- 25 Mart 2013
- 570
- 321
- 323
- Konu Sahibi KivircikBirUye
-
İşte bize göre çoktan tespit edilebilmiş. Yine aynı örneğe dönüyoruz, armut ağacına inanmayan lezzetinden bahşediyorTamam metafor da şu şekilde varlığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey "biliniyordur"
Armut ağacı gibi
Ama ben unicornlara ve ejderhalara "inanıyorum" derim
Tanrının varlığı da "inanç" dışında deneysel yöntemlerle vs henüz tespit edilebilmiş olmadığından tamamen inanç meseledir.
Metafor olarak kullanılan örnekler uygun değil onu belirtmek istedim sadece
Ne kadar çoksunuz yazıkkkkNeyse "sence" ise sorun yok!!!!
Cok dogru yazmışsınızYani bazi yorumlara gercekten sasiriyorum.. herkes kendi dinini inancini yasar evet, ama bu ayni evde yasayan bir cift icin gecerli degildir... omrunun uzun bir bolumunu yasayacagin bir adamla nasil ayri bir dinde olacaksin ki?
Buraya yazsam ki sevgilimin siyasi gorusu benden cok farkli, veya ogrenim durumu benden cok daha az, veya en basiti hobilerimiz ilgi alanlarimiz cok farkli, herkes ayril der.. cunku sen o adamla bir omur boyu yasayacksin bu kadar fark olnamali der..
Ama konu din olunca herkesin dini kendine oluyor... cok mantiksiz degilmi?
Birde musluman kadin neden dinsiz adamla evlenemez cok mantiksiz diyenler icin yaziyorum... kadin anne olacak ve cocuk yetistirecek, kocasi baski kurmasin, cocuk yetisirken kafasi karismasin diye inancsiz bir adamla evlenmemeli. musluman bir nesilin yetismesi icin bu kural var...
Ama tabi oncelikle din hayatimizin öncelikerinde mi ona bakmaliyiz, eger degilse bu kurallar zaten gecerli degil...
İşte bize göre çoktan tespit edilebilmiş. Yine aynı örneğe dönüyoruz, armut ağacına inanmayan lezzetinden bahşediyor
Kadının erkeğe tabi olduğuna inanıyor musunuz gerçekten? Doğru, İslamiyet bunu emreder. İslami kuralları bu çerçevede yorumlamak gerekir ancak inanmak ve öyle yaşamak zorunda değildir kimse. Mantıksız geliyorsa bu tarz kurallar, inanmayı bırakabilir.Size anlamsiz geliyor cunku kadin-erkek esitligini kabul ediyorsunuz belli ki ama Islam'da bu boyle degil. Islam'a gore kadin kocasina tabidir, en ozet aciklamasi bu. Yani bir anlamda (Islami bakis acisina gore) kadini korumak icin boyle bir kural var. Bakis acinizi degistirirseniz anlamsiz degil
+++++++++Haddinizi bileceksiniz hanimefendi, burada bir uye muslumanlarin zeka seviyesinden bahsetse susacaginizi sanmiyorum, zaten susmamalisiniz da ama siz de baska inanclar/inanc sistemleri hakkinda dogru duzgun yorum yapacaksiniz. Kisisel alaninizda ne soylerseniz soyleyin, agzinizdan kopukler cikana kadar hakaretler edin isterseniz ama halka acik bir ortamda yapamazsiniz. Alintilanmak istemiyorsaniz hesabinizi kapatin gidin, forumun mantigi bu. Isteyen uye istedigini alintilar, ne bir yasak ne de bir sinirlama var ama baskalarinin dini goruslerine hakaret edemezsiniz, bu yasak.
Ben inanmiyorum hanimefendi, ateistim. Bildigim kadariyla aciklamasi boyle, onu aktardim. Kadin-erkek esitligini de her turlu destekliyorum. Evet, kimse inanmak zorunda degil, inansa da uygulamak zorunda degil; buna katiliyorum.Kadının erkeğe tabi olduğuna inanıyor musunuz gerçekten? Doğru, İslamiyet bunu emreder. İslami kuralları bu çerçevede yorumlamak gerekir ancak inanmak ve öyle yaşamak zorunda değildir kimse. Mantıksız geliyorsa bu tarz kurallar, inanmayı bırakabilir.
Çelişki şu ki, kadının erkeğe tabi olduğunu düşünenler, eşleri kendilerine kötü davranıp şiddet gösterdiğinde, aldatıldıklarında ağlayarak buraya gelip “kocam bana böyle davranıyor” diye dert yanıyorlar. Madem kadınla erkeğin eşitliğine inanmıyor bu kişiler, erkeğe tabiler, modern kurallara karşılar, o zaman kocalarının kendilerini tarlaları gibi görüp ona göre davranmalarına ses etmemeli, bunu kabul edip oturmalılar. Hele ki bunların boşanırlen Türk Medeni Kanunu’nun kendilerine verdiği yetkiye dayanarak erkeğin donuna kadar almaya çalışmaları... Şiddet gördüklerinde gidip darp raporu falan almaları dinî inançlarına külliyen ters!!!
