adım adım birikim

:)) nasıl güzel bir tesadüf
ben zaten 1 yıldır sigara kullanıyorum bırakmakta sıkıntı çekmem hatta çekmiyorum :) sarma içemem çok kokuyor bulantı yapıyor
Bırakman kolay olur o zaman :) birde youtube'da sigara parasını 2 yılda biriktiren adamın videosu var izle istersen :)

Ben bakayım bir ona içmiyorum iki gündür hayatım gayet normal zaten dertten içiyordum şuan en büyük derdim telefon
Benimki de yavaş yavaş bozulmaya başladı zaten. Bende muzdaribim. Ama şuan kullanabiliyorum... İyice gidene kadar kullanıyım diyorum o zamana kadar biraz daha biriktiririm. Ha birikimin yok mu varrr... Niye elimi atayım ona. :)

Bende seneye başlayacağım birikim konusuna her ay maaşımdan altın yapmayı düşünüyorum. Şuan borç ödüyorum bitince bir araba patlatacağım son 10 ay Allah nasip ederse 10 ay sonrasını iple çekiyorum :) ek iş olarak bir şeyler baktım bu sürede bana yardım eder diye ama bulamadım umarım güzel bir şey bulabilirim. Ah bu maddiyat hayatta en önemli mutluluk başka hiç bir şey değil :)

Aslında ek il yapabileceğiniz bi mecra var sma.. Siz ne duşunursunuz bilmiyorum. Bende bu tarz bir ek iş yapıyorum çunku

Hanımlar pirinçli mercimek çorbası yaptım da fazla yapmışım... Yarın şileye gidicem akşamustune doğru. Çorbayı da dokmekte istemiyorum. Buzluğa atan oldu mi hiç çorbayı.. Salı gününe kadar evde olmayacağım bu arada

Arkadaşlar merhaba,:)Ara ara bakıyordum topiğinize,boşlamışsınız biraz...Devam edin,biriktirin,gayret.
İsteyen yumurtadan yün kırkar derler:)
Buna inanın.Ben yumurtanın derisini yüzmüş bir arkadaşınız olarak yazıyorum bunu.Tatil parası biriktirenleriniz vardı.Vazgeçmeyin planlarınızdan kızlar

Yumurtanın derisini nasıl yüzdünüz

Siz de yazın biraz da biz de öğrenelim

3 gunluk dünya ablama katılıyorum. Merak ettim bilgilerinizi bizimle de paylaşır mısınız :)

Yumurtanın derisini nasıl yüzdünüz

Siz de yazın biraz da biz de öğrenelim
Tasarruf ve planlama fikirlerini kendiliğimden keşfedip sabırla uygulayarak.Önce kendimi tanıtayım.Evliyim 3 çocuğum var.Evlendiğimizde hiç bir şeyimiz yoktu diyebilirim.
3 gunluk dünya ablama katılıyorum. Merak ettim bilgilerinizi bizimle de paylaşır mısınız :)
Belki çok bir şey değil ama, sıfırdan başlayana göre çok şey diyebilirim canım.Evlendiğimizde eşim ailesiyle iş yapıyordu.Fakat ne hesap vardı ne de kitap.Masraflarımızı kendimiz karşılayarak,en asgari şeylerle evlendik.
Eşim yıllardır birşeyler kazanmasına rağmen birikim diye bir düşüncesi yoktu.Ailesinden borçların bir kısmını da eşim üstlenerek,maddi anlamda sıfırın altında işe.giriştik.Eşim ümitsizdi doğrusu.Karşımızdaki darboğaz bile değil boğaz surlarıydı adeta.Ama ben yılmadım.
Sonuç,çocuklarımızın okul masrafları,hepsi öğrenci,en zor günlerde alınmış bir arsamız,bir kaç yıl önce gönlümüzce yaptırdığımız evimiz,yatırımlık bir tarlamız var.Her şey olur kızlar,yeterki ümit kesmeyin ve çabalayın,hayaliniz neyse vazgeçmeyin

nasıl biriktirdiniz peki 5 - 10 tl lerle mi? yoksa dah büyük paralar mı geçiyordu elinize 1000 - 2000 gibi..

