- 14 Aralık 2012
- 1.233
- 4
ben 34. haftadayken karın bölgesinde 2 haftalık gerilik var diye bebeğimi szeryanla alıp küvezde büyüteceklerdi(bunu diyen özel hastanedeki doktorumdu) .. tabi ben inanmadım ankarada bi ultrason uzmanına göründüm gerilik var ama minyon olduğundan sakın bebeğini aldırma herşeyi mükemmel dedi... hemen doktorumu değiştirdim zaten..bunların hepsi para tuzağı sezeryan küvez vs... para kazanmak için insanların sağlıklarıyla oynuyorlar... iyiki inanmayıp başka doktorlara görünmüşüm... şuan herşey yolunda gidiyor bebeğim hala 1 hafta geriden geliyor ama çok şükr sağlıklı:) 40. haftaya kadar normal doğumu bekleyeceğiz dedi doktorum..
yani ac, kafa, bacak ölçümleri geri olabilir sakın bunları kafana takıp kendini üzme ben günlerce ağladım o doktor yüzünden hamileliğimi zehir etti bana... meğersem hiç önemi yokmuş...
günaydın hamişler, dün kontrolüm vardı hamsilerden birinin adını arden koyduk 2260 erdeniz imde 2120 kg olmuş doktorumuz haftaya cagırdı 11 ne 17 sinede sezeryan günü verdi 3 5gün küveze girebilir kendini toparlamak amaclı dedi kafaları yukarda ve aşagıya cok baskı oluyor ve günde 7 8kere sancıyla birlikte kasılıyor karnım yamuluyor taş gibi oluyor magnezyum ic rahatlatır dedi doktor şimdilik bizden bu kadar öpüyoruz hepinizi kalın saglıcakla... :
kızlar hala doğurmadım ama lekelerim geliyo az az inanın doğurmak istiyorum küçük ama bu stres daha kötü dün gittik işte suyum hala çok az ama açıklık sancı falan yok salı tekrar çağırdı geldi muhtamelen çarşambada alıcak gibime geliyo artık uyuku uyuyamaz oldum ya suyum biterse ya bişey olursa diye avazım çıktığı kadar ağlamak istiyorum rahatlarım belki diye yok onuda yapamıyorum dua etmekten başka çarem yok
ben çok fena kabızlık yaşadım . duphalac işe yaramadı bi de onun oluşturduğu gazı çıkarmak çok zor oldu. sancılar cabası. nstye bağladılar 70i geçen sancılar varmış nidilata başladık bi de üstüne. daha sonra gün kurusu kayısı ve ılık suya başladım sabahları aç karna yetmedi yine aynı sancıları yaşadım. artık dedim çocuk tıkadı tamam çıkamicam tuvalete ama sancı yapmasa neyse. mecbur tuvalete çıkmam lazım sancıdan oturamıyodum. şimdi aç karnına 5 kayısı ılık su ve akşam yemeğinden sonra 30ml duphalac içtim ve çıktım. rahatladım çok şükür. sancılarım da bitti. çözümü buldum sanıyorum. tek ilaç olmadı tek kayısı da olmadı ikisini de uyguluyorum yani. karnım aşağıya iki haftadır inmiş durumda. erken doğum istemiyorum ama çok sabırsızlanıyorum. kızımın her şeyi hazır bi kendi yok :) karnımda oynadıkça içim kaynıyor dokunmak öpmek sarılmak istiyorum.
Herkeze hayırlı aksamlarrr
Bugun alısverıse cıktık dondugumuzde asagı taraflarımda sancı oldu-karnımda sık kasılmalar oldu ama dınlendım gectı cok sukur.
Agustos annelerının cogu erken mı dogum yapıcak anlamadım herkezde bır agrı bır tedırgınlık var dımı
Rabbım saglıkla gelmelerını nasıp etsın... Kontrolume ıkı gun kaldı heyecanla beklıyorummm...
Bu arada bılgısı olanlar yardımcı olabılır mı-bebek hangı haftalara kadar erken dogarsa kuveze gırer?
Mesela sımdı 35 haftadayım cogumuzda oyle-bu haftadan sonra dogmus olsa kuveze konuyor mu ?
