- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.695
Sucuklu domates pardonTeşekkür ederim canım.Sucuklu domatesi diyorsun dimi.O bir harika zaten. Beklerim çaya kahveye.
Sen de yemeklerini ekleyebilirsin.Günlük,aylık nasıl istersen.Sucuklu domates pardongelirim tabiki takipteyim
Bu tarifte yumurtaları ekledikten sonra mikserle iyice karıştırın.Elle karıştırınca yumurtalar çok iyi karışmıyor.Tatlı yiyip tatlı konuşalım.Tatlıların en güzellerinden biri,
PROFİTEROL
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 fiske tuz (Çay kaşığının ucuyla)
1 fiske şeker
125 gr. tereyağ
3 adet yumurta
KREMA MALZEMELERİ
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 bardak süt
ÇİKOLATA SOS MALZEMELERİ
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sos
YAPILIŞI
Suyu,yağı,şekeri ve tuzu bir tencereye koyup kaynatıyoruz.Unu ilave edip 5-6 dakika un helvası kavurur gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra yumurtaları tek terk kırıp iyice yediriyoruz.İki tane tatlı kaşığı yardımıyla veya krema pompasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde hamur alıp koyuyoruz.Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Sonra kremaya geçiyoruz.Sütü,şekeri,unu tencere koyup pişiriyoruz.Soğuduktan sonra çırpılmış krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz.Soğuyan hamurlarımızı ortadan yarıp içine kremayı doldurup üzerine de çikolata sos döküyoruz.
Eki Görüntüle 1694616
oo ne güzel hem yemek , hem güzellik, takip edeceğim, sevgiler :)Eki Görüntüle 1694606
Merhabalar.Mutfağıma hoşgeldiniz. Siteye eklediğim tüm tarifleri bu başlık altında toplamaya karar verdim.Bulması benim açımdan da kolay olur.Defterden bakmak zor geliyor da. Bazen yemek eklerim,bazen de güzellik bakım önerileri veririm.Arada da sohbet ederiz her telden.Herkesi bekliyorum tarifleri ve mucize güzellik önerileriyle. Yemek kadar güzellik de önemli.
aaa ilginç, çekirdekleri kabuğuyla mı eziyoruz, denemeye değer, hazır evde balkabağım da var :)Cilt lekelerinden başladık öyle devam edelim.Biraz önce televizyonda Şems Arslan adlı cilt bakımı ve güzellik uzmanı hanım verdi bu tarifleri.
CİLT LEKESİ İÇİN MASKELER
5 adet kan sulandırıcı
1 bardak kefir
1 çay kaşığı bal
2 damla limon suyu
Tüm malzemeler karıştırılır ve akşamları göz altlarına gelmeyecek şekilde sürülüp 15 dakika bekletilir.Şoklama olması için soğuk suyla yıkanır.
Bir de balkabağı çekirdeği maskesini verdi.Bunu çok övdü.Sürüp yıkadıktan sonra ne oldu benim lekelerime diye şaşıracakmışız.
Pişmemiş balkabağı çekirdeğini ezip yoğurtla karıştırıp yüzümüzde 15 dakika bekletiyoruz.Soğuk suyla yıkıyoruz.(Tatlı için aldığımız bal kabağının çekirdeğini değerlendirebilirsiniz.)
Hem yiyip hem güzelleşeceğiz.oo ne güzel hem yemek , hem güzellik, takip edeceğim, sevgiler :)
Yok canım kabuklarıyla değil.Çekirdekleri çıkarıp kurutuyoruz ve robotta çektikten sonra yoğurtla karıştırıyoruz.aaa ilginç, çekirdekleri kabuğuyla mı eziyoruz, denemeye değer, hazır evde balkabağım da var :)
Beklerim.takipteyim
Al tabi herkese açık.valla tariflerini alırım söyliyim :) ellerine sağlık, hepsi birbirinden güzeeel..
uğrarım tabi kiHem yiyip hem güzelleşeceğiz.Beklerim her zaman.
Yok canım kabuklarıyla değil.Çekirdekleri çıkarıp kurutuyoruz ve robotta çektikten sonra yoğurtla karıştırıyoruz.Çok övdü bu tarifi.
Beklerim.
Pratik tarifleri ben de çok severim.Birazdan kolay milföy pizza tarifi geliyor.Ama milföy sağlıklı mı tartışılır.uğrarım tabi ki, özellikle sağlıklı, pratik ve aynı zamanda lezzetli tarifler favorimdir
Pratik tarifleri ben de çok severim.Birazdan kolay milföy pizza tarifi geliyor.Ama milföy sağlıklı mı tartışılır.
Dimi bence de.arada mideyi sağlıksız gıdalarla şaşırtmak lazım tabi,