Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

aldıklarını güle güle kullan canım. fikir süpermiş canım ya, çok hoşuma gitti :) türkiye de böyle bişey görmedim hiç ama çok basit birşey.kalın lastik alınarak yapılabilir.

evet bugün çok yazdım farkındayım, kusura bakmayın arkadaşlar ama aklıma gelmişken söyliyim dedim :)
ayrıntılı ultrason hakkında yorum yapmışsınız da.. geçenlerde hastanemi aradım fiyatını öğrenmek için, sorunca 3-4 çeşit ayrıntılı ultrason tipi söyledi, hangisi dedi. ben de bilmediğim için kalakaldım. gelince doktorunuz yönlendirir, konuşuruz dediler.
ayrıntılı ultrasonda en iyi sonuçları alabilmek için 22-26. haftalarda yapıyoruz dediler. benim randevum 23. haftaya denk geliyor.
600 lira da çokmuş. eğer öyle isterlerse bütçeyi ona göre ayarlamak gerekiyor.

canım ya ne kadarmış ki o termal atletler bende alayım bari

aldıklarını güle güle kullan canım. fikir süpermiş canım ya, çok hoşuma gitti :) türkiye de böyle bişey görmedim hiç ama çok basit birşey.kalın lastik alınarak yapılabilir.

bende kalın lastikle düşünüyorum çok basit birşey birde benimde ayrıntılı ultrasonum 23. haftamda yapılacak canım

Kızlarrr tetanoz iğnemi oldum bugün 11.30 gibiydi ama hala ağrı yokkk
Ne korkuttular yahuuu ne zaman ağrım başlayacak diye bekliyorum resmen...
Şimdilik herşey yolunda yani

Tetanos iğnesinin ağrı yaptığını sizden duydum valla. Kim dedi ki onu. Ben daha önce olmuştum hiç ağrım olmadı.

Oy Oy Oyyyyy ne güzel olmuş karnın öyleee Hiç kilo almamışsın ayrıca sadece karnın büyümüş :))
Kocaman bir maşallahhh sana da bebişlerinedeee

Aldım canım yaa. Yanaklarım doldu. Hele bu sabah bir kalktım ağzım burnum şişmiş. Tuzdan vazgeçmem lazım ama bırakamıyorum maalesef...

Canım teşekkür ederim. Ya sen söyleyince aklıma geldi benimde terliklerimin hepsi topuklu. Ya kızlar ben uyuzum bu gecelik konusunda. Şöyle şık birşey bulursanız bana da söyleyin ne olur. Ama terliklerde şık olmalı. :) Koca göbek koca dötümle bile şık olmalıyım :)

canım ya ne kadarmış ki o termal atletler bende alayım bari

bende kalın lastikle düşünüyorum çok basit birşey birde benimde ayrıntılı ultrasonum 23. haftamda yapılacak canım

normalde 25-30 tl civarıymış. kipada 12.5 a görmüş annem. kaçırmiyim dedim. tabi indirim bitmediyse...
termal atletlerin uzun kollu penye ve pantolon takımı (içlik gibi) olanından almıştık eşime kamuflajın içine giysin diye. yün içliklerle bile üşürken bununla hiç üşümediğini ve terlemediğini söylüyor.
kendimi reklam yapıyormuş gibi hissettim bi an :)

ben de gecelik bakma işini izmire bırakıyorum. çoğu şeyimi oraya gidince alıcam inşallah. bizim bi akrabamız kemeraltında bi handan almış. hanın içi olduğu gibi bebek , hamile giyim eşya vb olunca her şeyi ordan bulmuş. istanbulda da eminönü. gerçi eminönü de bi felaket, adım atılmıyor. ben iki takım almayı düşünüyorum. biri günlük evde giyebileceğim penye türünde. biri de pamuk saten kumaştan olan. gelen giden olduğunda... terlik olayını da forumlardan bakarız diye düşünüyorum. istanbula gidersek viaport, izmire gidersek karşıyaka, bornova :) doğum yapcak olabiliriz ama bu güzel görünmeyeceğiz anlamına gelmez dimi :)

