkamadım. Karnım 6 aylık gibi oldu. Dün tuvalete çıkayım diye yemeğe yüklendim. Bu sefer gece rahatsız etmesin mi? Kasıklarımda baskı belimde ağrı. Ama ben kaşındım. Adam her gün iç dedi. Malum sabaha karşı dalmışım. Eşimin gittiğini bile duymadım. Yeni kalktık kahvaltı hazırlıyoruz. Neyseki kahvaltıdan önce nihai sonuca ulaştık.

Can_Sın, abiley ve pampam son durumlarınızı haber verirseniz sevinirim. Ay öldüm meraktan.

Gebelik hormonları da ruh halini değiştiriyor sık sık,bu çok normal.Aynı şekilde bu endişeleri taşıman da çok normal.Annelik endişeleri Allah'ın bir hikmeti aslında ve daha bebek anne rahmindeyken başlıyor onu koruma, kollama ,sahiplenme duyguları.
Tabii ki En ufak şeyleri bile büyütmek,herşeyde bir sebep aramak gereksiz,yoksa başka türlü geçmez bu 40 hafta,bitmez bu askerlik :)
Tabii ben bunları 2.bebeğime hamile olmanın verdiği tecrübeli bir anne adayı olmanın rahatlığı ile söylüyorum,yoksa ilk hamileliğimde ben de kendimi çok dinlemiştim,herşeyi netten araştırıp duruyordum doktoruma ulaşamadım zamanlarda.insanı çok yoruyor ve yıpratıyor.Bizim en çok keyif aldığımız şeleri yapmamız gerek fırsat buldukça.Zira Bebişler gelince dünyası değişiyor insanın,hele de aileden yardımcı olacak kimse yoksa yakınında.
Şahsen eşimle ben tam 3.5 sene aradan sonra ilk kez geçen ay sinemaya gidebildik.O da kızım okuldayken,gündüz matinesine :)

Canım 3,5 sene ne demek ya. Bende mi böyle olacağım ikizlerle. Ya ben çok aktif bir insanım. Sinemam,tiyatrom onu bırak sahnem var. Yönetmenim ben. Bunlarla da mı ilgilenemeyeceğim. Ama olmaz ki yaaa..

Kızlar sabah sabah okuduğum şeye bakın.

Hong Kong’da, eşiniz tarafından aldatıldığınız takdirde eşinizi resmi olarak öldürme hakkında sahipsinizdir. Ama sadece çıplak ellerle!

Bunun üzerine eşime mesaj çektim. Beni aldatırsan seni Hong Kong a götürüp ellerimle öldürürüm diye :KK1: Sanırım etkili oldu ahahahaha. :KK47:

Hafta sonu Ankara'ya gittiğim için doktorumun verdiği ve beni rahatlıkla tuvalete çıkaran meşhur tozumu 3 gün içmedim. İstanbul a gelince Pazartesi ve Salı içmeye başladım. Bu arada kesinlikle tuvalete çıkamadım. Karnım 6 aylık gibi oldu. Dün tuvalete çıkayım diye yemeğe yüklendim. Bu sefer gece rahatsız etmesin mi? Kasıklarımda baskı belimde ağrı. Ama ben kaşındım. Adam her gün iç dedi. Malum sabaha karşı dalmışım. Eşimin gittiğini bile duymadım. Yeni kalktık kahvaltı hazırlıyoruz. Neyseki kahvaltıdan önce nihai sonuca ulaştık.

