Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Kızlar selam.. Oğlışlarımla birlikte öpüyoruz sizleri.. Biz çok iyiyiz çok şükür ki. Çok yoğun geçiyor günlerim inanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Gaz sancıları, uykusuz geceler, iş hüç oğluşlar derken belki 3 saatlik uyku ile geçiriyorum günlerimi.

Kızlar benim çok kötü bir huyum varmış yeni öğredim. Oğluşlarımı kendim bakmak istiyorum. Bu yüzden etraftan pek kimseyi karıştırmıyorum annem hariç. Annemi de ikisi aynı anda ağlarsa beslenmesi gerekiyorsa ve yıkanacaksa kullanıyorum. Artık yıkamayı da tek başıma yaptığım için pek o kısmada çağırmıyorum annemi. Bu yüzden de dinlenemiyorum. Herkes diyork,i git biraz uyu biz onlar ağşlarsa uyandırırız. Ama biliyorumki ben dinleneyim diye uyandırmayacaklar o yüzden gidip yatmıyorum bile. yardıma geliyorlar sürekli ben yaparım diyorum ama çok sağlıksız beslenmeye başladım dinlenememek uyuyamamak sonucu oluyor. İnanın bir tek duşta kendime zaman ayırıyorum o da iyice temizleneyimde enfeksiyon kapmasınlar diye. Şikayetçi değilim ama biri kulağımı çekmeli yoksa acısı çok pis çıkacak. Doğumdan bu yana 12 kilo verdim. hala da vriyorum.

Oğluışlarımı görseniz her an onları izliyorum uyanırlarsa konuşuyorum onlarla. Çok enteresanki sürekli ten teması istiyorlar. Yani ya elele tutuşacağız ya da göğsümde yatacaklar bir şekilde birbirimize değmemiz gerekiyor. Sarp çok gaz sancısı çekiyor bu sebeple sabaha kadar göğsümde yatıyor.Nasıl güzel bir duygu anlatamam. Onun kokusuyla uyumak onun kıpırtısıyla uyanmak.. Arasım da gazlı hatta gaz çıkarıyor sonrasında ağlıyor. Ya da kaka yapıyor ağlamaya başlıyor ama öyle böyle ağlamak değil etini koparmışız sanki. Doktorumuza soracağız bir aksilik mi var diye.

Bu arada eşim işten ayrıldı. Salak babasının ödü kopmuş anlaşılan onlardan destek isteriz diye geldi evime salak salak konuştu. bende ettim ağzına gönderdim. Kısacası yıktık köprüleri. Hayır adamın kafası basmıyor ben kimseye el açmadım daha neolursa olsunda açmam. artık neden böyle birşeye ihtiyaç duyduysa. bende aldığı altınları geri gönderdim sen sağ ben selamet dedim. Hatta eşimi aramış tartışmışlar yüzünü bile görmek isemiyorum senin demiş eşime. Canımı bile sıkmadım. Kurtuldum ona seviniyorum. Sadece eşim çok üzüldü ona üzüldüm. 1-2 gün sütüm geriledi hatta. Herkes döktü eteğindeki taşları meğer benimle ilgili çok karın ağrıları varmış.. Gelip gitmiyormuşum, Arayıp sormuyormuşum, çocukların 40 ını kardeşimde yapmışım neden onlara gitmemişim, çocukların isimlerini onlara bile sormamışız ne koyalım diye... Ayyyy ben bunları bir duydum aradım siz kimsinizki size soracağım, sürekli gelip gideceğim arayıp soracağım.. Koca hamileliğim boyunca kaç kere aradınız beni dedim. Döktüm içimi çektim restimi..

Dertli derdiyle dertsizde başka şeyle oynuyor derler yaa.. aynen ondan. Ben çocuklarıma kavuşmuşum kocamın işten çıkması bile umurumda değil.