kızlar nasılsınız dünden beri yoğundum bayağı yazamadım çiçekdemeti kıyafetlerin hayırlı olsun güle güle giy.
bu arada yurtdışından bir arkadaşım söyledi 3 tekerlekli bebek arabalarını yurt dışında satışını yasaklamışlar kızlar o yüzden türkiyede şu anda fazlasıyla varmış ve ucuzladığı için firmalar sürekli satmak istiyormuş. bilginize olsun arkadaşım bayağı birşey anlattı tehlikeli ve dengesiz durduğuna dair çift taraflı 4 tekerlekli bebek arabalarından vazgeçmeyin bende az kalsın çocuğumu düşürüyordum çok dengesiz o araçlar dedi.

bu arada kızlar bende anne bebek çantalarına bakıyorum sizde güzel birşeyler bulursanız paylaşın burada her daiö rahat şık kullanılacak birşeye denk gelirseniz.

bende ayrıntılıyı nisanın ilk haftası yaptıracağım inş güzel şeyler söyler doktor.cinsiyet konusunda artık çıldırmak üzereyim meraktan kaç yerimden çatladım bilmiyorum en sonunda şu cinsiyeti 10. haftadan itibaren belli eden testler var ya onlardan alacağım ama işte 90 lira çok pahalıııııııı.pazartesi bir daha doktra gidesim geliyooooor

Kizlarrr :) Sonunda minigimin cinsiyeti belli olduuu :) Bir KIZIMM oluyorrr :) Ayy cok saskin ve cok mutluyummm :)

Sag salimde kucagimiza almak nasip olur insallahhh :)

H.sonu icin İzmir'e geldim..İzmirden buram buram deniz havasi ve sevgilerimi yolluyorum sizeee :)

selam kızlar bugun bebeğimi gördük 216 gram olmuş 16cm boyu masallah kuzuma erkekti kızdı derken cinsiyeti kesinleştirdik kız dedi son kez benim iççimede kız doğmuştu ilk günden beri o kadarda ekşi yedim şuanda çağla yemekteyim aşerdim 1 aydır bekliodum sonunda çıkmış rus takvimide çin takvimide kız diyordu hayırlısı tabii sağlıklı olması en önemlisi ilk kez bişiler aldım bebeğime çok duygulandım ve mutlu oldum rabbim cümlemizin bebişlerini korusun amin

kızlaaaar gözünüz aydın ayyy çok güzel öğrendiniz vallahi ben çok kıskandııııııım sizi
bende öğrenmek istiyorum bende kıza benziyor deyip duruyorlar hep benide sanki banada kız çıkacak gibi geliyor bir öğrenemedim yaaaa

Canımmm ikinize de hayırlı uğurlu olsun evlatlarınız. Hadi şimdi yaşlarınızı ve hangi isimleri düşündüğünüzü söyleyin de topiğe yazalım :)

Kızlaaarrr oğluşlarımı merak ettim ve bugün doktoruma gittim. Özlemişim yavrularımı. Bir tanesini 3 boyutlu görebildik :) Diğeri yine ters duruyordu. İnat etti göstermeyecek yüzünü :)

Öncelikle çok şükür sağlığımız yerinde. Ama kilolarım başa bela. Daha 5. ayda şeker, yağ ve kızartma yasaklandı bana. Tuzu da azaltacaksın dedi. Bir de bazen ani tansiyon düşüşleri yaşıyordum başım dönüyordu. Sokakta evde her yerde başıma geliyordu.Çok normal bayılabilirsinde baktın başın dönüyor tehlikeli yerdeysen hemen yere yat dedi. Ya da oturur pozisyona gel. Sokak ev farketmez dedi. Bayılınca koltuktan bile düşebilirsin ama anladığın anda yere yatarsan bayılsan bile bebeklerin etkilenmez dedi.