Can_Sın, abiley ve pampam son durumlarınızı haber verirseniz sevinirim. Ay öldüm meraktan.

canım bende haftada 3 4 sefer çıkıyorum tuvalete ondanda olabilir tabi bugün rahatım şükür

canım ağrı seninde kasıklarındamıydı bende dün bayağı bir panikledim eve gider gitmez yattım bir daha kalkmadım sabah hafiflemişti şimdi 10 dk da bir kalkmaya çalışıyorum yerimden bir turlayıp oturuyorum yine mecburen çalışıyoruz başka şansımız yok

canım bahsettiğin ağrı eğer sanki içinde dikiş varmış ameliyat olmuşsun gibi bi his oluşturuyorsa bende de oluyordu. bu gaz sancısı olamaz artık diyordum ama zamanla geçti seninkide öyleyse korkma sakın.. ayakalrını sıcak tut özellikle, çok rahatlatır seni. yani ara ara bana da olduğu için paniklemiyorum normal dedi dr.

canım bende çok şükür normal seyrinde herşey şuan. yani o su şeklinde ki damla akıntılar söylediğin gibi jelden olabilir... kahve lekelerim çok küçük olmakla birlikte nadiren görüyorum lavaboya gititğmde. bende bekliyorum hayırlı haberlerinizi kızlar inşallah boşa endişeleniyoruzdur..

buarada normale dönmene sevindim, bana da duphalac diye bir şurup vermişti dr. günde bir kere tok karna. kabız olma dedi. transferden 1 gün önce içmiştim. aman allahım nasıl şekerli bal flan yanında neki.. içilecek gibi değil.. ama çok şükür kullanmadım bir daha. günde 1 ekşi elma yetiyor şimdilik. ama ileri gebelikte hazımsızlık derecesi de artıcakmış sanırım biraz.. başa gelen çekilir kabızlıktan iyidir napalım:) sende o tozu hiç yanından ayırma bence:) tekrar geçmiş olsun canım..

Merhaba kızlar hepimizin mevlid kandili mübarek olsun.. rabbim bu güzel günün hatrina bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucagimiza almayı nasip etsin.inşallah .. olmayanlarada nasip etsin inşallah... Benim bel ağrılarım Cok. 10 dk ayakta olsam belfitigi gibi ağrım oluyor... Çok şükür çalışmıyorum diyorum. Çünkü hergün hastanelik olucaktm. Calisanlara rabbim yardım etsin... Bazen söyleniyorum kendimi bu kadar zayif bunyeli düşünmezdim gebelikte diyorum... Ilk 3aya bağlıyorum.şimdilik. :). Bende ilk iki ay progestan kullandım. Oral.. Cok uyku getiriyor o ilaç. Bıraktıktan sonra uyumakta güçlük çektim ilk hafta. Sonra normale döndüm. Simdi yine bi yorgunluk sürekli uyuma isteği var... Ve mide bulantilarim kötünün iyisi. Onun için hala ilaç kullanyrum . Bugün yine istifra ettikten sonra biseyler yiyebildim.. ama boş mideyle istifra ediyorum ve bu beni mafediyor. Boş mideyle istifra etmeme ve yinede yemeklerimi Cok iyi yememe ragmen 1kilo vermisim... Ama kilom iyi zaten. :). Bende böyle kızlar..

Merhaba kızlar hepimizin mevlid kandili mübarek olsun.. rabbim bu güzel günün hatrina bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucagimiza almayı nasip etsin.inşallah .. olmayanlarada nasip etsin inşallah... Benim bel ağrılarım Cok. 10 dk ayakta olsam belfitigi gibi ağrım oluyor... Çok şükür çalışmıyorum diyorum. Çünkü hergün hastanelik olucaktm. Calisanlara rabbim yardım etsin... Bazen söyleniyorum kendimi bu kadar zayif bunyeli düşünmezdim gebelikte diyorum... Ilk 3aya bağlıyorum.şimdilik. :). Bende ilk iki ay progestan kullandım. Oral.. Cok uyku getiriyor o ilaç. Bıraktıktan sonra uyumakta güçlük çektim ilk hafta. Sonra normale döndüm. Simdi yine bi yorgunluk sürekli uyuma isteği var... Ve mide bulantilarim kötünün iyisi. Onun için hala ilaç kullanyrum . Bugün yine istifra ettikten sonra biseyler yiyebildim.. ama boş mideyle istifra ediyorum ve bu beni mafediyor. Boş mideyle istifra etmeme ve yinede yemeklerimi Cok iyi yememe ragmen 1kilo vermisim... Ama kilom iyi zaten. :). Bende böyle kızlar..

