- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Bu aralar fırınla sorun yaşıyorum.Kadayıflar fırında çok kalınca sert oldular biraz.Biraz da fazla pişti.Evdekilere ne güzel olmuş işte çifte kavrulmuş diyerek üste çıktım.Ama kaldı mı kadayıf tabiki hayır. Yaparken fincan veya küçük cam kasesi kullanabilirsiniz.Ben cam kase kullandım.
TOP KADAYIF
MALZEMELER
Yarım kilo kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Fındık
ŞERBETİ
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
7-8 damla limon suyu
YAPILIŞI
Önce su ve şeker tencereye koyulup 20-25 dakika kaynatılır.Almaya yakın limon suyu damlatılıp ılımaya bırakılır.Kadayıflar elle parçanır.Tereyağ eritilip sıvıyağla karıştırılır ve kadayıflar bu yağla harmanlanır.Fincanın dibine az kadayıf koyulur.Ortasına fındık serpilip tekrar kadayıf koyulup elle iyice bastırılır ve yağlanmış tepsiye ters çevrilir.180 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan bir iki dakika sonra üzerine ılık şerbet dökülür.Kaşıkla kadayıfın üzerine devamlı şerbet dökülerek kadayıfın şerbeti iyice çekmesi sağlanır.
TOP KADAYIF
MALZEMELER
Yarım kilo kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Fındık
ŞERBETİ
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
7-8 damla limon suyu
YAPILIŞI
Önce su ve şeker tencereye koyulup 20-25 dakika kaynatılır.Almaya yakın limon suyu damlatılıp ılımaya bırakılır.Kadayıflar elle parçanır.Tereyağ eritilip sıvıyağla karıştırılır ve kadayıflar bu yağla harmanlanır.Fincanın dibine az kadayıf koyulur.Ortasına fındık serpilip tekrar kadayıf koyulup elle iyice bastırılır ve yağlanmış tepsiye ters çevrilir.180 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan bir iki dakika sonra üzerine ılık şerbet dökülür.Kaşıkla kadayıfın üzerine devamlı şerbet dökülerek kadayıfın şerbeti iyice çekmesi sağlanır.
Son düzenleme: