- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.389
- 248
- Konu Sahibi KivircikBirUye
-
Laiklik devlet yönetimidir. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulması, kimsenin dinine göre yargılanmaması anlamına gelir. Yani ne alaka dediğinizle?Laik müslüman olsanız :)
Beyinlere kodlanmış "ülkemiz müslüman bir ülke" diyeHayır efendim, ülkemiz laik bir ülke
Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İKDAM Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği’nin 3-4 Mart’ta düzenlediği İmam Hatip Öğretmenleri Zirvesi ve Gençlik ve İnanç Çalıştayı’nın sonuç bildirisine göre böyleymiş. O bildiriyi baştan sona okuyun, çok şaşıracaksınız!Yok artık...
Ahaha çıldırıyorum şu an. Alimler cahil mi kaldı ?Cunku kimse hakkiyla yasamiyorki din iman mi bıraktılar..ahh ahh konusulamiyor bazi seyler istiklal caddesinde butun alimleri astilar osmanlica harfleri yasakladilar alimler bir gecede cahil kaldi..o zaman bu kadar uğraşmasalardı insanlari dinden dondormekten simdi bu halde degildik..laik bir ulkede isteyen istedigi gibi giyinebilirken bu sokalarda cilbab ve sarik takke yasaklandi insanlar mecburi olarak sapka takmak zorunda kaldi bunlarida kinusun olur mu o zamanda bizim haklarimiz elimizden alindi.
Beyne hava gitmeyince öyle algılıyorlar. Haklısınız. Laiklik kimsenin dinine bakılmadan muamele görmesi, devletin dinler karşısında TARAFSIZ davranmasıdır. Yani burası bir müslüman ülkesi olsa şeriatla yönetiliyor olurduk zaten.Laiklik=dinsiz olmak olarak algiliyorlar boyle soyleyince de halbuki ulkelerin dinleri olmaz belli bir din ile yonetim sekli yapilamaz kisiler tercih ettigi dini yasar denmeye calisiliyor ama neyse:)
Bunu yapanda cezasini bir guzel ceker cehemnemde bu yaptigi yaziyormiki ayette hadiste zaten dinini hakkiyla yaşasaydı vicdan yoksunu olmazdi ve bunuda yapmazdı..bu ince cizgiyi anlamadiniz anlamayacaksiniz..
Evet yazık. Bastırılarak büyümek çok zor çünkü. Kendi fikrinin düşüncenin yoka sayılması istemediğin şekilde yaşamak zorunda kalmak. Çok zor gerçekten yazık.Düşündüm vah vah çok üzüldüm..yazık bu gençlere
Ben o dedijklerinizin içeriğini bilmem benim söylemek istediğm müslüman bir ülkede dualarla yaşıyorsak Allah birdir tekdir vardır...!!! Yerde gökde heryerdedir aldığın nefesdedir...!!! aksini söyliyeni inananı tasvip etmiyorum sevgiler ...
Ahaha çıldırıyorum şu an. Alimler cahil mi kaldı ?hemde bi gecede.
Sen hic kuran okudun mu acaba gelmis uydurma.diyorsun ac oku bakara suresi 260. Ayet bilmeyin arastirmayin sonra bilen insanlara gelip uydurmayiiaagggfjdkannnnn yapinHz ibrahim neyin ispatini istemiş "ALLAH'TAN" hiç bir kaynakta okumadim da..dandik uydurma kitaplar dışında.
Ben Hristiyanım, erkek arkadaşım Müslüman. Bir imama sorduk, evliliğimizin caiz olduğunu söyledi evet yani gayet de doğru. Hatta Maide suresi demişti sanırım orada ayet varmış bu konuyla ilgili. Sadece müşriksem evlenemezmişim, Yaradana inancım varsa sorun olmadığını bizzat imamın ağzından duyduk. Ancak kilise nikahı için kilise erkek arkadaşımı kabul etmedi, Ortodoks Hristiyan olmasını istiyorlar.
Din müslümanlık denilince neden bukadar öfkeli hiddetli bi tavır alıyosunuz dinine göre yargılanan kimse yok sadece herkez inandığını savunuyo ama doğru birdir :) önce hoşgörü saygı laiklikde bunlar yokmu efendim :)))Söylediğiniz şey o kadar absürd ki. Laiklik devlet yönetimidir. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulması, kimsenin dinine göre yargılanmaması anlamına gelir. Yani ne alaka dediğinizle?
Ayrıca neden müslüman olmalıyım? İslam dışında kaç tane din var, binlerce yıldır kaç yüzlerce dine inanılmış haberiniz var mı?
Bi gece de çöktü koskoca alimler vah vahAskolsun ondan once hepsi Kuantum fiziginde doktora yapiyordu sonra hebele hubele allahim bu nasil dram
Sorunun cevabı evet ama bunun seni ne kadar ilgilendirdiği önemli ben deistim eşim müslüman birbirimizi hiçbir konuda sıkmıyoruz çocuğumuz olunca ortak kararımız her dini her yaşam felsefesini öğretmek bazı şeyler ay olur mu demek le olmuyor bu gün adamla evlenip dini manipülasyon yapacaksan şimdiden boşver aynı şekilde adamda sana kendi görüşünü zorla benimsetecekse boşverArkadaslar nolur yardimci olun . Sevdigim bi cocuk var ve bu durum yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Agnostisizm e inanan biri musluman biriyle evlenemez mi ? Dinden cikmis olur muyum ? Nolur bilgilendirin
Size göre "doğru birdir" ve bu kafada insanlara tahammülüm yok o yüzden beni alıntılamayın lütfen.Din müslümanlık denilince neden bukadar öfkeli hiddetli bi tavır alıyosunuz dinine göre yargılanan kimse yok sadece herkez inandığını savunuyo ama doğru birdir :) önce hoşgörü saygı laiklikde bunlar yokmu efendim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?