Canım sen mide bulantın olur diye su mu içmiyorsun? Sanki su eksiğin var gibi.. Progestan bende 1 kere kullanmıştım. Hatta kötü bir tesadüf tam oyunumun olduğu gün vermişti doktor ama yan etkilerinden bahsetmediği için sahneye çıkıp ilk 10 dakikanın içine etmiştim. Progestan kullanırken araba kullanmıyordum. Mahvetti beni.Yine iyi bitirmişsin. Ben hamile kaldığımda çalışıyordum çok zor oluyordu. Kanamam olunca bıraktım. Yolum 2 saat sürüyordu ama 2 asır gibi geliyordu bana. Bende çalışan arkadaşlara güç kuvvet diliyorum.

Bende en Cok beni rahatsız eden bel ağrım. Ve tasikardim var . Kalbim Cok hızlı atıyor günde bi Cok kez oluyor ve bu vucudumu cok yoruyor.. uykumda bu sebepten geliyor gibime geliyor. Bazen yemek yerken yemegenin üzerinde uyuyayan bebekler gibi uyuyasim geliyor.. . Gelelim guzel yanlarina.. istifra ederken bile bebisim aklima geldiğinde o sağlıklı olsunda her acıya katlanilir diyorum.. çünkü hamile kalmayı isteyip istifra etmek onlar için Hic sorun olmayacak o kadar Cok anne adayı varki..diyorum..... Ve dün gece düşündüm RAbbim nasil bi duygu vermiş annelik duygusu nasil bisey ki onu eline almadan onun için degistiriyosun her yasantini.. dikkat etmedegin bünyene dikkat ediyorsun... Daha şefkatli oluyorsun... Cok güzel bir duygu.. rabbim kucağımiza almayı nasip etsin inşallah..

buarada normale dönmene sevindim, bana da duphalac diye bir şurup vermişti dr. günde bir kere tok karna. kabız olma dedi. transferden 1 gün önce içmiştim. aman allahım nasıl şekerli bal flan yanında neki.. içilecek gibi değil.. ama çok şükür kullanmadım bir daha. günde 1 ekşi elma yetiyor şimdilik. ama ileri gebelikte hazımsızlık derecesi de artıcakmış sanırım biraz.. başa gelen çekilir kabızlıktan iyidir napalım:) sende o tozu hiç yanından ayırma bence:) tekrar geçmiş olsun canım..

Ay canım ne bileyim. Yola gidiyordum almayım dedim. Bugün nasıl mutluyuz anlatamam.. :KK9:

Ve ben 11hft.2d bebegimi hissediyorum her nekadar dokturum ve kocacim mümkün degil desede. Benim bebisim onlara nispet kendini bana hissetiriyor.. ultrasondan baktigimzda daha 10haftalikken maşallah oyle bi hareketliydiki hissettigime inanıyorum...

Bende en Cok beni rahatsız eden bel ağrım. Ve tasikardim var . Kalbim Cok hızlı atıyor günde bi Cok kez oluyor ve bu vucudumu cok yoruyor.. uykumda bu sebepten geliyor gibime geliyor. Bazen yemek yerken yemegenin üzerinde uyuyayan bebekler gibi uyuyasim geliyor.. . Gelelim guzel yanlarina.. istifra ederken bile bebisim aklima geldiğinde o sağlıklı olsunda her acıya katlanilir diyorum.. çünkü hamile kalmayı isteyip istifra etmek onlar için Hic sorun olmayacak o kadar Cok anne adayı varki..diyorum..... Ve dün gece düşündüm RAbbim nasil bi duygu vermiş annelik duygusu nasil bisey ki onu eline almadan onun için degistiriyosun her yasantini.. dikkat etmedegin bünyene dikkat ediyorsun... Daha şefkatli oluyorsun... Cok güzel bir duygu.. rabbim kucağımiza almayı nasip etsin inşallah..

