- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Balmumunun içinde üçyüz çeşit vitamin ve mineral varmış.Yıllar önce ablamın bacağına çaydanlık döküldü ve baya kötü şekilde yandı.Köyden balmumundan bir ilaç yaptılar onu kullandı ve bacağında hiç iz kalmadı.Yani bu bakımdan cilde iyi geldiğine inanıyorum.Ben de yaptım kullanacağım.Resimde gördüğünüz balmumunu 5 TL'ye aldım.Çok da ekonomik.
CİLT YENİLEYİCİ,KIRIŞIK KARŞITI,YANIK,ÇATLAK KREMİ
1 su bardağı su
1 kahve fincanı saf zeytinyağı
1 çorba kaşığı bal mumu(Kestiğim küçük parça)
2-3 damla lavanta yağı (Olmasa da olur)
Bir bardak su kaynatılır.Kaynadıktan sonra içine zeytinyağı ve lavanta atılıp yarım dakika daha kaynatılır.Sonra balmumu eklenip eriyene kadar karıştırılır.Eriyince bir kaba dökülüp dondurulur.Su altta kalır.Üstteki donan parça alınıp süreceğimiz kadar alınıp elimizin sıcaklığında eriyince yüzümüze hatta ellerinize sürülür.Hamileler çatlaklara da sürebilir.
CİLT YENİLEYİCİ,KIRIŞIK KARŞITI,YANIK,ÇATLAK KREMİ
1 su bardağı su
1 kahve fincanı saf zeytinyağı
1 çorba kaşığı bal mumu(Kestiğim küçük parça)
2-3 damla lavanta yağı (Olmasa da olur)
Bir bardak su kaynatılır.Kaynadıktan sonra içine zeytinyağı ve lavanta atılıp yarım dakika daha kaynatılır.Sonra balmumu eklenip eriyene kadar karıştırılır.Eriyince bir kaba dökülüp dondurulur.Su altta kalır.Üstteki donan parça alınıp süreceğimiz kadar alınıp elimizin sıcaklığında eriyince yüzümüze hatta ellerinize sürülür.Hamileler çatlaklara da sürebilir.
Son düzenleme: