Ben şanslıyım. En yakın arkadaşımdan ilk 6 ay için ayaklı sepet + puseti , kuzenimden park yatağı + araba koltuğu zamanlamam güzel ama değil mi hazıra kondum :) Nasıl kullandıklarını bildiğim için hayır demedim.
Benim ablamdan da kaldı ama kullanamıyorum. Çünkü ikiz doğuracağımı kimse bilemezdi :)
kızlar oda yapmayı düşünüyorsunuz galiba genç odası tarzı birşey mi yapacaksınız mesela ben büyüyen beşik tarzı birşey alıp yanına 1 tane dolap düşünüyorum çocuk odamız çok büyük değil 1 tanede tekli koltuk tarzında başında beklemek emzirmek için falan anca dolduruyor zaten
Bugün misafir ağırlama sırası bende sanırım. Akşam maç var diye eşimin arkadaşı geliyor eşi ve çocuklarıyla. Her ne kadar kızına tahammül edemesem de bunu büyük konuşursan başına gelir Gökçe diyip aklımdan savıyorum.
Annemin arkadaşları oğluşlarıma bahtaniye yapmış. Çok dua ettim ama hiç tarzım değil "masa örtüsü gibi bahtaniye mi olur yaaa.. Sanki biri bana büyük lif dikmiş gibi" diyemedim. Müsait olunca resimlerini koyayım. Benim geçen sipariş verdiğim kundakları geldi. Açıkçası bu kadar kaliteli olacağını tahmin etmemiştim.
Dün de hastaneden sonra kayınvalideme gittim. O da bahtaniye yapıyormuş torunlarına. Allahtan modeline bakayım demişim. Modelin ortalarına inci dikilmiş. Bu ne dedim. Bende aldım inci dikeceğim dedi. Dedim bunlar erkek ne incisi ne boncuğu. Bildiğiniz tespih büyüklüğünde inciler. Dikme dedim. Dikeyim güzel olacak dedi. Dikme erkek bebeklere olmaz dedim. Olur mu ben gördüm çok güzel olmuş dedi. Sonunda zıvanadan çıkarınca beni dik o zaman ama bana gönderme kullanmam oğluşlarıma dedim.
Ay tamam heveslendi kalp kırmayım diyorum ama incili boncuklu erkek bahtaniyesi mi olur yaa.. Allahtan eşimde dikme incik boncuk diyip destekledi beni de vazgeçti. Gerçi vazgeçmese ne olur sokmazdım evime bile.
Ama çok güzel hırkalar dikmiş.. Ama ben bunları görünce tahammül edemiyorum yaaa doğurmak istiyorum hemen. Bir sürü ciciler aldım.. Odaları da bu hafta yapılmaya başlanıyor. Mobilyalarını sipariş ettim. Onlarla uğraşmak istiyorum hep. Yormuyor beniiii... Aksine nasıl haz duyuyorum..
merhaba arkadaşlar...
dün yazamadım size ama dokktor haftalık takibe aldı beni.
suyumun azalıp azalmadığını kontrol edicek. değerlerim şimdilik normal. biraz olsun içim rahatladı.
anne fazla yorulduğunda bebek de yorulurmuş, dinlenmeye çekermiş kendisini.
bu dönemde zaten az hissettiğimiz için yorulunca hissetmemem normalmiş. biraz da ben abartmışım yani :)
Geçmiş olsun canım.Suyunla ilgili tam olarak ne gördü de takibini haftaya indirdi.Merak ettim.Hemen hemen hepimiz aynı haftalarda olduğumuz için aynı durumla her an karşılaşabiliriz.Belirli bir şikayetin mi vardı?
canım shuku bebeğin kıpırdamamasından korktuğu için gitti bildiğim kadarıyla ama başka şikayeti varmıydı bilmiyorum, sen yoktun uzun zamandır
Evet canımcım kıpırtısının olmadığından gittiğini biliyorum fakat;doktorun bunu suyuyla ilişkilendirilmesini anlayamadım.Ona kalırsa ben sadece bir kere hissettim belki hemen hemen bir haftadır hissetmiyorum ama panik falan olmadım en azından olmamaya çalışıyorum.Başlarda devamlı hissetmeme durumu da olabiliyor ya...
Neticede daha yavrumun eti ne budu ne:)))
Gökçeçim merak ettim hiç ikizin olsun istemişmiy din ben çok istiyordum hep ikizim olsun diye ne kadar güzel benim en büyük arzumdu ama kısmet belki ikinciye olursa inşallah :) bu arada nasıl bir duygu ve hazırlık süreçi güzeldir dimi
Valla canım misafir konusunda herhalde hamile olunca dahabdamı artıyor ne gelmeyende geliyor bu ara benimde gün asırı misafirim var birşeyler yapmadanda olmuyor sana allah kolaylık versin neticede 3 canlısın birde
kıyfet örgü konusuna gelincede hem zor hem güzel benimde hiç örenim vs. yok :S annemde kayın validemde vefat etti ablamd yok :S görüm cem var ama oda kendine göre şimdi olmasımı iyi olmamasımı çözemedim :s
ben de kraft ya da chicco düşünüyorum ama büyük ihtimal kraft alırız. şöyle araştırınca kraft chiccodan daha iyiymiş gibi geldi.
