Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

canım tecrübelerini bizimle paylaşman büyük şans bizim için bunları bilmiyoruz mesela göğüs ucu çok mu yara oluyor emzirirken krem kullanınca geçiyor mu bu yaralar yarasız atlatmanın bi yolu yokmu çok korkuttular gözümü yara olacak yara olacak diye süt pompasını bende düşünüyorum ama bu seferde göğsümden emmez biberona alışır diyede korkuyorum bakalım nasıl olacak

Çiçekdemeti canım,öncelikle şunu söyleyeyim;her annede göğüs ucu yara olacak diye birşey yok.Bu tamamen annenin meme ucu yapısıyla ve bebeğin emme şekliyle alakalı.
Birincisi benim zaten çok hassas bir cilt yapım var.İmitasyon takı bile kullanamam mesela.Göğüs ucu daha da hassas bir doku zaten,artı göğüs ucum dümdüz benim,çıkartmak için çok uğraştım,kolonyalı pamuklarla hergüne sildim hassasiyeti azalsın diye(Bunu da gittiğim Ayşe Öner'in doğuma hazırlık Kursu'nda öğrenmiştim.) ama nafile.
Kızım çok zayıf emen bir bebekti.Gören karnı tok da zorla emziriyorum sanardı.Halbuki aç,ciyak ciyak,göğsüm de süt dolu.Ama az az ve çok uzun süre(1 saate yakın)emiyordu.Böyle olunca çok tahriş oldu tabii meme uçları.Ben sadece meme ucunu değil halkalı bölümü komple sokmaya çalıştıkça o iterdi.Halkadan itibaren ağzına soktuğun takdirde yara olması imkansız gibi birşey.Ama zaten mık mık mık zoraki emdiği için ucunu parçaladı resmen 1 ayın sonunda.
Emzirme odalarında görürdüm özellikle bizimle aynı aydaki erkek bebekler nasıl emerdi cork cork cork :))
Ben de acaba sütümden mi kaynaklanıyor diye üzülürdüm.Hatta meraktan tadına bile bakmıştım,bal gibiydi valla :))
Doktorumuz da gelişimi,kilo alımı gayet güzel demek ki sütünüz yetersiz değil,yarıyor da kızımıza diyordu.
3-4 aylık olduktan sonra dah kuvvetli emmeye başladı da eziyet bitti.Yoksa o acıyla emzirmeye devam edemezdim.
Kullanmadığım krem kalmadı desem yeridir.Önce hastane çantamda Lansinoh götürmüştüm,onu kullandım.Ben faydasını göremedim.O daha çok emzirmenin yarattığı tahrişi azaltıp göğüs ucunu yumuşatmak için.Ama önce çatlayıp sonra yaraya dönüşünce acil olarak yaraları tedavi eden bir krem gerekiyor ki süt göğüste birikmesin,emzİrme işlemi devam edebilsin.
Gaviscon dü galiba beni hayata döndüren.O da her emzirmeden önce yıkanması gerektiği için çok zahmetliydi ama değdi.Kızım acıkıp da ciyaklamaya başlayınca her seferinde nasıl lavaboya koşturup göğüslerini yıkadığımı hiç unutmuyorum.
Krem sürdükten sonra ve yaralar kabuk olup da çamaşırıma yapışmasın diye Aventin " göğüs kalkanını" da kullanmıştım.
Uzun lafın kısası herkeste olacak diye birşey yok ama kendini en kötüye hazırlayıp bilinçli olmak başına gelince de nasıl davranacağını bilmek insanı rahatlatıyor .:KK66:

Evet bende yara olmasından korkuyorum ama nette bi ara okumuştum yara olmaması için emzirme tekniklerini gösterip anlatıyodu.

Lipaka o emzirme tekniklerini bizzat gittiğim hatta sertifika bile aldığım doğuma hazırlık Kursu'nda A'dan Z'ye yedim yuttum.O kadar hazır hissediyordum ki kendimi bebeğim gelebilir artık ben hazırım diye geziyordum.:)
Gel gör ki pratikte hiç de öyle olmadı.İnsan öğrendikleriyle tecrübe ettiklerinin arasında sıkışıp kalıyor.Sonra bir şekilde kendini olayların akışına bırakıyorsun.Her bebek farklı,her annelik tecrübesi kişinin kendine özel.
Ama yine de yaşanan her sıkıntıya,ağrıya sızıya,uykusuz gecelere öyle bir değiyor ki.."3.5 yaşında annecimmm seni çooook seviyorum diyen bir kızım var şimdi tüm bu sıkıntıların meyvesi olarak."Öyle mutluyum ki,zaten olmasam tekrar aynı doğum sancılarını, uykusuz geceleri,emzirmeydi,diş çıkarmaydı,ateşti,hastalıktı tüm bunları ve fazlasını yaşayacağımı bile bile 2.bebeği düşünemezdim bile.Bence kimse düşünemezdi.
Annelik gerçekten çok kutsalmış.Ben de bunu anne olunca anladım.

ben de bu ara çok çabuk uyuyorum.televizyon izlerken sızıyorum resmen.
mesela şimdi de vurup kafayı yatcam.bilgisayar uykumu getiriyor...

Lipaka o emzirme tekniklerini bizzat gittiğim hatta sertifika bile aldığım doğuma hazırlık Kursu'nda A'dan Z'ye yedim yuttum.O kadar hazır hissediyordum ki kendimi bebeğim gelebilir artık ben hazırım diye geziyordum.:)
Gel gör ki pratikte hiç de öyle olmadı.İnsan öğrendikleriyle tecrübe ettiklerinin arasında sıkışıp kalıyor.Sonra bir şekilde kendini olayların akışına bırakıyorsun.Her bebek farklı,her annelik tecrübesi kişinin kendine özel.
Ama yine de yaşanan her sıkıntıya,ağrıya sızıya,uykusuz gecelere öyle bir değiyor ki.."3.5 yaşında annecimmm seni çooook seviyorum diyen bir kızım var şimdi tüm bu sıkıntıların meyvesi olarak."Öyle mutluyum ki,zaten olmasam tekrar aynı doğum sancılarını, uykusuz geceleri,emzirmeydi,diş çıkarmaydı,ateşti,hastalıktı tüm bunları ve fazlasını yaşayacağımı bile bile 2.bebeği düşünemezdim bile.Bence kimse düşünemezdi.
Annelik gerçekten çok kutsalmış.Ben de bunu anne olunca anladım.

Oyle guzel anlatmissin ki.. Oncelikle cok tesekkurler bu cok kiymetli deneyimlerini bizimle paylastigin icin :) Simiden anne karnindaki hareketleri bizi bu kadar heyecanlandirip , mutlu ediyorsa kimbilir evladimizin gulumsemesi , konusmasi , hele seni seviyorum demesi ...inan dusunemiyorum bile..Biz okadar sansliyiz ki , anne olabilecegiz insallahh..
Allah hepimzin ve yavrularimizin yar ve yardimcimiz olsunn..

Oyle guzel anlatmissin ki.. Oncelikle cok tesekkurler bu cok kiymetli deneyimlerini bizimle paylastigin icin :) Simiden anne karnindaki hareketleri bizi bu kadar heyecanlandirip , mutlu ediyorsa kimbilir evladimizin gulumsemesi , konusmasi , hele seni seviyorum demesi ...inan dusunemiyorum bile..Biz okadar sansliyiz ki , anne olabilecegiz insallahh..
Allah hepimzin ve yavrularimizin yar ve yardimcimiz olsunn..

