Eki Görüntüle 645083
Arkadaşlar bir yere gittiğiniz de bebeklerinizin altına serip yatırmanız için güzel bir model. Ben yaptım oğluşlarıma. Bir tane de mürdüm rengini yapacağım. Ancak bitmedi. Altına elyaflı astar koyacağım. Ancak elyaf örgüden çıkacağı iin önce astarla kaplayıp sonra dikmenizi tavsiye ederim :)
herkese merhaba. 2013 ün haziran ayından sonra hamilelik düşünüyordum fakat sevgililer gününde biraz bile bile lades oldu. tabi sonuç geçen c.tesi 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim. 14 şubatta hamile kalmış olmam lazım ama son adet tarihinden itibaren hesaplanıyormuş. sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim eşimle kavgalıydık baya ağladım. hala garip hissediyorum kendimi. alışamadım bu fikre. hayırlısı böyleymiş tabiki ama ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. sanırım kasım ayında doğacak. ama şu an kendimi hamile gibi hissetmiyorum artı hamileliğe kadar kilo vermem gerekiyorduşu an 66 kiloyum. yediklerime dikkat ediyorum yararlı şeyler yemeye çalışıyorum kısmıyorum ama spor yapıyorum. bu hissettiklerim normalmi acaba. bir de spor yapmam. doktor randevum 14 martta o zamana kadar bu sorular kafamı karıştırıo ve doktorumda böyle sorulara cevap vericek yapıda bir insan değilmiş. o yüzden size sormak istedim
Kizlarrr...
Bu hamilelik sürecinde baya kilo aldim.. Hic bir elbisem olmuyor..
Hamileyken kilo verme imkanimizin var oldugunu biliyorum.. ama ne kadar saglikli? yada riskli? Bilen varmi?
bence özel insanlardan olduğunu düşünüp mutlu olma zamanı ilk öğrendiğimizde aynı duyguları yaşadık hepimiz hatta ben çok büyük bir sorumluluk altına girdim gibi oldu ama şuan onun benimle olması her doktora gidişimde hareketlerini görmem ne zaman hissedeceğim diye merakla beklemem herşeye bedel daha doğmadan sırdaşım arkadaşım oldu sürekli konuşuyorum onunla artık hayatta yanlız değilimdaha görmeden çok seviyorum kiloya çok takılma alsanda sonradan verirsin hatta bir bilene danışmadan kendi kendine spor yapmanda pek doğru değil istersen doktoruna sor çekinme yani sen sorduğun zaman elbet yanıtlayacaktır
herkese merhaba. 2013 ün haziran ayından sonra hamilelik düşünüyordum fakat sevgililer gününde biraz bile bile lades oldu. tabi sonuç geçen c.tesi 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim. 14 şubatta hamile kalmış olmam lazım ama son adet tarihinden itibaren hesaplanıyormuş. sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim eşimle kavgalıydık baya ağladım. hala garip hissediyorum kendimi. alışamadım bu fikre. hayırlısı böyleymiş tabiki ama ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. sanırım kasım ayında doğacak. ama şu an kendimi hamile gibi hissetmiyorum artı hamileliğe kadar kilo vermem gerekiyorduşu an 66 kiloyum. yediklerime dikkat ediyorum yararlı şeyler yemeye çalışıyorum kısmıyorum ama spor yapıyorum. bu hissettiklerim normalmi acaba. bir de spor yapmam. doktor randevum 14 martta o zamana kadar bu sorular kafamı karıştırıo ve doktorumda böyle sorulara cevap vericek yapıda bir insan değilmiş. o yüzden size sormak istedim
kesinlikle doğru ilk 3 ay yaptığın herşeye dikkat etmen lazım kanama olayı varsa pek kalkma bile canım korkma bişey olacağından değil ama tedbir amaçlı ben hala öyle pek yürümüyorum mesela hem hava soğuk hem vaktim yok hem bahanem çokbana ilk gittiğimde doktorum yatakta gerinmek bile yok demişti bişey almak için uzanmayacaksın ağır kaldırmayacaksın kendini çok yormayacaksın
