Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani bazi yorumlara gercekten sasiriyorum.. herkes kendi dinini inancini yasar evet, ama bu ayni evde yasayan bir cift icin gecerli degildir... omrunun uzun bir bolumunu yasayacagin bir adamla nasil ayri bir dinde olacaksin ki?
Buraya yazsam ki sevgilimin siyasi gorusu benden cok farkli, veya ogrenim durumu benden cok daha az, veya en basiti hobilerimiz ilgi alanlarimiz cok farkli, herkes ayril der.. cunku sen o adamla bir omur boyu yasayacksin bu kadar fark olnamali der..

Ama konu din olunca herkesin dini kendine oluyor... cok mantiksiz degilmi?

Birde musluman kadin neden dinsiz adamla evlenemez cok mantiksiz diyenler icin yaziyorum... kadin anne olacak ve cocuk yetistirecek, kocasi baski kurmasin, cocuk yetisirken kafasi karismasin diye inancsiz bir adamla evlenmemeli. musluman bir nesilin yetismesi icin bu kural var...

Ama tabi oncelikle din hayatimizin öncelikerinde mi ona bakmaliyiz, eger degilse bu kurallar zaten gecerli degil...

İşte bize göre çoktan tespit edilebilmiş. Yine aynı örneğe dönüyoruz, armut ağacına inanmayan lezzetinden bahşediyor

Cok dogru yazmışsınız

Yahu İslamiyet’i konuşurken bile saldırabiliyorsunuz arkadaşlar.
İnsanların zekasını yargılayarak ne kadar da güzel örnek oldunuz tebrik ederim sizi!!!!!

Şu saldırınızdan sonra bende banlanırsam duyurumdur. @Mune abla biz güzel güzel konuşuyorduk benim bi suçum yok bu sefer kuru beni de yaktı ona göre

Kadının erkeğe tabi olduğuna inanıyor musunuz gerçekten? Doğru, İslamiyet bunu emreder. İslami kuralları bu çerçevede yorumlamak gerekir ancak inanmak ve öyle yaşamak zorunda değildir kimse. Mantıksız geliyorsa bu tarz kurallar, inanmayı bırakabilir.
Çelişki şu ki, kadının erkeğe tabi olduğunu düşünenler, eşleri kendilerine kötü davranıp şiddet gösterdiğinde, aldatıldıklarında ağlayarak buraya gelip “kocam bana böyle davranıyor” diye dert yanıyorlar. Madem kadınla erkeğin eşitliğine inanmıyor bu kişiler, erkeğe tabiler, modern kurallara karşılar, o zaman kocalarının kendilerini tarlaları gibi görüp ona göre davranmalarına ses etmemeli, bunu kabul edip oturmalılar. Hele ki bunların boşanırlen Türk Medeni Kanunu’nun kendilerine verdiği yetkiye dayanarak erkeğin donuna kadar almaya çalışmaları... Şiddet gördüklerinde gidip darp raporu falan almaları dinî inançlarına külliyen ters!!!

+++++++++

Ben inanmiyorum hanimefendi, ateistim. Bildigim kadariyla aciklamasi boyle, onu aktardim. Kadin-erkek esitligini de her turlu destekliyorum. Evet, kimse inanmak zorunda degil, inansa da uygulamak zorunda degil; buna katiliyorum.

Sevgili Spizella, uzamasin diye cevap yazmiyorum ama yorumunuzu okudum, umursamadigimi dusunmeyin diye yaziyorum. Hakli oldugunuz noktalar var ama olay en temelinde dedigim gibi bakis acisi.

++++++++++1000000

Bu arada eşitlik; birebir aynı şeylerin her iki cinse verilmesi değildir. Her cinsin fıtratına (yaratılışına) uygun şeylerin verilmesidir.

++++++++++1000000

Bu arada eşitlik; birebir aynı şeylerin her iki cinse verilmesi değildir. Her cinsin fıtratına (yaratılışına) uygun şeylerin verilmesidir.
Yani kadın fıtratı geriği 3/1 olmalıdır
4 eşten biri olmasında da sakınca yoktur
Hımmm bana göre değil

Konu hâlâ kapanmamış o zaman ben görüşümü yazayım. Farklı dini inanış mezhep veya farklı siyasi görüş arkadaşlıklarda karşılıklı saygı ile yıllarca sağlıklı bir şekilde sürebilir. Fakat evlilik için dini farklılık büyük uçurum. Sevgiliyken herşey hallolabilir üstesinden gelinebilir gibi görünüyor olsa da evlilik çok başka. İllaki bir yerde karşıdakini eleştirmeye başlıyorsunuz. Ve ayrılıklar çıkıyor ortaya. Çocuk olunca hele daha sarpa sarar. Yani kısacası erkek şu inançta kadın ise bu inançta ise evliliğin ömrü kısadır diyorum. İstisnalar olsa dahi, istisnalar kaideyi bozmaz

Buraya ayet sıralayıp dökmeyeyim de, Kur'anda "Mü'min olanlarla evlenmek daha hayırlıdır" der.
Tamamen yasaklama, geçersizlik, dinden çıkma gibi bir durum söz konusu değil, bu yasaklamalar akrabalık bağları üzerine nettir "Annenle evlenemezsin, babanla evlenemezsin gibi", "Müşrikle evlenmeyin!" ibaresi Kur'anda geçmez, evlilik üzerine sadece tavsiye verilir "Kendi inancınızdan birisi sizin için daha iyidir" tarzında, sadece bu kadar.

Sorunuzun cevabı: Müslüman bir kadın agnostik bir erkekle evlenebilir, dinden çıkmaz.

Açın Kur'anı mealden okuyun.
Bunun haricinde bir de Alo fetvayı neyim arayın onlara da sorun.
Buralara böyle konular açılması yasak.

İşte bize göre çoktan tespit edilebilmiş. Yine aynı örneğe dönüyoruz, armut ağacına inanmayan lezzetinden bahşediyor
Usc ya da fsm diye kısaltılmış uçan spagetti canavarı diye bir tanrıya inanan insanlar var, duydunuz mu bilmem. Aynen bu armut ağacı metaforunda kullandığınız mantıkla bu tanrılarının varlığını kanıtlıyorlar. Hatta fsm’nin olmadığını kanıtlayana çok yüksek bir meblağ (milyonlarca dolar) vereceklerini iddia ediyorlar. Bunun saçmalık olduğunu, böyle bir tanrının olamayacağını söyleyenlere de “Senin, kendi tanrını ispatlama yöntemlerinin aynısını kullanarak ispatımı yapıyorum. Ona inanıyorsun da niye benimkine inanmıyorsun?”
Onları biraz incelerseniz, ispat için bu tür metaforları kullanmanın anlamsız olduğunu görürsünüz.

++++++++++1000000

Esitlik karsiti kisilerin en cok kullandigi arguman bu. Sonra da gelsin "kadin fitrati geregi narin ve kirilgandir"lar, gelsin "erkek fitrati geregi cok eslidir"ler.

Ben bunları ispat için kullanmadım. İspat için metafor kullanmak istesem şu an vaktim yetmez bir yere yetişiyorum, ki zaten belki ilmim dilimin gerektiği gibi dönmesine yetmez her noktasına.

Benim metaforum bambaşka birşey için

Ayrıca ben ejderda dinazor veya herhangi birşeye inananları yargılandığımı hatırlamıyorum.

Herkes cüzii iradesiyle yaşayışına karar verir.

Ama kendi yaşantısı içinde olmayan bir inancı, araştırıp bilenlere “ama öyle değil” diye savunmak anlamsız diyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…