Kesinlikle saç boyamam yasaklandı. Mecbur kalmadıkça makyaj bile yapmamalısın dedi. Ama iyi bir haberim var havuza izin verdi. Bol bol yüz dedi. Hamilelere en çok önerdiğiymiş ama lütfen bakteri kapıp gelme bana dedi Nasıl olacaksa o? Detaylı ultrason için 1 hafta içinde yap dedi. 15 gün içinde kontrolüm var ya geldiğinde getir bana değerlendirelim dedi.

Tetanoz için gerek yok dedi. Bende yaptırmayacağım o yüzden. Karın yanlarımın ağrıması içinde bunu sakın sıkıntı etme kendine bebekleri etkilersin dedi. Sıkıntı etmiyorum sadece bazen ağrısından uyuyamıyorum diyince de dur daha çok uykusuz kalacaksın dedi.

Özellikle yan yatıyordum hamileliğimin 2. ayından beri. Son bir kaç zamandır sağa yatınca sağdaki tepikliyor sola yatınca soldaki iteliyordu. Nasıl yatacağımı şaşırdım valla dedim. ister sağa ister sola ister sırt üstü yat. Şu an yatış pozisyonunu illa sağ sol diye kısıtlama dedi. ben zaten sana 34. haftanda falan sadece soluna yat diye talimatlar vereceğim dedi. Bu iş bizi rahatlattı biraz çünkü çok omuriliğim ağrıyordu.

Özellikle kuyruk sokumu, bel ağrısı olan ve sağ bacağına vuran arkadaşlarımıza diyorum. 4 gündür bende de şikayet vardı. Bugün sordum ilerde fıtık olacaksın belirtilerini yaşıyorsun dedi :18: kemiklerimiz ayrıldığı için bel boşluğunda fıtık oluşacak. Bu kiloya normalde de gelseydin yaşayacaktın bu sıkıntıyı dedi. Bunun hamilelikle ilgisi yokmuş kızlar. Kilolarımızla alakası varmış.

Sağdaki bebeğim az oynuyor.. Onu da sordum izledi hareketlerini beğendim dedi. Sadece biraz geride olduğu için soldaki kadar hissetmiyorsun dedi. Ya ben bu doktorumu çok sevdim yaa. Çok güzel frekans yakaladık.

Ayy kızlar yaaa.. o kadar çok heyecanlıyım ki artıkHer kontrolüm müthiş şeyler öğrenerek geçiyor. Oğluşlarıma yine ciciler aldım. Allah bu heyecanımızı hevesimizi soldurmasın hiç. Onlar annelerine kavuşmak için bende onlara sarılmak için sabırsızlanıyoruz valla. Allah hepimizin çocuklarına sağlık versin.

gökçeee bu kadar çok bilgi paylaştığın için çok sağol hele benim gibi doktor sorunu yaşayanlar için kendim adına çok iyi oluyor. benimde niye belim ağrıyor diye kaç sefer doktora soruyordum geçiştiriyordu beni sürekli demek ki fıtık ihtimalindenmiş. çok mantıklı geldi çünkü ben hamilelik 2 sene önce sürekli ağır şeyler kaldırmıştım evi yerleştirirken olmuş olabilir yani:18:bende sürekli soluma yatıyordum bunu yazdın ya bu gece sayende şöyle bir sırt üstü rahatça yatıp sanada bol bol dua edeyimtuz şeker yağ başlı başına dert zaten uzak duracağız başka çare yok banada bu ay nedense çok kilo aldım gibi geliyor kızlar yaaa...saç boyama isteğimde yazıyı okuyunca tarihe karıştı valla. iyi ki yazdın gökçe oğluşlarının cicileride hayırlı olsuuuuun

ayy canım bizde erkek ti kızdı baya zorlandık drum sonunda kesinleştirip kız dedi kendinede aynısı olmuş dr umun ilk bebeğine erkek denmiş ilerleyen zamnda kız denmiş aynı durumu yasadık dedi kız bebekte ayırt etmek zor oluyomuş ondan kesin söylememiştir hayırlısıyla sende öğrenirsin inş

