Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

kızlar siz nasıl yürüyüş yapıyorsunuz ya? Ben 8 kilo aldım fazla da almadım ama belim çok ağır, dışarı çıktığımda yürümekte zorlu çekiyorum, karnım aşağı iniyor, tepikler yiyorum, yani evde değil ama dışarı çıktığımda inanın adımlarım çok yavaş hele yokuş yukarı ya da merdiven oldu mu bitiyorum,

Ben daha baslamadım canım ama baslamak ıstıyorum da bıraz daha beklemem lazım bebegım 10 gun daha kendıne gelsın =)
Her gun duzenlı yurumek doguma cok faydalı dıyorlar.Insallah oyle olur ne varsa denıyoruz ıste :26:

bgn kahvaltı için fırına gittim gitmez olaydım:) bi hışımla indim merdivenlerden sokağa çıkınca yavaşlamaya başladım. ağır ağır yürüdüm fırına kadar heleki eve geri dönüşüm.. 5.katta oturuyorum ve asansör yok.. merdivenleri imkanı varmıki çıkayım bekle bekle 1 saatte çıkabildim. gebeliğim boyunca çok yürüyüş yaptım o yüzden rahattım ama ağırlaştım özellikle 1 haftadır kendi kendime zor yetiyorum.. yürümek iyi geliyor hissediyorum ama en sinir olduğum şey şu merdvenler..

Aynen bende 5.katta oturuyorum en cok zoruma gıden orayı cıkmak oluyor-yoksa dısarıda yuruyus yapmak o kadar yormaz ınsanı eve gelınce pılım bıtmıs oluyor :KK31:

canimbirazcik gec kalmissin sanki hamile kiyafeti icin diyecegim ama demekki pek bi kilo almadin ondan .. Ben 5 tane pantalon aldim bi surude bluz ..2. gebeligime insallah olur yoksa etrafimda hamilede yok kime verecegim ki ?

Bana bebek asagida yuruyus yasak demisti ondan once yruyordum ama bakalim 34. hafta kontrolune gidince tekrar soracagim yasak mi diye ? iyiysen yuru bence cnm ..

Sor canım bızıde bılgılendır mutlaka.

Ya ben sımdıye kadar elbıselerle ıdare ettım yada evdeysem tayt tarzı yada esofman altı gıyerek kendımı rahat ettırmeye calıstım.
Gecen alıp gıyınce hamıle pantolonunun yerını hıcbırının tutmadıgını gordumm-yoksa kılo alıyorum eskı pantolonlarım hıııccc olmuyor belden acayıp sıkıyorlar. :26:

Cnm sen bilirsin..Eger sikintin yoksa ve acil birsey oldugunda snei hastaneye goturebilcek , yada yanind akalabilecek bir arkadasin bir komsun varsa bence gitme.Yoksa gitmekten baska caren yok napalim ..Artik sadece kiyafet goturursun eskisehire ..herseyi tasiyamazsin..Besik ya almazsin yada ordan bi tane ucuz yollu bisey alirsin park yatak falan..:KK43: Allah yardimcin olsun cnm benim..

Ayy Allahtan ayarladıkta İstanbulda kalmaya karar verdik. benim gözüm yemedi zaten anneme sen git ben idare ederim deyince annemde vazgeçti gitmekten.

cnm bende sigamiyorum yaa :KK43: Tombik oldum :KK43: alsam ne kadar giyecegim , almasam ne giyecegim bilemiyorum bende ..

bugün annemle fatihe gittik. ikitane hamile mağazası var ve fiyatlar çok fahiş. sırf adı hamile elbisesi diye çok pahalı satıyolar. şurda iki ay bile kalmadı bende lcw ya gittim bi tunik ordan bi tunikte çok cici şeyler satan bi mağazadan aldım hamile pantolumda var zaten onuda lcw dan almıştım. bir ay giyeceğim bir elbiseye 150 - 200 tl veremem. hem tunikler sonrada giyilebilir yada anneme veririm...

kızlar siz nasıl yürüyüş yapıyorsunuz ya? Ben 8 kilo aldım fazla da almadım ama belim çok ağır, dışarı çıktığımda yürümekte zorlu çekiyorum, karnım aşağı iniyor, tepikler yiyorum, yani evde değil ama dışarı çıktığımda inanın adımlarım çok yavaş hele yokuş yukarı ya da merdiven oldu mu bitiyorum,

aynen bende öyleyim. çok yürüdüğümde eve geldiğimde belim kopuyor. bugün bile fatihte alışveriş yaparken mağazalara girip girip oturdum.

