Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

çiçekçim allah analı babalı büyütsün darısı bize inş moon hayırlısıyla kucağına alırsın inş allaha emanet olun

Kızlar dün gece çok fazla istifra ettim bebeğim çok sıkıştırdı acile gittik sabah nst ye bağlandım bebişim taşikardiye girmiş yani kalp atımları 180 lerde sabitlenmiş hiç oynamadı orada ki doktor hemen sezeryana alalım dedi sonra serum falan derken biraz düzeldi kendi doktorumuzu aradık yarın sabah gelin alalım artık dedi kilo alımıda durmuş çünkü suyum az olduğu için gelişemiyomuş bebek yarın sabah doğura bilirim hepinizin dualarını bekliyorum

Cnm benim sıkma cânini diyeceğim ama biliyorum ki maalesef aklindan hiç cikmiyor.seninde dediğin gibi Rabb'ime emanet kuzularimiz zayifligi hiç düşünme cnmcm bak Gökçe nin sarp a maşallah kuzucuk annesinin kucaginda ki 2 kg bile değil inşallah senin güzel kizind saglicakla gelecek kucagina ve inşallah küveze de gerek kalmayacak sen dirayeti ol ki Eliz de annesinden güç kuvvet alsin

Kızlar dün gece çok fazla istifra ettim bebeğim çok sıkıştırdı acile gittik sabah nst ye bağlandım bebişim taşikardiye girmiş yani kalp atımları 180 lerde sabitlenmiş hiç oynamadı orada ki doktor hemen sezeryana alalım dedi sonra serum falan derken biraz düzeldi kendi doktorumuzu aradık yarın sabah gelin alalım artık dedi kilo alımıda durmuş çünkü suyum az olduğu için gelişemiyomuş bebek yarın sabah doğura bilirim hepinizin dualarını bekliyorum

Hakkında hayırlısı olsun canım kendini kasıp sıkıp moralini bzma güzel düşün tamammı.. Yarın güzel bi gün olucak bebegini kucağına alıcaksın Rabbimin izniyle.. normal zamanında doğuma gidiyo gibi git .. Ve mutlaka habersiz bırakma yarın bizi biliyorum zor olucak o halde ama fırsatını bulduğunda yaz.. Aklımız kalıyo sonra ne oldu ne bitti diye.. Dua edelim arkadaşlarla senin icin inşallah..

Cnm benim sıkma cânini diyeceğim ama biliyorum ki maalesef aklindan hiç cikmiyor.seninde dediğin gibi Rabb'ime emanet kuzularimiz zayifligi hiç düşünme cnmcm bak Gökçe nin sarp a maşallah kuzucuk annesinin kucaginda ki 2 kg bile değil inşallah senin güzel kizind saglicakla gelecek kucagina ve inşallah küveze de gerek kalmayacak sen dirayeti ol ki Eliz de annesinden güç kuvvet alsin
Sağol canım ya gerçekten dicek pek bişii yok Allah a emanet bebişlerimiz
Hakkında hayırlısı olsun canım kendini kasıp sıkıp moralini bzma güzel düşün tamammı.. Yarın güzel bi gün olucak bebegini kucağına alıcaksın Rabbimin izniyle.. normal zamanında doğuma gidiyo gibi git .. Ve mutlaka habersiz bırakma yarın bizi biliyorum zor olucak o halde ama fırsatını bulduğunda yaz.. Aklımız kalıyo sonra ne oldu ne bitti diye.. Dua edelim arkadaşlarla senin icin inşallah..
Sağol canım benim akşam seni gördüm rüyamda yeniden hamile kalmışsın o kadar mutluydun anlatamam buraya yazıyodun hakkımızda hayırlısı canım hepiniZ iyiki varsınız

Canim icini ferah tutu iyi dusun hersey iyi olsun, rabbim yardimcin olsun insallah dogumun umdugundan da iyi gecer bebegini saglikla kucagina alirsin. Bizde iyi oldugunuz haberlerini vermeyi unutma

Rabbim hayırlısıyla sağ salim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım.. bir an önce iyi haberleirini bekliyoruz..

