adım adım birikim

Kızlar iyi geceler
Epeydir yazamadım koşturmaktan
İyi gün parası niyetine biriktirdiğimiz altın hesaplarımızı birleştirip bozdurduk eşimle epeydir düşündüğümüz arabayı aldık. Bozuk paralardan ne olur demeyin resmen arabanın yarı parasını onlarla ödedik:) üzerine çok az borçlandık. 2. El orta karar, yakıt cimrisi bir araba aldık. Arabayı hiç bir zaman yatırım aracı olarak görmedim ama 40 yaşından sonra olsun bir küçük hovardalığımız dedik:) Altın hesaplarımdan birini bozdum diğeri duruyor biriktirmeye devam:) masrafları minimuma indirdim inş yeniden biriktirecek sağlığımız huzurumuz olur:)

Duydum ki burada zengin olunuyormuş
Gireyim buralara takılayım. Yeni fikirlere açık olmak lazım.
Kendimi tanıtayım. Yaş 31. 1,5yıllık evliyim. Tutumluluğun dibine vurmaya çalışan bir boğa burcuyum. Eşim de cimriliğin dibine vurmaya çalışan bir başak burcu. 1 liralarla ev almayı düşünüyoruz.

Oyyy hayırlı olsun iyi günler de kullanın...
Benim hayalim i gerçekleştirmişsiniz.
Ne güzel darısı başıma inşallah
Çok sevindim adınıza.

Miktar olarak araba ne kadar acaba.
Yani bizde 2nci el orta halli birşey istiyoruz ama daha birikimimiz yok hiç

28 bine aldık+2 binde masraf yaptık, 2007 model citroen C4, 110.000 de temiz bir araba. Benim gözüm Focus taydı aslında ama çok uçmuş 2. Eli, çok açılmak istemediğimizden bunda karar kıldık. Düz vites olması ve çok az yakması işime geldi:) 10 bin kredi kullandık kalanı birikim hesaplarımızdan finanse ettik. Şimdiye kadar hep fuzuli gelmiştir bana araba ama bu yaşta araçların vergi yükü olmadığından kötü görünmedi gözüme. Bir de 23 yıldır çalışıyorum ilk arabamı çok gençken almıştım bir daha nasip olmadı yaş da malum yoruldum toplu taşımadan, azıcık kendimi ödüllendirdim aslında:) çok teşekkür ederim iyi dileklerin için:)

Hayatımda yapabildiğim tutumlulukları sıralamak isterim.
1-bekarken çok birikim yapabilen biri değildim. Aslında işe girene kadar fazla para harcayamazdım çünkü yoktu. :)
2-işe girince parayı bol buldum sanıp borcun dibine vurdum. Tek yaşıyordum. Kiraydı,suydu elektrikti onlar çok koymuyordu ama alışverişler gereksiz alınanlar. Dışarıda yemeler,gezmeler.. höh dedim paralar nerelere gidiyor. Tabi bunu bütün kartlar dolup krediler coşunca akıl ettim.
3-sonra dedim ki ey güzel kız sen naparsın. Bu nedir! Tamam yaşamak güzel de bugünün yarını var. Orada bir dur.
4-borçları düzene soktum. Ödemelerimi aksatmadan ayrıca sürünmeden nasıl yaşayabilirim diye bir çözüm buldum.(kredi çektim) ama artık köşeye 3-5 atmaya başladım.
5-100lira-200lira derken para birikmeye başlamıştı. Altın alıyordum o dönem.
6-evlenirken o parayı kocaya verdim. Çünkü biz düğün yapmak yerine ev almayı tercih ettik.
7-düğün bana göre de eşime göre de gereksiz masraftı bizim için. Bir de masraflar kendi cebimizden çıkacağı için gidip milleti eğlendireceğimize evimizi alalım. Kredimizi öder. 10sene sonra bir evimiz olur dedik. Sadece nikah kıydık.
8-gelinliğime 1000lira para verdim. 4-5 bin verenleri hiç anlamadım. Çünkü onlara da baktım ama diğerlerinden hiç bir farkı yoktu benim için. Aynı taşlar,aynı danteller. 1000liralık gelinliğimi de çok sevdim. Hem de bana çok yakıştı.
9-Evimizin eşyalarının yarısı (beyaz eşyalar) bekar evimdendi. Zaten 2seneliktiler. Yenisini almanın mantığı yoktu. Mutfak eşyalarım kaynanamın getirdikleri ile tamamlanıyordu. Eksik olanları zamanla alırım dedim.
10-Gereksiz eşyaya para vermedim. Yemek odası takımı almadım mesela çünkü kullanmayacaktım. Bir masa yeterdi.
11-Diğer eşyalarımı uygun aldım. Çünkü tayinciyiz biz. Zaten yolda harap olacaklardı. En azından tayin çıkınca eşyalaro burada bırakıp evi eşyalı kiraya veririz dedik.
12-Kuaför masrafım düştü. Bir tek boya ve kaşa para veriyorum. O da ikisini ben beceremiyorum. Ağda vs lazerle halletim. Fön çektirmeyi sevmiyorum. Zaten kuaförde sıkıntıdan patlıyorum. (Geçenlerde 170lira aldılar hala içim acıyor :/)
13-en çok dışarıda yemeğe para gidiyor. O yüzden evde yemeği tercih ediyoruz.
14-kitap okumayı çok seviyorum. En büyük masrafım. Bu ay 200lira kitaba para vermişim. Eşim tarafından zılgıtı yedim.:/
15-Giyim konusunda çoğu şeye içim gidiyor ama fiyatları görünce şöyle bi kalıyorum. Yuh! Buna bu para verilmez deyip vazgeçiyorum. :)
16-Bir sürü kıyafetim var zaten. Onları eskitmeden yenisini almamaya çalışıyorum. Alırsam da indirimli olanı tercih ediyorum.
17-Ayakkabı-çanta takıntım yok. Bir çantayı aylarca takabilirim. Zaten sportif şeyler tercih ediyorum.
18-Elektronikte fazla hevesim yok. Sağlam olsun yeter diyorum. Iphone 6-7 takılmıyorum.
19-Eve fazla eşya(süs eşyası vs) almıyorum. Hatta fazla olanı atıyorum. Bana göre tozdan başka bişey değiller. Temizlikten nefret ediyorum.
20-Kozmetikte bir fondöten,bir allık,rimel ve bir kaç rujum var. Bir dönem hoşuma gideni alıyordum. Geçen temizlik yaparken hepsi çöp oldu. Artık gerek olmadığını dşünüyorum.

