4'lü test ile ayrıntılı usg. tamamen farklı şeyler canım.4 Lü test 3'lü teste göre daha güvenilir sonuçlar veren bir tarama testi,yine kandaki değerler baz alınıyor.
Ayrıntılı usg ise en iyi 20-22 haftalar arası sonuç veren ve genelde perinatologlar tarafından değerlendirilen, bebeğin tüm organ ve iskelet oluşumunun incelendiği ve haftasına uygun olup olmadığı yönünde taramaların yapıldığı bir uygulama.
Allah hepimize o odalardan güle oynaya,gülüş cümbüş çıkmayı nasip etsin inşallah..Strese girme diyor herkes ama her test her tarama ayrı bir stres.Bitsin artık bütün bu tetkikler de hamileliğimizin gerçek tadına varalım.Yiter yaaa,Yiter yaaaaa :)))
Ya benim özel hastane de pahalı geldi.O zaman şöyle olacak yine muayene sırasında kadın doğumcumuz bizi muayene edip ölçümleri alacak sonrasında test kağıdını bize verip nerde yaptırmak istersen orda yaptır diyecek diğer testlerde olduğu gibi...Devlet hastaneleri taa hazirana gün veriyolar bilsem önceden alırdım.. Şimdi hastane bakıyorum benim gittiğim hastane bana pahalı geliyo o yüzden başka bir yer bakıcam artık..
Canım 2li iyi çıktıysa 3lüyü yaptırmıyolar ben 2li yaptırdım sadece .. Senin 3lü iyi çıkarsa ayrıntılı ultrasonun kalıyo bi tek.. Ben 22 haftamdayken düşünüyorum ama güzel bi yer bulamadım bakıyorum şimdiden.. Her yer dolu :) Görüntüleme merkezimi yoksa özel hastanedemi çektirmem gerekiyo anlamadım :S
Selam Kizlar ,
4 gundur yoktum.Ankara 'ya gitmistim oyuzden sabahtan beri okuyorum sizi:) Oncelikle tum hastalara gecmis olsunn..Cicek demeti senin esindi galiba tas dusuren , sana ve esine de cok gecmis olsun..
Ben biraz havadis vereyim.Benim en ufak bi is yapmam da belim inanilmaz agriyor.Sanki elektrik carpmasi gibi ince ince dokunan bir agrim var.Dr. a sordum.3. aydan sonra kalcadaki kemiklerimiz, doguma hazirlik icin birbirinden ayriliyormus.Bu nedenle agri olabilir dediler.Birde bu aylarda nefes darligi ile birlikte horlamalar , burun tikanikliklari , burun kanamalari normalmis.Bebislerimiz artik oncelikle kendi ihtiyaclarini aldiklari icin , kan , oksijen , vitamin direk onlara geciyo.Kalanlar bize :) Sifa olsun miniklerimize..
Gokcecim topik icin bende bilgilerimi vereyim.
emrhan_seda, yas 27 burdaki takvime gore 30.08.13 dogum ama dr.um 17 ile 22 arasinda bekliyoruz dedi.Cinsiyeti hala ogrenemedimVe kafamda da hicbir isim yok İlk bebisim olacak insallah :)
Birde size sunu soracagim.Bebegin hareketlerini hisseden arkadaslar ; ben gecen sandalyede otururken aniden egildim.Sag tarafimda sikisma gibi oldu ve ufak bir ime hissettim.Birde , ankaradan gelirken rahatsiz oldu galiba minigim bi ittirdi sanki :) Ama beni ufaklik hep sagda duruyo ve onu rahatsiz edince tepki veriyo sanirim :) Ben eve angel sound diye ufak bir cihaz aldim.Minigimin kalp atislarini dinliyorum bol bol :) almak isteyenler olursa kesinlikle tavsiye ederim..Dr. a gittiginizde bebeklerine baktigi yere koyun cihazi.Zaten epilasyon cihazindan daha kucuk.Kulakliklari takin bakin nasil calisiyo minicik kalpleri :)
Ayy Allah nazarlardan korusun miniklerimizi :) ve Allah hepimize ve miniklerimize saglik , sihhat , guc kuvvet versin insallah :)
Devlet hastaneleri taa hazirana gün veriyolar bilsem önceden alırdım.. Şimdi hastane bakıyorum benim gittiğim hastane bana pahalı geliyo o yüzden başka bir yer bakıcam artık..
Canım 2li iyi çıktıysa 3lüyü yaptırmıyolar ben 2li yaptırdım sadece .. Senin 3lü iyi çıkarsa ayrıntılı ultrasonun kalıyo bi tek.. Ben 22 haftamdayken düşünüyorum ama güzel bi yer bulamadım bakıyorum şimdiden.. Her yer dolu :) Görüntüleme merkezimi yoksa özel hastanedemi çektirmem gerekiyo anlamadım :S
Ya benim özel hastane de pahalı geldi.O zaman şöyle olacak yine muayene sırasında kadın doğumcumuz bizi muayene edip ölçümleri alacak sonrasında test kağıdını bize verip nerde yaptırmak istersen orda yaptır diyecek diğer testlerde olduğu gibi...
Peki biz devletten randevu almak istediğimizde hangi bölümden alacağız? Neticede devlet ücretsiz olacak...
canım ara özel hastaneleri tek tek fiyat al haziran çok geç ne bu ya doğuma yakın
allah allah ben niye daha hissetmiyorum ya sülalemiz bile meraktan çatladı arayıp hissettin mi diye soruyorlar aldıkları cevap henüz hissetmiyorum:44: ve başlıyorlar aralarında o zaman kesin kızdır kızların daha geç hissedilir efendim 5 ay dolsun anca hissedermişim birsürü yorum belkide doğrudur bilemiyorum ki
Hamileyken diyet yapılmaz diye biliyorum. Kaç kilo aldın belki normaldir kilo alışın
şeker ölçümünde gebelik şekeri çıkarsa iğneyle mi kontrol altına alıyorlar peki sonrasında da o şeker kalıcı mı oluyor vücutta yoksa doğumla beraber geçiyor mu ben bu şeker ölçümünden de çok korkuyorum ya yüksek çıkarsa diye
İlk hamileliğimde bebeğimi 16 haftalıkken kaybettiğimi yazmıştım daha önce,bilmiyorum denk geldi mi sana ama?O zaman tabii ki dünyadan haberim yok,mutlu Mesut,mide bulantılarımdan bile mutlu olan,ayakları yerden kesilmiş bir anne adayıydım.Şımardım da şımardım,oohhh sefam olsun,canım onu da istedi,bunu da istedi diye diye,16 haftada 9 kilo almıştım.
Sonra yaşadığım büyük travma nedeniyle sağlığıma hiç dikkat etmedim,etmek istemedim.Eve kapandım,sağlıksız beslendim,daha da kilo aldım.
Hayatımda ilk defa 80 kg.yu gördüm.Ve 2.hamileliğim ne yazık ki bu kilodayken başladı.Ne kadar dikkat etsem de 24.haftada şeker ölçümü yapıldığı dönemde 87 kg olmuştum bile.Ve bu kilonun bana en büyük hediyesi nurtopu gibi bir "gebelik şekeri" oldu.
Doktorum beni hemen endokrinolojiye yönlendirdi.Ya çok sıkı bir diyetle şekerimi doğuma kadar kontrol altında tutacaktım,ya da hergün insülin iğnesi olacaktım.Doktorum bir diyet listesi verdi ama öyle böyle değil.Neredeyse "sıfır şeker".Beyaz un içeren hiçbirşey yok.Bol sebze,ızgara,tam buğday ekmeği,makarnası,süt ürünleri,meyvenin bile tatlı olanları uçuruyordu bir anda şekerimi.En sevdiğim yaz meyvelerinin tadına bakmak bile yükseltiyordu ne yazık ki.(Eve şeker ölçüm cihazı aldığım için sürekli kontrol ediyordum)
Bu süreçte her kontrole gittiğimde ben tartıda kilo vermiş görünüyordum ama bebeğim usg de kilo almış ve son derece sağlıklı görünüyordu.24. Haftadan 39. Haftaya kadar 79 kg'ya düştüm ve doğuma da o kilo ile girdim.Nasıl rahatladığımı anlatamam.
Kilo verdiğim için ve bebeğim de daha fazla şekere maruz kalıp aşırı kilo almadığı için istediğim gibi normal doğumla son derece sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim.
Diyet yapıp kilo vermeseydim herhalde 100'e kadar yolum vardı.Allahım düşünmek bile istemiyorum.
Yani bilinçli yapılan bir diyetin zararı değil faydası olur.Tabii ki buna günümüzde moda olan Karatay,Dukan vs gibi diyetler dahil değil.
En önemlisi yağ ve şekeri mümkün olduğunca kesmek.Şeker de sadece sofra şekerinden ibaret değil tabii.Buna beyaz undan yapılan herşey,pirinç,çok tatlı meyveler,havuç,bezelye,patates gibi sebzeler de dahil..