Rica ederim canım ne demek?Bir nebze faydam olursa ne mutlu bana ..:)

Allah hepimize önce yavrularımıza sağlıkla kavuşmayı,sonra da sağlıkla ve de layıkıyla büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Rabbim herkesin evlatlarına güzel yazılar yazsın.

kızlar nasılsınız iyisinizdir inşallah bende bugün gittim sağlık ocağına pazartesi aşım var inşallah

iriscoffee canım inş bu bebğinde ve bebeklerimizde emzirme sorunu yaşamayız bende kesinlikle alacağım göğüs pomoası banada lansinohu önerdiler iki tane pompayı aynı anda takabiliyorsun elektrikli ve çok kullanışlıymış

kızlar söylemeyi unuttum pazartesi tetanoz aşım var ayın 7sinde de şükür erzuruma gidiyoruz hem gezmece hem iş hem sağlık inş iyi gelecek o bir hafta bize :) il görmeye hasret kaldık :)

slm kızlar nasıl gidiyo biz 18 +2 olduk bugün tarama yapıldı iyi çıkdı ama ikili testi istanbulda yaptırmıştım bugün burdaki doktora gösterdim 1/392 çıkmış kanda 48 ense kalınlıgı 1.39 bir doktor daha görsün dedi olmazsa aminosentez öneririz dedi .çokmu yüksek sonuçlarım ama istanbuldaki doktorum biraz kanda yüksek dedi zaten bu testler dogrulu %100 degilmiş olasılıkmış ay kafam karışdı .allahım yardım etsin

slm kızlar nasıl gidiyo biz 18 +2 olduk bugün tarama yapıldı iyi çıkdı ama ikili testi istanbulda yaptırmıştım bugün burdaki doktora gösterdim 1/392 çıkmış kanda 48 ense kalınlıgı 1.39 bir doktor daha görsün dedi olmazsa aminosentez öneririz dedi .çokmu yüksek sonuçlarım ama istanbuldaki doktorum biraz kanda yüksek dedi zaten bu testler dogrulu %100 degilmiş olasılıkmış ay kafam karışdı .allahım yardım etsin

Canım ense kalınlığı normal görünüyor neden böyle telaşa verdi ki.Ama sen başka bir doktora daha göster istersen.

benim ense kaligima gore senin ki okadar dusuk ki..ben 2 dr. a gosterdim.Kan tahlili ile birlikte cok sukur birsey yok dediler ...Bence amniyosentez asla yapilmamali.Cunku testlerin zaten belli bir guvenilirligi yok.Sadece tahmin , ki amniyosentez de tehlikeli bi uygulama..Oyuzden bence hic yaptirma..Yinede senin kararin tabiki ama bide su acidan dusunmek lazim bence , dr %100 ozurlu dese bile sen su saatten sonra kiyabilecek misin yavruna ?Tedavi sansin olsa neyse ama , oyle bi durumunda olmadigi icin sadece dua et ..Ki gor bak cok saglikli bi yavrun olacak insallah.. :)

Gunaydin kizlar ayrintili cok guzel gecti hic bir sorun cikmadi masallah. En son dr bir sorun var ama dedi korkuyla ne dedim senin bu oglan felaket harrketli yandin dedi.napalim 3 oglan artik Allah bana sabir versin:))))))
Sali gunu umreye gidiyorum cocuklarla cok yogun ve telaseliyim dua edin bana