Bu arada doğum şokunu ve doğumdan sonra yaşadığım sıkıntıları atlatamadım hala.. Kafamı toparlayamıyorum.. Şu an başıma b-ne gelirse gelsin umurumda değil. Hayat beni zaten en zor yerden sınadı olabilecek herşey bunun yanında basit kalır diyorum. Tedavi görmek istiyorum bununla ilgili... Beni gören herkes ne oldu sana eski Gökçe gitmiş bambaşkaa biri olmuşsun diyorlar.. O bıcır bıcır neşeli hayat dolu Gökçe gitti durağan, dalgın, unutkan hiç birşeyi sallamayan biri kaldı geriye.. Allahım güç versinn..Kurtulmak istiyorum bu halimden

Cnm işte insanların yüzünü ancak kötü günde anlıyoruz naaparsın önemlisi olgusların ii esinle aran iyi , cocukların şansına işte bulur en kısa zamanda bosveerrrr :KK66:
Çok özendim koynumda yatıyor dediğinde maşallah size ... Sız çok beklediniz bu güneleri keyfini cikartin şimdi :KK66:

Kocaman kocaman öpüyoruz üçünüzde :KK66:

Herkes mi aynı bende geliyorum gidiyorum yazmıyorum psikolojim berbat ilk önce küvezde kalması kuzumun sonra eşim sonra sütün bitirdi beni ilk 1 hafta aralıksız ağladım eşim o kadar pimpirikli anlatamam öyle tutma böyle yapma geçen gün patladım emzirmek istermisin diye emmiyo zaten kuzum hiç vakit geçiremiyorum süt sağmaktan millet emzir sağma diyo ısrarla sözleşmişler gibi sütün biticek deyip duruyo herkes onlar diyo ben ağlıyorum sütüm biterse ne olcak diye geçen bi hırsla yarım saat memede tuttum o zamandan beri süt gelmiyo o göğsümden çok sinirliydim emzirirken zaten lağusalık ayrı bi zor bebeğim küçük bide böyle olunca sinir oluyo insan sanki ben emzirmek istemiyorum gibi

Cnmm esinde heyecandan yapiyordur çok beklediniz ikinizde nede olsa ama bence eşin dışındakileri biraz uzak tut karistirma moralin bozulmasin ... Anneden daha çok kim düşünebilir ki bebeğini sallama ve uzak tut hiçbirşeyi bebeğinden önemli değil ...

banada nefret geldi yumurtadan ya.. heleki bu yaşıma kadar ağzıma haşlanmış yumurta sürmemiştim.. geceleri ayrı bir kabus.. şimdiden uykusuzum ben gözlerim yanıyo ve yorgun hissediyorum hep.. sonra nefesim kesiliyor ve sanki içimi huzursuzluk kaplamış gibi hissediyorum. değişik bir ruh hali. o sırada bir tepik moralimi yerine gtiriyor hemen:KK49:

Ben haslanmis değilde tavada yiyorum :KK43: farklı var midir ??

arkadaşlar dün gece boyunca belim ve sırtım ve kasıklarım ağrıdı sürekli, korktum biraz ama aralıklı ağrılar değildi sürekliydi sizce sancılarım mı başladı?vajina bölgemde baskı var kasıklarımda ağrıyor sanki öyle hissediyorum :KK53::KK53:

Dr una tlf edip sorsana cnm belki sancidir belki yalanci sancidir ??

Bu arada kızlar bebegı dogum pozisyonu almış olanlar hıckırıkları ne taraftan hıssedıyorsunuz?????

Benım kızımda bas asagı normalde-ama hıckırınca ya sagdan hıssedıyorum genellıkle yada bugun oldugu gıbı soldan.
Anlamadım gıttı vıcudu mu saga sola donuyor da oyle hıssedıyoruz ?