Yoksa saglık durumuna mı baglı bu durum? Kafamda bu sorular cok var-erken dogum ıstemıyorum tabıkı Rabbım saglıkla vaktınde gelmesını nasıp etsın ama ınsan merak etmıyor degıl...
Sanırım goks ve gokce daha cok bılgı sahıbıdır bu konuda-cvplarınızı beklyıroummmm
salı günü gitmiştik bugün yine nstye gel demişti. bugünki kontrolde tarih verelim artık dedi doktorumuz ağrılarım oluyo dedim gece ve gündüzleri. veeeeeeeeeeeeeee inşallah Allah'ım nasip ederse 9 Temmuz da doğum var:)))))
o güne kadar magnezyumunu ihmal etme maden suyu iç her gün dedi. salıya inşallah kazasız belasız sağlıkla kavusurum kızlarıma. sizlerin dualarınızı bekliyorum.
bundan önce hep yanımdaydınız. dualarınızla da bizimle olun .
göks gökçe ve diğer arkadaşlarıma da Rabbim güç versin , bu bi sınav kızlar. sabredin Yaradan yardımcınız olsun.
dağ gün almışsın sen de. sanırım 1 hafta arayla doğurcaz. dualaşalım kuzum.
moons sana da sabırlar ve güç diliyorum. bebişin sağlıkla gelsin ve hepimiziiiiiiiiiiiiiin bebişleri.
hepinizi çok seviyorum.
kızlar benim karnım bayağı aşağı indi. görenlerde hemen söylüyor. hatta teyzem demesin mi erken doğurmayasın sen diye? :18: yakında doğuracağımı sanmıyorum çünkü sancım hiç yok, arada kasılmalar sertleşmeler oluyo. sizin nasıl göbüşünüz? herkesin iniyomu benim gibi normal bir süreçmi merak ettim.
bu arada kızlar biz artık 10 günde bir gidiyoruz dr a sizde durum nedir??
bir de nst ye bağlanıyor musunuz her seferinde ??
bir de grup b streptokok die bir test varmış 35-37. haftalar arası yapılan. aranızda bunu yaptıran var mı acaba???
Gokcecim canımm ben kendi durumumu insn tanımlayamıyorum artık...senin sarp ı almana cok sevindim,aras da en kısa zamanda sapasaglam kucagında olcak annesi.sabretmek cok zor biliyorum hepimiz ayrı sekilde sınanıyoruz.kendimi bilmem ama senin icin mutluluk cok yskında.sarpı kokla sarıl sevgin daha cok artar senin sevginle hasretinle aras daha cabuk toparlar annesi.iyilesmeden veremezler ki..iyilesicek guzel oglun hem cok sukur ciddi bi sorunu yok sadece ilaclsrını kullanıcak sonra eve gelince sarpla bir seni cıldırtıcsklar geceleri koro halinde bagırarak :) az kaldı canım.GECENİN EN KARANLIK ANI SABAHA EN YAKIN AN MIS. Bu sozu cok severim sen de dusun.artık dayanamıyorum diyorsun cunku kotu gunlrr bitmek uzere Allahın izniyle.
Benim durumuma gelince cektigim sancının haffi hesabı yok artık 150-160 vuruo nst ler.cok olay yasadık da herkes dogursun oyle anlatıcsm.suan bebegim iyi cok sukur.onemli olan da bu.bugun baska bi hastaneye gidiyoruz.insallah daha hayırlı olur bizim icin.aksama durumu yazarım.dua edin nolur tahammulum kalmadı artık..artık sabah olsunn bebegim yanımda olsun hersey geride kalsın
merhabalar kızlar... uzun süredir giremiyordum. annemin yanındaydım. gittim annemi aldım geldim. dünden beri temzlik şu bu derken bugü girebldim.. hepinizi çok merak ediyordum.. bende şimdilik durumlar iyi çok şükür.. bebişim 34 +4 2500 çıktı çok şükür... artık zaman azalıyor.... annecim saolsun dünden beri ev temizliğine girdi.. o olmasa ne yapardım. rabbim bizi düşünen ve karşılıksız bizim için bişeyler yapanları başımızdan eksik etmesin... sizdeki durumları okuycam. gökçe ve göksü çok merak ediyorum durumları iyidir inşallah.. hepinizi çok öpüyorum kızlar..
