adım adım birikim

Arkadaşlar Merhaba,
Bende birikim yapmaya karar verdim yalnız sizlere bir kaç sorum olacak;
Sizce mantıklı olan hangisi;
- Bireysel Emekliliğe başvurmak mı? devlet her 100 tl için 25 tl veriyormuş
- Altın alıp bankada saklamak mı
- Parayı dövize çevirmek mi?
Ayrıca, yatırım fonu dedikleri şey nedir, getirisi var mı?

Ya da şöyle deyim, mesela maaşımı aldım. 1000 tl'sini bankaya vadeli hesaba mı yatırsam?
Saydıklarımın olumlu-olumsuz yönlerini yazabilir misiniz? Hayatımda ilk defa birikim yapacağım ve hangi yöntem mantıklı bilmiyorum.

İnş herkes hedeflediği miktarı biriktirebilir :)

Sevgiler,

Ben bireysel emekliliği mantıklı bulmiyorum. Bugün 100 lira yatıracağım devlet 25 lira verecek etti 125 lira. 10 yıl sonra bu parayı çeksem 125 lira hic olmuş olacak. Altın dolar arsa ev daha mantıklı yatırımlar. Biz borsa dolar ve arsada yatırım yapıyoruz.

Bence oncelikle altin, sonrasind arsa veya ev almak.
Eger kucuk miktarlar ile yapilacaksa hic beklemeden euro veya dolar almak.
Ornegin ben bir kac aydir gr altin aliyorum
Eger durumum iyiyse gr sayisi artabiliyor.
Kura dikkat etmiyorum
Kumbaramda 40 tl olur olmaz euro aliyorum. Uc ayda 70 euro en yuksek bir tl ve alti bozuk paralar ile yaptim.
Euro icin planim tatil zamani harcligima ilave etmek.
Altinlarida hem dugunlere hediye hemde ev pesinati diye aliyorum.
Ben vadeli hesabi hic dusunmedim dusunmem de.

Canım bireysel emekliliği onermiyoruz... 56 ysşını brklemen gerekebilir şimdi tam detaylsrını bilmiyorum pek ilgilenmediğim için... Dövize bu sıra bulaşma çok oynak... Ya altın yap aylık al kenara at ya da dediğin gibi bir vadeli hesap açtır vadesini de aylık yaptır çünkü her ay para yatırmaya kalktığında vadesi bozulmaz. Burada senin için en uygun vadeli ve altın gözüküyor. Bence

Ben o hatayı yaptım, bireysel emeklılık yaptırdım: ( Gerçi bir şekilde o da birikim diyorum... 10 yıl sonra cıkmak ıstıyorum bakalım nasıl oalcak...

Ben o hatayı yaptım, bireysel emeklılık yaptırdım: ( Gerçi bir şekilde o da birikim diyorum... 10 yıl sonra cıkmak ıstıyorum bakalım nasıl oalcak...
Zaten bireysel emeklilik benim pek aklıma yatmıyor... Ne kadar anlatılırsa anlatsınlar kafamda soru işaretleri kalmasın yine de bireysel emekliliği tercih etmem.

Merhaba hanımlar... Ne zamandır buralara uğramıyordum... Tabi bu sırada birikimi boşlamadım.aynen tam gaz devam... Kumbaram yarıya yaklaştı sayılır. Tam yarı olmadı ama. :)birde aynı zamanda hem kitap için ayrı bir kumbara oluşturdum hemde sadaka kutum var. Birikimim 3'e ayrılmış vaziyette. :) sizde durumlar nasıl..

Zaten bireysel emeklilik benim pek aklıma yatmıyor... Ne kadar anlatılırsa anlatsınlar kafamda soru işaretleri kalmasın yine de bireysel emekliliği tercih etmem.

Ben de çıkacağım sanırım. Kontrolunu yapamadıgım birikim birikim değildir: ( Hangi akla hizmet girdiysem: (((

Ben de çıkacağım sanırım. Kontrolunu yapamadıgım birikim birikim değildir: ( Hangi akla hizmet girdiysem: (((
Ben zaten devlet eliyle yapılmaya çalışılan birikime karşıyım aslında... Bir arada key vardı. Konut edindirme yardımı... Herkesin maaşından belli bir miktar kesilip aynı beş gibi kişinin adına birikim yaptırmaya yönelik bir çalışmaydı... Ne oldu 2009 ds mı 2010 da mı ne o maaştan kesilen paraları iade ettiler.

Bende bese karşıyım
Hele ki zorunlu bes nedir ya?
Tabi devlet iki ay her çslışandan zorunlu adı altında kesip, iki ay iki aydır deyip işletecek paralarımızı hatta bu yapılan zorunlu bes bana çok sinir bozucu geliyor
Milletin beş kuruş parasına göz dikmeseler olmayacak

Ah pinar ah birikim namina bir sey yok param uzun zamandir tlde duruyor altin 143e dusunce biraz aldim sonra geri yukseldi oylecene izliyorum simdi.
Tl olarak beklemedeyim.
Bende pek biriktiremiyorum ... Tek tük atıyorum işte öyle :) benim de yarısı tl yarısı sterlinde... Bende bir miktar almıştım oyle bekliyor şuan... İllaki artar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…