Kızlar emzik biberon nasıl sterilize ediliyor diye sordum ama cvp veren olmadı.. Cannız sağolsun bekledim baya cvp gelir diye ama kafama göre yapıyım bari..

Kızlar siz emzik biberon vs. nasıl strelize ettiniz.. kaynamış sudamı bekletiliyor yoksa kaynatılıyormu.. Herkes farklı şeyler söylüyor kafam karıştı.. Hastane cantamı hazırlıyorum malum onlarıda koyucam Yda ekstra şeyler varsada bilinmedik gerekli olan bilgi verirsenz sevinirim..

canım onları kullanacağın zaman kaynat bence. çünkü şimdi bekleyecek yine kaynatıcan. su kaynayınca 5-10 dk falan kaynasa yeter.

Çok sinirlyim yaaa.. Eve annemin arkadaşları bana gecmiş olsuna geldiler.. kii eve girdiklerinde nerde olduğumu nasıl olduğumu bile sormadan direk oturup muhabbete girdiler ben hoşgeldin dedim yatağımdan kalkıp.. Kendi annem gecenlerde 3 gün kalmıştı şimdide 2 gündür bizde aralarından biri kalkıp bana annenide kapattın buraya esir aldın resmen demezmi.. azımı acmadım annem üzülmesn die.. daha sonra boya yapmıştık dün bebeğin odasını gelmiş diyo ki; siz erkenden hazırlıklara başlarsanız boya moya çocuk der tabi erken geliyim diye.. Beşiğini bari doğduktan sonra al diye.. anneme diyo alma sakın dedim o niyeymiş iyi değil zlınmazmış.. sanki ona soruyoruz dedim kendi kızına öle yaparsın.. sesimi yukselttim birazda..gittiler sonra ama çok sinirlendim yaa..Nefret ediyorum olur olmaz kişilern gelip akıl verip emir kipiyle konuşmalarını.. yarım saat oldu hala kendime gelemedim ... :KK43:..

Çok sinirlyim yaaa.. Eve annemin arkadaşları bana gecmiş olsuna geldiler.. kii eve girdiklerinde nerde olduğumu nasıl olduğumu bile sormadan direk oturup muhabbete girdiler ben hoşgeldin dedim yatağımdan kalkıp.. Kendi annem gecenlerde 3 gün kalmıştı şimdide 2 gündür bizde aralarından biri kalkıp bana annenide kapattın buraya esir aldın resmen demezmi.. azımı acmadım annem üzülmesn die.. daha sonra boya yapmıştık dün bebeğin odasını gelmiş diyo ki; siz erkenden hazırlıklara başlarsanız boya moya çocuk der tabi erken geliyim diye.. Beşiğini bari doğduktan sonra al diye.. anneme diyo alma sakın dedim o niyeymiş iyi değil zlınmazmış.. sanki ona soruyoruz dedim kendi kızına öle yaparsın.. sesimi yukselttim birazda..gittiler sonra ama çok sinirlendim yaa..Nefret ediyorum olur olmaz kişilern gelip akıl verip emir kipiyle konuşmalarını.. yarım saat oldu hala kendime gelemedim ... :KK43:..