Son haftalar artık yukarı donmez dımı-takıp edıp kendı mı sıkıntıya sokuyorum püüff :26:

Cnm benimde hickiriklari bi sagda bi solda hissediyorum bence kafasi aşağıda vücudunu döndürüyordu çünkü bazen sirti sol tarafimdan abonede sag tarafimdan oluyo :KK43:

Ya dün kontrolumuz vardtı bebeğim bu hafta hiç kilo almamis Dr plesenteada yaşlanma başlanmış dedi :KK43: Dr sorun yok dedi ama internette hep bebek artik kilo almaz diyorlar gelişim geriliği olabilirmiş :KK43: anacağım bebeğim büyüsün diye ? Birde erken dogum olabilir mis zaten çok asagida benim sipam... Dogum rahatlar inşallah dedi ama bebeğimin gelişimi durdu yaa :KK43: çok kotuyummmm gelişim olarak onden giden çocuk büyümüyor şimdi :KK43:

Ya dün kontrolumuz vardtı bebeğim bu hafta hiç kilo almamis Dr plesenteada yaşlanma başlanmış dedi :KK43: Dr sorun yok dedi ama internette hep bebek artik kilo almaz diyorlar gelişim geriliği olabilirmiş :KK43: anacağım bebeğim büyüsün diye ? Birde erken dogum olabilir mis zaten çok asagida benim sipam... Dogum rahatlar inşallah dedi ama bebeğimin gelişimi durdu yaa :KK43: çok kotuyummmm gelişim olarak onden giden çocuk büyümüyor şimdi :KK43:

Canim telden. Goremiom kacinci hf oldugunu ama benim bebeğim 35 ve 36 hf hf.da sadece 70 gr aldi sonra birden 300 gr in ustunde aldi . Dr dediki onden gittigi icin bize az geliyor ama normal dedi suan kilosu sinrada dedigim gibi yine kilo almaya basladi. Bufun gittigimde 6 gunde 170 gr almisti.. dinlenmene dikkat et. Yediklerini enerji olarak tuketme ben yaptım o hatayi. Birak bebegine gitsin yediklerin..

Kızlar ben dogum yaptım cok sukur kar gibi bi oglum oldu :) epidural sezeryan oldum.hic korkmayın cok rahat oluyor.ayrıntıları insallah yazarım musait zamanda.bu sabah dogum yaptım yarın da taburcu olcaz insallah.heyecandan hic uyumadım bebegimi izliyorum oyle :) hepiniz yasıcaksınız bu mukemmel duyguyu o zaman anlarsınız :)

canım allah analı babalı büyütsün inşallah ne güzel kavuştunuz birbirinize sağ sağlim darısı bizim başımıza epidural iyi galiba şimdiye kadar herkes çok iyi olduğunu yazmış sevindim bende öyle düşünüyorum

Kızlar selam.. Oğlışlarımla birlikte öpüyoruz sizleri.. Biz çok iyiyiz çok şükür ki. Çok yoğun geçiyor günlerim inanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Gaz sancıları, uykusuz geceler, iş hüç oğluşlar derken belki 3 saatlik uyku ile geçiriyorum günlerimi.

Kızlar benim çok kötü bir huyum varmış yeni öğredim. Oğluşlarımı kendim bakmak istiyorum. Bu yüzden etraftan pek kimseyi karıştırmıyorum annem hariç. Annemi de ikisi aynı anda ağlarsa beslenmesi gerekiyorsa ve yıkanacaksa kullanıyorum. Artık yıkamayı da tek başıma yaptığım için pek o kısmada çağırmıyorum annemi. Bu yüzden de dinlenemiyorum. Herkes diyork,i git biraz uyu biz onlar ağşlarsa uyandırırız. Ama biliyorumki ben dinleneyim diye uyandırmayacaklar o yüzden gidip yatmıyorum bile. yardıma geliyorlar sürekli ben yaparım diyorum ama çok sağlıksız beslenmeye başladım dinlenememek uyuyamamak sonucu oluyor. İnanın bir tek duşta kendime zaman ayırıyorum o da iyice temizleneyimde enfeksiyon kapmasınlar diye. Şikayetçi değilim ama biri kulağımı çekmeli yoksa acısı çok pis çıkacak. Doğumdan bu yana 12 kilo verdim. hala da vriyorum.