Amin canım inş. Yani sen şefkatli oldun anlaşılan ben canavar oldum. Herşeye kızıp duruyorum. Kimse arayıp sormuyor artık beni. Ne yapayım engel olamıyorum çeneme :KK30:

null[/QU OTE] kesinlikle sudan canim ama benm midem bulanıyor diye degil su içme alışkanlığım yok uzun süredir.. ve içmeye calisiyorum.artık.. soguk su içmeyi seviyorum .esim baktı soğuk olmassa icmiycem izin verdi.. Cok soguk icmemeye çalışıyorum... Ama ben zeytin Cok tuketiyorim. Buna eşdeğer Cok su ihtiyacım olmalıydı. Ama yok.. çay içiyorum Cok. Çay içmek istemiyorum tek kötü alışkanlığım bu:KK43: . Ama cayda icmesem bisey yiyesim gelmiyor... Çok açık iciyorum....

Canım 3,5 sene ne demek ya. Bende mi böyle olacağım ikizlerle. Ya ben çok aktif bir insanım. Sinemam,tiyatrom onu bırak sahnem var. Yönetmenim ben. Bunlarla da mı ilgilenemeyeceğim. Ama olmaz ki yaaa..

İmdaaaaaattttt !!!!

Gökçe sana yazdım yazdım,dünyaları yazdım ve farketmedim ki Ipad'in şarjı bitmek üzereymiş ve bittiiiiii :KK43:
Ağlamak istiyorum ;(

Neyse özetlersem ben biraz pimpirikli bir anne olduğum için kimselere emanet edemedim yavrumu.Kimse benim kadar iyi bakamaz düşüncesiyle,işten bile ayrıldım.2.5 sene yapışık ikizler gibiydik zaten.2.5 yaşında haftada 2 yarım gün oyun grubuna verdim,ilk o zaman ayrıldık 4 saatliğine :) Bu Eylül'den beri de anaokuluna gidiyor haftaiçi hergün.
Yeni yeni kendime vakit ayırıyorum.
Sen çalışacağın için ve de çalışmayan biri için bile ikiz bebeklere yardım olmadan bakabilmek imkansız olduğu için mutlaka bir yardımcı formülü düşünmüşsünüzdür.Hal böyle olunca da doğumdan sonra kendini hazır hissettiğin anda işine ve normal hayatına geri dönebilirsin diye düşünüyorum.Normali de bu zaten.Ben çok geç anne olduğum için biraz buldumcuk oldum galiba,17 senelik iş hayatı da çok yıprattı beni,artık sağlığımı etkilemeye başlamıştı.Kendim emekli ettim.:KK66:
Pişman mıyım,kesinlikle değilim.Çocuğumun tüm gelişim anlarında birebir yanındaydım,herşey benim insiyatifimde idi,çok sancılı ama bir o kadar da keyifli idi.Şimdi inanamıyorum koca kız oldu ne laflar ediyor,neler yapıyor.:) İyi ki hep yanındaydım,dolu dolu yaşadım kızımı.Çok çabuk büyüyorlar gercekten,zaman çocuklarla çok hızlı akıyor.3 senemi canım yavrum için feda etmişim çok mu,biz ona kavuşmak için ne yollardan geçtik.Ama tabii ki çalışmak zorunda olsaydım birçok arkadaşım gibi içim kan ağlayarak da olsa bebeğimi bir yabancıya emanet edip işime bakacaktım .Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun.

null[/QU OTE] kesinlikle sudan canim ama benm midem bulanıyor diye degil su içme alışkanlığım yok uzun süredir.. ve içmeye calisiyorum.artık.. soguk su içmeyi seviyorum .esim baktı soğuk olmassa icmiycem izin verdi.. Cok soguk icmemeye çalışıyorum... Ama ben zeytin Cok tuketiyorim. Buna eşdeğer Cok su ihtiyacım olmalıydı. Ama yok.. çay içiyorum Cok. Çay içmek istemiyorum tek kötü alışkanlığım bu:KK43: . Ama cayda icmesem bisey yiyesim gelmiyor... Çok açık iciyorum....

