- 26 Ağustos 2011
- 685
- 356
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlaarr selam. Sarp çok şükür yanımda. Herşeyiyle ben ilgileniyorum. tek bebek yapacak anneler endişelenmeyin tek başınıza yetiyorsunuz. Sarp'ın gaz ve kaka yapamama problemi var. Malum zamanında doğan çocuklarda bile varken prematürlerde daha sık ve daha ağır olurmuş. Doktorumuz bitkisel bir ilaç verdi. Onun dışında sabahları sadece vitamin kullanıyoruz.
Kızlar dünyanın en güzel duygusuymuş. Oraya gidip besliyordum ama tam anlamıyla ilgilenmiyordum. Şimdi yıkanıyoruz, besleniyoruz, ağlıyoruz, gaz çıkaramayıp kıvranıyoruz, acıkıyoruz herşeyi bir arada yaşıyoruz. İlk gün salak gibiydik. İnsanın kendi yavrusu yabancı olur mu yabancıydı valla. Yavrum bile bir garipsedi evini. Daha çok küçük olduğu için doğru düzgün ememiyordu bile ne beni ne biberonu. Sonunda alıştık birbirimize beslenmemizde düzeldi. İnanın çok minik. İşaret parmağınızı kaldırın bilekleri o kadar ince. boyu küçücük. Evdeli kıyafetler çok büyük geldi gittim prematür kıyafetler bulup aldım. Fakat tek sorunumuz prematüre eldiven bulamıyoruz o yüzden bol bol tırmıklıyoruz kendimizi.
Arasımın yokluğuna bir nebze ilaç oldu Sarp bana. fakat geldiği günden beri her sabah 10:30 da çıkıyorum Arasıma gidiyorum 12:30 ve 15:30 beslenmesini yapıyorum ve 17:00 gibi evimde olup Sarpımla ilgileniyorum. İkiye bölündüm anlayacağınız. Evdeyken aklım Aras'ta Arasımın yanındayken aklım evde ve hep Sarp ta kalıyor. Evet uykusuzum gece gaz nöbetlerimiz beslenme ve süt sağma zamanlarımız var. İnanın şikayetçi değilim. Ne demiştim yeterli gelsinler hiç uyumamaya razıyım. Hala aynı fikirdeyim hiç şikayetçi değilim. Dedim ya annem bende diye gece kaldırmıyorum bile annemi. Herşeyine yetişebiliyorum. bazen uyandırıp anne sen besle ben süt sağayım diyorum. Onun dışında ihtiyaç bile duymuyorum yardıma.
Kızlar öyle birşey ki kokumdan tanıyor beni. Evden çıkıyorum geliyorum ya geldiğimi anlıyor. Hemen oğluşuma koşuyorum zaten. Bir bakıyorum meme aranıyor çünkü aranızdaki en önemli ten bağı anne memesi :) Emen bir çocuk değil çünkü çenesi yoruluyor ama mememe yaslanıp beni koklayarak uyumayı çok seviyor. Her gün banyo yapıyro. ben olmadığım için anneannesi ve teyzesi yaptırıyor. Önce hastanede Arasımı kokluyorum aşk kokuyor, yavru kokuyor, can kokuyor sonra eve geliyorum ve kokluyorum aşk kokan canım yavrumu.
Arasım gelmeden buradan foto yayınlamayacağım. Arasımda gelsin ikisini çeker gönderirim.
Bana gelince çok gerginim ama bir o kadar mutluyum. şükrediyorum rabbime. Arasımda gelsin bayramım olacak o gün benim. Bazen bodoslama dalıyorum insanlara. Şu an herşey üstüme geliyro gibi. kendimi menaposa girmiş gibi hissediyorum :) Ama biliyorum geçecek bugünlerde. büyüteceğim yavrularımı koklaya koklaya. Hepiniz alın kucağınıza ne demek istediğimi anlayacaksınız. Her gün dua ediyorum sizlere Allahım sağlıkla zamanında kucağınıza almayı nasip etsin diye. Hiç biriniz evlatlarınızdan ayrı kalmayın diye. Ben doğum yapalı yarın tam 1 ay olacak. 30 gündür öyle şeylerden ayrı kalmışımki Sarpım gelince anladım. Onu uyurken izlemek, gülümsediğini görmek, yanımda olduğunu bilmek o kadar güzelki. Kakasının kokusu bile güzel... :)
Şimdi size yeni doğan hastane çıkışı ile Sarpın giydiği prematüre kıyafetin fotosunu gönderiyorum. Ne kadar küçük olduğunu anlayabilirsiniz :) Allahım hepinize yavrularınıza sarılmayı nasip etsin :) bana da Arasıma kavuşmayı :)
Gokscum dualarımın seninle olduğunu unutma...
Eki Görüntüle 750467 Eki Görüntüle 750466
Normal bir bebek hastane çıkışı ve oğluşumun kıyafetleri arasındaki fark şu an ne kadar küçük olduğunu eminim anlatacaktır size :)
kızlar siz nasıl yürüyüş yapıyorsunuz ya? Ben 8 kilo aldım fazla da almadım ama belim çok ağır, dışarı çıktığımda yürümekte zorlu çekiyorum, karnım aşağı iniyor, tepikler yiyorum, yani evde değil ama dışarı çıktığımda inanın adımlarım çok yavaş hele yokuş yukarı ya da merdiven oldu mu bitiyorum,
bgn kahvaltı için fırına gittim gitmez olaydım:) bi hışımla indim merdivenlerden sokağa çıkınca yavaşlamaya başladım. ağır ağır yürüdüm fırına kadar heleki eve geri dönüşüm.. 5.katta oturuyorum ve asansör yok.. merdivenleri imkanı varmıki çıkayım bekle bekle 1 saatte çıkabildim. gebeliğim boyunca çok yürüyüş yaptım o yüzden rahattım ama ağırlaştım özellikle 1 haftadır kendi kendime zor yetiyorum.. yürümek iyi geliyor hissediyorum ama en sinir olduğum şey şu merdvenler..
Oyyy yerimm ben onu ya mınıcık bırsey desene-benım ıcın kokla olur mu cok severım mınık bebıslerı
Rabbım korusun onları.... Ve gozun aydın olsun canım cok sevındım eve gelmesıne ınsallah darısı arasımız ıcın
amınnn hepımızınkı ınsallah canım...
Kızlar bende hamıle pantolonu aldım-ne kadar rahatsız edıyormusum meger bebegımı gıydıkten sonrakı rahatlıgı gorunce anladım.
Bu arada yürüyüş yapan var mı aramızda?
Ben ılk kızımda son ıkı hafta cok yurudum-doguma faydası olsun dıye .
Ama sımdı ne zaman baslasam dıye dusunuyorum karar veremıyorum
Amin canim Allah hepimize kolaylk versin. Canim benim ameliyat yerimle ilgili sikintim kalmadi. Zaten doktor ikinci gun atmisti sargi bezini acikti dikis yerlerim. Ne zaman iyilestim e zaman agrilarim gecti hatirlamiyorum ama kendimi iyi hissediyorum. Bazen oglusum tepiyor ameliyat yerime fazla acimiyor. 1 ay sonra kontrolum var. Bu arada 8 kilo verdim dogumdan beri fakat kilom 15 gundur 64 e sabitlendi. Sanirim 10 kilom var kendimi. vermesi gerekm. Cunku hastanede oldugum icin pek besleneniyirum az yememe ragmen onama yok.
