Sanırım siz boşanmaktan yana değilsiniz. Ama ben bu kişilikte bir adamın sadece evi uzağa taşımayla zihniyetinin değişeceğini sanmıyorum. Zihniyet değişmeyince de malum kişiler bu kez de ev uzak, çocuğu özlüyoruz vb bahanelerle günlerce yatılı kalmalara, gidince gitmeyin bizde kalın'lara vb sorunlara yol açabilirler ve bu günlerinizi dahi arayabilirsiniz. Evin uzağa taşınması çözüm değil, önlemlerden bir tanesi sadece. O kişinin zihniyetinin değişmesi çözüm. O zihniyet te öyle kolayca değişmiyor erkeklerde
Ama bakın açık ve net söylüyorum ben şu noktada geri dönmenizi doğru bulmuyorum fakat sizi barışmaya ve vaatlerine inanmaya meyilli görüyorum. İlle de barışacaksanız iyice süründürün. Sonunda da oturup konuşun iyice. Altınları isteyin mesela, evde değil sizin adınıza banka kasasında tutacağınızı belirtin. O el bir daha bana ve çocuğuma kalkarsa inmesini bile beklemem diyin, sadece boşanmada aleyhine kullanmak için değil şiddet ve darp nedeniyle de dava açacağınızı belirtin ve daha önceden telefonunuza indireceğiniz kades uygulamasını göstererek çok ciddi bir şekilde konuşun bunu. Evi uzaktan tutması zaten zorunlu olsun. Ama aynı şehirde yatılı kalmalar, birlikte gezmeler, sürekli o kişilerle yaşamak yok artık, biz çekirdek aile oluruz onlar senin arada bir gidip ziyaret edip, hatır alıp geleceğin akrabaların olurlar deyin. Senin ailen sana neyse benim ailem de bana o dur, istediğim gibi ziyaret ederim, arada baş köşemde misafir ederim, tek bir tepki de istemem deyin. Diğer isteklerinizi de anlatın.
Öyle kağıttan okur gibi üstünden geçmeyin, her biri hakkında iyice konuşun anlatın, tepkilerine dikkat edin,değerlendirin Ve hemen koluna girip dönmeyin eve. Bunları bana ispatla, sana yeniden güvenebileceğim göster, her birinin gereğini yap. Eğer ikna edebiliyorsan çocuğumun hatırına tekrar düşüneyim deyin.