Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Müslüman ancak müslüman biriyle evlenebilir. Resmi nikahtan snra yapılan dini nikah şart. Allah'a inanmayan birinin dini nikahı kıyılmaz. Dini nikah olmaynca zinaya girer. Net!

Kadınları cocukları öldürenler ateist miymiş ne yazdıgın da anlasılmıyor zaten.
Ben o dedijklerinizin içeriğini bilmem benim söylemek istediğm müslüman bir ülkede dualarla yaşıyorsak Allah birdir tekdir vardır...!!! Yerde gökde heryerdedir aldığın nefesdedir...!!! aksini söyliyeni inananı tasvip etmiyorum sevgiler ...

Dini kısmını geçicem de ateist-deist-agnostik insanlar lütfen müslümanlarla evlenmesin yani.Korkunç bi çatışma yaşanıyor evlilikte.Olacak bişey değil.
15 yıldır ateistim, 11 yıldır evliyim, korkuncunu bırakın birbirimizle çatışmadık bile bu konuda. Eşim bana saygı duyar, tebliğ derdi olmaz. Ben saygı duyarım iftarını hazırlarım. Mesele sadece haddini bilmekte.

çünkü soyleyemiyorlar ailelerine neye inanıp inanmadıkları. Çünkü o kadar kalıplaşmış bı düşünce ki bu insanlar asla kabul etmiyor. Lafını bile ettirmiyor.
Muhafazakar bi ailenin çocuğunun ailesine inanmadigini acikladigini düşünsenize bi?

Bunu yapanda cezasini bir guzel ceker cehemnemde bu yaptigi yaziyormiki ayette hadiste zaten dinini hakkiyla yaşasaydı vicdan yoksunu olmazdi ve bunuda yapmazdı..bu ince cizgiyi anlamadiniz anlamayacaksiniz..

Benim de içimden "u will understand, but it will be too laaate" diye bağırmak geçiyor

Arkadaslar nolur yardimci olun . Sevdigim bi cocuk var ve bu durum yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Agnostisizm e inanan biri musluman biriyle evlenemez mi ? Dinden cikmis olur muyum ? Nolur bilgilendirin
Sizin için önemli olan değerler onun için önemli olmayacak.Bayramlar,ramazan iftarlari,abdest, namaz, kandiller vs.Siz bayram ziyaretlerinde bulunmak istediginiz de nasil bir tavir gosterir?Saçma mı bulur yoksa size eşlik eder mi?Ya da siz yakınlarınizla iftar yapmak isteseniz katılır mı yok sen git ben gelmiyeyim mi der?Evlendiğinizde bunlar önemli olur.Şimdi pek olmasa da olur gibi düşünebilirsiniz.Ama size ve çevrenize uyum sağlayabilir mi?Bunları iyice düşünmek lazım.Siz ona uyum sağlayabilir misiniz?Allahin varlığının tartışıldığı bir ortamda bulunabilir misiniz?Tamamen size ve karşınızdakine bağlı bunlar.Sevmek malesef başta gözü kör eden ama zamanla da eğer birbirinize göre değilseniz hayati cehenneme çeviren bir duyguya dönüşür evlilikte.

Valla o zaman ülkede münafıktan geçilmiyor :) ama sorsan onlar Müslüman biz değiliz sıkıntı bu zaten bunu demek istiyorum :)

Bunda nasıl bu kadar eminsiniz? Peki ülkemizde bu kadar taciz tecavüz neden oluyor madem herkes Müslüman allahtan korkuyorsa? Çok komik söylediğiniz.
Cunku kimse hakkiyla yasamiyorki din iman mi bıraktılar..ahh ahh konusulamiyor bazi seyler istiklal caddesinde butun alimleri astilar osmanlica harfleri yasakladilar alimler bir gecede cahil kaldi..o zaman bu kadar uğraşmasalardı insanlari dinden dondormekten simdi bu halde degildik..laik bir ulkede isteyen istedigi gibi giyinebilirken bu sokalarda cilbab ve sarik takke yasaklandi insanlar mecburi olarak sapka takmak zorunda kaldi bunlarida kinusun olur mu o zamanda bizim haklarimiz elimizden alindi.

Suriye neden bu halde o zaman?
Irak bombalanırken, Suriyede kimyasal silahlar insanları katlederken Allah nerdeydi? Bu ikisi de müslüman ülkeler amma Allah bizim güney sınırından aşağısına geçmiyor galiba. Diyeceğim o ki, bizim ülkeyi ayakta tutan demokrasi, Atatürk devrimleri ve modern savunma sanayi. Ya modern çağa, modern teknolojiye ayak uyduruyorsun ya da Ortadoğu denen b.k çukuruna yuvarlanıyorsun. Durum bundan ibaret maalesef.

Harika bi anlatım ...yani olmaz olmazzz

Düşündüm vah vah çok üzüldüm.. yazık bu gençlere

Beyinlere kodlanmış "ülkemiz müslüman bir ülke" diye Hayır efendim, ülkemiz laik bir ülke
Laiklik=dinsiz olmak olarak algiliyorlar boyle soyleyince de halbuki ulkelerin dinleri olmaz belli bir din ile yonetim sekli yapilamaz kisiler tercih ettigi dini yasar denmeye calisiliyor ama neyse:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…