Çiçekdemeti canım,öncelikle şunu söyleyeyim;her annede göğüs ucu yara olacak diye birşey yok.Bu tamamen annenin meme ucu yapısıyla ve bebeğin emme şekliyle alakalı.
Birincisi benim zaten çok hassas bir cilt yapım var.İmitasyon takı bile kullanamam mesela.Göğüs ucu daha da hassas bir doku zaten,artı göğüs ucum dümdüz benim,çıkartmak için çok uğraştım,kolonyalı pamuklarla hergüne sildim hassasiyeti azalsın diye(Bunu da gittiğim Ayşe Öner'in doğuma hazırlık Kursu'nda öğrenmiştim.) ama nafile.
Kızım çok zayıf emen bir bebekti.Gören karnı tok da zorla emziriyorum sanardı.Halbuki aç,ciyak ciyak,göğsüm de süt dolu.Ama az az ve çok uzun süre(1 saate yakın)emiyordu.Böyle olunca çok tahriş oldu tabii meme uçları.Ben sadece meme ucunu değil halkalı bölümü komple sokmaya çalıştıkça o iterdi.Halkadan itibaren ağzına soktuğun takdirde yara olması imkansız gibi birşey.Ama zaten mık mık mık zoraki emdiği için ucunu parçaladı resmen 1 ayın sonunda.
Emzirme odalarında görürdüm özellikle bizimle aynı aydaki erkek bebekler nasıl emerdi cork cork cork :))
Ben de acaba sütümden mi kaynaklanıyor diye üzülürdüm.Hatta meraktan tadına bile bakmıştım,bal gibiydi valla :))
Doktorumuz da gelişimi,kilo alımı gayet güzel demek ki sütünüz yetersiz değil,yarıyor da kızımıza diyordu.
3-4 aylık olduktan sonra dah kuvvetli emmeye başladı da eziyet bitti.Yoksa o acıyla emzirmeye devam edemezdim.
Kullanmadığım krem kalmadı desem yeridir.Önce hastane çantamda Lansinoh götürmüştüm,onu kullandım.Ben faydasını göremedim.O daha çok emzirmenin yarattığı tahrişi azaltıp göğüs ucunu yumuşatmak için.Ama önce çatlayıp sonra yaraya dönüşünce acil olarak yaraları tedavi eden bir krem gerekiyor ki süt göğüste birikmesin,emzİrme işlemi devam edebilsin.
Gaviscon dü galiba beni hayata döndüren.O da her emzirmeden önce yıkanması gerektiği için çok zahmetliydi ama değdi.Kızım acıkıp da ciyaklamaya başlayınca her seferinde nasıl lavaboya koşturup göğüslerini yıkadığımı hiç unutmuyorum.
Krem sürdükten sonra ve yaralar kabuk olup da çamaşırıma yapışmasın diye Aventin " göğüs kalkanını" da kullanmıştım.
Uzun lafın kısası herkeste olacak diye birşey yok ama kendini en kötüye hazırlayıp bilinçli olmak başına gelince de nasıl davranacağını bilmek insanı rahatlatıyor .:KK66:

irishcoffee sen yazıyorsun ben kitap gibi okuyorum çok duygulandım yine o kadar güzel anlatmışsın ki doğum sancıları alacağımız kilolar uykusuz geceler meme çatlakları vs vs ama canımızdan bir can olacak bunun verdiği mutluluk herşeyin önüne geçiyor öyle değil mi rabbim herşeyimizi yolunda etsin inşallah sorunsuz geçiririz ama söylediklerini dikkate alacağım bende pompa alayım diyorum elektrikli mi alsak acaba

Arkadaşlar birazdan ayrıntılı için yola çıkacağım.devlet hastanesinden öyle bir randevu alayım dedim.bugün ayrıntılı bakarlar mı yoksa radyolojiden başka bir güne verirler mi bilemiyorum.ayrıca gelecek hafta takibimin yapıldığı özel hastanede ücretli olarak tekrar ayrıntılı baktıracağım.
Sanırım kötü bir haberim var...iç çamaşırım kaç gündür hiç kuru durmuyor.akıntı şeklinde değil de bildiğimiz su gibi bir şey.umarım açılma yada rahim kasılmaları gibi bir şey değildir.çok korkuyorum.lütfen dua edin.

Merhaba kizlar . Hepinizin bebislerini öpüyorum.. :).. yine topikte kötü senaryolar başlangıç verdi.. inşallah Hic bi sorun yoktur hicbirimizde.. benmde akintim oluyor. Bi sorun yoktur inşallah.. normaldir.heralde canm. Ama benim su gibi degil. Bazen beyaz bazen sari akinti... 2gün önce bebisim kıpır kipirdi. Yanlız dün ve bugün Cok az hareket ediyor. 2gündür belki 5 .6defa hissettim.. uyuyormudur dersiniz kızlar...

