adım adım birikim

Cok tesekkur ederim banka daki bayan fon dedi oyle yaptim ama birikmiyor fazla...cok fazla degil ama yinede birikim yapmak parami iyi degerlendirmek isterim...tekrar tesekkurler

Fonun fazla getirisi yok ayrıca ufak miktarlarda olsa sürekli masraf kesiyorlar. Altın hesabı en sağlamı biriktirmek için. İkinci tercih ise bireysel emeklilik

Ay eş mevzusu ayrı bi dert zaten, hiç sorma Çok zor böyle bi insanla yaşamak. Neyse.. Şu kumbara meselesi aklıma yattı ama bizim evimizde zaten bi kumbara var. Ona eşim atıyor bozuk paralarını. Ben tamamen ondan bağımsız ve habersiz birikim yapmak istiyorum. Çünkü bilirse ona da söylenir, ortak kumbaraya neden atmıyorsun diye sıkıntı çıkarır, her konuda önüme getirir. Belki bi yerlere saklayıp biriktirebilirim

Kumbara mevzusu mantıklı geldi evet. Ben işte Migros gibi yerlerden alıyorum, şimdiye kadar A101, ŞOK gibi marketlere girmedim hiç. Ama bak bu dediğin çok doğru; 2-3 şey alıyorum kasaya bi gidiyorum 100 küsur lira. Deliriyorum. Doğru dürüst aldığım bi şey de yok.. buna da bi çözüm bulmam lazım. 2-3 şey alıp çıkacağım diyip elimdeki parayı da bitiriyorum. Öğretmenim ben, ek iş yapacak çok vaktim olmuyo. İlçede görev yapıyorum zaten, ilden ilçeye her gün 2 saat yol yapıyorum. Yoruluyorum yani.

Rahmetli annemin kumbarası bakliyat kavanozlarının içindeydi. Parayı bir keseye koyup pirinç kavanozuna saklardı yada iş yerinde tutabilirsin kumbaranı. Hesaplı alış veriş yaparsan birikim yapabilirsin. Bu konunun baş sayfalarında kendi birikim yöntemlerimi yazmıştım bir göz at istersen:)

Cok tesekkur ederim banka daki bayan fon dedi oyle yaptim ama birikmiyor fazla...cok fazla degil ama yinede birikim yapmak parami iyi degerlendirmek isterim...tekrar tesekkurler
Canim merhaba b tipi likit fon cok az getiri saglar paran hiç olur fonu dağıt gram altin al bence. Ben bir ara likit fon yaptim 3 bin tlde gunluk 75 kurus gibi komik bir rakam getirdi.

Canım şimdi eşinin kumbaranı görmesin istiyorsan banka hesabı açıp biriktirdiğin bozuklar her 5-10 tl olunca oraya at.. Market olayında da Migros'tan vazgeçip a101 e filan gidersen baya Bi fark olduğunu göreceksin. Sırf oradan bile baya psra biriktirirsin. Birde öğretmenim zamanım yok deme bence reklam gibi olacak amwayi yüksek mühendisler r öğretmenler de yapıyo... Ve şuan bu saydığım mesleklerde baya basamak atlamış aylık rahat 5-6 bin prim alanlar mı dersin 10 bin lira prim alan mı dersin... Bak sattıkları ürünlerden kalan karları söylemiyorum bile..

Canim merhaba b tipi likit fon cok az getiri saglar paran hiç olur fonu dağıt gram altin al bence. Ben bir ara likit fon yaptim 3 bin tlde gunluk 75 kurus gibi komik bir rakam getirdi.
Cevap icin tesekkurler bir sorum daha var gram altini kuyumcudanmi alacagim yoksa banka da altin hesabimi acacagim tekrar tesekkutler

Tesekkur ederim altin hesabi acmak mi altin almakmi avantajli olur

Altın hesabı daha avantajlı
Hem küçük paralarla alabiliyorsun, yani hesabında atıyorum 30 lira kaldı, altın hesabına atabiliyorsun
Hem de tarihi eskidi, değeri düştü, yok kulplusu kulpsuzu derdi yok
Yapı Kredinin altın hesabı iyi, masraf kesilmiyor ve küçük meblağlarla alım yapabiliyorsun

Cok tesekkur ederim yapi kredi ye gideyim bugun. Umarim iyi olur birikim icin

Cok tesekkur ederim yapi kredi ye gideyim bugun. Umarim iyi olur birikim icin

Birçok bankada öyle ablacım... :) bazılarında kota oluyo gerçi ama :)

Hayırlı olsun ne güzel haberleri aldım
Taşınmışsın hayırlı olsun güle güle oturun
Yeni ev mi aldın?

Yok canım yeni ev almadım, işime yakın bir lokasyona taşındım, kiralık ev, yaşlandım artık yol derdi çekemiyorum. Hem eşimin hem benim iş yerlerimize yakın bir yere geçtik. Epeydir bakıyordum ev, uygun denk düşünce taşındım. Teşekkür ederim iyi dileklerin için, KK günü yapalım , misafir edeyim sizleri İstanbuldaysanız =)

Kitap için ayrı bir kumbara yapmıştım. Kuçuk trneke kumbara. 50 kuruşun alrındakileri atmıştım 44 tl birikmiş.. Allah bereket versin :)

Bu ay taşınma bizi çok açtı kitap bütçem kalmadı, tüm masraf kumbaralarımı tükettim ama önümüzdeki aya hazırlık yapıyorum kapatıcam açığı inş. Artık bir okuma odam var yeni evimde:))

Güle güle oturun inşallah
Güzel teklifin için çok teşekkür ederim Tekirdağ dayım ben
Birgün nasip olursa görüşürüz belki kimbilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…