Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tek anlatmak isteğim bu beni anlamanıza sevindim yanlış anlaşıldım hep +1000

Ben evlenmem
A kişisi evlenir
B kişisi o adamı doğru yola sevk eder belki iman eder
C kişisi kendi de Müslümanlıktan çıkar

Herkese göre farklı bu işler
Müslüman müslümanla olmalı bana göre
Zaten dört dörtlük ibadet keske yapabilsek ama olmuyor bari doğru insanı seçelim toptan günahkar olmayayım

Niye ya biz zayıf değil miyiz onlar üstün değil mi bu bilgiler ışığında gidem de kocamın ayaklarını yıkayam bari herşey erkekler için oley
Ya valla bu hanımlar da olmasa aydınlanamayacağız hiç
Kendisinin ilkokul mezunu olması da gözlerden kaçmadı.

Ataerkil degil..her ne kadar kabul etmeseniz bile kadin kirilgan ve zayıftır erkekte güçlüdür..kadınin korunmaya ihtiyaci vardir..

e bu dedigin ataerkilligin yansimasi iste
dedigin eski caglarda gecerli olmus olabilirde yil olmus 2018 kadinlar kendilerini cok iyi koruyabiliyor kimsesi olmasa bile.hem yasalarimiz bosuna mi o kadar:))
yav yazmicaktim niye yazdim bu konuya.:))))
konu sahibide kaybolmus ortadan.:)

1) Halkın konuştuğu dil Türkçe idi ve dil değiştirilmedi, diline en yakın sesleri içeren alfabe getirildi, Ç, P sesleri Arapça'da yoktur, Türkçe'de vardır Ç ve P'yi yazabilmek için Arap harfleri üzerine ekstra oynarsınız bu da devşirme bir Osmanlı Alfabesini ortaya çıkarır. Ya da öz Türkçede "Peltek sesler" yoktur, Arapça'dan dile geçen kelimelerde de yoktur, sadece a-e inceltilir. Dil Bilimci değilim ve yüksek ihtimal siz de değilsiniz. Ama Üni.'de Türk Dili ve Edebiyatını tek sene bile görseniz, eskiden beri var olan Türkçe'nin konuşma diline en uygun alfabenin şu şartlarda Latin alfabesi olduğunu az buçuk fark ederdiniz. Ha Latin alfabesi olmasa başka hangi alfabe olsaydı derseniz, Uygur alfabesi de olurdu. Ama Arap alfabesi olmazdı.

2) Bütün kütüphanelerin yakıldığı bilginize kaynak rica edebilir miyim?

Ayrıca Müslümansan bazı kurallar vardır genel
O kurallara göre yasarsIn
Ban göresi sana göresi olmaz

Ya valla bu hanımlar da olmasa aydınlanamayacağız hiç
Kendisinin ilkokul mezunu olması da gözlerden kaçmadı.
Öyle miymiş :) şaşırmadım ya. Yıllar yılı söylenen yalanları savunmak bu yani. Geçenlerde biri de şapka takmayanın idam edildiğine inanıyordu :/

O zaman biride çıkar senin değerlerine saygı duymaz hakaret eder

Bir inanmayan olarak inanan birinin değerlerine hakaret ve saygısızlığı rahatsız edici bulurum

Siz burada yazarken inanan bir insan profilinde yazıyorsunuz buda sizin gibi inanan ve sizin gibi düşünmeyenlere hakarettir bence

Agnostisizm bir din değil ki. Kişi zaten müslüman ve araştırıp sorgulayarak böyle bir inanca sahip olmuş. Kişilerin inançları zaman zaman değişebilir, agnostik diye her şeyi reddeder diye bir şey de yok kafasıma yatan şeyleri kabul edip, yatmayanları reddediyordur. Bu sorgulama zaman içerisinde başka bir inanca da sürükleyebilir erkek arkadaşınızı, değişimler normal sorgulamalarda yani körü körüne inanıp savunmaktan iyidir. Benim eşim de agnostik düşünceye sahip, bende başka düşüncelere sahibim problem olmuyo; herkesin kendi kararı kendi inancı beni rahatsız eden bir durum yok. Kişinin karakterine bakarak ayrılma kararını almak daha mantıklı olur, ufak tefek kendince düşünceler ayrılma sebebi olmamalı bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…