Merhaba Bayanlar;
Hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren bir beslenme uzmanından yardım alıyorum. Beslenme uzmanımın bana söylediği beslenme listesini sizinle paylaşmak isterim. Okuduğum kadarıyla herkez anneden öğrenme internetten görme duyma gıdalarla besleniyor. Zor bir liste değil bu bilmeyenle bilgi bilenler de iyi beslendiklerini teyit ederler.
Yasak olanları zaten biliyoruz ilk onları öğreniyoruz zaten sigara,alkol,gazlı hazır içecek, kahve, koyu çay,çiğ et, konserve yiyecekler, nasıl dondurulmuş olduğuna emin olamadığınız donmuş yiyecekler, bitki çayları(ıhlamur, papatya hariç), katkı maddesi olan yiyecekler bu dönemde herşeyi evden tüketmenizi tavsiye ederim Birde bu listeye maydanoz eklemek istiyorum. Beslenme uzmanımın söylediğine göre yapılan araştırmalarda özellikle ilk 12 hafta boyunca üstüne basa basa söylüyorum demet olarak maydanoz yemenin düşük riskine neden olabileceğini söyledi. Yani aşırı miktarda yenmemeli.
Listeme geçmek isterim
Sabah:
-Kibrit Kutusu Beyaz Peynir
-Kibrit Kutusu Taze Kaşar
-2 Dilim Buğday Ekmeği
-1 Adet Yumurta (hergün yenmeli)
-5 Adet zeytin
-Domates , Salatalık (mevsimleri olmadığı için domatesi dalda olanlardan, salatalığı da çengelköy tüketin)
-1 tatlı kaşığı bal veya pekmez (ben pekmezi daha çok tüketiyorum çünkü demir eksikliğim var) (Çay içmek istediğim zaman ise açık çaya bal koyuyorum)
Ara Öğün:
-10 Fındık 2 Ceviz 1 Adet orta boy meyve
Öğlen:
-8 Yemek Kaşığı Sebze
-1 Kase Yoğurt
-1 Dilim Buğday Ekmeği
-Bol Yeşil Salata
Ara Öğün:
-1 Meyve 1 Dilim Buğday Ekmeği 1 Kibrit Kutusu Beyaz Peynir
Akşam :
-4 köfte/ 1 Dilim Et/Tavuk/Balık
-1 Dilim Buğday Ekmeği
-1 Kase Yoğurt (balıksız menüde)
-Bol Yeşil Salata
Son Öğün:
-2 Adet meyve
-1 Bardak Süt (Lightmış organik miş hiç onlara girmeyin günlük süt için)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir.