adım adım birikim

Bugun harcananlar
İş yerinde nişanlı bir çifte sözüm vardı
Sabah 6 poğaca 6 tl
Pazara gittim servisle iş çıkışı
Erik 2 kg 10 tl
Domates 2 kg 5
Kiraz 7tl di 5 tlik aldım
Göbek marul küçük 2 tl
Roka 1
Havuç turp karışık 2 tl
Semizotu 1 demet 1.5 tl
Yarım kilo taze fasulye 2 tl
Meyve sebzenin ucuzuna kaçmam benim için tazelik önemli :KK66:
Birde 2 çeşit yemeklik alıyorum ki fazlası ziyan oluyor. 3 kişilik bir aileyiz ve çalışıyoruz. Oğlum okulda yarım gün
Ha eşimde 110 tl harcamış bugun markete. Çoğunlukla abur ccubur ben istedim :KK66:
Birde çay bardağımız yoktu marketten 20 tl ye takım almış misafir için
Bugun harcanan
110 market
28.5 pazar
6 poğaça
2.25 otobüs

Tasarufa gelince
Genelde saat 10 dan sonra çamaşır bulaşık mak.açarım
Fazla gereksiz ışık yandımı sinirlenirim
Mesela banyoda kşmse yokken boşa ışık yanması
Fazla su tüketmiyoruz gereksiz
Ev ısı yalıtımlı iç dış
Doğalgazım bu sene enn fazla 218 geldi
Patates soğanı seyyar arabalardan alırım (pazar uzak taşımak zor ve daha uygun)
Haftalık 2 çeşit sebze alırım ki israf olmasın)
Yetmediği yerde buzluktan eet veya kıyma veya bakliyat pişiririm.
En olmadı patates yemeği en büyük kurtarıcım :KK66:
Oğlumun beslenmesine meyve suyukoyyprum eşim getiriyor işyerinden :KK66:
Sütünü de marketten alıyorum
Berber masrafı bitek eşimin var.
Eski berber olduğu için oğlumu hep babası tıraş eder ve bazen benimde saçımı keser.
Sigara alkol tüketmiyoruz.loto toto da yok.
Kıyafet eşim kendine almayı sevmez ben ona alırım hep.
Kendşme de mağazalarda indirimi takip ediyorum. Bazen kaliteli şeyleri uyguna buluyorum mesela 60 tl ye çok güzel etek buldum kumaş (tesettürlü yüm ve baya pahalı normalde)
Çok ayalkabım yoktur yazlık kışlık 6 çift
Aldığım zaman ayakkabı iyisi olur ki 4 5 sene giyerim genelde.o yüzden acımam
Oğlumun da yazlık kışlık terlik derken 5 çeşit ayakkabı sı var hem ayağı çabuk büyüyor hemde pahalı yani gerek yok
Öyle çok kıyafeti de yoktur yeterince işte :KK66:
Çok boy atıyor 7.5 yaşında ama 8 9 giyiyor desem yeridir.

Ay böyle yazınca kendimi çok cimri hissettim.

Bugun harcananlar
İş yerinde nişanlı bir çifte sözüm vardı
Sabah 6 poğaca 6 tl
Pazara gittim servisle iş çıkışı
Erik 2 kg 10 tl
Domates 2 kg 5
Kiraz 7tl di 5 tlik aldım
Göbek marul küçük 2 tl
Roka 1
Havuç turp karışık 2 tl
Semizotu 1 demet 1.5 tl
Yarım kilo taze fasulye 2 tl
Meyve sebzenin ucuzuna kaçmam benim için tazelik önemli :KK66:
Birde 2 çeşit yemeklik alıyorum ki fazlası ziyan oluyor. 3 kişilik bir aileyiz ve çalışıyoruz. Oğlum okulda yarım gün
Ha eşimde 110 tl harcamış bugun markete. Çoğunlukla abur ccubur ben istedim :KK66:
Birde çay bardağımız yoktu marketten 20 tl ye takım almış misafir için
Bugun harcanan
110 market
28.5 pazar
6 poğaça
2.25 otobüs
Afiyet olsun canim ben de bogazdan asla kismam. Benim icin de aslolan sadeliktir. Cok kiyafet ayakkabi sevmem alisveris yapmaktan hoslanmiyorum cunku almanin sonu yok. Her gun daha guzeli cikiyor. Hepsini alacak miyiz yani. Kac yillik evliydin canim yazdiysan gormemisim

Afiyet olsun canim ben de bogazdan asla kismam. Benim icin de aslolan sadeliktir. Cok kiyafet ayakkabi sevmem alisveris yapmaktan hoslanmiyorum cunku almanin sonu yok. Her gun daha guzeli cikiyor. Hepsini alacak miyiz yani. Kac yillik evliydin canim yazdiysan gormemisim

Kendimi tanıtmadan bodoslama daldım galiba :KK66:
10 yıllık evliyim 7.5yaşında 1 oğlum var.
Mini mini 1 bu sene :KK66:

Kendimi tanıtmadan bodoslama daldım galiba :KK66:
10 yıllık evliyim 7.5yaşında 1 oğlum var.
Mini mini 1 bu sene :KK66:
Oo siz baya tecrubelisiniz o zaman
Ben 9 bucuk aylik evliyim stajyer avukatim sinavlara calisiyorum hedefim hakimlik mulakat sonucu bekliyorum
Esim doktor
3 aylik hamileyim ikizlerim olacak insallah
Simdi sizi trllellinin topigine de etiketleyecem orasi da baya aktif oraya da yazabilirsiniz genelde evli mutlu cocuklu olanlar ordalar :KK70:
Burda butun topikler bizim:halay:
Tekrardan hosgeldiniz :dondurma:

