Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Arkadaslar size tavsiyem herkesten duydugunuz herseyi uygulamaya kalkmayin sakin. Yenidogan bebek icin ilk 6 ay sadece anne sutu verilir. Anne sutu yoksa ancak mama baslanir. Ek gidalara bile 6.aydan once baslanmaz. Erken ek gidaya baslamak ileride allerji riski ve bagisiklik sistemi problemlerine neden oluyor cunku. Yenidogan bebegin organlari yetiskin bir bireyinkiler gibi gelismemistir ayrica. Siz de gazi olmasin derken gelismeyen organlarina yuklenmeyin cocugunuzun. Sonra basiniza baska isler acmayin.

Canim kulaktan dolma seylerle hareket etmem ben zaten. :) Doktorumuz nasil beslenmesini oneriyorsa onu uygulariz :)

canım tüp bebek benimki 9 haftalık hamileyim

Canım tüp bebekte olsa adet tarihinden hesaplanıyor. Benim hesabıma göre ben 9 hafta 1 günlükken doktora gitmiştim Bir tanesi tam 9 haftalık bir tanesi de 8 hafta 6 günlük çıkmıştı. Sonuçta doktor bunu baz almıyor. Doğuma yaklaştığın zamanlarda bebeğin durumunu baz alıyor. Mümkünse 40 haftayı da geçirtmiyorlar bebek için zararlı diye.

ya benim boynum tutuldu çok ağrım var sıcak su torbasıyla duruyorum işyerinde bulantımda çok psikolojim bozuldu artık :KK43:

Sanırım benim psikolojide yerle bir artık :KK43: Ne bir ağrıdan ne bulantıdan.. Kaşıntım tuttu ondan :)

kizlar size birsey sormak istiyorum benim tahmini dogum tarihim 8 agustis sizce 1 haziran gibi ayvaliga annemlerin yanina gidebilir miyim? 2/3 haftada kalmak istiyorum

Bence doktoruna bu dönemde yaklaştığında sor bence izin verecektir.
merhaba kızlar
ikili testini yaptıran var mı

15 gün sonra yaptırıyorum ben...

benim mide bulantım olmadı çok şükür ama şişkinliğim var. 2 kilo aldım ama sanki 4-5 kilo almış gibiyim. karnımda çıkmaya başladı. hatta ikiz mi acaba diye şüphelendim ama değil. sizin de başladı göbeğiniz çıkmaya yoksa ben de mi sorun var?

Canım karnım büyüdü. İkizlerim ben buradayım diyor artık. Ama daha hiç kilo almadım. Transfer sonunda kaç kiloysam hala aynı kilodayım. Ama bu sıralar sık sık yemek yemeye başladım..Kilomda artış yapmıyor ama sinirim bozuluyor.

selam canım
benim de 4 ağustos gibi görünüyo. bence hiç kendini bişeyden sakınma. doğuma kadar kendine zarar vermeyecek şekilde istediğin gibi hareket et. yüzme de çok iyiymiş hamilelikte. benim denize gitme durumum yok ben de havuza filan ya da termale gitmeyi düşünüyorum

15 gün sonra kontrolüm var. Oturduğum sitede kapalı ve açık havuz var. Bakalım doktorum kapalı havuza izin verecek mi? Malum kapalı havuzlar ısıtılmış oluyor..

saol. canm hoşbulduk.. teşk eederim.. bu bir kaç gündür iyiyim . bugünü saymassak... cinsiyetleri öğrenenler varmı ben çok merak ediyorum. 12.haftada randevum var. tahmin yürütür diyorum drum ama sölemeyebilirde..... kızlar gerekmedikçe çok sosyal olmayın bu aralar size tavsiyem . bu grip çok kötü.. yine çok şükür başkalarına iyi geçirdim diyorum.. rabbim bebişlerimizi korusun..

Amin canım inş. hepsini korusun.