Velhasıl kelam bir şey yaparken gerekli mi gereksiz mi diye bakıyorum. Kapitalist düzene boyun eğmiyorum. Günlük 100liraya çalışıyorum. Ve 100lirayı kazanacağım diye yeri geliyor bir taraflarımı yırtıyorum. Yeri geliyor birileriyle kavga ediyorum. Her işe gidişimde yaptığım bir hata yüzünden meslekten atılma-hapse girme riski yaşıyorum. Yani parayı kolay kazanmıyorum. O yüzden sırf toplumun bize dayattıklarına harcamakta istemiyorum. Ama geziyorum,yiyorum,içiyorum. Paramla kendimi mutlu etmeye çalışıyorum.

Tesadüfe bak bende boğa burcuyum eşimde başak boğalar azcık cimride olur sende var mı o cimrilik

Hayırlı olsun allah kazadan beladan uzak tutsun

Kötü bir gece geçirdim kızlar
Karanlıkta ışığı açayım derken
Uykulu koridor duvarına çarptım burnum şişti baya bir fena ağrıyor da
Ama mecbur işe geldim.
Gecen hafta 2 gün raporluydum çünkü ;(
Verilmiş sadakam varmış ama çok acıyor ;(

Evet canim cok mantikli dusunmussun ustumde markali kiyafetlerim olacagina basimi sokacagim bir evimin olmasini tercih ederim. Ailem de ustumuze basimiza bir sey almazdi. Onun yerine ev aldilar. 23 yasinda sayilirim bir evim var her ay kiram geliyor. Iyiki boyle yapmislar :))

Gecmis olsun canim dikkat et kendine

Günaydın hanımlar
Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz...

ATTRAENTE hayırlı olsun araban ne iyi bişey etmişsin kendine güle güle kullan
Azıcık bir kredi ile halletmişsin
Bende arasıra okuyorum buraları h zaman yazamasam da.
Iş güç ev çocuklar..
Her ay yarım altın hedefim vardı birikim adına.. Ama ben tam alıyorum çok şükür çok sıkmıyorum kendimi ama karar vermek başarmanın yarısı...
Haziranda kasa kiralıcam artık karar verdim.
Yaptığım birikime ben bile inanamıyorum biliyor musun..
Ben ve birikim yapmak..

Tebrik ederimmm =)) maşallah Allah bereketini versin =)
Gördün mü azmedince her şey oluyor
Rabbim birikimini güzel yerlerde kullanmak nasip etsin

Tebrik ederimmm =)) maşallah Allah bereketini versin =)
Gördün mü azmedince her şey oluyor
Rabbim birikimini güzel yerlerde kullanmak nasip etsin
Teşekkür ederim Canım sen ve senin gibi dikkatli harcama yapan birikimi alışkanlık edinmiş olan hanımlar sayesinde öğrendim

Evinde işin de hayırlı olsun inşallah , Allah nazardan korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…