Canımmm ikinize de hayırlı uğurlu olsun evlatlarınız. Hadi şimdi yaşlarınızı ve hangi isimleri düşündüğünüzü söyleyin de topiğe yazalım :)

ben 27 yasındayım isim daha hiç düşünmedik isim netleşirse onuda yazarım oğluşlarınada maşallah diorummmm

kızlar haftasonu diyemi kimse girmiyor yaaaa üzüldük teyzeler olmayınca bebişle bakıp bakıp çıkıyoruz.

size ebeden öğrendiğim bir kaç birşey yazacağım şimdi umarım işinize yarar :

doğum yaklaştığında suyunuz geldiği zaman rengine bakın eğer yeşilimsi, siyahi bir renk ise bebek anne karnında kaka yapmıştır bu da bebeğin anne karnındaki solunum sıkıntı yaşamasına sebep olur hemen doktora gidin bunu görürseniz.

ayrıca gerçek doğum ağrıları:
düzenli aralıklarla gelir
sıklığı, süresi, şiddeti ağrının sürekli artar stabil durmaz
yürürken ağrı sürekli artar yatma uzanmayla geçmez
belde yerleşir ve kasıklara doğru yayılır

ağrınız başladığında:
nefesi burundan alıp ağızdan verin. nefes alırken önce karın sonra göğsü şişirin
derin ve yavaş yavaş nefes alın
doğum anında ise karın solunumu yaparak nefes alın
nefesinizi tutarak bırakmadan çenenizi göğsünüze yaslayın ve bu şekilde destek alıp bir yerden öyle ıkının.
ıkınma sırasında sakın yanakları şişirmeyin dedi.

lohusalıkta:
akıntınız açık renk kanamadan birden koyu renk kanamaya dönerse, kanamanız birden artar ya da kesilirse, akıntınız içinde büyük parça varsa, ilk iki hafta hiç akıntı olmazsa, ateşiniz yükselirse, kötü koku olurs akıntıda doktora gitmeliymişisz kızlar

bebek doğduğu an hastahanede hemşireler:
k vitamini iğnesi
bebeğin gözlerine antibiyotik damla
hepatit b aşısı olmalıalrmış

doğumumuzun yaklaştığınıda karnımızın ortasının sertleşmesinden anlayanilirmişiiiiiiz

Son düzenleme:
KENDİME HAZIRLADIĞIM İHTİYAÇ LİSTEM

eksik olursa tamamlayın kızlar

bebek küveti fileli, kovası, maşrafası
banyo bakım seti (şampuan-sabun-sünger- pişik kremi)
banyo havlusu
alt değiştirme bezi
saç fırçası, tırnak makası, tırnak törpüsü ilk aylar daha iyi oluyor dediler
bebeği yatırmak için minder

hastahane çıkışı
tulum,zıbın, bady, külot, atlet,
çorap, patik, önlük, şapka, eldiven
battaniye
altlı üstlü takım
hırka yelek, astronot tulum

burun aspiratörü
biberon(avent,dr brown)
silikonlu emzik
süt pompası
mama(ilk anda süt gelmezse mecbur veriyorlar bebek sarılık olmasın diye)
bebek eşya çantası

bebek arabası
park yatak
uyku seti, nevresim, yatak

anne için göğüs ucu kremi lansinoh öneriliyor, gecelik, ped, terlik, süt artırıcı humana stiil çay

şimdilik bu kadar kızlar sizce nasıl

Canım yaa özellikle detaylı yazıyorum belki birilerine bir faydam dokunur diye. Burada sizinde soracağınız şeyleri sormaya çalışıyorum bende. Varsa başka yapabileceğim birşey söyleyin yeter gider sorarım gene..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…