adım adım birikim

Günaydın kızlar =))
Ay sonu geldi, dün iş yeri kumbaramı açtım 170 TL çıktı, bu sabah yatırdım bankaya hesabımda 25 lira da para kalmış, 143,69 dan 1,35 gram altın aldım, düştü çıktı hiç uğraşamayacağım , koca bir kitap sepetim var almakla almamak arasında debelendim dünden beri, parayı sabah bankaya attım da kurtardım =)))

Bu arada yine dayanamadım aldım bir kaç kitap, tavsiye isterseniz bunlar şu an yolda olan kitaplarım, kitapyurdundan alıyorum orada özel indirimim var, 53 TL tutan sepetime 38 TL ödedim. Listemde almayı hedeflediğim 50 kitap daha var ama nasip yavaş yavaş becereceğim inş =))

100 Soruda Kemalizm
Hüzün Hastalığı
Halide Edib Biyografisine Sığmayan Kadın
Olağan Psikopatlar Ermişler, Casuslar ve Seri Katillerden Hayat Dersleri

Son düzenleme:
Cok ilginc kitaplar

Cok ilginc kitaplar

Kitap benim dünyam, yeni bir sipariş verdim bugün ;

Kemal Tahir'in
Esir Şehrin İnsanları (Esir Şehir Üçlemesi 1.Kitap)
Esir Şehrin Mahpusu (Esir Şehir Üçlemesi 2.Kitap)
Yol Ayrımı (Esir Şehir Üçlemesi 3.Kitap)

Bu arada hafta sonu Alamut Kalesi'ni yarıladım, bunları da dört gözle bekliyorum =))

Süper. Ben kitap okuyunca cok sıkıliyorum. Okuma istegim yok.

Süper. Ben kitap okuyunca cok sıkıliyorum. Okuma istegim yok.

Mutlaka seni sürükleyecek türde kitaplar vardır. Hangi konular seni sıkmıyorsa oradan başla okumaya. Bir de hedef koy mesela ayda iki kitap okuyacağım gibi. Hafif şeylerle başla sonra kaptırırsın zaten, kitapların büyülü bir dünyası var. 800 e yakın kitabım var, okuma odam deşarj ediyor beni, okudukça hevesleniyorsun dene derim:)

Merhaba hanımlar... Sık sık giremiyorum. Annem umreye gitti evdeki bütün işler bana kaldı.. Ramazan boyunca bende zaten sahura kadar oturur sabah namazından sonra yatıp öğlen kalktığım için iftar vaktine kadar o gunluk işleri anca halledebiliyorum. İftardan sonra bulaşıktı, çaydı meyveydi bulduğum boş vakitte de kitaba ayırıyorum. :) bu arada birikimleri es geçmiyorum. Eskisi gibi atamıyorum ama haftada iki kez kumbarama kesin para giriyor birde kitap kumbaram, gezi kumbaram ve sadaka kumbaram olduğu için paralar kumbaralara dağılmış durumda. Yine de hepsine giriyor biraz biraz. Sizler nasılsınız nasıl gidiyor birikimler

Merhaba Pınar =)
Ramazan telaşı devam bende, pazara bile çıkamadım üç haftadır iftardı, sahurdu misafirdi derken epey yorgunum işte var tabii. Bu ay ev kumbarama hiç bir şey atamadım, iş kumbaram fena değil, bayramda eşimin ailesini ziyarete gideceğiz masraf çok olur, bu ay maaştan ayıracağım 300-400 dışında bir birikim beklentim yok gibi,

Merhaba uzun süren zorluklardan sonra bende birikime başladım
Kredi odememiz var 4 senelik
Ama gram altın aldım 24 ayar
Kenara parada atmaya başladık bugün inşallah devamı gelir
Ayrıca giderleri yazıom not defterine artık bu ilk başlarda yaziodm ama bırakmıstim
Şimdi yeniden başladım :)

Merhabalar ben de artık gereksiz harcamalardan kurtulup birikim yapmak istiyorum. aylık 1880 tl gelirim var bunun 150 tl si bireysel emekliliğe kesiliyor. kredi kartına 300 lira borcum var. Geçen yıl almış olduğum telefona da 1500 tl, her ay 100 lira ödüyorum ama onu da bir an önce kapatmak istiyorum. Onun dışında aylık 60 tl telefon 60 tl de internet için ödemem var. Bakalım borçlarımı ödeyip ne kadar birikim yapabileceğim.

Ailemle yaşıyorum canım, bekarım. Bu nedenle zaruri harcamalarım oldukça az. ama parayı oraya saç buraya saç derkenelimde birşey kalmıyor. Hem bu şekilde belki alışveriş bağımlılığımdan da kurtulabilirim.

Borçların varsa sadece şimdilik kumbara derim canım.. Maaşını alınca belli bir miktar kadar ayırman lazım aslında da.. Onu da şimdilik yapma derim. Kasma kendini.. O yüzden bozukluk geçtiği gibi kumbaraya at. :)

Merhaba..
4 ekimde doğum günüm kendime hediye olarak telefon alacağım :)
Birikime başladım, sigarayı bıraktım dünden beri umarım alışabilirim
Benimde doğum gunum 4 ekim sigarayı tamamıyla bırakamazsınız bir sure sarma sigarayı deneyin.. Çunku paket sigaralsrla uçurum olabiliyor fiyat açısından. Sonra yavaş yavaş bırakırsınız. Hem sağlık daha önemli değil mi ama :)

:)) nasıl güzel bir tesadüf
ben zaten 1 yıldır sigara kullanıyorum bırakmakta sıkıntı çekmem hatta çekmiyorum :) sarma içemem çok kokuyor bulantı yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…