- 20 Ağustos 2015
- 6.504
- 15.643
- 248
- Konu Sahibi KivircikBirUye
-
Ben müslümanım eşim deist. Hic biseye zorlamam. Bazen müslümanlık icin sorgulayip kafasina yatan yerler oldugunu soyluyo. Belkide birisinin musluman olmasina vesile olucam bu sayede. Kapali degilim ama kapanmama namaz kilmama bisi demiceginide bilirim. Kapanmayi dusundugum bi sira soylemistim cok olumluydu. Dini nikahta kiydik.
Mesela hirsizlik yapabilir, adam oldurebilir, taciz/tecavuz suclarina karisabilir. Cunku bunlari teistler ASLA yapmaz, yapanlar gizli ateisttirler, teistlerin ismini lekelemek icin yalan soyluyorlardir. Cunku suc islememek icin mutlaka birilerinden korkmamiz gerekir, en azindan elimizde kesinlikle yapmamamiz gerekenler listesi yazili olarak bulunmalidir.
Bu konuyu alo fetva hattına danışman gerekir.190 ı tuşlaman yeterli.
dinin sencesi bencesi yoktur.Allahın farzları ve haramları bellidir.burda bilende bilmeyende konuşuyor.yanlış yönlendirilmeni istemem.
Bunda nasıl bu kadar eminsiniz? Peki ülkemizde bu kadar taciz tecavüz neden oluyor madem herkes Müslüman allahtan korkuyorsa? Çok komik söylediğiniz.
Tüm toplumlar gittikçe ateistlesiyor canım dünyanın 4 te 1'ı ateist veya deist Turkiyede de bayağı var ne yaparsan yap anlamıyorlar kalp gözleri mühürlü her fırsatta bu konuya deginiyorlar sağlam bırakmazlar yok öyle o aynı evde kendi dinini yaşasın her fırsatta konu tartisilirGuzel yazmissin canım... ama bu tür insanlar kimsenin inancini alamaz emin ol,anca kendi kendine eğlenirler.... bu dünyanın öbür tarafi var o zaman görürler allah varmı yokmu
Soru çok hoş yaNesinden korkacaksın mesela ne yapabilir inancı olmayan bir kişi?
CukKastettiğim o değil, görseldeki hadise
Eki Görüntüle 2145822
Ve Kuran'da eşitlik, değil adalet zikredilir.
Soyle ki biliyorum inanmadigi icin sıkıntılar var. Ben istedim dini nikah esimde saygi duyduPardon yanlış mı anladım deist eşinizle dini nikah mı kıydınız o nasıl oluyor acaba?
Hanimefendi bu ne bicim bir yorum?Tüm toplumlar gittikçe ateistlesiyor canım dünyanın 4 te 1'ı ateist veya deist Turkiyede de bayağı var ne yaparsan yap anlamıyorlar kalp gözleri mühürlü her fırsatta bu konuya deginiyorlar sağlam bırakmazlar yok öyle o aynı evde kendi dinini yaşasın her fırsatta konu tartisilir
En çok da ihl’lerde okuyan çocuklar deist oluyor. Sizce neden??? Düşünmeye değer bir konu bence.Tüm toplumlar gittikçe ateistlesiyor canım dünyanın 4 te 1'ı ateist veya deist Turkiyede de bayağı var ne yaparsan yap anlamıyorlar kalp gözleri mühürlü her fırsatta bu konuya deginiyorlar sağlam bırakmazlar yok öyle o aynı evde kendi dinini yaşasın her fırsatta konu tartisilir
Ben de bir dönem tamamen reddedip inanmayı bıraktıktan sonra kendimce girdim araştırıya açıkçası :)
İnanmayana kadar sorguladım, inanmadıktan sonra araştırdım.
Hala daha çok eksiğim var, daha kafama takılanlar, onlara da bakacağım bakalım hayırlısı ^_^
Islam dinin ole olmuyo iste tatlim:)Bence sanane o ayrı sen ayrı, müslüman olsa daha iyi ama ben olsam sorun etmem, çocuklar da istediği şeyi secee, sen kıl namazını o inansın inanmasin kime ne.
Aynen.Pastafaryanları diyosun di mi
Dini kitapları bile var :)
Donemin peygamberlerine ALLAH emretmiştir butun kanun ve yasaklari..Dini konudan ban yiyeceğim galiba bugün :)
Neyse, Kur'anda Firavun ve Asiye örneği anlatılır ve Asiye'den Mü'min olarak bahseder.
Müslümanlık Kur'anla gelmiş bir inanç biçimi değildir Kur'ana göre, bu inanç sistemi Hz. Adem'den bu yana vardı ve fakat her dönem, ekleme-çıkarmalar (Dönemin peygamlerleri ile) süre geldi. Hz. Adem Hz. Havvaya bakarsanız, ikiz çocukların da çaprazlama evlendirildiği söylenir, ilk cinayet de bundan çıkmıştır ya zaten.
Nesil bu kadar geniş ve çeşitlemişken akrabalıklar üzerine net yasaklar getiriliyor ancak inanç üzerine bu yasaklama yok. BAKARA 221. Ayet'e bakarsanız, "Hayırlıdır" ibaresini "Şununla evlendirmeyin, çünkü şu tercih daha hayırlıdır" şeklinde görebilirsiniz. Haram-dinden çıkar-evlenemez ibaresi yoktur. Konu Kur'ansa, durum bu.
Yani Kur'an kendi içinde, her devrin inancını "İslamiyet" olarak ve inananını "Mü'min/Müslüman" olarak anlatır.
Her halti yiyip dışarda inancını abartiyorsa ona müslüman değil münafık denir zaten:) Müslüman kadının münafıkla evlenmesi de tasvip edilmez. İslamda evlenmeden önce evleneceğin kişiyi iyi araştırıp tanıman zorunluluktur. Çünkü hem kendine hem de gelecekteki çocuklarına karşı bir sorumluluğu vardır:)Aman da aman kadın dindar geçinip yemediği nane yapmadığı kötülük kalmayan ama birkaç ibadet gerçekleştirip dışarda inancını abartan bir erkekle evlenirse oluyor ama
Kadın dindar geçinenlere göre daha dürüst olan ateist, deist ya da agnostik biriyle evlenince olmuyor....
Var burda da bir adaletsizlik....
Donemin peygamberlerine ALLAH emretmiştir butun kanun ve yasaklari..
Islamiyet sadece Kurani Kerimden ibaret degildir..hadislerlerde vardır..bu konu hakkında hadislerde coktur..inanç üzerinede hadisler mevcuttur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?