Oğluışlarımı görseniz her an onları izliyorum uyanırlarsa konuşuyorum onlarla. Çok enteresanki sürekli ten teması istiyorlar. Yani ya elele tutuşacağız ya da göğsümde yatacaklar bir şekilde birbirimize değmemiz gerekiyor. Sarp çok gaz sancısı çekiyor bu sebeple sabaha kadar göğsümde yatıyor.Nasıl güzel bir duygu anlatamam. Onun kokusuyla uyumak onun kıpırtısıyla uyanmak.. Arasım da gazlı hatta gaz çıkarıyor sonrasında ağlıyor. Ya da kaka yapıyor ağlamaya başlıyor ama öyle böyle ağlamak değil etini koparmışız sanki. Doktorumuza soracağız bir aksilik mi var diye.

Bu arada eşim işten ayrıldı. Salak babasının ödü kopmuş anlaşılan onlardan destek isteriz diye geldi evime salak salak konuştu. bende ettim ağzına gönderdim. Kısacası yıktık köprüleri. Hayır adamın kafası basmıyor ben kimseye el açmadım daha neolursa olsunda açmam. artık neden böyle birşeye ihtiyaç duyduysa. bende aldığı altınları geri gönderdim sen sağ ben selamet dedim. Hatta eşimi aramış tartışmışlar yüzünü bile görmek isemiyorum senin demiş eşime. Canımı bile sıkmadım. Kurtuldum ona seviniyorum. Sadece eşim çok üzüldü ona üzüldüm. 1-2 gün sütüm geriledi hatta. Herkes döktü eteğindeki taşları meğer benimle ilgili çok karın ağrıları varmış.. Gelip gitmiyormuşum, Arayıp sormuyormuşum, çocukların 40 ını kardeşimde yapmışım neden onlara gitmemişim, çocukların isimlerini onlara bile sormamışız ne koyalım diye... Ayyyy ben bunları bir duydum aradım siz kimsinizki size soracağım, sürekli gelip gideceğim arayıp soracağım.. Koca hamileliğim boyunca kaç kere aradınız beni dedim. Döktüm içimi çektim restimi..

Dertli derdiyle dertsizde başka şeyle oynuyor derler yaa.. aynen ondan. Ben çocuklarıma kavuşmuşum kocamın işten çıkması bile umurumda değil.

Bu arada doğum şokunu ve doğumdan sonra yaşadığım sıkıntıları atlatamadım hala.. Kafamı toparlayamıyorum.. Şu an başıma b-ne gelirse gelsin umurumda değil. Hayat beni zaten en zor yerden sınadı olabilecek herşey bunun yanında basit kalır diyorum. Tedavi görmek istiyorum bununla ilgili... Beni gören herkes ne oldu sana eski Gökçe gitmiş bambaşkaa biri olmuşsun diyorlar.. O bıcır bıcır neşeli hayat dolu Gökçe gitti durağan, dalgın, unutkan hiç birşeyi sallamayan biri kaldı geriye.. Allahım güç versinn..Kurtulmak istiyorum bu halimden

herşey üst üste geldi ama iyi olacak sen zaten dirayetlisin takma kafana canım

kızalr bgn kntrlm vardı. son kntrolum son nstm gayet iyi geçti. bebişime üzülüyordum zayıf olduğu için. 9 gün önce dr.a gittiğimde 2650 idi. araştırdım günde 2 bardak günlük süt her sabah yumurta-ki zaten bunu yiyordum- akşam da 1 büyük kase yogurt. bunları mutlaka yiyin kılzar bebeğim 9 günde tam 3050 olmuş:nazar::nazar::nazar: dr. da şaşırdı. seninki iki haftada 200 alıyordu nasıl besledin aferin böyle devam et dedi. dedi ama doğuma 4 gün kaldı şurda zaten:) bebişi için kilo derdi olan bnce bu yazdığımı bir uygulasın işe yarıyor kızlar... çarşamba günü 8de odanı gelip seç ve beni bekle dedi. o nasıl bir heyecan yaptı bnde :) şimiden kalbim çarpıyor Allahım sağlık ve sabır versin inşallah hepimize...

