ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Balmumunun içinde üçyüz çeşit vitamin ve mineral varmış.Yıllar önce ablamın bacağına çaydanlık döküldü ve baya kötü şekilde yandı.Köyden balmumundan bir ilaç yaptılar onu kullandı ve bacağında hiç iz kalmadı.Yani bu bakımdan cilde iyi geldiğine inanıyorum.Ben de yaptım kullanacağım.Resimde gördüğünüz balmumunu 5 TL'ye aldım.Çok da ekonomik.

CİLT YENİLEYİCİ,KIRIŞIK KARŞITI,YANIK,ÇATLAK KREMİ

1 su bardağı su
1 kahve fincanı saf zeytinyağı
1 çorba kaşığı bal mumu(Kestiğim küçük parça)
2-3 damla lavanta yağı (Olmasa da olur)

Bir bardak su kaynatılır.Kaynadıktan sonra içine zeytinyağı ve lavanta atılıp yarım dakika daha kaynatılır.Sonra balmumu eklenip eriyene kadar karıştırılır.Eriyince bir kaba dökülüp dondurulur.Su altta kalır.Üstteki donan parça alınıp süreceğimiz kadar alınıp elimizin sıcaklığında eriyince yüzümüze hatta ellerinize sürülür.Hamileler çatlaklara da sürebilir.

20151123_215559.jpg 20151123_220106.jpg
20151123_220538.jpg 20151123_220714.jpg 20151123_230938.jpg

Son düzenleme:
Hamburger ekmeği çok yumuşak olduğu için pizzayı aratmayan çok güzel pratik bir kahvaltılık.:kk77:

HAMBURGER EKMEĞİNDEN PİZZA

MALZEMELER

Hamburger ekmeği
Tereyağ
Ketçap
Pulbiber
Kekik
Sucuk
Domates
Biber
Zeytin
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Hamburger ekmeğini ikiye ayırıp tereyağ sürüyoruz.Üzerine ketçap,kekik ve pulbiber karışımını yayıp isteğinize göre diğer malzemeleri ekliyoruz.Fırına atıp almaya yakın üstüne kaşar rendesi serpiyoruz.

Eki Görüntüle 1698160

Şimdi kahvaltıda şundan olsa da yesem :kk77:
Ellerine sağlık canım.

Halılarınızdaki lekeleri sıvı bulaşık makinesi parlatıcıyla silebilirsiniz.Makine parlatıcıları hiç de masum değil görüldüğü üzere.:eek:Baya köpürüyor.Ben makineden çıkan tabak ve çatalı yemek yemeden önce mutlaka sudan geçiriyorum.Parlatıcı yerine de sirke kullanıyorum.Yarım kova sıcağa yakın suya bu deterjanın yarısını koyup halılarınızı silebilirsiniz.Çıkmayan inatçı lekeleri de beze deterjanı direk dökerek silebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1698129
günaydın adra, bende bunu kullanıyorum, leke olur olmaz, parlatıcı döküp, ıslak mendille silinirse, izi bile kalmıyor, ayrıca bende parlatıcıyı sadece lekeler için kullanıyorum, makinaya kullanmıyorum,

ayrıca, makinanın içine limon koyuncada güzel parlatıyor..

Bunu da ekleyip gideyim.:KK55:

Krokan.Pastaların arasına veya üstüne koyuluyor parçalanıp.Arzuya göre fındık,üzüm de eklenebilir.Ama üzümler almaya yakın eklenir.Çayla da yiyebilirsiniz.

CEVİZLİ KROKAN

MALZEMELER

1 Su bardağından bir parmak az şeker
1 Su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı susam
Bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI

Teflon tavaya tüm malzemeler koyulur.Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılır.Sonra yağlı kağıt üstüne dökülür.Yarım saat sonra kağıttan çıkarılarak parçalara ayrılır.