kızlar bende uzun zamandır giremedim.. temizlik vardı evde. aman Allahım hiçbirşey yapmamama rağmen nasıl bu kdar yorulabiliyorum anlayamıyorum:) gellen kadın şu nerde bu nerde şu şöylemi olsun böylemi onun peşinde 9dan akşam 7 ye kadar gezdim ara ara uzattım ayaklarımı ama genede yok.. son günlerim olduğunu her anımda hissetmeye başladım. 2-3 gündür çamaşır işiyle meşgulum yıka tak yıka tak. valizim için pek birşey kalmadı eksik.. birtek minik bir biberon göğüs pedi ve hasta bezi lazım.. odası bitti halılarım komple yıkamada gelsinler bebek odamın resimlerini çekip paylaşıcam sizinle..
gokçe inşallah diğer bebeğini de en yakın zamanda evine alırsın.. az kaldı gerçekten nerden nereye geldin bir ayda. çok az daha sabret tatlım. yaşamadığm için elbette anlayamıyorum ama anlamaya çalışıyorum boş yere denmemiş cennet annelerin ayakları altında diye.
goks sende inşallah biran önce alırsın prenslerini yanına. zaman geçmiyor biliyorum. ama dua etmekten başka çare yok. rabbim sağlık versin zaman hızlıca akıp gidiyor birşekilde.. daha dün gibi.. arka arkaya sorunlarımız kanamalarımız oluyordu hele bir 3 ayı geçsin diyorduk.. hele bir tepsin.. 250 gr. 300 gr 500 gr:) büyük rakamlrdı bizim için:) Rabbim sabır ve sağlık versin inşallah.. bize de bebeklerimize de..
kace ağrılar kesin olacak diye bir şey yok tatlım. kişiden kişiye değişiyor. bünye meselesi. bir kadının iki ve üç hamileliği bile birbirinden farklı iken kimi kime göre kıyaslayabilirizki:)
doğum yapacak sezeryan tarihi almış olan arkadaşlar sizinle aynı heyecanı paylaşıyorum gerçi bnmki 1 ağustos ama olsun:)
moonsherose umarım bebişin zamanında sağlıkla sıhhatle dünyaya gelir. Rabbim bu zorlu yolda sona bu kadar yaklaşmışken hepimizin yardımcısı olsun şu mübarek günlerin yüzü suyu hurmetine inşallah..
Cnm dogum yapan kadinlar icin dogum bezi varmis.Hasta bezinden daha kullanisliymis.Eczanelerde satiliyormus..Bende onlara bakacagim.. Bakalim neymis nasilmis ?
Canım 1 gün arayla doğurucaz yada aynı günHayırlısı olsun canım insan nasıl heyecanlanıyor
nerde olucak canım doğumun sezeryan değil mi ayy sağlıkla alalım kuzularımızı kucağımıza tatlım sen yazdıktan sonra bi cesaret geldi bana haber etmeyi unutma olur mu tatlım
Gokcecim canımm ben kendi durumumu insn tanımlayamıyorum artık...senin sarp ı almana cok sevindim,aras da en kısa zamanda sapasaglam kucagında olcak annesi.sabretmek cok zor biliyorum hepimiz ayrı sekilde sınanıyoruz.kendimi bilmem ama senin icin mutluluk cok yskında.sarpı kokla sarıl sevgin daha cok artar senin sevginle hasretinle aras daha cabuk toparlar annesi.iyilesmeden veremezler ki..iyilesicek guzel oglun hem cok sukur ciddi bi sorunu yok sadece ilaclsrını kullanıcak sonra eve gelince sarpla bir seni cıldırtıcsklar geceleri koro halinde bagırarak :) az kaldı canım.GECENİN EN KARANLIK ANI SABAHA EN YAKIN AN MIS. Bu sozu cok severim sen de dusun.artık dayanamıyorum diyorsun cunku kotu gunlrr bitmek uzere Allahın izniyle.