Ay canım ya Rabbim yardım etsin bu mübarek günlerde nerde varsa. Sanırım kaçışın yok varsın kiloları düşük olsun sağlıkla alda kucağına. Benimde arada midem bulanıyor acaba neden ? Bakalım yarın kontrol günümüz bize be zaman diyecek?

Allah yardımcınız olsun canım,hem prensesinin hem senin..Bu mübarek günlerde sağlıkla kavuşun yavrunuza inşallah.

Hayırlı haberlerini bekliyoruz canım,dualarımız seninle..

merhaba kızlar benimde cok oluyor kasılmayla birlikte sancı geliyorcumartei son kontrolüme gidicem carşambaya da dogum allah kısmet ederse. Sanırım sevilco dogum yaptıı cok merak ediyorum nasıllar acaba:26:

Benimde gün içinde baya oluyor kasılMalar Yamulmlar sertleşmeler bakalım sıra bize geliyor hayırlı gelsinler canım. Sevilco doğum yaptımı ay inşallah iyidir

Sağol canım benim akşam seni gördüm rüyamda yeniden hamile kalmışsın o kadar mutluydun anlatamam buraya yazıyodun hakkımızda hayırlısı canım hepiniZ iyiki varsınız

Öylemi canım çok şaşırdım.. İyi bişeymi kötü bişeymi bilemedim.. Hakkımızda hayırlısı.. Rabbim iyilikten güzellikten ayırmasın inşllhh..:)..

Selam annecikler,hayırlı ramazanlar hepimize ..

Dün kontrolümüz vardı,Nevbahar'ımız 2500 gr olmuş.Herşey yolunda görünüyor dedi ama kasılmalar had safhada bende de..
Şu anda bile karnım taş gibi oldu yine.Birkaç dakika sürüyor sonra nefes egzersizi yapınca normale dönüyor hemen.

Pazartesi gece 2de nefesim kesilmiş bir halde uyandım baktım karnım taş gibi.Çıktım balkona derin derin nefes aldım,gezindim evin içinde falan,yarım saate yakın sıkıntı çektim.Sonra da uykum kaçtı,4.30 du yatağa döndüğümde.Dün de doktoruma bahsedince ilk NST mize girmiş olduk.Birşey çıkmadı herşey normal ama büyük kızıma hamileyken bu haftalarda bu kadar sıkıntım olmuyordu,hatırlıyorum.Bu yüzden doktoruma da söyledim 2 numara daha hızlı çıkacak,40 haftayı göremeyiz bence biz dedim.
O da zannetmiyorum herşey çok yolunda dedi.
Yakın bir arkadaşım da doktor kontrolünden herşeyin yolunda olduğu söylenerek çıkmış ve o gece sabaha karşı nişanı gelip doğuma girmişti :) Aklıma bu geldi hemen o anda.
Hayırlısı bakalım,artık şu dakika doğsa bile yaşamsal fonksiyonlarını etkileyecek bir olumsuzluk olmaz dedi içim iyice rahatladı.
Hazırlıklarımız da tamam gibi.Perde siparişimizi de bugün verdik,haftaya salı gelecek hayırlısıyla.
Bitince paylaşırım inşallah sİzlerle .
Bugün de oturdum bebek şekeri olarak seçtiğimiz lavantalı bohçalarımızı hazırladım bitti.Çok şeker oldular.:)
Artık sıcaklar da iyice bastırdı bizler de ağırlaştık.Allahım bu son zamanları kolaylaştırsın hepimiz için ve hepimize kolay doğumlar nasip etsin dilerim.

Bu arada normal doğum yapacak arkadaşlara tavsiyem bol bol hurma yemeniz.Ben ilk doğumumda bundan bihaberdim ne yazık ki.Ama Bu sefer özellikle de doğum kasılmaları başlar başlamaz dayanıcam hurmaya.

Hz.Meryem bir başına dayanılmaz doğum sancıları çekerken Allah'a yalvarmış,yakarmış,yardım istemiş.
Bunun üzerine Cenab-ı Hak tarafından gönderilmiş hurma ağacı ve üzerindeki meyveleri yemesi buyrulmuş Hz.Meryeme.O da yediği hurmalar sayesinde ağrısız ve çok rahat bir doğum yapmış.
Dr.Ender Saraç da hurmanın doğumu kolaylaştıran bilimsel etkilerinden de bahsediyordu geçenlerde.
Zaten doğum kasılmaları insanın enerjisini tamamen tükettiği için enerji kaynağı olarak da çok sağlıklı bir meyve.

