ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

ay evet cok lezzetlı .. unutmustum ben bunu :KK70: adra guzelım aslan gıbı topıgı geyıge cevırdım
Çok güzel dimi.:KK53: Marketteki gongları biz bitiriyoruz.:KK70:Geyik de serbest canım hiç sorun yok bence.:-)

aynen ben de gratıs ındırımınden bı sey alamadım zaten moralım sıff fırr sıff fır :KK70:
Öğretmenler Günü indirimi vardır üzülme.:KK70:O olmasa yılbaşı geliyor.:-)

Günaydın.:KK37:

Bu saatlerde muhtemelen kahvaltı yapıyorsunuzdur.Pazar kahvaltılarına biraz daha fazla özen gösteririz.Çünkü herkesin evde kahvaltı yapabildiği bir gündür.Ne tatlı olur sevdiklerimizle yapılan kahvaltılar.:KK37:Hepinize sevdiklerinizle mutlu huzurlu kahvaltılar.:KK37:

Bu da benim kahvaltı yarışması için hazırladığım masam.

vog5b6.jpg

OdRA0Q.jpg

XYBkE7.jpg

Kahvaltının üstüne bir tatlı iyi gider bence.:KK48: Arda Türkmen'in bir lafı vardır.Haftaiçi dünya için,hafta sonu kendiniz için çalışın der.:KK48:Çok mantıklı.:KK53:Benim çok sevdiğim bir tarif.

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER

1 kg süt
14 kaşık şeker (2 kaşığı kakaolu karışım için)
3 türk kahvesi fincanı un
125 gr. tereyağ
1 paket vanilya
Yarım paket petübör bisküvi (Tepsiye göre miktar değişir)
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nescafe(Nescafe Gold kullandım)
1 çay bardağı süt
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Tereyağ eritilir.Un eklenip hafifçe kavrulur.Un kavrulduktan sonra süt yavaş yavaş eklenir.12 kaşık şeker ve vanilya ilave edilir.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Sıcakken mikserle 5 dakika çırpılır.Muhallebinin yarısı ayrılıp kakao ve nescafe eklenir.2 kaşık şeker eklenir.Bu karışım koyulaştığı için bir çay bardağı süt eklenip karıştırılır.Kare borcama beyaz olan tavuk göğsü dökülür.Üstüne bisküviler dizilir.Onun üstüne kakaolu tavuk göğsü dökülüp soğutulur.Hindistancevizi veya fındık serpilerek servis edilir.

11696566_1139243189425007_2025155546_n.jpg

Son düzenleme:
Günaydın.:KK37:

Bu saatlerde muhtemelen kahvaltı yapıyorsunuzdur.Pazar kahvaltılarına biraz daha fazla özen gösteririz.Çünkü herkesin evde kahvaltı yapabildiği bir gündür.Ne tatlı olur sevdiklerimizle yapılan kahvaltılar.:KK37:Hepinize sevdiklerinizle mutlu huzurlu kahvaltılar.:KK37:

Bu da benim kahvaltı yarışması için hazırladığım masam.

Eki Görüntüle 1696823
Eki Görüntüle 1696824
Eki Görüntüle 1696825

Tabaklarin içinde ki peçeteyi Güllü börek zannettim ne güzel gül şekli vermiş diyorum gıda boyası zannettim. :KK53::KK45:.Birde gözlük kullanıyorum telefonu uzak tutmustum bir yandan tv bakıyorum yakinlastirinca peçete olduğunu fark ettim.:KK70::KK70:

Tabaklarin içinde ki peçeteyi Güllü börek zannettim ne güzel gül şekli vermiş diyorum gıda boyası zannettim. :KK53::KK45:.Birde gözlük kullanıyorum telefonu uzak tutmustum bir yandan tv bakıyorum yakinlastirinca peçete olduğunu fark ettim.:KK70::KK70:
İlahi bulca.:-)Ahh keşke o kadar marifetli olsam.:KK48:Ama bak aklıma düşürdün şimdi pembe böreği.:KK53:Nasıl olur acaba?Hamura gıda boyası katıp gül şeklinde börek yapabiliriz.:KK53:Ama tadından şüpheliyim biraz.:KK48:

Türk kahvesinden devamlı yaptığım bir peeling tarifim var.:KK24:İçtiğiniz kahveleri atmayıp değerlendirebilirsiniz.Yüzdeki ölü hücreleri temizliyor.Yüz yumuşacık oluyor.Hatta fazla bulursanız vücudunuza bile yapabilirsiniz:)

ÖLÜ HÜCRE TEMİZLEYİCİ PEELİNG

1 çorba kaşığı Türk kahvesi telvesi
Yarım çorba kaşığı zeytinyağı

Kahve ve yağ iyice karıştırlır.Temiz yüze sürülüp elimizle bir iki dakika masaj yapılır.Önce ılık sonra soğuk suyla durulanır.

Annemden bir tarif.Çok güzel yapar ve bu çorbası ünlüdür mahallede.Bizim evin baş yemeği:)Yanına mutlaka mısır ekmeği yaparız.Ölçüleri tam almaya çalıştım ama suyunu ve pişirme aşamasını siz ayarlayabilirsiniz.

KARALAHANA ÇORBASI

MALZEMELER

1 kilo karalahana(Çok taze olacak)
2 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağına yakın sıvıyağ
1 küçük çorba kasesi kıyma
1 küçük çorba kasesi haşlanmış fasülye
2 kepçe fırınlanmış mısır unu (Orta boy kepçe )
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber
Acı kuru kırmızı biber
Tuz

YAPILIŞI

Lahanayı küçük küçük demetler yapıp kökleriyle birlikte ince ince kıyıyoruz.Sonra yıkayıp süzüyoruz.Sonra hafif yumuşayana kadar sıcak suda haşlayıp yine süzüyoruz.Soğan,tereyağ ve sıvıyağla kıymayı iyice kavuruyoruz.Bir yemek kaşığı salçayı,pulbiberi ve acı kuru biberi ekliyoruz.Salçayla da hafif kavurduktan sonra lahanayı,haşlanmış fasülyeyi ekleyip üstüne çıkacak kadar sıcak su koyuyoruz.Tuzunu ekliyoruz.On onbeş dakika bu şekilde pişiriyoruz.Sonra fırınlı mısır ununu sulandırıp ekliyoruz.Bu aşamada devamlı karışacak.Onbeş yirmi dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.

20151122_144652.jpg

Son düzenleme:
Bunlar muhtesem adracim :kk77:
ama gece gece bana yapilir mi bu ,tam da 2 kg gitti derken :KK53:

X