Benim durumuma gelince cektigim sancının haffi hesabı yok artık 150-160 vuruo nst ler.cok olay yasadık da herkes dogursun oyle anlatıcsm.suan bebegim iyi cok sukur.onemli olan da bu.bugun baska bi hastaneye gidiyoruz.insallah daha hayırlı olur bizim icin.aksama durumu yazarım.dua edin nolur tahammulum kalmadı artık..artık sabah olsunn bebegim yanımda olsun hersey geride kalsın
Yeni cıktım canım hastaneden.degistirdim hastanemi de doktorumu da.bu doktor tek tek acıkladı herseyi.digerinin yaptıgı uygulamayı da yanlıs buluyorum ddi.cunku diger tarafta evine git dogum sancıların baslayınca gel diyorlardı.ben hergun evde deli gibi sancılar cektim.her defasında dogum basladı tekrar durduruldu.ölümden beterdi benim icin..simdiki doktor dusuk dozda nidilat verdi.10 mg lık.gunde 3 kez kullanıcam sancım yoksa hic kullanmıcam.diger tarafta 25.mg lık nidilatı dogum basladıgında 6 tane blrden yukluyorlardı serum igne fitil haricinde.bu doktor diyor ki her seferinde dogum baslasın tekrar durdurulsun bunu benim mantıgım almıyor dedi.sancılar kasılmalar olur bunu kontrollu bi sekilde engellemeye calısırsın.eve git dogurcak gibi olumca gel diye degil...biz de bu yuzden bıraktık diger trafı dedik.resmen bebegim de bende isgence cektik.Allahtan ikimiz de iyiyiz suan.
Yeni cıktım canım hastaneden.degistirdim hastanemi de doktorumu da.bu doktor tek tek acıkladı herseyi.digerinin yaptıgı uygulamayı da yanlıs buluyorum ddi.cunku diger tarafta evine git dogum sancıların baslayınca gel diyorlardı.ben hergun evde deli gibi sancılar cektim.her defasında dogum basladı tekrar durduruldu.ölümden beterdi benim icin..simdiki doktor dusuk dozda nidilat verdi.10 mg lık.gunde 3 kez kullanıcam sancım yoksa hic kullanmıcam.diger tarafta 25.mg lık nidilatı dogum basladıgında 6 tane blrden yukluyorlardı serum igne fitil haricinde.bu doktor diyor ki her seferinde dogum baslasın tekrar durdurulsun bunu benim mantıgım almıyor dedi.sancılar kasılmalar olur bunu kontrollu bi sekilde engellemeye calısırsın.eve git dogurcak gibi olumca gel diye degil...biz de bu yuzden bıraktık diger trafı dedik.resmen bebegim de bende isgence cektik.Allahtan ikimiz de iyiyiz suan.
Simdi 2 hafta daha durdurucaz sancıları.dusuk dozda ilacla ve beni ve bebegi cok zorlamadan.sonra 20 temmuzda Allahın izniyle dogacak bebegim.bi de diger doktorun hic onemsemedigi bir konu var kan seviyem dogum icin yetersizmis.bu doktor dediki doguma kadar beslenmene ilaclarına dikkat et.ama buna ragmen sezeryan da olsan normal de dogursan sana 2 unite kan vermemiz gerek dogumdan sonra dedi.bunu duyunca diger doktora daha da sinir oldum cunku kan tahlilllerinde gormesine ragmen ilac kullan falan demedi.kac ay once hastanede yatmıstım kan serumu takılmıstı bi o.ondan sonra bisey uygulamadı ve ben dogumdan sonra bilmedigim bi kanı kullanmak zorundayım.
Kızlar ozetle icinize sinmeyen seylerde lutfen doktorunuzu degistirin ya da baska bir doktora daha gidip fikir alın.yoksa benim gibi bosu bosuna sancı ceker stres olur ilac yuklemelerine maruz kalırsınız.bu yasadıklarımla inanın 7-8 defa normal dogum yapardım
cnmm hadi insallah saglicakla gelsin bidiklar..Dualarimiz seninle :) Bu arada isimleri ne olacak?
Canım simdi bircok firmanın otobuslerinde wc var.hem hamileyim diye durumunu soylersen 2 saatte bir 5 dk lık duraklama yapabilirler sanıyorum.