Allah Allah, hamımlara bak sen. ne güzel olmuş Allah sağlıkla kucağına versin diyeceklerine resmen çekememişler. Amaan sen ne bakıyosun onlara boya mobilya kokusu anca çıkar, hepimiz hazırladık oturduk bekliyoruz gelsinlerde yatsınlar beşiklerinde :emir_bebek: sen otur bebeğinle konuş muhabbet et, anlat onu nasıl beklediğini. keyfin yerine gelir

Kızlar emzik biberon nasıl sterilize ediliyor diye sordum ama cvp veren olmadı.. Cannız sağolsun bekledim baya cvp gelir diye ama kafama göre yapıyım bari..

bende su ısıtıp içine attım sonra kaynamaya başladıktan 5-10 dk sonra çıkartıp kendi kendine kuramaya bıraktım cnm, sonra buzdolabı poşetlerine sarıp kutusuna kadırdım kullanmadan önce belki kaynatırım yine..

canım onları kullanacağın zaman kaynat bence. çünkü şimdi bekleyecek yine kaynatıcan. su kaynayınca 5-10 dk falan kaynasa yeter.

bende su ısıtıp içine attım sonra kaynamaya başladıktan 5-10 dk sonra çıkartıp kendi kendine kuramaya bıraktım cnm, sonra buzdolabı poşetlerine sarıp kutusuna kadırdım kullanmadan önce belki kaynatırım yine..

Tşk ederim .. Bugün hallederim inşallahh..

Allah Allah, hamımlara bak sen. ne güzel olmuş Allah sağlıkla kucağına versin diyeceklerine resmen çekememişler. Amaan sen ne bakıyosun onlara boya mobilya kokusu anca çıkar, hepimiz hazırladık oturduk bekliyoruz gelsinlerde yatsınlar beşiklerinde :emir_bebek: sen otur bebeğinle konuş muhabbet et, anlat onu nasıl beklediğini. keyfin yerine gelir

Sorma canım yaa.. Keyfmde yoktu pek çok sinirlenmiştim ama gecti çok sükür.. Bide her gelen giden onu yap bunu yapma diye diye sürekli sıkıntı bastı..ona patladım :)..

Ramazan ayı hepimize hayırlı gelir inşallahh.. Rabbim dualarımızı kabul etsn... Oruc tatan yok herhalde.. bazıları tutuyor tutan varsa Allah kabul etsn.. Ben tutamıyorum malesef..

canım malesef heryerde böyle boşboğaz insanlar var üzme sen kendini ben kapattım kulaklarımı onlara vız gelir tırıs giderler:KK19:

kızlar kuzenim yarın doğuma giriyor normal istiyordu ama daha 1 haftası var bebek 4 kiloyu geçer normal çok zor olur demiş doktoru yarın alacaklarmış hayırlısıyla

45 kiloydum can:KK5:, ilk dört ay hiç alamadım bulantılardan, sonra birden 4 kilo aldım, sağlık ocağındaki ebenin ''her ay bir buçuk kilo almalısın'' baskılarıyla oldu. Zaten minyonum fazla alsam nice olurum acep :))

Ay cnm bi gidimmissin sende :) Saka bi yana bir anda kilo almak direk bele yuk bindiriyor yaa , ondan belin cok agriyo olabilir..Ama dr.una da sor bi istersen..Belki dogum icin ve bel kaslarini guclendirebilecegin egzersizler vardir ? Kendini yormadan yapabilirsin belki ?

canım benim annem terzi:KK1: hamiş kıyafetlerimi küçülteceğiz az önce karar aldık bakalım hayırlısı artık iyi olmana çok sevindim :KK16:

ay nesimmm aldıklarım çok iyi geldi bana tiril tiril hiç üstümde yokmuş ilk aldığım hamişlikler dar geldi çok bu aralar gibi niye daha önce akıl edemedim acaba :44:

canım çok ağır ağır yürüyorum aşağıdaki kemiklerim yerinden ayrılacak gibi ağrıyor çok hele şu 1 2 gündür daha da ağırlaştım oturduğum zaman yerimden zor kalkıyorum ben düşün artık birde belimde de ağrılar başlladı artık küçüğüm ezilmesin diye nasıl oturacağımı şaşırıyorum ondan

ayy annelik iste.. Aci cekiyorsun ama mana minigim iyi mi diye dusunuyorsun.. :)Rabbim saglicakla kucagimiza lamamizi nasip etsin insallahh..

bu arada herkesin ramazan -i serif i kutlu mubarek olsun.. bu mubarek gunler yuzu suyu hurmetine , hastanede olan bebeklere sifa , ailelerine sabir ve guc , bizlere ve dogurmak uzere olan tuum hamilelere guc versin insallahh..Kolay ve guzel guzel zamaninda doguralim hepimiz..