Gunaydın hareket ettiğinde ben direk karnıma bakıyorum :) şaşkın şaşkın çook seviniyorum hareketleri hissedince
allah allah ben niye daha hissetmiyorum ya sülalemiz bile meraktan çatladı arayıp hissettin mi diye soruyorlar aldıkları cevap henüz hissetmiyorum:44: ve başlıyorlar aralarında o zaman kesin kızdır kızların daha geç hissedilir efendim 5 ay dolsun anca hissedermişim birsürü yorum belkide doğrudur bilemiyorum ki
kızlaaaaaar günaydın nasılsınız güzel anneler ben bugün biraz daha iyiyim bugün grip geçiyor sanırım. yaaa bende sanki arada bir pıt pıt hissediyorum ama kimse inanmıyor kızlar sizce bebeği mi hissediyorum
kızlaaaaaar günaydın nasılsınız güzel anneler ben bugün biraz daha iyiyim bugün grip geçiyor sanırım. yaaa bende sanki arada bir pıt pıt hissediyorum ama kimse inanmıyor kızlar sizce bebeği mi hissediyorumayyy ben dayanamıyorum kızlar cuma bir daha cinsiyetini baktırmaya gitmek istiyorum hastaneye kıza benziyor diyen doktor radyoloji uzmanıydı kadın doğumcu baksın istiyorum
Kızlar ben size Şu ayrıntılı ultrasonu sormak istiyorum.. Biz devlet hastanesinde falan yaptırmak istiyoruz bi bilginiz varmı acaba.. Doktorumuz şimdiden gün almanız gerek yoksa gec kalırsınız demişti.. Nerelerde yapılıyor yada yapılıyormu?
Canım ben de aynı senin gibiyim.2'li ve 3'lü tarama testlerini yaptırdım.İkili tarama testim gayet iyi çıktı fakat doktor bazen yanılma olabiliyor deyip üçlü testi de istedi.Gelecek hafta üçlünün sonuçları çıkacak.Kızlar ben size Şu ayrıntılı ultrasonu sormak istiyorum.. Biz devlet hastanesinde falan yaptırmak istiyoruz bi bilginiz varmı acaba.. Doktorumuz şimdiden gün almanız gerek yoksa gec kalırsınız demişti.. Nerelerde yapılıyor yada yapılıyormu?
Kizlarrr...
Bu hamilelik sürecinde baya kilo aldim.. Hic bir elbisem olmuyor..
Hamileyken kilo verme imkanimizin var oldugunu biliyorum.. ama ne kadar saglikli? yada riskli? Bilen varmi?
Canım ben de aynı senin gibiyim.2'li ve 3'lü tarama testlerini yaptırdım.İkili tarama testim gayet iyi çıktı fakat doktor bazen yanılma olabiliyor deyip üçlü testi de istedi.Gelecek hafta üçlünün sonuçları çıkacak.
Şimdi üçlünün sonuçları çıkınca dörtlü mü olacak yada dörtlü tarama testi = ayrıntılı ultrason mu demek hiç bilmiyorum.Birisi üçlü de iyi çıkarsa dörtüye gerek yok direk ayırntılı ultrason olacak demişti.Ayrıntılı ultrasonda sanırım diğerleri gibi ultrasona girip belli ölçümler alınacak ve bu sırada bebeğin iç yapısı da aile gösterilecek diye biliyorum ve bu sonuçları radyolojiler inceleyecek diye duydum.Genelde 22.haftada olan bir durummuş.Benim bildiklerim böyle.Bir ara yazmıştı artık cansın mıydı bilmiyorum bütün hepsini aşama aşama yaptırıp anlatmıştı.Senin de bildiklerin varsa yaz lütfen.Birde gebelik takibimizi yapan doktor ayrıntılıya bakmıyor mu?
canım bana 17 nisana gün verdiler özel hastaneye gidiyorum ben ona rağmen çok yoğun bencede şimdiden al 23 haftalık olacağım o zaman aynı gün şeker yüklemeside yapılacakmış bana
Canım ben de aynı senin gibiyim.2'li ve 3'lü tarama testlerini yaptırdım.İkili tarama testim gayet iyi çıktı fakat doktor bazen yanılma olabiliyor deyip üçlü testi de istedi.Gelecek hafta üçlünün sonuçları çıkacak.