Yeni cicilrrini gule gule kullan. Asil sorun dogumdan donra ne giyecegine karar vermek. Hamilekiayeafetleri buyuk gelecek kendi kiyafetlerinizde kucuk :) Ben yine tayt tunik takiliyorum ama bu monotonluktan sikildim :)
Aynen benimde kıyafetler artık olmuyor bir tişört bide pantolon aldım tril tril sıcaklarda dar şeyler zaten giymezdim bu halde hiç giyemiyorum. Ay bu sıcaklar beni çok bunaltıyıor rüzgar olmasa yandım ki ne yandım:)
kızlar siz nasıl yürüyüş yapıyorsunuz ya? Ben 8 kilo aldım fazla da almadım ama belim çok ağır, dışarı çıktığımda yürümekte zorlu çekiyorum, karnım aşağı iniyor, tepikler yiyorum, yani evde değil ama dışarı çıktığımda inanın adımlarım çok yavaş hele yokuş yukarı ya da merdiven oldu mu bitiyorum,
Kendimi bugun cok halsiz hissediyorum ve artik kendimi cok ağirlaşmis hissediyorum benim kiz aşagi dogru baski yaptikca canimi acitmaya başladi artik ve uzandigim zaman yeri genişlediginden herhalde kaburgama vurup duruyoo yaramazz
cnm masallah ne kadar az kilo almissin .. Onceden kilolu muydun ki ? Yada bel kaslarin zayiftir ondan hep belinde hissediyorsundur.. dikkat etmeye calis cnm son zamanlarmiz nede olsa..
sorma cnm yaa ben normalde deli gibi usurum , bu aralar bizim ev bildigin yayla..ama yetmiyo klima aciyorum ozellikle ayaklarimi dayiyorum ancak yetiyo sen bide 2 canla amanin amaninn..
Amin canim Allah hepimize kolaylk versin. Canim benim ameliyat yerimle ilgili sikintim kalmadi. Zaten doktor ikinci gun atmisti sargi bezini acikti dikis yerlerim. Ne zaman iyilestim e zaman agrilarim gecti hatirlamiyorum ama kendimi iyi hissediyorum. Bazen oglusum tepiyor ameliyat yerime fazla acimiyor. 1 ay sonra kontrolum var. Bu arada 8 kilo verdim dogumdan beri fakat kilom 15 gundur 64 e sabitlendi. Sanirim 10 kilom var kendimi. vermesi gerekm. Cunku hastanede oldugum icin pek besleneniyirum az yememe ragmen onama yok.
Yeni cicilrrini gule gule kullan. Asil sorun dogumdan donra ne giyecegine karar vermek. Hamilekiayeafetleri buyuk gelecek kendi kiyafetlerinizde kucuk :) Ben yine tayt tunik takiliyorum ama bu monotonluktan sikildim :)
Aynen benimde kıyafetler artık olmuyor bir tişört bide pantolon aldım tril tril sıcaklarda dar şeyler zaten giymezdim bu halde hiç giyemiyorum. Ay bu sıcaklar beni çok bunaltıyıor rüzgar olmasa yandım ki ne yandım:)
bgn kahvaltı için fırına gittim gitmez olaydım:) bi hışımla indim merdivenlerden sokağa çıkınca yavaşlamaya başladım. ağır ağır yürüdüm fırına kadar heleki eve geri dönüşüm.. 5.katta oturuyorum ve asansör yok.. merdivenleri imkanı varmıki çıkayım bekle bekle 1 saatte çıkabildim. gebeliğim boyunca çok yürüyüş yaptım o yüzden rahattım ama ağırlaştım özellikle 1 haftadır kendi kendime zor yetiyorum.. yürümek iyi geliyor hissediyorum ama en sinir olduğum şey şu merdvenler..
45 kiloydum can, ilk dört ay hiç alamadım bulantılardan, sonra birden 4 kilo aldım, sağlık ocağındaki ebenin ''her ay bir buçuk kilo almalısın'' baskılarıyla oldu. Zaten minyonum fazla alsam nice olurum acep :))
canım sıcaklarda çok dolaşmamamız lazım artık bende anneme gittim bugün öğlen kızımın battaniyesine süs baktık beraber o yolu ben mi yürüdüm yol mu beni yürüdü anlamadım resmen oturup kalacaktım artık kaldırıma göbeğimi tuta tuta yürüdüm aşağıdan destek verir gibi çok afedersiniz idrar torbamı düşüreceğim sandım sıcaklarda hamilelik gerçekten zormuş
pampammmmmmmmmmmm odanın resmini koy artık merak ediyorum çok bizimkide nasipse 1 hafta sonra geliyor kendi mobilyama kızımınki kadar heyecan yapmamıştım