- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.234
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
- #1.981
Benim dolar macerami hatirliyorsundur 3.88den aldiklarim hala duruyor 3.60a düstü daha daBende pek biriktiremiyorum ... Tek tük atıyorum işte öyle :) benim de yarısı tl yarısı sterlinde... Bende bir miktar almıştım oyle bekliyor şuan... İllaki artar
Devlet teşviği cezbediyor da... 10 yıl ve 56 yaş sıkıntı... En az 2 yıl çıkamazsın sonraki yıllarda kslanlars vadeli hesapmış gibi davranılsa belki biraz da cezbeder... Çunku normalde hiç birikim yapamayan bunu yapacak. 6 yıldan once çıkarsan kesinti olacak... Bu bedi yaptıranın hiç mi kötü günü olmayacak, paraya sıkışmayacak.Merhabalar
Bireysel emeklilik başvurusu yapmıştım pek içime sinmesene de artık haftaya iptalini isticem.
Döviz hesabı açtım ama altında da gözüm var hayırlısı artık.
Kime sorayım bu bes i diye düşünüyordum buraya bakmak geldi aklıma benim de pek aklıma yatmadı.
Devlet teşviği cezbediyor insanı eşim de o yüzden yapmış ama ben istemiyorum.
Bana dün bi bankacı tarafından anlatılan 150 tl ye 38 tl teşvik 3 yıl sonra çekebiliyorsun devlet teşviği bi kerede vermiyor parayı kısım kısım alabiliyorsun. 10 sene sonrada çekip komple alabiliyorsun.Devlet teşviği cezbediyor da... 10 yıl ve 56 yaş sıkıntı... En az 2 yıl çıkamazsın sonraki yıllarda kslanlars vadeli hesapmış gibi davranılsa belki biraz da cezbeder... Çunku normalde hiç birikim yapamayan bunu yapacak. 6 yıldan once çıkarsan kesinti olacak... Bu bedi yaptıranın hiç mi kötü günü olmayacak, paraya sıkışmayacak.
Biraz düzeltmişler demek ki sistemi..Bana dün bi bankacı tarafından anlatılan 150 tl ye 38 tl teşvik 3 yıl sonra çekebiliyorsun devlet teşviği bi kerede vermiyor parayı kısım kısım alabiliyorsun. 10 sene sonrada çekip komple alabiliyorsun.
Ben yanlış anlamadıysam böyle ama ilk 2 yıl sadece paranı çekebilirsin teşviği vermiyorlarmış.Biraz düzeltmişler demek ki sistemi..
Az miktsrdan kastınız ne bilmiyorum ama, eğer ev alma gibi bir niyetiniz varsa bulunduğunuz konum ve elinizdeki tutar önemli kalemler.. Bankalar evin fiyatının %60 ını filan kredi olarak veriyor yanlış hatırlamıyorsam...istanbul gibi bir yerdeydeniz en az 70-80 bin olmalı ki bu da ancak biraz küçük ya da bodrum, giriş gibi yerlerde bulursunuzmerhaba, bu topik çok güzel. fikrinize ihtiyacım var. kızlar elimizde az miktar para var çok cüzi bi miktar ama şükür maaşımız iyi. ufak bi bebeğim var annem bakıyor. sizce kredi çekip maaşın birini ona bağlayıp ev almak diğer maaşla geçinmek ne kadar mantıklı?
Merhaba. Uzun zamandır birikim yapmaya niyetliyim ama olmuyor. Müsrif bi insanım, kabul ediyorum.
Şimdi durum şu; çalışıyorum, aylık 3000 gelirim var. Bu 3000'in 2200'ünü seneye nisan ayına kadar krediye ödeyeceğim. Bunun haricinde 100 TL de BES ödüyorum. Telefon faturamı, ufak tefek ihtiyaçlarımı da ödeyince aylık bana 400-500 arası bi şey kalıyor. Evin ihtiyaçlarını eşim karşılıyor, eşimin maddi durumu iyi, işveren pozisyonunda. Lakin bana karşı aşırı cimri, para vermek istemiyor. Verdiği paraları da gıdım gıdım hesaplayarak veriyor. Bana kalan 400-500 TL ile de kendi ihtiyaçlarımı karşılamamı söylüyor.
Şimdi ben nasıl birikim yapabilirim? Her ay maaştan kalan bu paraya dokunmayayım, kenara koyayım diyorum ama her ay da aksi gibi bi şey çıkıyor. Mesela bu ay malesef o parayı kendi arabamla aldığım radar cezalarına verdim. Eşimden istemiyorum bile artık çünkü para mevzusu açıldığında sinir krizi geçiriyor adeta.
Seneye şu para günlerine gireyim diyorum. İnanın arkadaşım bu şekilde 7 ay gibi bi sürede (kendi maaşından da arttırarak) 22.000 TL biriktirmiş. Benimse köşede 1 kuruş param yok. Eşime de güvenmiyorum, hayat bu, her şey olabilir. Kendimi güvende hissetmek istiyorum. Bana fikir verin lütfen birikimci arkadaşlar.
Aylık 400 500 paran kalıyorsa ve bütün masrafların bundan ödenecekse birikim biraz zor. Bu rakam kalan net paraysa her ay altın hesabına 1, 1,5 gram atarak harçlık miktarından arttırabilirsin. Ev ihtiyaçları için verdiği miktar ne oradan arttırabilir misin acaba
Mutfak için aylık vermiyor eşim. İhtiyaç oldukça ben söylüyorum, o da küçük miktarlarda para bırakıyor eve. Dediğiniz doğru. Kalan parayla birikim yapmakta çok zorlanıyorum. Bi ara 200 TL'ye kadar biriktirip son dakika çıkan bi şey yüzünden gene kaybetmiştim birikimimi. İnsanlar nasıl birikim yapıyor anlamıyorumŞu an için birikim bana zor gibi..
Canım burada bir arkadaşımız var. O belki yardımcı olabilir.. Çunku burada çoğumuz altından yanayız...Hanimlar merhaba ben b tipi fon almistim altin hesabi nasil oluyor bilgi verirmisiniz daha mi avantajli
Cok tesekkur ederim banka daki bayan fon dedi oyle yaptim ama birikmiyor fazla...cok fazla degil ama yinede birikim yapmak parami iyi degerlendirmek isterim...tekrar tesekkurlerCanım burada bir arkadaşımız var. O belki yardımcı olabilir.. Çunku burada çoğumuz altından yanayız...Hasatvakti canım bir bakanilir misin