Kızlar malum kardeşimi evlendirdiğim için bu sıralar fazla koşturmacam var. Bu koşturmalarımdan dolayı biraz fala ayakta dursam bel ağrılarım başlıyor. Karnım ikizlerden dolayı bayağı büyük. Transfer olduğum zamandan beri cildim inanılmaz bozuldu. Bugün makyaj malzemesi almaya gittim hiç bir fondöten ve stick yüzümdeki hasarları kapatmaya yetmiyor. Stand da çalışan kızdan ruj istedim aradı bulamadı, "iyi bak bulamazsan ağlayacağım valla" diyip ruju buldurdum. Sanki o ruju bulamasa güzel olmayacağım. Saçlarımdaki kusurları söylemiyorum bile. Ben kendimi böyle görmeye hiç alışık olmadığım için mutsuz olmaya başladım. Bebeklerime herşey feda. İsterse bütün saçlarım dökülsün kel kalayım yeterki onlara bir şey olmasın ama sanırım hamilelik aynı zamanda takıntı ve mutsuzluk hormonunu da yükseltiyor. Bugün arkadaşlarımla toplandık, beni tanıdıkları için minik minik takılar almışlar mutlu olayım diye. Fayda etmedi.

Üstelik saat başı acıkıyorum. Hiç bir zaman tam doyana kadar yemiyorum bu da çabuk acıkmama sebep oluyor. Bu durumda sinirimi bozuyor. Sürekli az da olsa yemek yemek batıyor bana. Üstelik bazen acıktığım için ağlıyorum. Sanırım psikolojimi çökerttim... O kadar hareketli o kadar aktif bir insandım ki şu an evde oturmak, sürekli yemek yemek, gardrobun karşısına geçip bugün ne giysem acaba diye düşünmek beni derinden sarsarken, karnımı dokunup bonbonlarıma güzel ve sevgi dolu enerji göndermek paha biçilemez. İşte bu çelişki sayesinde psikolojimin de içine etmiş bulunmaktayım. Hayırlı, uğurlu olsun :)

Kızlar malum kardeşimi evlendirdiğim için bu sıralar fazla koşturmacam var. Bu koşturmalarımdan dolayı biraz fala ayakta dursam bel ağrılarım başlıyor. Karnım ikizlerden dolayı bayağı büyük. Transfer olduğum zamandan beri cildim inanılmaz bozuldu. Bugün makyaj malzemesi almaya gittim hiç bir fondöten ve stick yüzümdeki hasarları kapatmaya yetmiyor. Stand da çalışan kızdan ruj istedim aradı bulamadı, "iyi bak bulamazsan ağlayacağım valla" diyip ruju buldurdum. Sanki o ruju bulamasa güzel olmayacağım. Saçlarımdaki kusurları söylemiyorum bile. Ben kendimi böyle görmeye hiç alışık olmadığım için mutsuz olmaya başladım. Bebeklerime herşey feda. İsterse bütün saçlarım dökülsün kel kalayım yeterki onlara bir şey olmasın ama sanırım hamilelik aynı zamanda takıntı ve mutsuzluk hormonunu da yükseltiyor. Bugün arkadaşlarımla toplandık, beni tanıdıkları için minik minik takılar almışlar mutlu olayım diye. Fayda etmedi.

Üstelik saat başı acıkıyorum. Hiç bir zaman tam doyana kadar yemiyorum bu da çabuk acıkmama sebep oluyor. Bu durumda sinirimi bozuyor. Sürekli az da olsa yemek yemek batıyor bana. Üstelik bazen acıktığım için ağlıyorum. Sanırım psikolojimi çökerttim... O kadar hareketli o kadar aktif bir insandım ki şu an evde oturmak, sürekli yemek yemek, gardrobun karşısına geçip bugün ne giysem acaba diye düşünmek beni derinden sarsarken, karnımı dokunup bonbonlarıma güzel ve sevgi dolu enerji göndermek paha biçilemez. İşte bu çelişki sayesinde psikolojimin de içine etmiş bulunmaktayım. Hayırlı, uğurlu olsun :)

:)Ah gökçecik bende aynı senin gibiyim.Hep böyle mutsuzluk,endişe,tedirginlik vs...
Olsun yavriler iyiler ya gerisi no problem.Sürekli kaşınmaya başladım ben üstelik...Halimi bir görsen :) Bu yetmez gibi bir şeyler yedikten sonra midem yanıyor.Sanki içinde alev topu var.Birazdan çıkıp kuaföre gideceğim.Kim ne derse desin saçlarımı kestireceğim.Bunaldım.Eğer bir şeyler yapmazsam daha kötü olacağım.Bunu anladım...

benim de karnım eminim en az seninki kadar büyüktür tahminimce, ama binlerce kez şükürler olsun çok zor günler geride bıraktım. hamilelik testi için kan vermeden 2 gün önce ben 6 aylık hamile halime tam 2 günde geldim. çünkü ben ohss geçirmiştim çok zayıf olduğum ve çok yumurta toplandığı için, ve bebeğimin tutunmasıyla hergün iki katına çıkan hormonlar yüzünden 42 kilodan 50 kiloya çıktım. 15 gün serum tedavisi gördüm. operasyona girdim parasentez yapıldı şırıngayla su çektiiler. düşünsene hamilelikte karın bölgemiz mide bölgemiz her geçen gün yavaş yavaş şişmesine rağmen çatlaktı görüntüydü rahatsızlıktı ne sıkıntılar oluşturuyo beynimizde ben 2 günde o hale geldim. şuan geçti çok şükür 2 buçuk aylık bebeğim. dr 2-3 ayda geçer ozamana da bebek büyümeye başlayacağı için alışmalısın demişti. hayretle bakıyorum çatlak oluşmamış, ama sivilceler kendini göstermeye başladı bile.. ama gökçecim dediğin gibi bütün bu olumsuzluklar o minicik savunmasız bize muhtac canlıları düşününce, nasıl bişey olucaklarını hayal edince hepsi geçiyo.. ben nerdeyse hergün dışardayım, eğer ki dr evde oturmanı söylemediyse sana da tavsiyem evde kalma. yoruldukça dinlenebiliceğin alanlar olan yerlere git, gez. hem en güzeli yürüyüş, sana da spor olur hem oksijen olur hemde evde durmaktan çok daha iyi gelir.

benim mide bulantım olmadı çok şükür ama şişkinliğim var. 2 kilo aldım ama sanki 4-5 kilo almış gibiyim. karnımda çıkmaya başladı. hatta ikiz mi acaba diye şüphelendim ama değil. sizin de başladı göbeğiniz çıkmaya yoksa ben de mi sorun var?

canım benim sadece sabahları bulantım oluyor. sadece 7 haftallıkken çok kötü olmuştum 2 gün. sbh akşam bişey yiyememiştim. ama geçti. şimdi 9 haftası bitti bulantılar sabah var. ozaten ebnde hamilelilkten önce de oluyordu, uyanınca midem bulanıyordu ama arttı tabi biraz. 2-3 saat sonra kendime geliyorum. şişliğe gelince kilom 1-2 kilo arttı ama dediğin gibi karnım şiş. göbüşüm var yani. ama hamilelikte malesef herşey karnımıza vuruyor.. ayakların üşüse karnın şişer, gaz olur karnın şişer, yediğin içtiğin eskisine nazaran daha çok gaz yapar. haraket kısıtlaman da buna sebep. bunlar normal yani bende takmıştım kafama görümcem çok moralimi bozmuştu. ama dr.um sağolsun çok normal olduğunu söyledi. zaten bi sürü sıkıntı var aklımızda pinpirikliler olduk çıktık bide onu dert etme, alışmaya çalış arkadaşım:) senin bebişin ne kadarlık oldu buarada