azımsıyorum sanki ben böyle bir sorunum var 100 tl yi hafife alıyorum mesela bunun gibi.. büyük paralar olmadıkça mutlu olmuyorum birikmiş gibi gelmiyor

Canım,ben o günlerde 1000 2000 tlleri bir arada bile görmedim inan.Şöyle anlatayım,eşimin ailesiyle maddi bağlarımızı kopardık,çünki ne kimin belli değildi.Yeni baştan başladı eşim mütevazi bir işe.Bende ona yardım ederken çocuklarımı iş ev arası büyüttüm.İlk çocuğum doğduğu zamanda,imkansızlıklarım için üzgün değildim.Kararlıydım sadece.Oğlumun yüzüne bakarken,arsa almaya karar vermiştim,3 günlüktü.
Eski bir evde kiradaydık.Bebeğime gelen bütün takıları az çok demeden altın yada döviz yaparak kenara koydum.Azsa 5 mark aldım,yine de aldım yaniÇocuklarımın doğum ve sünnet takıları,düğünden kalan bir kaç bileziğim derken,belli bir birikim oldu.Eşimin harcamam için verdiği kısıtlı paralar,benim yaptığım küçük hediyelikler de katıldı işin içine.5 10 liraları sakın az görmeyin kızlar.Neler birikiyor onlarla bilemezsiniz.Bir arsa buldum,aileme yakın hemde.Oysa ben dağbaşından bile alsam razıydım.3 te 1ini borç alarak o arsayı aldım.
Üstelik cesaretsiz davranan eşime tapuya giderken söyleyerek kendi başıma gittim tapuyu da aldım.Aldığım borcuda ona yıktım,ama o kadar mutlu oldu ki.Şimdi der,sen öyle kararlı,gözükara olmasaydın asla alamazdık diye
Arsa hikayem böyle.1kuruşu bile az görmeyin,azminiz kırılmasın.Deneyimimi paylaşmak istedim sizlerle.İnşallah planlarınız, hayalleriniz gerçek olur.

Abla peşindeyim bundan sonra bırakmam seni :) :) senin gibi kararlı olanlara ihtiyacımız var aramızda :)

Abla peşindeyim bundan sonra bırakmam seni :) :) senin gibi kararlı olanlara ihtiyacımız var aramızda :)
Evet canım,işin aslı kararlı olmak.Çocuklarım okula gidiyor,masrafları çoğaldı,altın çok yükseldi vs.Ama yinede ara sıra bir çeyrek alıyorum.Düsturum,yemeye ayrılıyorsa,tasarrufa da ayrılacak.Az çok demeden:)Yaşın genç ne güzel,neleer yaparsın,nelerin olur,yeterki planla ve uygula canım

İnşallah ablacım. İnşallah hepimizin gönlüne göre olur herşey

Supersin

Çok benziyor gidişatımız: ) Biz de sıfırdan başladık. Çok şükür bugünlerimize. İstanbul da iki evimiz(bırının borcu 3 sene daha var ), arsamız, kenarda birikmişimiz var. İki çocuğumuzla tatillere yurtdışı/yurtdışı çokça gezeriz. Allaha bınlerece kere şükürler olsun. Ben de 10 liralık döviz bile alırım. Çantamdaki bozukluklar beş lira olsa bile bir dolar-bir euro da olsa alırım. Gülerlerdi bana bazen ama öyle öyle neler oldu...
Kayınvalidem hep der; sen olmasaydın, tasarruftan anlamayan bir kadın olsaydı, oğlum bırak ev almayı, iki ev borcuyla kapıma gelirdi.

Rabbim bereketini içinde versin herkesin. Huzurumuzu bozmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…