Selam güzel anne adayları. Hayırlı cumalar Rabbim hepimizin gönlünden geçen duaları kabul etsin inşallah..

kızlar çok uzun zamandır yoktum okuyamadım yazdıklarınızı, yazmıştım bir ara ankaraya gidicem diye hatta uçaktaki basınç bebişime zarar verirmi diye tırsa tırsa gitmiştim.. ama çok şükür gittim ve geldim sağ salim.. eğer hasta olanlar varsa aranızda Allahtan acil şifalar diliyorum..

benim %90 erkek denilen bebişim %100 kız çıktı buarada:KK70: gökçecim ekleyebilirsin adını da ecrin düşünüyorum ikinci isme henüz karar veremedim..

bendeki değişiklikler 43 kilo ile hamile kalmıştım şuan 51 oldum:KK53: niye böyle oldu anlamadım gerçi neredeyse hepsi karnımda:) bebişime şampuan ve bebek bezi gibi cinsiyet ayrımı olmayan şeyler almıştım artık yavaş yavaş bişiyler alırım gökçenin ayakkabılarını gördüm mükemmel bayıldım güle güle giydirmeyi nasip etsin Allah canım:)

günde 2 lt. su içiyorum fix. çok erken kalktıysam ve tüm gün evdeysem 2buçuk olduğu da oluyor. yeme içme konusunda herşeyi yiyip içiyorum. her kahvaltıda 1 adet yumurta ve 2 günde bir ceviz yine fixler arasında. şuan sadece elevit kullanıyorum kan hapına 1 ay sonra başlayalım kan değerlerin iyi demişti dr. 11inde randevum var galiba ayrıntılı olacak..

buarada dışardan belli olan ilk tepiğimiz ankarada geldi:) ben uyanıkken günde 1 kez dışarıdan hissedilebilecek bir tepik geliyor minişimden.. onun dışındakileri yanlız ben hissedebiliyorum dışardan belli olmuyor. ilk elimle hissettiğimde neredeyse ağlıycaktım çok duygulandım:emir_bebek: sizde hissediyormusunuz kızlar dışardan

Evet tecrübeli ablamiz gercekten Cok işimize yaricak.. kızlar ben göğüs uclarima doğuma 2.3 hafta kala bir krem verdi doktor catlaklar için madacasor muydu neydi onu verdi.. onu surcem.. gerçi ben usengecim gobege falan bikac defa sürdüm.. ama göğüs yarasindan cok korkuyorum.. ve bu krem bebegi emzirirken de yikanmasi gerekmeyen bir krem.. tabi yine sizde doktorunuza sorun. Bi öneri olarak cantanizda bulunsun doguma giderken. Hangi kremin ii geleceği belli olmaz...

Arkadaşlar birazdan ayrıntılı için yola çıkacağım.devlet hastanesinden öyle bir randevu alayım dedim.bugün ayrıntılı bakarlar mı yoksa radyolojiden başka bir güne verirler mi bilemiyorum.ayrıca gelecek hafta takibimin yapıldığı özel hastanede ücretli olarak tekrar ayrıntılı baktıracağım.
Sanırım kötü bir haberim var...iç çamaşırım kaç gündür hiç kuru durmuyor.akıntı şeklinde değil de bildiğimiz su gibi bir şey.umarım açılma yada rahim kasılmaları gibi bir şey değildir.çok korkuyorum.lütfen dua edin.

canım allah yardımcın olsun kontrole gidersin herhalde çünkü ayrıntılı için ayrıca gün veriyorlar diye biliyorum ben inşallah akıntındada kötü birşey yoktur içini ferah tut önlem almakta lazım tabi dualarımız seninle

X