- 11 Aralık 2012
- 155
- 0
- 49
canım tecrübelerini bizimle paylaşman büyük şans bizim için bunları bilmiyoruz mesela göğüs ucu çok mu yara oluyor emzirirken krem kullanınca geçiyor mu bu yaralar yarasız atlatmanın bi yolu yokmu çok korkuttular gözümü yara olacak yara olacak diye süt pompasını bende düşünüyorum ama bu seferde göğsümden emmez biberona alışır diyede korkuyorum bakalım nasıl olacak
Çiçekdemeti canım,öncelikle şunu söyleyeyim;her annede göğüs ucu yara olacak diye birşey yok.Bu tamamen annenin meme ucu yapısıyla ve bebeğin emme şekliyle alakalı.
Birincisi benim zaten çok hassas bir cilt yapım var.İmitasyon takı bile kullanamam mesela.Göğüs ucu daha da hassas bir doku zaten,artı göğüs ucum dümdüz benim,çıkartmak için çok uğraştım,kolonyalı pamuklarla hergüne sildim hassasiyeti azalsın diye(Bunu da gittiğim Ayşe Öner'in doğuma hazırlık Kursu'nda öğrenmiştim.) ama nafile.
Kızım çok zayıf emen bir bebekti.Gören karnı tok da zorla emziriyorum sanardı.Halbuki aç,ciyak ciyak,göğsüm de süt dolu.Ama az az ve çok uzun süre(1 saate yakın)emiyordu.Böyle olunca çok tahriş oldu tabii meme uçları.Ben sadece meme ucunu değil halkalı bölümü komple sokmaya çalıştıkça o iterdi.Halkadan itibaren ağzına soktuğun takdirde yara olması imkansız gibi birşey.Ama zaten mık mık mık zoraki emdiği için ucunu parçaladı resmen 1 ayın sonunda.
Emzirme odalarında görürdüm özellikle bizimle aynı aydaki erkek bebekler nasıl emerdi cork cork cork :))
Ben de acaba sütümden mi kaynaklanıyor diye üzülürdüm.Hatta meraktan tadına bile bakmıştım,bal gibiydi valla :))
Doktorumuz da gelişimi,kilo alımı gayet güzel demek ki sütünüz yetersiz değil,yarıyor da kızımıza diyordu.
3-4 aylık olduktan sonra dah kuvvetli emmeye başladı da eziyet bitti.Yoksa o acıyla emzirmeye devam edemezdim.
Kullanmadığım krem kalmadı desem yeridir.Önce hastane çantamda Lansinoh götürmüştüm,onu kullandım.Ben faydasını göremedim.O daha çok emzirmenin yarattığı tahrişi azaltıp göğüs ucunu yumuşatmak için.Ama önce çatlayıp sonra yaraya dönüşünce acil olarak yaraları tedavi eden bir krem gerekiyor ki süt göğüste birikmesin,emzİrme işlemi devam edebilsin.
Gaviscon dü galiba beni hayata döndüren.O da her emzirmeden önce yıkanması gerektiği için çok zahmetliydi ama değdi.Kızım acıkıp da ciyaklamaya başlayınca her seferinde nasıl lavaboya koşturup göğüslerini yıkadığımı hiç unutmuyorum.
Krem sürdükten sonra ve yaralar kabuk olup da çamaşırıma yapışmasın diye Aventin " göğüs kalkanını" da kullanmıştım.
Uzun lafın kısası herkeste olacak diye birşey yok ama kendini en kötüye hazırlayıp bilinçli olmak başına gelince de nasıl davranacağını bilmek insanı rahatlatıyor .