Denemeye değer bence.:KK66:

Hepinizi bebişlerinizle beraber kocaman öperim :-*

Son zamanlar sabrını kontrol etmek zor oluyor sanırım.. Sen zaten sonlardaymışsın cnm 37 haftadasın. Sıkıntın yok cok sükür biraz daha dişini sık çok az kaldı :).. İnan bende bazen istiyorum biliyormusun hemde bu haftamda cünkü 3 haftadır erken doğum tehdidiyle yatıyıorum gözyaşlarına boğulmak istiyorum cogu zaman..bide sürekli yatmam neticesnde insanların bana hizmet etmesi falan cok zor Rabbim kimseye vermesn.. Bu durum bazılarının zoruna gidiyor ne var yatıyosun doğur yaşar ztn deniliyor.. O yüzden demem o ki zor ama az kalmış sık dişini yavrunun gelişmesini bekle.. gönlünü ferah tut dua et cnmm..

bence erken doğum olacak diye üzülme 35. hafta çok iyi. baştan çok küçük geliyor ama prematüre bebekler çok çabuk toparlanıyor. dışardan hamilelik çok rahat gibi görünüyor çevreye. yiyip içip yatıyorsun gibi aslında öyle olmadığını yaşayan bilir tabii. bazı kadınlar kendileri de yaşamış olsalar yine acımasız yorumlarda bulunuyorlar. tabii hamilelik hassasiyetini düşünen yok. ben o yüzden doğuma kadar yanımda annemi bile istemedim. en ufak şey canını sıkmaya yetiyor çünkü. dolayısıyla her şeye sevgili eşim yardım ediyor. ondan her bişey yapmasını istediğimde vicdan azabı duyuyordum şimdiye kadar hamileliğimin son ay sıkıntıları başladığında vicdan azabı filan kalmadı. Allah yardımcın olsun canım.

Kizlar bebegim bazen bi yerde toplaniyo orasi sivriliyo sertlesiyo kisa surede geciyo.sizce bu normal mi.agri sanci olmuyo .acaba bebegim donmeye mi calisiyo[/Q
bence normal. benimki de yapıyor öyle. hatta en heyecanla izlediğim hareketlerinden. ben açıp göbeğimi film seyreder gibi izliyorum kızımın hareketlerini. sık sık hıçkırık tutuyo zaten kızımı

bence erken doğum olacak diye üzülme 35. hafta çok iyi. baştan çok küçük geliyor ama prematüre bebekler çok çabuk toparlanıyor. dışardan hamilelik çok rahat gibi görünüyor çevreye. yiyip içip yatıyorsun gibi aslında öyle olmadığını yaşayan bilir tabii. bazı kadınlar kendileri de yaşamış olsalar yine acımasız yorumlarda bulunuyorlar. tabii hamilelik hassasiyetini düşünen yok. ben o yüzden doğuma kadar yanımda annemi bile istemedim. en ufak şey canını sıkmaya yetiyor çünkü. dolayısıyla her şeye sevgili eşim yardım ediyor. ondan her bişey yapmasını istediğimde vicdan azabı duyuyordum şimdiye kadar hamileliğimin son ay sıkıntıları başladığında vicdan azabı filan kalmadı. Allah yardımcın olsun canım.

Teşekkür ederim canım yorumların icin.. Evet insan belki başına gelmeden anlayamıyor yada başına geliyor kendisine öyle yapıldığı icin yapıyor dediğin gibi acımasızca.. Bazen kendi kendime bile kızdığım oluyor.. insan yaptığının bedelini yaşıyor diye belkide benim hatalarımın bedeli diye düşünüyorum.. Ne olursa olsun insanız işte kızıyoruz öfkeleniyoruz.. Yatmak hoş gibi duruyor dışarıdan sanki yan gel yat havasında gibi :)..Vicdan azabını bende cekiyorum coğu zmn etrafımda ilgilenenleri ugrasanları gördükce.. Ne diyim gecer Rabbimin izniyle.. Allahım gönlünüze göre verir inşallah..

Son düzenleme:
Ben genelde cok calisan biriyim, pek evde bulunmam. Hamilelik dønemini dinlenme seklinde dusunmustum , hani is hayatina biraz ara verip biraz dinlenirim diye ama INANIN resmen cile cekiyorum.

Geceleri uyku haram oldu, avuc iclerim ve ayak tabanlarimda resmen ates topu var, hatta dogru duzgun oturamiyorum bile..

resmen isyan edecem artik...

aynı duyguları paylaşıyoruz canım. ben de 35. haftaya kadar çalıştım. öğrencilerim hocam hala mı burdasınız gidin yatın diyorlardı. Allahtan son haftalarım tatile denk geldi. dediğin gibi geceler özellikle çekilmez oluyor. ne yatabiliyorsun ne kalkabiliyorsun. deli gibi uykun var ama sıkıntıdan uyuyamıyorsun. çok çaresiz bir ruh hali. bol bol dua okuyorum yatarken Allah'ım kolaylık versin diye. beterinden korusun Allah.

Kızlar anneler konusunda bende hayal kırıklığına uğradım. annem garip davranmaya başladı. eskiden kendi evinde asla yapmadığı bizede yaptırmadığı şeyleri yapıyor. aniden sinirlenip bağırıyor. yarın gidicek iki gün yanlız kalıcam. doğumada üç gün kala çağırıcam. insanın gücüne gidiyo yaaa. geçen gün banyoya girip çıkana kadar ağladım çok sinirim bozuldu.

aynı duyguları paylaşıyoruz canım. ben de 35. haftaya kadar çalıştım. öğrencilerim hocam hala mı burdasınız gidin yatın diyorlardı. Allahtan son haftalarım tatile denk geldi. dediğin gibi geceler özellikle çekilmez oluyor. ne yatabiliyorsun ne kalkabiliyorsun. deli gibi uykun var ama sıkıntıdan uyuyamıyorsun. çok çaresiz bir ruh hali. bol bol dua okuyorum yatarken Allah'ım kolaylık versin diye. beterinden korusun Allah.

Amin beterinden korusun da , bizde bitiyoruz yani..

Ayni duygulari ayni seyleri paylastigim insanlarin var olmasi beni biraz sakinlestitiyor.. ama bu son ay bøyle nasil bitecek inan bilmiyorum..

Allah yardimcimiz olsun canim..

Rabbim ne zaman nasip etmişse o zamn doğar tatlım az kaldı sabret.. bişeylerle ilgilen kendini yorma dinlen Hayırlısı olsun hakkında inşallahh..

Allah herkese hayirlisini nasip etsin canim..

Insan ogluyuz , parmagimiza diken batsa bile "off" diyoruz..

Ama hak ver ki, artik geceler cekilmez hale geldi..

Kızlar anneler konusunda bende hayal kırıklığına uğradım. annem garip davranmaya başladı. eskiden kendi evinde asla yapmadığı bizede yaptırmadığı şeyleri yapıyor. aniden sinirlenip bağırıyor. yarın gidicek iki gün yanlız kalıcam. doğumada üç gün kala çağırıcam. insanın gücüne gidiyo yaaa. geçen gün banyoya girip çıkana kadar ağladım çok sinirim bozuldu.

bende de tam tersi bir durum var. Yalnız kalmaktan ilgisizlikten şikayetçiyim ben de. Kendi annem evladını kaybetti yakın zamanda ilgilenemiyor eşimin annesi kemoterapi görüyor. eşim de şehir dışında doğuma kadar gelmeyecek.Yattığım yer belli değil ki zaten uyuyamıyorum.nts de sancılar da çıktı.Ne ararsanız var yani:) Tek tesellim bebeğimi sağlıklı kucağıma almak olacak sanırım. Şimdilik ona konsantre olmaya çalışıyorum.Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermezmiş. Benim kapasite baya yüksek sanırım:) Allah hepimizin yardımcısı olsun.

X