Ben daha baslamadım canım ama baslamak ıstıyorum da bıraz daha beklemem lazım bebegım 10 gun daha kendıne gelsın =)
Her gun duzenlı yurumek doguma cok faydalı dıyorlar.Insallah oyle olur ne varsa denıyoruz ıste :26:

Aynen bende 5.katta oturuyorum en cok zoruma gıden orayı cıkmak oluyor-yoksa dısarıda yuruyus yapmak o kadar yormaz ınsanı eve gelınce pılım bıtmıs oluyor :KK31:

Sor canım bızıde bılgılendır mutlaka.

Ya ben sımdıye kadar elbıselerle ıdare ettım yada evdeysem tayt tarzı yada esofman altı gıyerek kendımı rahat ettırmeye calıstım.
Gecen alıp gıyınce hamıle pantolonunun yerını hıcbırının tutmadıgını gordumm-yoksa kılo alıyorum eskı pantolonlarım hıııccc olmuyor belden acayıp sıkıyorlar. :26:

Cnm haftaya pers. gunu gidecegim..Sorup haber veririm sizede .. Ama bebegin pozisyonuna gore kisisel bir degerlendirme yapilir diye dusunuyorum..Mesela benimki asagidadir , bana yasaktir , seninki yukaridadir sana yuruyus iyi gelir ?
Ama snein 1 kere merdiven inip cikman yarim saat yuruyus gibidir kesinn 5 katt... :S

günaydınnnlar herkese....hayırlı ramazanlar...gece hiç uyuyamadım yaa...ilk defa böyle oldu..şimdide yeni uyandımm...geçmişi okuyummm

bugün annemle fatihe gittik. ikitane hamile mağazası var ve fiyatlar çok fahiş. sırf adı hamile elbisesi diye çok pahalı satıyolar. şurda iki ay bile kalmadı bende lcw ya gittim bi tunik ordan bi tunikte çok cici şeyler satan bi mağazadan aldım hamile pantolumda var zaten onuda lcw dan almıştım. bir ay giyeceğim bir elbiseye 150 - 200 tl veremem. hem tunikler sonrada giyilebilir yada anneme veririm...

Sorma cnm yaa ben bir tane elbise gordum hic bir ozelligi yok , kumasi desen oda oyle ketene benziyo ama keten degil sade duz.. Fatihte o elbise icin 200 civarinda bi para soylediler hemen ciktim..Abiye olsa anlarim..Bende tuum hamileligim boyunca lcw ye gittim :) hatta ordan xl bluzlar aldim hamile kiyafeti olmayan :) Simdi olmuyolar tabi ama baya idare etti beni :)

Bizim herseyi cok bilen fesat insalarimiz iste..sen yatiyorsun san amoral verecegine bide durtuyorlar..Allah 'a havale etmek lazim onlari..Sende bosuna o insalar icin moralini bozma cnm yaa yavrun icerde uzulurrr ..

Sallama ki iyice kudursunlar :KK66:

ayy annelik iste.. Aci cekiyorsun ama mana minigim iyi mi diye dusunuyorsun.. :)Rabbim saglicakla kucagimiza lamamizi nasip etsin insallahh..

bu arada herkesin ramazan -i serif i kutlu mubarek olsun.. bu mubarek gunler yuzu suyu hurmetine , hastanede olan bebeklere sifa , ailelerine sabir ve guc , bizlere ve dogurmak uzere olan tuum hamilelere guc versin insallahh..Kolay ve guzel guzel zamaninda doguralim hepimiz..

Âmin canım güzel duaların için hepimiz için olsun. Gönlümüzden yüreğimizden gecen dualarımızı Rabb'im kabul etsin..

X