Ağlamaktan bir hal oldum, toplum sorunu görümceler

Nişanlınız bile görüşme diyorken alışverişe gitmek nedir? Gitmeyin,ekin yani. İşim var,müsait değilim vs diyip uzak durun.
Bu kadar yüz göz olmaya gerek yok.
Alışverişte de param yok diyene "alma o zaman,malum düğün yapacağız masrafımiz çok, bu ara fazla para harcayamam"diyip geçin.
Hadi yemek falan ısmarlanırda alışverişinin parasını ödemek saçma yani.
Hediyeleşmek güzeldir ama icimden gelmezse,kendim almak istemediysem bir Allahın kulu bana birşey aldıramaz yani net. Gitsin kime konuşuyorsa konussun,o utanmıyor cebinde parası olmadan alisverişe çıkmaya,ben mi utanacağım?
Ayrıca gelinlik giyerse giysin,insanlar ona güler kendi bilir de,cekimime de gelemez yani. "Sadece gelin ve damat icin çekim yapıyorlar,paket bu şekilde bilgin olsun istersen yine de gel eşyalarımıza göz kulak olursun"deyip geçin.
Kendinizden bu kadar taviz vermeyin.

Tavsiye için teşekkür ederim her bir huyunu lafını sözünü fark eder etmez daha bir mesafemi koruyorum. Kendisi freni patlamış kamyon gibi peki bu arada insanlara beni tanıtırken gelinim gelinim dememesi için ne yapmalıyım çünkü kaynanam oymuş gibi davranıyor ısrarla

Söylüyorum sürekli sert bir şekilde ama ısrarla sen benim gelinimsin diyor

Sanırım sizde benzer şeyler yaşamışsınız, evet erken yaşta evlenmiş, ve biraz da hırstan kaynaklı malesef
İşte boş zamanı çok. Bahsettiğim versiyonu 30 yaşında evlenmesine ve çalışmasına rağmen öz halam göz rengin ne güzel dedi bana diye beş saat bağıra bağıra kendi gözlerini anlattı. Birisi uyarınca da beni kardeşi gibi gördüğünden bahsederdi. Yıllarca para biriktirdim araba için üniversite kazanınca babam da destek çıkacaktı, herkesin ortasında "babacım ona para harcayıp ne yapacaksınız, gidecek paranızı ne idüğü belirsiz adamlarla yiyecek, yine biz size bakacağız" dedi. Biraz iç dökmüş gibi oldum ama sonuç olarak birkaç yıldır ailemden hiç kimse onunla görüşmüyor, abimle dahi çok sınırlı. O yüzden nişanlınızın da size destek olması, aranıza mesafe koymanız yardımcı olması lazım, görüşmeyin rahat edin. Denk gelince görmezden gelin. Nişanlınıza da söyleyin ben bunlara gelemem diye.

Cok bile taviz vermişsiniz. Bu kadar fazla muhattap olmayin. Rahatsiz oldugunuz seyleri anlayana kadar soyleyin. O tekrarlarsa sizde tekrarlayin. Senin gelinin degilim bu sekilde soyleminden rahatsiz oluyorum diye. Küslük olacak diye de niye dert ediniyorsunuz ki anlamadim olursa olsun daha siz nisanlisiniz, siz onlara saygi gosterdikce onlarin sizi el ustunde tutmasi gerekir su an

İçinde kalmış benimle dış çekime gelmek istiyormuş, iş ev hanımı ne görse isteyen bir kadın, 30 yaşında boyu kadar çocuklar var ve ben büyüğüm havasında
Büyükse büyüklüğünü bilsin, haddini hududunu bilsin. Ne mantıkla, ne hakla hevesini giderecekmiş?
Siz lütfen bildirin onun bilmediği haddi.

Söylüyorum diyorum bak ben senin yengenim ya da iyiki senin yengen oldum gibi veya bak ismimi söyle ama nafile ısrarla insanlara bu gelin gelin ya da benim gelinim havasında

30 yaşında boyu kadar çocuklar var. Nişanlım 29 ben 26 bu kadar yaş için ben büyüğüm ben ablayım canım gelinim sen benim gelinimsin diyor ve içinde kalan her şey için istiyor bir şeyde diyemiyorum
Bu yaşadıklarım gerçek bir hayal ürünü falan değil, lafımı alttan alttan sokuyorum yeri geliyor annesi saçmalama diyor ama arsızın teki
Zorla hesap ödetmeye çalışan kadını kasada bırakır kaçarım yok param derim ben çok çirkefşm ödesem bile akşama kocasından parayı isterdim çevrem bilir huyumu

Profesyonel şizofren bir kişiliğe sahip ve ayarı yok bir şey için sınır koyana kadar canım çıkıyor

Kusura bakma da çok pasifsin kendini çok kullandırmışsın ve yüz vermişsin. Mesafe koysan böyle olmazdı. Sana tavsiyem düğünden sonraya kadar bekle. Düğünde arıza çıkarıp canını sıkmasın o potansiyeli gördüm.Görüşelim derse param yok sende varsa gezelim de zaten gelmez.
Düğünden sonra da mesafeni koyarsın. Mesela tüm ona harcadığın miktar kadar borç iste ödeme bu bir sebep olur. Dış çekimi de düğünden sonraya ertele.

Profesyonel şizofren bir kişiliğe sahip ve ayarı yok bir şey için sınır koyana kadar canım çıkıyor
Tek cozumunuz gorusmemek ozaman yapacak bir sey yok her seferinde bir sey bulup gorusmeyi iptal edin

uzerinde paran var mi diye sorunca neden yok diyemiyorsunuz mesela ben anlamiyorum hayir demek bu kadar zor mu?
soz meclisten disari ama esek olana semer vuran cok olur.

Başkasının düğününde gelinlik giyme kısmına pek inanmadım ya, fake mi acaba konu

Türkçemizde çok güzel bir kelime var 'hayır' yani bir de nişanlınız mesafe koy derken neden koymuyorsunuz. Çekime gelicem diyince hayır diyeceksiniz. Direk diyemiyorsanız virüs zamanı almıyorlar fazladan kişi diyin çıkın ya dahe he diyip atlatın. Gelinim diyince yüzüne bakmayın duymazdan gelin. Tanımıyor gibi davranın

Zaten bununla ile konu açmıştınız,tekrar aynısını neden açıyorsunuz,ordan devam edebilirdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…