Şimdi üçlünün sonuçları çıkınca dörtlü mü olacak yada dörtlü tarama testi = ayrıntılı ultrason mu demek hiç bilmiyorum.Birisi üçlü de iyi çıkarsa dörtüye gerek yok direk ayırntılı ultrason olacak demişti.Ayrıntılı ultrasonda sanırım diğerleri gibi ultrasona girip belli ölçümler alınacak ve bu sırada bebeğin iç yapısı da aile gösterilecek diye biliyorum ve bu sonuçları radyolojiler inceleyecek diye duydum.Genelde 22.haftada olan bir durummuş.Benim bildiklerim böyle.Bir ara yazmıştı artık cansın mıydı bilmiyorum bütün hepsini aşama aşama yaptırıp anlatmıştı.Senin de bildiklerin varsa yaz lütfen.Birde gebelik takibimizi yapan doktor ayrıntılıya bakmıyor mu?
İlk hamileliğimde bebeğimi 16 haftalıkken kaybettiğimi yazmıştım daha önce,bilmiyorum denk geldi mi sana ama?O zaman tabii ki dünyadan haberim yok,mutlu Mesut,mide bulantılarımdan bile mutlu olan,ayakları yerden kesilmiş bir anne adayıydım.Şımardım da şımardım,oohhh sefam olsun,canım onu da istedi,bunu da istedi diye diye,16 haftada 9 kilo almıştım.
Sonra yaşadığım büyük travma nedeniyle sağlığıma hiç dikkat etmedim,etmek istemedim.Eve kapandım,sağlıksız beslendim,daha da kilo aldım.
Hayatımda ilk defa 80 kg.yu gördüm.Ve 2.hamileliğim ne yazık ki bu kilodayken başladı.Ne kadar dikkat etsem de 24.haftada şeker ölçümü yapıldığı dönemde 87 kg olmuştum bile.Ve bu kilonun bana en büyük hediyesi nurtopu gibi bir "gebelik şekeri" oldu.
Doktorum beni hemen endokrinolojiye yönlendirdi.Ya çok sıkı bir diyetle şekerimi doğuma kadar kontrol altında tutacaktım,ya da hergün insülin iğnesi olacaktım.Doktorum bir diyet listesi verdi ama öyle böyle değil.Neredeyse "sıfır şeker".Beyaz un içeren hiçbirşey yok.Bol sebze,ızgara,tam buğday ekmeği,makarnası,süt ürünleri,meyvenin bile tatlı olanları uçuruyordu bir anda şekerimi.En sevdiğim yaz meyvelerinin tadına bakmak bile yükseltiyordu ne yazık ki.(Eve şeker ölçüm cihazı aldığım için sürekli kontrol ediyordum)
Bu süreçte her kontrole gittiğimde ben tartıda kilo vermiş görünüyordum ama bebeğim usg de kilo almış ve son derece sağlıklı görünüyordu.24. Haftadan 39. Haftaya kadar 79 kg'ya düştüm ve doğuma da o kilo ile girdim.Nasıl rahatladığımı anlatamam.
Kilo verdiğim için ve bebeğim de daha fazla şekere maruz kalıp aşırı kilo almadığı için istediğim gibi normal doğumla son derece sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim.
Diyet yapıp kilo vermeseydim herhalde 100'e kadar yolum vardı.Allahım düşünmek bile istemiyorum.
Yani bilinçli yapılan bir diyetin zararı değil faydası olur.Tabii ki buna günümüzde moda olan Karatay,Dukan vs gibi diyetler dahil değil.
En önemlisi yağ ve şekeri mümkün olduğunca kesmek.Şeker de sadece sofra şekerinden ibaret değil tabii.Buna beyaz undan yapılan herşey,pirinç,çok tatlı meyveler,havuç,bezelye,patates gibi sebzeler de dahil..