ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

günaydın

Dün söylediğim göz altı kırışıklarına iyi gelen formülü veriyorum.Cilt bakımı ve güzellik uzmanı Şems Arslan verdi.

GÖZ ALTI MASKESİ

Saf zeytinyağı
Tatlı kaşığı
Peçete

Saf zeytinyağını hafif ılıtıyoruz.Kaşığı batırıp kaşığın tersiyle göz kenarlarımıza hafif hafif vuruyoruz.Sayarak yapabilirsiniz.Her göz kenarı için 15-20 kere mesela.Kan dolaşımını hızlandırıyor ve göz kenarlarına iyi geliyormuş.Sonra peçete yardımıyla yağın fazlalığını alıp dıştan içe doğru göz altı kremi sürer gibi masaj yapıyoruz.
denemeye değer,

Burgu peynirden çalı süpürgelerim:)

Eki Görüntüle 1696511

çok hoş olmuş

Bunlar muhtesem adracim :kk77:
ama gece gece bana yapilir mi bu ,tam da 2 kg gitti derken :KK53:
Hoşgeldin topiğime canım.:KK200:Aman boşver kilo bu alırsın da verirsin de.:KK48:Nasılsa yaşlanınca yiyemeyeceğiz bari şimdi yiyelim.:KK53:Senin yemeklerin de harika.:kk77:

günaydın

denemeye değer,

çok hoş olmuş
Günaydın SARAYCA. :KK200:

Bence de denemeye değer.Hatta ben bu gece deneyeceğim.:KK73:

Hoşgeldin topiğime canım.:KK200:Aman boşver kilo bu alırsın da verirsin de.:KK48:Nasılsa yaşlanınca yiyemeyeceğiz bari şimdi yiyelim.:KK53:Senin yemeklerin de harika.:kk77:

aynen öyle, denemeye değer,

adra ben diyet dopiclerinde dolanıp dururum, ama yemek yapmasını da yemesini de çok severim,:KK53:

sende gayet marifetlisin:KK200: , kilo durumun ne alemde acaba:KK51:, yoksa yiyerek kilo almayan :KK62:, metabolizması her daim hızlı çalışan, şanslı hatunlardan mısın:KK14:

Fırın sütlaça kim hayır diyebilir.:KK53:Valla ben mümkünü yok diyemem.:KK70:

FIRIN SÜTLAÇ

MALZEMELER

7 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç( ajda bardağı )
1 su bardağı şeker+yarım çay bardağı
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Pirinçleri tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup pişiriyoruz.Pirinçler pişince sütü ve şekeri ekliyoruz.Süt kaynayınca sütle açtığımız nişastayı ekliyoruz.5 dakika pişiriyoruz.Vanilyayı ekleyip 1 dakika daha pişiriyoruz.Sütlaçları fırın kaplarına paylaştırıyoruz.Fırın tepsisine su koyup sütlaçları diziyoruz.(Sütlaçların yarısına yakın su koyulacak.)Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Bu aşamada ara ara tepsi döndürülür ki üstleri eşit pişsin.Pişenleri alıp diğerlerini pişirmeye devam edebilirsiniz.

Not:Sütlaçlarınız koyu olursa süt,sulu olursa da tekrar nişasta ekleyebilirsiniz.

11356247_1598702200411489_1900064771_n-2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
aynen öyle, denemeye değer,

adra ben diyet dopiclerinde dolanıp dururum, ama yemek yapmasını da yemesini de çok severim,:KK53:

sende gayet marifetlisin:KK200: , kilo durumun ne alemde acaba:KK51:, yoksa yiyerek kilo almayan :KK62:, metabolizması her daim hızlı çalışan, şanslı hatunlardan mısın:KK14:
Ben kendimi bildim bileli diyet yaparım.:KK70:Ama yemeden de duramam.:KK53:Diyete pazartesi sabah başlar akşam çayın yanında keki görünce bırakacak kadar sadığım diyete.:KK70:Yani diyet hep ağzımda:)Akşamları televizyon karşısında yere minder serip spor yapmakla geçti hayatım.O bakımdan sıkıdır vücudum.Yemek yemeyi seviyorum yani zayıf değil balık etliyim.:KK53: Su içsem yarıyor diyemiyeceğim çünkü zayıflayabiliyorum.:KK48:

Ben kendimi bildim bileli diyet yaparım.:KK70:Ama yemeden de duramam.:KK53:Diyete pazartesi sabah başlar akşam çayın yanında keki görünce bırakacak kadar sadığım diyete.:KK70:Yani diyet hep ağzımda:)Akşamları televizyon karşısında yere minder serip spor yapmakla geçti hayatım.O bakımdan sıkıdır vücudum.Yemek yemeyi seviyorum yani zayıf değil balık etliyim.:KK53: Su içsem yarıyor diyemiyeceğim çünkü zayıflayabiliyorum.:KK48:
bendensin desene:KK48:

bendensin desene:KK48:
En güzeli bizimki boşver.:KK48:

Çok tipsiz ve sağlık sorunların yoksa kasmaya gerek yok bence.İpin ucunu kaçırmadan ölçülü herşeyi yiyebilmeliyiz.Çünkü spor yaparak ve su içerek dengeleyebiliriz.Canım bir şey isteyecek ve ben onu aylarca bekleyeceğim yemek için.:eek:Onu yer iki saat de spor yaparım eritmek için ne bekleyeceğim.:KK70:

Bu tosta kim hayır diyebilir.:KK53: Gördüğünüz gibi elim çok boldur.:KK48:

AYVALIK TOSTU

MALZEMELER

Trabzon ekmeği
Kaşar
Sucuk(Sosis ve salam da eklenebilir isteğe göre)
Domates
Rus salatası
Kornişon turşu
Tereyağ veya margarin

YAPILIŞI

Önce ekmeklerimizi tost makinesinde ısıtıyoruz.Hafif yağladığımız ekmeklere kaşar peynirini dizip,tost makinesinde kızarttığımız sucukları da ekleyip kaşar peynirleri eriyene kadar bastırıyoruz.Sonra içini açıp rus salatasını,domatesi ve turşuyu ekliyoruz.Tostumuz hazır.

xVoQJn.jpg
KlJQAX.jpg

x0v0QB.jpg

Son düzenleme:
Bu tosta kim hayır diyebilir.:KK53: Gördüğünüz gibi elim çok boldur.:KK48:

AYVALIK TOSTU

MALZEMELER

Trabzon ekmeği
Kaşar
Sucuk(Sosis ve salam da eklenebilir isteğe göre)
Domates
Rus salatası
Kornişon turşu
Tereyağ veya margarin

YAPILIŞI

Önce ekmeklerimizi tost makinesinde ısıtıyoruz.Hafif yağladığımız ekmeklere kaşar peynirini dizip,tost makinesinde kızarttığımız sucukları da ekleyip kaşar peynirleri eriyene kadar bastırıyoruz.Sonra içini açıp rus salatasını,domatesi ve turşuyu ekliyoruz.Tostumuz hazır.

Eki Görüntüle 1697619 Eki Görüntüle 1697620
Eki Görüntüle 1697623
olsa da yesem:kk77:, eline sağlık canım:KK200:

Topiğe pratik bilgileri de ekliyorum.:KK48:Halılarınızdaki kirli lekeleri çok güzel çıkartacak ve silince tüm halılarınızın pırıl pırıl olacağı bir malzeme söyleyeceğim akşama.Çok şaşıracaksınız.Denendi onaylandı.

Bir de kırışıklara,çatlaklara ve de yanıklara iyi gelen bir tarifim var.