Hayır canım,hemen insülin vermiyor doktor.O son çare.Önce bir güzel kulağını çekiyor,diyeti bozarsan şekerin yükselir,o da plasentadan direkt bebeğe geçer o da etkilenir,çok kilo alır,tosuncuk olur,doğumda sarılık olur,sonra da geşeceğin şeker hastası adayı olur diye gözünü bir korkutuyor,ondan sonra ye bakalım yiyebilirsen.Eve kan ölçüm cihazı al ,her yemekten sonra kontrol et,baktın diyetle olmuyor,açken 90'ın üstünde tokken 120'nin üstünde çıkıyorsa biryerlerde yanlışlık var demektir o zaman hemen insüline başlarız demişti.Bende gerek kalmadı çünkü şekerim yükselecek de bebeğimi etkileyecek diye korkumdan hiç kaçamak yapmadım.Meyvede bile hep ekşi ya da çok olgunlaşmamış olanları tercih ettim.
Çok zordu hem de hamilelikte ama bebeğimi sağlığı için herşeyde değer.
Eğer gebelik öncesi bir şeker hastalığı yoksa sadece gebelik şekeri olarak çıktıysa,doğumdan hemen sonra normale dönüyor.
Ama yine de doktorlar doğumdan 6 hafta sonra şeker kontrolü için çağırıyorlar,tamamen emin olmak için..
Cok gecmis olsun canim.. Kötü günler gecirmene cok üzüldüm, ama Allah buyuk'ki yüzünü güldürmüs fazla gecmeden..
Bu arada cevap icin tesekkür ederim canim.. Bunlari duymak cok iyi geldi bana.. Baya kafama takmistim ben bu kilo olayini..
Bilgiler icin ayrica tesekkür..
gerçekten şu tetkiklerden bıktık artık sağ sağlim bir kurtulsak sonrada tadını çıkarmaya başlasak artık yahu ya kötü çıkarsa ya bişey varsa ya bebeğime bişey olursa demekten şizofren olacağız yakında allah korusun minik şeyler ya bişeyden haberleri yok içerdeonlarda büyümeye çalışıyorlar işte
Hiç takma kafana,beslenmene biraz dikkat et,yapabiliyorsan hafif yürüyüşler,bitti gitti ..
Hamileyken en hareketsiz olduğumuz döneme giriyoruz, çalışıyor olsak bile .
ister istemez bir koruma duygusu gelişiyor,koşturmuyoruz,atlayıp zıplamıyoruz,hayat "slow motion" da geçiyor,böyle olunca metabolizma yavaşlıyor zaten,içimizi bastırsın diye hep bir karbonhidrat tüketme hissi,(simit,peynir;peynir ekmek;poğaça çay vs,vs)hormonlar da bir yandan vücut su tutuyor. E bir de orda burda misafirlikte yapılan ısrarlı ikramlar da eklenince normal yani çok normal kilo almamız.
İsim Yaş TahminidoğumTarihi Cinsiyet Bebiş İsmi Annenin Kaçıncı Bebeği Gokce82
Kace
Anet
yasamayiseviyorum
smlttle
armena
zeyeybar
çiçekdemeti
kzmrl
CAN_SIN
shuku
nes17
pampam34
LIPAKA30
28
30
23
27
28
30
29
26
38
26
30
28
29
07.08.2013
12.08.2013
13.08.2013
24.08.2013
20.08.2013
03.08.2013
08.08.2013
13.08.2013
28.08.2013
01.08.2013
04.08.2013
14.08.2013
18.08.2013
10.08.2013Erkek/Erkek
?
Erkek
?
Erkek
Erkek
Erkek
Kız
?
Erkek
Erkek
Erkek, Erkek
?
Kız
Sarp-Araz
Roza/Miran
Aksel
Mete Han-
Belinay
?
?
Mert-Hasan
Eylül
?
Sarp
?
?
?
?İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
17 haftalık hamileyim doktora gittim bugün zeka testi yaptırmicağımı söyledim allah korusun bişi çıkarsa o psikiolojiyle geçiremem hamileliğimi. bide hamile kaldığımda 55 kiloydum bir kilo almıştım bu hafta onu da vermişim
Wolla haklisin..
Bu arada sag saglim kurtulsak sonrada tadini cikarmaya baslasak diyorsun'da... Asil zor dönemler o zaman basliyor.. :18:
bende geldim aranıza ogluşumla herkeze hayırlı hamilelikler