Sevgili Spizella, uzamasin diye cevap yazmiyorum ama yorumunuzu okudum, umursamadigimi dusunmeyin diye yaziyorum. Hakli oldugunuz noktalar var ama olay en temelinde dedigim gibi bakis acisi.Tamam metafor da şu şekilde varlığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey "biliniyordur"
Armut ağacı gibi
Ama ben unicornlara ve ejderhalara "inanıyorum" derim
Tanrının varlığı da "inanç" dışında deneysel yöntemlerle vs henüz tespit edilebilmiş olmadığından tamamen inanç meseledir.
Metafor olarak kullanılan örnekler uygun değil onu belirtmek istedim sadece
++++++++++1000000Yani bazi yorumlara gercekten sasiriyorum.. herkes kendi dinini inancini yasar evet, ama bu ayni evde yasayan bir cift icin gecerli degildir... omrunun uzun bir bolumunu yasayacagin bir adamla nasil ayri bir dinde olacaksin ki?
Buraya yazsam ki sevgilimin siyasi gorusu benden cok farkli, veya ogrenim durumu benden cok daha az, veya en basiti hobilerimiz ilgi alanlarimiz cok farkli, herkes ayril der.. cunku sen o adamla bir omur boyu yasayacksin bu kadar fark olnamali der..
Ama konu din olunca herkesin dini kendine oluyor... cok mantiksiz degilmi?
Birde musluman kadin neden dinsiz adamla evlenemez cok mantiksiz diyenler icin yaziyorum... kadin anne olacak ve cocuk yetistirecek, kocasi baski kurmasin, cocuk yetisirken kafasi karismasin diye inancsiz bir adamla evlenmemeli. musluman bir nesilin yetismesi icin bu kural var...
Ama tabi oncelikle din hayatimizin öncelikerinde mi ona bakmaliyiz, eger degilse bu kurallar zaten gecerli degil...
Yani kadın fıtratı geriği 3/1 olmalıdır++++++++++1000000
Bu arada eşitlik; birebir aynı şeylerin her iki cinse verilmesi değildir. Her cinsin fıtratına (yaratılışına) uygun şeylerin verilmesidir.
Usc ya da fsm diye kısaltılmış uçan spagetti canavarı diye bir tanrıya inanan insanlar var, duydunuz mu bilmem. Aynen bu armut ağacı metaforunda kullandığınız mantıkla bu tanrılarının varlığını kanıtlıyorlar. Hatta fsm’nin olmadığını kanıtlayana çok yüksek bir meblağ (milyonlarca dolar) vereceklerini iddia ediyorlar. Bunun saçmalık olduğunu, böyle bir tanrının olamayacağını söyleyenlere de “Senin, kendi tanrını ispatlama yöntemlerinin aynısını kullanarak ispatımı yapıyorum. Ona inanıyorsun da niye benimkine inanmıyorsun?”İşte bize göre çoktan tespit edilebilmiş. Yine aynı örneğe dönüyoruz, armut ağacına inanmayan lezzetinden bahşediyor
İslamiyete göre çıkar evlenemez lakin bir erkek gayri müslim biriyele evlenebiliyor kadın evlenemiyorsa agnostik olana şaşmamak lazım
Esitlik karsiti kisilerin en cok kullandigi arguman bu. Sonra da gelsin "kadin fitrati geregi narin ve kirilgandir"lar, gelsin "erkek fitrati geregi cok eslidir"ler.++++++++++1000000
Bu arada eşitlik; birebir aynı şeylerin her iki cinse verilmesi değildir. Her cinsin fıtratına (yaratılışına) uygun şeylerin verilmesidir.
Ben bunları ispat için kullanmadım. İspat için metafor kullanmak istesem şu an vaktim yetmez bir yere yetişiyorum, ki zaten belki ilmim dilimin gerektiği gibi dönmesine yetmez her noktasına.Usc ya da fsm diye kısaltılmış uçan spagetti canavarı diye bir tanrıya inanan insanlar var, duydunuz mu bilmem. Aynen bu armut ağacı metaforunda kullandığınız mantıkla bu tanrılarının varlığını kanıtlıyorlar. Hatta fsm’nin olmadığını kanıtlayana çok yüksek bir meblağ (milyonlarca dolar) vereceklerini iddia ediyorlar. Bunun saçmalık olduğunu, böyle bir tanrının olamayacağını söyleyenlere de “Senin, kendi tanrını ispatlama yöntemlerinin aynısını kullanarak ispatımı yapıyorum. Ona inanıyorsun da niye benimkine inanmıyorsun?”
Onları biraz incelerseniz, ispat için bu tür metaforları kullanmanın anlamsız olduğunu görürsünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?