Rabbime büyük varmasın ama kızlar ne durumdayım birde beni dinleyin birşey yiyip içememek üstüne boş mideyle istifra etmek herşeyden tiksinmek o süslü püslü ben saçlarımın arasındaki beyazları örtmeye çalışarak hergün topuz yapıp işyerine gelen ben yüzüne hiçbirşey süremeyen hatta kaşları çıkmış alamayan şuanda boynu tutulmuş gece uykusunda bile rahatsız olup her saat başı kalkan ( ince yastık kullansam mide suyu ağzıma geliyor yüksek yastıkta boyun tutulmasını daha tetikliyor ) sabah işyerine gelip kahvaltı edemeyen ve adı uyuza çıkan yine ben ama hamile olan ben bundan dolayı çok mutlu olan ben ve eşine hergün daha çok aşık olan yine ben bunlarda paha biçilmiyor tabiki şükürler olsun........

Dokt.aradım sekreterı çıktı söyledim ilaçımın bittiğini sordu kız dokt.oda devam etsin ddi.

lipaka merhaba sende rizedesin sanirim bana yardimci olur musun nereye gidiyorsun ben bulent demire gitmek istorum pazartesi insallah. Henuz hic incelemeden gecmedim

Rabbime büyük varmasın ama kızlar ne durumdayım birde beni dinleyin birşey yiyip içememek üstüne boş mideyle istifra etmek herşeyden tiksinmek o süslü püslü ben saçlarımın arasındaki beyazları örtmeye çalışarak hergün topuz yapıp işyerine gelen ben yüzüne hiçbirşey süremeyen hatta kaşları çıkmış alamayan şuanda boynu tutulmuş gece uykusunda bile rahatsız olup her saat başı kalkan ( ince yastık kullansam mide suyu ağzıma geliyor yüksek yastıkta boyun tutulmasını daha tetikliyor ) sabah işyerine gelip kahvaltı edemeyen ve adı uyuza çıkan yine ben ama hamile olan ben bundan dolayı çok mutlu olan ben ve eşine hergün daha çok aşık olan yine ben bunlarda paha biçilmiyor tabiki şükürler olsun........

Demetcik sanırım ağustos ayında yavrisi olacaklar içinde en şiddetli gebelik şikayetlerini sen yaşıyorsun.Allah yardımcın olsun.Geçecek inşaallah en kısa zamanda...

Demetcik sanırım ağustos ayında yavrisi olacaklar içinde en şiddetli gebelik şikayetlerini sen yaşıyorsun.Allah yardımcın olsun.Geçecek inşaallah en kısa zamanda...

öyle galiba canım umarık 4. ay son olur bu bulantılar doktorumu aradım gaviscon kullan bakalım birde dedi yemekten sonra onuda deneyeceğim artık aşermek istiyorum canım bişeyler çeksin yemek istiyorum yemek yemeyi özledim ben:KK43:

lipaka merhaba sende rizedesin sanirim bana yardimci olur musun nereye gidiyorsun ben bulent demire gitmek istorum pazartesi insallah. Henuz hic incelemeden gecmedim

Rizedeyim canım evet Şar'a gidiyorum Rahime hanıma memlumun ben ama bülent beyide duydum oda iyiymiş.

Bebeğin hareketlerini hisseden var mı_? Ya herkez bana soruyo oynadımı hissettin mi diye de Merak ettim

Bende öyle biliyorum bikaç yerde okudum hisseden de olabiliyomuş çok nadir ama genelde 4.aydan sonra

evet öyleymiş geçen cuma kontrolde bende sordum doktoruma daha sana bağırsak gazı gibi gelir hareketleri 4. ayı tamamladıktan sonra çok hafif hissedermişiz tabi kişiye göre değişebiliyor da daha geçte olabilir ama erken olucağını sanmıyorum.. :KK34:

X