- 14 Aralık 2012
- 1.233
- 4
oyyy maşallah yerim ben o prensesi 4ü rahat bulur bnce doğuma kadar zaten sezeryan olacağı için sıkıntıda olmaz kilosu.. gün sayanlar kervanının başında ben varım kızlar dua edin bana nolur.. korkuyorum biraz:18:
kızlar hastanye giderken hasta bezi falan götürüyor muyuz? orkid falan mı götürüyoruz napıyoruz? eksiklerimi söylermisiniz birde, ben 3-4 adet çamaşır koydum beyaz kullan at varya onlardan.. babane işi gibi..
emzirme sütyeni
terlik
3 adet gecelik
çorap
kozmetik
roll on
hırka/şal
fotograf makinesi
bebişim içinse, 3 adet zıbın takımı hani şu eldivenli önlüklü şapkalı falan olanlardan adını hatrlayamadım, 3 adet içli dışlı zıbın..
2 adet havlu bez, 3-4 adet ağız silme bezi, 1 paket yenidoğan, pişik kremi, şampuan, bebek yağı, 0-3 ay emzik
2 adet battaniye yani ince olanlar varya onlardan.. başka ne koymalıyım kızlar
Dogum yapan arkadaslar bebeklerinizde sarılık oldu mu?benim guzel oglumun tam sınırda cıktı bugun.doktor yarın sabah tekrar gelin tekrar bakalım dedi.insallah duser cok kahroldum bencok duygusalım ya ..
Bi de cok asırı halsiz hissediyorum kendimi.gunlerce haftalarca sancı cekip sonra sezeryan oldum simdi de uykusuz geceler..bebegim saglıklı olsun da sorun degil.ama sanırım vucudum iflas etti artık hem fiziksel hem duygusal olarak cok yorgun hissediyorum kendimi.kansızlıgımın da etkisi var sanırım.
Sutu olmayan arkadaslar humana still tea aldı esim hergun 4 kupa iciyorum hurma yiyorum bol su iciyorum ve sanırım faydası olmaya basladı.sut olayı biraz da psikolojikmis.kendinizi sutum var olacak ye alıstırırsanız gelirmis oyle dedi bana hastanedekiler..gelio cok sukur ama yetio mu bilmiyorum insallah zamanla artar.
Bebisi.in fotosunu da yuklicem insallah en kısa zamanda.
Dogum yapacak arkadaslar simdiden uyuyun dinlenin :) dogum yapanlar Allah size de bana da guc versin uylusuzluk konusunda :)
Ama hersey bi yana o boncuk gozlere bakıp miss kokuyu cekince dunya siliniyor insanın gozunden.koynunuzda uyuyakalması heran sizi istemesi dunyalara deger
Benim meleğim doğdu teyzeleri bugün on iki günlük olduk gerçi sabredemedi üç hafta erken geldi ama şükürler olsun sağlığımız iyi Allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
canım yorma kendini çok olduğu kadar gerçi bende odasını yerleştirdik ortalıkta dolanıp durdum öyle ondan bile yoruldum aklım sende çarşamba hayırlısıyla alalım kucağımıza benim belirsizlik varya bilemiyorum alacakmı inşallah biraz artrmıştır suyumuzda az daha bekleriz diyorum ama hayırlısı
canım hayırlı uğurlu olsun ilk normal doğum
canım ben diğer ağustos anneleri topicindenim ama sizleride takip ediyorum katılamasamda sarılık bizede musallat oldu alt grup kan uyuşmazlığımız varmış kızımla doğum yaptığım sabah söylendi ben 0+ eşim a+ kızımda babasının kan grubunu alınca sarılık daha hızlı yükseliyomuş ve değerimiz 13 yükselince fototerapi aldık 1 gece 1 gün sonrasında değer 8 düşünce taburcu olduk ama her sabah kan verdik ilk gün 10 sonra birden 16 fırladı değerimiz ama en çok 3 ve 5 gün üst sınıra çıktığı sonra düşmeye başlayacağı söylendi dünki kontrolde 19 gördük ve acil olarak yatış yapıldı ve beni almadılar bu sabah görmeye gittiğimde 13 düştüğü ama hemen taburcu etmeyecekleri söylendi ilk 10 gün önemli diyolar 10 günden sonra vücut bilrubin denilen maddeye karşı daha güçlü oluyomuş ve beyinde bir bölgeyi kapatıyomuş buda riski düşürüyormuş ama hemşireye nezaman temelli geçer diye sorduğumda üç ayda bile atlatan oluyo dedi ilaç tedavisi yok en ii ilaç anne sütü ama halsiz kaldıkları için emmiolar sağıp verdik sürekli biberona alışır diyenlere aldanma sağlıklı olsunda sana zor olsun onun keyfi yerinde olsun gerisi sıkıntı değil zor bir süreç bana çok dua edin olurmu sende ihmal etme kontrolllerinizi umarım en kısa zamanda atlatırsınız.