gerçi belli olmaz alışverişe çıkınca her şey değişebilir :)
benim eşim mobilyacı zaten canım çok zor olacağını sanmıyorum bizim oda işinin şimdi yeni bir tane sandalye yapmışlar sallanan sandalye yanınada bebeği koyabileceğimiz biryer beraber sallanıyorsunuz :) onlardan istiyorummmmmmmmm dedim tekli koltuk yerine ondan koyabilirim
Canım ben kendimi bildim bileli planlı hareket eden, her zaman bir programı olan ve hedefi belli olan biriydim. Çocuğu bile artık eşim çok istiyor diye düşünmeye başlamıştım. Bu süreçte olmadığını görüp 2 sene boyunca uğraştık. Hiç bir sorunum olmadığı halde her ay yaşadığım yıkımları anlatamam. Hatta dedim ki Allahım ben bir yerde hata yaptım sen bana cezasını veriyorsun ne olur evlat hasretiyle sınama beni diye dualar ettim. Sonunda aldım eşyalarımı bu profesöre gittim. Dedimki açık açık konuşalım bende ve eşimde sorun olmadığını söyledikleri halde iki senedir hamile kalamadım. Yoksa sorun bende mi dedim. Muayene çok temizdi kistin bile yok dedi. Zaten adetlerimde düzenliydi. Senin çocuğunun olmaması imkansız dedi. Neden olmuyor diyincede bilmediğimiz bir sorun var dedi. Meğerse o bilmediğimiz sorun eşimdeymiş. Bu doktora direkt ben tüp bebek istiyorum dedim. Ne yeniden ilaç kullanma ne aşılama bu tedavileri istemiyorum dedim. Sonraki adetimde başladık iğnelere. İlk transferim sıkıntılı bir zamandaydı. Ağustos ayında ramazandı ve bana bakacak kimse yoktu. Buna rağmen operasyon geçirdim yumurtaları toplattırdım ve transfer yaptırdım. Ama ilaçların yan etkileri, operasyonun acıları, birinin bana bakmasının ihtiyacı, stresim ve psikolojim ilk transferimi başarısız kıldı. Nasıl yıkıldığımı anlatamam. Hayatımda ilk defa Allaha isyan ettim. "eğer yukarıda Allah varsa bir kuluna bu kadar eziyet etmezdi" diye ağladım ağladım kahrettim kendimi.
Ama bu darbe daha çok güçlendirdi beni. Psikolojimi düzelttim, inancımı yükselttim, acılarımı dindirdim ve 3 ay aradan sonra ikinci transfere karar verdim. Doktorum bana muayenehanesinde iki embriyo transfer edebilir miyim diye sordu. Biz gayet rahat tabi canım edelim dedik. Benim doktorum çoğul gebelikleri başarısızlık olarak görür hiç niyetli değildi. Trannsfer günü embriyoların durumuna bakalım karar veririz dedi. Ne zaman o masaya yattım o zaman dedi iki embriyo transfer ediyoruz diye. Tranferin 8. günü hamile olduğumu anladım testimde pozitif çıktı. 9. günü kan testi verdim değer yüksekti. Kesin ikisi de tuttu dedim. 5. hafta keseleri görmeye gittik ikizdi. Hayatımda büyük bir darbe yemiş gibi hissederek çıktım oradan. Ne de olsa insanoğlu nankör. Nasıl bakacağım, nasıl ilgileneceğim, ikisi fazla değil mi binbir soruyla çıktım muayenehaneden. Düşünsene hamileyim ve sevinmedim bile. Ama adam sorduğunda koy canım ne olacak diyordum. Allah razı gelmedi 6,5 haftalıkken kanamam oldu. Hastaneye gittim bebeklere baktılar. Bak keseler duruyor dedi doktor sırt sırta. Dedim kalbi atıyor mu? Birini gördüm yanıp sönüyordu. Dedim öteki atıyor mu? Baktı öteki de yaşıyor dedi. o anda dedim ki "bak istemedin öğrenince, ama ikisi için çoktaaann endişelenmeye başlamışsın." Hayatımda kaybetme duygusunu, çaresizliği, korkuyu o gün yaşadım ben. Çıktım sarıldım çocuklarıma. İkisini en iyi şekilde yaşatmak için yemin ettim kendime. Canım yavrularım.. Aklımın ucundan ikiz geçmezdi ama şu an öyle mutluyum ki anlatamam. Hatta şanslı olduklarını düşünüyorum. Hayata yalnız gelmiyorlar. Anne karnında bile iki taneler ve birbirlerinin farkındalar. Şimdi ikisiyle de özel konuşuyor özel ilgileniyorum ve her gün Allaha şükrediyorum evlatlarımı bana bağışladı diye.
Ayy bende istiyorum ondan yaaa.Benim evim kucuk ama olmadi salona koyarim onu :) Bende bayilirim sallanmaya zaten birlikte sallaniriz minigimle..
Hemen arastiriyorum nerden alabilirimmm :):) Senin esin kendi yapmazsa yada yaptirmazsa , alacak olursan haber ver banada cnm olur mu bende alayim :)
ya kizlar bende ufak ufak bakmaya baslayacagim ama , (bizim evimiz 1+1 oldugu icin ve eger tasinma durumumuz olmazsa ) sadece yatak ve dolap tarzi birseyler almam lazim.Simdi sizin bahsettiginiz park yataklara baktim ama onlar sallaniyor mu ? Benim etrafimdaki cocugu olanlarda hic gormedim ben park yatak yeni arastirdim ve sanki sallanmiyo gibiler.Bilmedigim icin soruyorum size.. Bende bambu lari gordum cok cici gorunduler gozume ama onlar nasil acaba ?