bendim tatlım o 2800 kuzum bende bol su ve muza başladım hatta ceviz fındık badem yumurta ve yoğurt offff inşallah alırlar kilo

canım kaç kiloda kalmışsınız ki biraz daha devam et bakalım beslenmene dikkat et biraz daha suyu bol iç birdahaki kontrolünde bakalım ne olacak inşallah iyi olur devam edersiniz biraz daha ama korkma erken gelselerde artık zamanları sayılır bizimde su problemimiz var galiba çarşamba bizede sezeryan yılları görünüyor bakalım hayırlısı

Kızlarrr dün sabah yani 25 Temmuzda saat 10.13 de SARPımı kucağıma verdiler :) 4.600 kilosu 55 cm.de boyu...Kocaman bir oğlum var yani :) Spinal anestezi ile oldum ve çok güzel geçti ameliyatım...Herşey yolunda en önemlisi oğlum yanımda ve yarin sabah çıkacağız hastaneden...Babamiza benziyor Sarp...Sedacim annemden de yükselen burcunu aldık...Hepinizi opuyoruz kızlar...

Kızlarrr dün sabah yani 25 Temmuzda saat 10.13 de SARPımı kucağıma verdiler :) 4.600 kilosu 55 cm.de boyu...Kocaman bir oğlum var yani :) Spinal anestezi ile oldum ve çok güzel geçti ameliyatım...Herşey yolunda en önemlisi oğlum yanımda ve yarin sabah çıkacağız hastaneden...Babamiza benziyor Sarp...Sedacim annemden de yükselen burcunu aldık...Hepinizi opuyoruz kızlar...

oy maşallah allahım analı babalı büyütsün inşallah topiğimizin en topik bebişi oldu sarp :nazar: spinal nasıl birşey cansın epidurali biliyoruz ama ne farkı var

Moralim cok bozuk aslinda psikolojim bozuk desem daha yerinde olur.
Dogum yapmak istiyorum artik.
Dr yeni geldim hersey yolunda bin sukur bebegim 3350 olmus. Bir ihtimal sezaryan derde beklemem artik diye hayallerle gittim. Kafama gore sezaryan istemiyorum cunku.
Hersey de yolunda okubca müdahale etmek hakkim degil diye dusunuyirum.
Her ihtimale karsi 3 agustos icin sezaryen tarih ve randevusu aldik ama o kadar bekleyince zaten normal digumu beklerim yani.

Sinirlendim iyice dogurmayacam ne zaman gelirse ne yapayım ya yeter artik. Dusunmemeye calisicam artik istemiyorum apta seylerke kafami doldurmak ne zaman gelirse hosgelsin ne yapayim. Kesin bayramda gelir dr.umda tatilde olur bende bu sans varken. Offf..

canım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik niye bu kadar sıkıyosun kendini.... az kaldı, bende bunaldım artık doğsun istiyorum ama 1 ay var daha, sabırla beklicez artık....

canım benim ya en son kilosu neydi peki?

Maşşalah tombiş bebişe :nazar:
Allah hayırlı uzun ömürler versin...

Oy oy oyyy masallah pasaya ;-);-) rabbim saglikli hayirli ömur versin Sarp'a insallahhh...

cnm tebrik ederim çok doğum tarihlerimiz aynıydı ben halen bekliyorum senin adına çok sevindim darısı başıma diyorum:KK49:

masalalh tosuncuğa allah uzun ömür versin analı babalı büyütsün canım darsı bize inş
36.haftadasın az kaldı zaten 37yi tamamlarsanız sıkıntı olmaz inş sonuçta yasalanmaya baslmış belki gelişimi devam eder işlevini tamamen kaybetmemeiş şuan dr sık kontrole çağırdımı peki hayırlısı olsun hakkınızda canım sağ salim kavuşursun inş

SIKMA CANINI ,INSALLAH DUZELIR,DUZELMEZ DIYE BIR SEY YOK,

gozunuz aydin canim,allah bagislasin,saglikli uzun omurler insallah..

X