Eki Görüntüle 1697664
Eki Görüntüle 1697672
Eki Görüntüle 1697667
Eki Görüntüle 1697674

dün akşam yaptım bunu:KK48:, eskiden böyle şekerler olurdu çok severdim, teşekkürler tarif için:KK68:

Şimdi kahvaltıda şundan olsa da yesem :kk77:
Ellerine sağlık canım.
Ben de olsa da yesem.Yumurtaya talim ettim.:KK48:

Ben o indirimi reyonlar full doluyken yakaladım çok mutluyum :KK53:
Yakında yılbaşı indirimi olacak Instagram'dan duyurmuşlardı :KK49:
Ben de yakaladım geçen hafta o indirimi.Fiyatlar baya iniyor.Gratis'te indirim bitmez:)

günaydın adra, bende bunu kullanıyorum, leke olur olmaz, parlatıcı döküp, ıslak mendille silinirse, izi bile kalmıyor, ayrıca bende parlatıcıyı sadece lekeler için kullanıyorum, makinaya kullanmıyorum,

ayrıca, makinanın içine limon koyuncada güzel parlatıyor..
Günaydın canım.:KK200:

Halılar parlatıcıyla siliniyor lafını duyunca çok şaşırmıştım.Denedik pırıl pırıl oldu halı.Parlatıcı kullanmamak lazım makinede.Hep tabakta çatalda kalıyor.:KK12:Limonu ben de koyuyorum.Doğal şeyler en güzeli. :KK66:

dün akşam yaptım bunu:KK48:, eskiden böyle şekerler olurdu çok severdim, teşekkürler tarif için:KK68:
Rica ederim.Afiyet olsun.:KK37:

Yeşil zeytini markete gidince çok canım ister ama kahvaltıda pek yüzüne bakmam kalır hep:)Ben de böyle değerlendiriyorum artanları.

YEŞİL ZEYTİN SALATASI

MALZEMELER

Biberli yeşil zeytin
Domates
Sarımsak
Nar ekşisi
Biber salçası
Pulbiber
Kimyon
Zeytinyağı
Maydanoz
Ceviz

YAPILIŞI

Tüm malzemeler doğranıp,baharatlanıp,zeytinyağıyla harmanlanır.

11720450_1137922712890388_1911716323_n.jpg

EKMEKÜSTÜ LAHMACUN

MALZEMELER

Trabzon ekmeği
200 gr.kıyma
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Maydanoz
Pulbiber, karabiber
Tuz,sıvıyağ
Tereyağ

YAPILIŞI

Soğan,maydanoz,sarımsak ve yeşil biber rondodan geçirilir.Kıymayla karıştırılır.Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates,salça,pulbiber, karabiber,tuz,az sıvıyağ eklenip elle karıştırılır.Ekmeklerin üzerine tereyağ sürülür ve karışım yayılır.Pişirilir.Yerken limon sıkılır.

pvYoB0-2.jpg

Adra butun tarifler birbirinden guzel ellerine saglik cnm:kk77::kk77:
Ayrıca pufler super:KK200: parlatıcıyı bende turk kahvesı lekesıne denedım arkadasımın tavsıyesıyle, oncesınde baya temızleyıcıler deneyıp lekeyı daha agırlastırmama rahmen:KK48: gozle gorulur fark oldu

Adra butun tarifler birbirinden guzel ellerine saglik cnm:kk77::kk77:
Ayrıca pufler super:KK200: parlatıcıyı bende turk kahvesı lekesıne denedım arkadasımın tavsıyesıyle, oncesınde baya temızleyıcıler deneyıp lekeyı daha agırlastırmama rahmen:KK48: gozle gorulur fark oldu
Teşekkür ederim Beni.:KK200:

Parlatıcıyı herkes biliyormuş meğer.:KK53:Ben ilk defa duydum valla.:KK48: Püf noktalar hayatımızı kolaylaştırıyor.Bildiklerimi paylaşmak istiyorum.:KK37:

X