Kızlaaarrr oğluşlarımı merak ettim ve bugün doktoruma gittim. Özlemişim yavrularımı. Bir tanesini 3 boyutlu görebildik :) Diğeri yine ters duruyordu. İnat etti göstermeyecek yüzünü :)
Öncelikle çok şükür sağlığımız yerinde. Ama kilolarım başa bela. Daha 5. ayda şeker, yağ ve kızartma yasaklandı bana. Tuzu da azaltacaksın dedi. Bir de bazen ani tansiyon düşüşleri yaşıyordum başım dönüyordu. Sokakta evde her yerde başıma geliyordu.Çok normal bayılabilirsinde baktın başın dönüyor tehlikeli yerdeysen hemen yere yat dedi. Ya da oturur pozisyona gel. Sokak ev farketmez dedi. Bayılınca koltuktan bile düşebilirsin ama anladığın anda yere yatarsan bayılsan bile bebeklerin etkilenmez dedi.
Kesinlikle saç boyamam yasaklandı. Mecbur kalmadıkça makyaj bile yapmamalısın dedi. Ama iyi bir haberim var havuza izin verdi. Bol bol yüz dedi. Hamilelere en çok önerdiğiymiş ama lütfen bakteri kapıp gelme bana dedi
Nasıl olacaksa o? Detaylı ultrason için 1 hafta içinde yap dedi. 15 gün içinde kontrolüm var ya geldiğinde getir bana değerlendirelim dedi.
Tetanoz için gerek yok dedi. Bende yaptırmayacağım o yüzden. Karın yanlarımın ağrıması içinde bunu sakın sıkıntı etme kendine bebekleri etkilersin dedi. Sıkıntı etmiyorum sadece bazen ağrısından uyuyamıyorum diyince de dur daha çok uykusuz kalacaksın dedi.
Özellikle yan yatıyordum hamileliğimin 2. ayından beri. Son bir kaç zamandır sağa yatınca sağdaki tepikliyor sola yatınca soldaki iteliyordu. Nasıl yatacağımı şaşırdım valla dedim. ister sağa ister sola ister sırt üstü yat. Şu an yatış pozisyonunu illa sağ sol diye kısıtlama dedi. ben zaten sana 34. haftanda falan sadece soluna yat diye talimatlar vereceğim dedi. Bu iş bizi rahatlattı biraz çünkü çok omuriliğim ağrıyordu.
Özellikle kuyruk sokumu, bel ağrısı olan ve sağ bacağına vuran arkadaşlarımıza diyorum. 4 gündür bende de şikayet vardı. Bugün sordum ilerde fıtık olacaksın belirtilerini yaşıyorsun dedi :18: kemiklerimiz ayrıldığı için bel boşluğunda fıtık oluşacak. Bu kiloya normalde de gelseydin yaşayacaktın bu sıkıntıyı dedi. Bunun hamilelikle ilgisi yokmuş kızlar. Kilolarımızla alakası varmış.
Sağdaki bebeğim az oynuyor.. Onu da sordum izledi hareketlerini beğendim dedi. Sadece biraz geride olduğu için soldaki kadar hissetmiyorsun dedi. Ya ben bu doktorumu çok sevdim yaa. Çok güzel frekans yakaladık.
Ayy kızlar yaaa.. o kadar çok heyecanlıyım ki artıkHer kontrolüm müthiş şeyler öğrenerek geçiyor. Oğluşlarıma yine ciciler aldım. Allah bu heyecanımızı hevesimizi soldurmasın hiç. Onlar annelerine kavuşmak için bende onlara sarılmak için sabırsızlanıyoruz valla. Allah hepimizin çocuklarına sağlık versin.