Canım hiç öyle düşünme. Benim doktorum sıvı tüket bol bol diyordu. Çorba iç, su iç, çay iç ama iç yeterki.. Zararlı olsa beni yönlendirmez. Ben hamile kalmadan önce demlik demlik çay içerdim şimdi ağzıma süremiyorum midem bulanıyor. Sen benim yerime de iç :KK25: Bende soğuk suyu ılıtıp içiyorum. Bana 3 lt sınır koydular. İç iç bitmiyor ya.

canım ne kadardır bulantıların azaldı ben çok fenalardayım ama yediğimi çıkarmamaya çalışıyorum şu aralar boş mideyle kusuyorum bazen çok zorluyorum kendimi moralim artık sıfır hep böyle kalacakmışım birdaha düzelmeyecekmişim gibi geliyor sonra diyorum bebeğim kendini bana böyle hissettiriyor rahatlıyorum ama psikolojim bayağı kötü:KK43:

İmdaaaaaattttt !!!!

Gökçe sana yazdım yazdım,dünyaları yazdım ve farketmedim ki Ipad'in şarjı bitmek üzereymiş ve bittiiiiii :KK43:
Ağlamak istiyorum ;(

Neyse özetlersem ben biraz pimpirikli bir anne olduğum için kimselere emanet edemedim yavrumu.Kimse benim kadar iyi bakamaz düşüncesiyle,işten bile ayrıldım.2.5 sene yapışık ikizler gibiydik zaten.2.5 yaşında haftada 2 yarım gün oyun grubuna verdim,ilk o zaman ayrıldık 4 saatliğine :) Bu Eylül'den beri de anaokuluna gidiyor haftaiçi hergün.
Yeni yeni kendime vakit ayırıyorum.
Sen çalışacağın için ve de çalışmayan biri için bile ikiz bebeklere yardım olmadan bakabilmek imkansız olduğu için mutlaka bir yardımcı formülü düşünmüşsünüzdür.Hal böyle olunca da doğumdan sonra kendini hazır hissettiğin anda işine ve normal hayatına geri dönebilirsin diye düşünüyorum.Normali de bu zaten.Ben çok geç anne olduğum için biraz buldumcuk oldum galiba,17 senelik iş hayatı da çok yıprattı beni,artık sağlığımı etkilemeye başlamıştı.Kendim emekli ettim.:KK66:
Pişman mıyım,kesinlikle değilim.Çocuğumun tüm gelişim anlarında birebir yanındaydım,herşey benim insiyatifimde idi,çok sancılı ama bir o kadar da keyifli idi.Şimdi inanamıyorum koca kız oldu ne laflar ediyor,neler yapıyor.:) İyi ki hep yanındaydım,dolu dolu yaşadım kızımı.Çok çabuk büyüyorlar gercekten,zaman çocuklarla çok hızlı akıyor.3 senemi canım yavrum için feda etmişim çok mu,biz ona kavuşmak için ne yollardan geçtik.Ama tabii ki çalışmak zorunda olsaydım birçok arkadaşım gibi içim kan ağlayarak da olsa bebeğimi bir yabancıya emanet edip işime bakacaktım .Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun.

Canım ikiz de olsa bebeklerime kendim bakmak istiyorum. Bakıcı aşamasına gelince belki ananelerini çağırırım. Hayatımda kimseden yardım istemedim ben. Gel çocuğuma bakmaya yardım et demem kimseye. Gerekirse paramla bakıcı tutarım. Ben de 15 sene çalıştım. Hamileliğimde düşük tehlikem olduğu için ayrıldım. Ama çalışmakta istemiyordum zaten. Bebeklerim doğduktan sonra bir süre çalışmak istemiyorum. Ama tiyatromu bırakmak da istemiyorum. Sonuçta bana bağlı bir sürü oyuncu var sahneye çıkmayı dört gözle bekleyen. Çok şükür çalışmak zorunda değilim. Bende zor anne olanlardanım. Bende hepsini dolu dolu yaşamak istiyorum. Hatta ikisi bir arada beni ne kadar zorlayacak bile olsalar kendim yeterim bile düşünmüyorum değil. Ama sosyal hayatım olmadan mutlu olamam. Bir kaç saatliğine bırakıp gidebilirim. Allahım bence tüm annelerin yardımcısı olsun.

ben daha Cok kırılgan oldum.. hasta oldum arayanim annemdi . :KK43: sadece. Aslında bu durumda kırılgan olmuyorum . Dimi. Canim. Saolsun allah eşimi başımdan eksik etmesin o bakti bana annem baska bir ilde. Anneme o kadar cok hasta olduğumuda soyleyemiyordum. Çok üzülür diye... Hamileliğimin su gününe kadar bir corba verenim olmadı canm eşimden baska.. Cok üzgünüm.. oysa ben yardım zamanında nasil davrandm.. bunlar aklıma geldikçe Cok üzülüyorum. Ve uzuldugumde nefes darlığım var nefesim kesiliyor... Sadece rabbime dua ediyorum. Sen herkesin gönlüne göre ver inşallah diyorum... Beni kimseye muhtaç etme diyorum rabbime... Normal doğumu nasip etki ilk günden kalkıp her işimi yapip kimseye muhtaç olmiyim insallah diyorum.... Rabbim Cok büyük... Bunu hicbiselkilde hamilelik duygusalligina yoramam. Çünkü herşey ortda... Insanın sadece keyifli mutlu zamanlarında yanında olanlar. Onlari allaha havale ediyorum...

Selam kızlar şimdi geldik dr.dan ve uykusuzluktan ölüyorum...Bebeğim sağlıklı şükür kıpır kıpırdı 6.7 cm boyumuz olmuş kalbide çok güzel atıyordu...Karın zarımda kan gördü ve dinlenmeye devam etmemi söyledi ve o kadar iğne ilacın yanında her gün karından olacağım yeni bir iğne verdi hemde doğuma kadar yapacakmışım,neyse sağlıklı olsunda bebişim vuracağız artık ne yapalım...PAMPAM senin sorduğun o soruyuda sordum akıntı o önemli değil bebeğin suyu gayet normal diye cevap verdi dr.um...Yarım saate yakın ultrasonda kaldık ense kalınlığı 1.72 çıktı 2.5 a kadar normalmiş burnunada baktı normalmiş sonrada kan verdik haftaya arayıp öğrenecekmişim sonucu...Kredi kartı geçmiyo kızlar peşin alıyorlar hazırlıklı gidin...Beklentimde az istediler 55 tl dediler...Ben bazı arkadaşlardan 120 falan diye duymuştum...Eeee başkaa başkaaa ne dedi he kara kara gelirse lekelenme korkma dedi çok olursa aramamı söyledi karın zarındakilerin hepsi çıkacakmı dedim emilebilir çıkmayabilir dedi...Cinsiyetinede büyük ihtimal erkek dedi ama bir daha ki sefere garantileriz dedi..İşte böyle kızlar kanamam bile olsa bebeğimi görünce keyffim yerine geldi işte...Abileyyy sen ne durumdasın....Yazılan hiçbişeyi okuyamadım akşama açarım bilgisayarı uyuyacağım kızlarrr...

X