Benimde sadece kasiklarimda ar ara adet sancisi gibi sancilarim oluyo..Yalanci sanci dedikleri bunlar mi ki ?
kızlar sağlık ocağında izlemim vardı bugün ebe kalp atışlarını dinlerken başı aşağıda doğum pozisyonunda dedi
ama dönebilir dedi, dönmez inşallah...
bu arada dediki bebek doğduktan sonra yarım saat içinde mutlaka emzirmen lazım, normal doğumda verirler zaten sıkıntı olmaz ama sezeryende bebeklerin uykusu gelirmiş hemen mutlaka yarım saat olmadan isteyin emzir bebeği dedi. anne sütünü ne kadar alırsa sarılık riski o kadar az olurmuş. 2 saati geçirme emzirmek için uyuyosa uyandır dedi.
Sagol canım cevap verdigin icin.bizim de bugun yatısımız yapıldı.dun 16 dı deger bugun 17 olmus.normal sınır 17 dedi doktor.suan hastanedeyiz.bebegim ısıgın altında yatıyor.cok agladım ben gozleri baglanıp ystırılınca.sanırım lohusalıktan kaynaklanıo asırı duygusalım.Allahtan ozel odadayız esim de yanımda.bebegi sık sık emzir dedi hemsire.blzimki cıplak kalımca korkuyor bide.ilk koydugumuzda cok korktu agladı.emzik verdik agzına pıspısladım biraz sakinlesti.uyuyor simdi.ama dedigin gibi cok zor .Allahım dermansız dert vermesin kimseye.biz bunu bile kaldıramıyoruz.dua edicem bebegine ve sana sen de bize et olur mu
Sagol canım cevap verdigin icin.bizim de bugun yatısımız yapıldı.dun 16 dı deger bugun 17 olmus.normal sınır 17 dedi doktor.suan hastanedeyiz.bebegim ısıgın altında yatıyor.cok agladım ben gozleri baglanıp ystırılınca.sanırım lohusalıktan kaynaklanıo asırı duygusalım.Allahtan ozel odadayız esim de yanımda.bebegi sık sık emzir dedi hemsire.blzimki cıplak kalımca korkuyor bide.ilk koydugumuzda cok korktu agladı.emzik verdik agzına pıspısladım biraz sakinlesti.uyuyor simdi.ama dedigin gibi cok zor .Allahım dermansız dert vermesin kimseye.biz bunu bile kaldıramıyoruz.dua edicem bebegine ve sana sen de bize et olur mu
Gelmezse de yapacak şey yok. Annelik tarifi imkansız bileymiş onu anladım kucağına alanlar bilirler almayanlar aldıklarında hak verecekler. Şimdi mışıl mıll uyuyorlar hareketerini izliyorum bildiğin melekler gülücük atıyorlar suratlarını kızdırıyorlar gözleri bi açıp bi kapıyolar Rabbim korusun minikleri..
Diğer ikiz anneleri napıyorlar acaba? Yeni doğum varmı topik te varsa maşallah maşallah.
Cnm benimm..Sen hicbirseyini normal yasayamadin kiLohusaliginia esin yasiyo galiba..
Banada eslerin tavri , bu garip geliyo.. arkadas kac yildir evlisin , sen karini bilmiyor musun ? Anneden daha iyi taniyo artik esler birbirlerini .. Rabbim buyuk ama .. Sen guclu biri oldugun icin hepsini asarsin
Hepsi mi aynı bu bebislerin :) biz de yeni beze yapıyoruz.tabi erkek oldugumuz icin her alt acmada annenin ustune iseme huyumuz da var :)
iyi yapmışsın cnm.. ben hastaneye yattığımda 31 haftalıktım gidip ne olur ne olmaz her an doğum olabilir diye iki paket premature almışlar.. napıcam smdi onları bilemiyorum :).. bende senin aldığından aldırıcam smdi..:) unibaby nin pamuk ıslak mendilinden almayı düsünüyorum inşllhh..
Kizlar hepinize iyi aksamlar, bende bu sabah saat 06.14 dogum yaptim. Ogluşum Malik Furkan'i Pda yaptirmadan normal dogum ile kucagima aldim.
Gokce tatlim nasilsin biraz daha toparlandin mi.. esinin is durumunda gelisme vardir umarim.. yoksada sikinti yapma Rabbim hayirlisini versin insallah tez zamanda.
banada kaynanam söyledi.. ensesini sıkıyormuş o kendi çocuklarının emsinler diyenasıl yani dedim duyunca. bebeği rahatsız et gerekirse yine de emzir dedi. sarılık olmaması içinmiş... inşallah emer kuzum kıyamam çünkü ben ona
Walla sag bacagimda ve kalcamda tuhaf bir agri vardi birde adet zamani kasik agrisi olurya oyle ama hafif bir agrida vardi dr olabilir dogum oncesi demisti. Doktorum tavsiyesi bol bol merdiven cikin ve yuruyun seklindeydi ve bende son hafta bunlari coook yaptim belkide bunlarin etkisi oldu cunku cok sükür sadece 2 saat siddetli sanci cektim uzun sürmedi ama son ikinmalarda acikcasi coook zorlandim.