ben de sizi tamamen haklı bulmayanlardanım. burdan abiniz haklı diyeceğim sonucunu çıkarmayın, yazacaklarımı o okumayacağı için siz tarafına yorum yapacağım.
1. ailenizi silmenizi çok yanlış buldum. herkes hata yapabilir, mesela eşiniz küfür etmiş olsaydı hiç orta yol bulmaya çalışmadan boşanır mıydınız? yoksa özür dilemesi için mücadele mi ederdiniz, diyalog yolu bulmayı mı seçerdiniz? anlıyorum düştüğünüz durum çok kötü oldu ama hemen tüm bağları koparma yoluna gitmeniz yanlış, onlar sizin aileniz üzerinizde hatalarını affedecek hakları yok mu hiç? demek ki siz ailenizi eşiniz kadar sahiplenememişsiniz hiç.
2. evet kavgayı izlemeleri gerçekten kötü olmuş savunulacak bir durum yok. ancak o an oğullarına sert müdahale edip haklılığınızı ifade etselerdi gerginliği bir sonraki aşamaya taşırlardı bence.tartışma anında taraf tutmanın iyice büyütmekten başka faydası yoktur.
3.abimin samimiyetine güvendim yorum yaptım demişsiniz. olayın vardığı sonuç böyle bir samimiyetinizin aslında hiç olmadığını gösteriyor. bunu bir tarafa koyup gerçekten samimi olduğunuzu düşünecek olursak da bilmeniz gereken şu ki kardeşinizin kardeşi olan, samimi olan sizsiniz. eşiniz değil. eşinizin karısı olan da sizsiniz, kardeşiniz değil :) yani demek istiyorum ki siz samimisiniz diye kardeşinizin özel durumuna eşinizin yanında açıkça olumsuz yorum yapmanız belli ki hoşuna gitmemiş. eşinizle aranızda ayrı gayrı olmayabilir ama kardeinizle aranızda kalması gereken bişeydi belki de kızla alakalı yorumlar. kardeşiniz belli ki hevesliydi ve tanışma durumlarının gerginliğini biraz fazla yaşıyordu. kızla ilgili yorumları yalnız kaldığınız başka bir ana bırakmalıydınız bence samimiyet bunu gerektirir.
4. kat ettiğiniz mesafe kız için kolayca gelebileceği yer iken sizin için çocukla bisürü yol oluyor bence bu tavır hoş değil. neden kendi gelsin ki insan komşusunu bile gideceği yere bırakır, alır filan. kaldı ki her insan sevdiğine böyle incelik yapmak ister. abinizin heyecanını biraz paylaşsaydınız baştan azcık sorardınız ne bileyin nerde oturuyor nerde buluşucaz gibi.. o zaman kızı al sonra bizi al diyip onu yönlendirirdiniz belki bunlar hiç yaşanmazdı. yani sizi bu olayda birazcık isteksiz buldum sanki
5. tamam kızın eleştirilecek birçok yönü vardır belki. zaten yalnızken yapmanız gerekirdi dedim az önce. ama daha kötüsü eleştirmeye yanında yaşlı duruyor, sana daha iyisi yakışır filan.. belki de şu uzuunnn yorumuma sebep olan en göze batıcı kısmı burasıydı. ilişkiye yorum yapılacağı zaman en son bu konuya girilmeli bence çünkü o sevmiş güzel bulmuş. sizi ilgilendiren kısmı ancak davranışı vs olabilir
sonuç olarak haksız değilsiniz ama tamamen haklı da değilsiniz. evet ne olursa olsun küfretmek terbiyesizliktir ve açıklaması olamaz. ama aileyi silmek bence pişman olunacak bişey. bu da en uzun mesajım olsun