Hava yazdan kalma gibi çok güzel.Bu güzel havayı değerlendirip çarşıya gidiyorum.Bir saate anca hazırlanırım saç makyaj.:KK48:Akşama görüşmek üzere.:KK37:

Son düzenleme:
Bunu da ekleyip gideyim.:KK55:

Krokan.Pastaların arasına veya üstüne koyuluyor parçalanıp.Arzuya göre fındık,üzüm de eklenebilir.Ama üzümler almaya yakın eklenir.Çayla da yiyebilirsiniz.

CEVİZLİ KROKAN

MALZEMELER

1 Su bardağından bir parmak az şeker
1 Su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı susam
Bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI

Teflon tavaya tüm malzemeler koyulur.Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılır.Sonra yağlı kağıt üstüne dökülür.Yarım saat sonra kağıttan çıkarılarak parçalara ayrılır.

Fotoğraf-0165P.jpg

Fotoğraf-0166MW.jpg

Fotoğraf-0168T.jpg

Fotoğraf-0175M.jpg

Topiğe pratik bilgileri de ekliyorum.:KK48:Halılarınızdaki kirli lekeleri çok güzel çıkartacak ve silince tüm halılarınızın pırıl pırıl olacağı bir malzeme söyleyeceğim akşama.Çok şaşıracaksınız.Denendi onaylandı.

Bir de kırışıklara,çatlaklara ve de yanıklara iyi gelen bir tarifim var.

Hava yazdan kalma gibi çok güzel.Bu güzel havayı değerlendirip çarşıya gidiyorum.Bir saate anca hazırlanırım saç makyaj.:KK48:Akşama görüşmek üzere.:KK37:
2-3 gün önce halıma çay döküldü sildim ama hala duruyo, merakla bekliyorum tarifi

Can bogazdan gelir diyosun yani :KK30: zaten niyetim bozuk diyeti bozmamak icin zor tutuyorum inan :KK53: :-)
Tesekkur ederim canim :KK60:

Halılarınızdaki lekeleri sıvı bulaşık makinesi parlatıcıyla silebilirsiniz.Makine parlatıcıları hiç de masum değil görüldüğü üzere.:eek:Baya köpürüyor.Ben makineden çıkan tabak ve çatalı yemek yemeden önce mutlaka sudan geçiriyorum.Parlatıcı yerine de sirke kullanıyorum.Yarım kova sıcağa yakın suya bu deterjanın yarısını koyup halılarınızı silebilirsiniz.Çıkmayan inatçı lekeleri de beze deterjanı direk dökerek silebilirsiniz.

12294973_1220167441332581_224106453_o.jpg

Son düzenleme:
2-3 gün önce halıma çay döküldü sildim ama hala duruyo, merakla bekliyorum tarifi
Ne kötüdür halıdaki çay lekesi.:confused:Makine parlatıcıyla dene bakalım.Bizimkiler çıktı.İnşallah senin halıdaki leke de çıkar canım. :KK36:

Can bogazdan gelir diyosun yani :KK30: zaten niyetim bozuk diyeti bozmamak icin zor tutuyorum inan :KK53: :-)
Tesekkur ederim canim :KK60:
Aynen öyle diyorum canım.:KK53:Ama sen bozma boşver:)Serbest günün yok mu?:KK48: Haftada bir istediğini ye.:KK60:

Hamburger ekmeği çok yumuşak olduğu için pizzayı aratmayan çok güzel pratik bir kahvaltılık.:kk77:

HAMBURGER EKMEĞİNDEN PİZZA

MALZEMELER

Hamburger ekmeği
Tereyağ
Ketçap
Pulbiber
Kekik
Sucuk
Domates
Biber
Zeytin
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Hamburger ekmeğini ikiye ayırıp tereyağ sürüyoruz.Üzerine ketçap,kekik ve pulbiber karışımını yayıp isteğinize göre diğer malzemeleri ekliyoruz.Fırına atıp almaya yakın üstüne kaşar rendesi serpiyoruz.

20150708_021033.jpg

X