Kızlar biberon alışverişleri başlamış ama anne sütü için göğüs pompası almayı da düşünüyor musunuz?
İlk annelik tecrübemde yaptığım belki de en büyük hata bir göğüs pompası alıp sütümü sağmamak olmuştu.Bunu göğüs uçlarım lime lime olduğu halde ağlaya ağlaya bebeğimi emzirdikten ve saat başı acıkıp uyanan bebeğimi emzirmek için uykusuzluktan zombiye döndükten sonra anladım ama iş isten çoktaaaan geçmişti.
Kızım o kadar zayıf emiyordu ve daha emerken uyuyakalıyordu ki göğüslerim tam anlamıyla boşalmıyordu.Bu yüzden mastit bile oldum,çektiğim acıları,ağrıları anlatamam.Hem mastit olmamak hemde göğüslerin sütle dolup taşması için tamamen boşalması şart.
Bu sefer hem süt üretimini arttırmak açısından hem de yedekte sütüm olduğunda ben de biraz dinlenip uyumaya vakit ayırabileyim diye süt pompası almaya karar verdim.El pompası kullanan arkadaşım da var ama ben Kraft veya Nuk'un elektrikli modelinden almayı düşünüyorum.
Bebek telsizi almayacağım zira kızım artık büyüdü,ondan kalan weewell bebek monitörümüz var.Görntülü olduğu için çok rahat ettik gerçekten tavsiye ederim düşünenlere.4 yıl kullandık tık yok,şimdi de 2.bebeğimize kullanıcaz Allah nasip ederse.