Oo siz baya tecrubelisiniz o zaman
Ben 9 bucuk aylik evliyim stajyer avukatim sinavlara calisiyorum hedefim hakimlik mulakat sonucu bekliyorum
Esim doktor
3 aylik hamileyim ikizlerim olacak insallah
Simdi sizi trllellinin topigine de etiketleyecem orasi da baya aktif oraya da yazabilirsiniz genelde evli mutlu cocuklu olanlar ordalar :KK70:
Burda butun topikler bizim:halay:
Tekrardan hosgeldiniz :dondurma:
Tekrardan hoşbulduk.
Ama benim çok çok vaktim olmuyor ki
Her zaman yazamam.

Çok memnun oldum bu arada.
Sağlıcakla alın kucağınıza bebeklerinizi.
Ne güzel meslekleriniz var.Maşallah.
İnşaallah Hakim de olursunuz.
Benimde kızkardeşim Doktor.
Çok güzel bir meslek.

Tekrardan hoşbulduk.
Ama benim çok çok vaktim olmuyor ki
Her zaman yazamam.

Çok memnun oldum bu arada.
Sağlıcakla alın kucağınıza bebeklerinizi.
Ne güzel meslekleriniz var.Maşallah.
İnşaallah Hakim de olursunuz.
Benimde kızkardeşim Doktor.
Çok güzel bir meslek.
Her zaman yazmaniza gerek yok arada girip baksaniz da olur zaten sinavlar varken buraya pek giremiyoruz biz de :KK66:
Ordakilerin de cocuklari oldugu icin birbirinizle fikir alisverisi yapabilirsiniz diye soyledim yoksa burda herkes her konuya yazar
Sizden ogrenecek cok seyimiz var

Biz maddi olarak sıkıntı içinde büyüdük.Cimri değilim ama herzaman yarınımı düşünüyorum. Çok iyi bir gelirimiz yok Ama çok şükür kimseye muhtaç değiliz...Bereket versin
Biz de 4 kardes cok zorluklarla buyuduk. Annemler her birimize birer ev verdiler. bankada bizim icin para biriktirdiler. Simdi yokluk cekmiyorum ama o gunlerimi hic unutmadim. O yuzden ihtiyacim olmayan seyleri almiyorum.

Benim ev hanımı arkadaşlar ım var okadar kolay para harcıyorlar ki şaşırıyorum.
İstagramdan eşarp görüp uygun diye 100 tl almalar
Habire kız cocuklarına yenş kıyafet almalar
Sürekli uyarıyor um onları yazık kız israf falan diye. ama beni hiç dinlemiyor lar.şimdi almayıp ne zaman alacağız diyorlar.
Bende fazla söylemiyorum artık.

Biz de 4 kardes cok zorluklarla buyuduk. Annemler her birimize birer ev verdiler. bankada bizim icin para biriktirdiler. Simdi yokluk cekmiyorum ama o gunlerimi hic unutmadim. O yuzden ihtiyacim olmayan seyleri almiyorum.
Maaşallah ailenizden Allahrazı olsun.
Hem okumuşlar hem sizi düşünmüşler ne güzel.
Ama inşallah varlık içinde yokluk çekerek büyümemişsinizdir.

Benim ev hanımı arkadaşlar ım var okadar kolay para harcıyorlar ki şaşırıyorum.
İstagramdan eşarp görüp uygun diye 100 tl almalar
Habire kız cocuklarına yenş kıyafet almalar
Sürekli uyarıyor um onları yazık kız israf falan diye. ama beni hiç dinlemiyor lar.şimdi almayıp ne zaman alacağız diyorlar.
Bende fazla söylemiyorum artık.
Cocugun giydigi haram yedigi helal diye bir laf vardir ya biz hep birbirimizin eskileriyle buyumusuz. Boyle boyle birikir. Ben de cocuklarima gereksiz kiyafet almiycam. O dedikleriniz belki de hep kart borcu icindedirler ama yine de sükselerinden ödün vermezler.

Cocugun giydigi haram yedigi helal diye bir laf vardir ya biz hep birbirimizin eskileriyle buyumusuz. Boyle boyle birikir. Ben de cocuklarima gereksiz kiyafet almiycam. O dedikleriniz belki de hep kart borcu icindedirler ama yine de sükselerinden ödün vermezler.
Bende bir onu akıl edip çocukların kuculenlerini sattım.bedenlerine uygun burdan 2 el kiyafet aldım.zaten toplasan 5 ay giyiyorlar.sonra eskimeden küçülüyor.ilk çocuğa dünya kadar almıştım ilk heves diye.onları da lego da sattım.yıkar utuler giydirrim.onun parasiylada çocuklarıma birikim yaparım.karar verdim dünya hali paraya ihtiyacım olsa alın su cal caputlarimi makyaj malzemeleri desem kimse almaz ama kenarda altinim olsa satar acigimi kapatırım.çocuklarım var ve hiç biseyim garantisi yok gerçekten insan düşündükçe dank ediyor kafasina

Kendimi tanitayim
4 yıllık evliyim .. malesef 3 tüp tedavim oldu ama bebişim gelmedi.... çalışıyorum ayrıca cuma takımlarında kilo vermeye çalışıyorum.. birikim yapmak benim icin cok.zor ama küçük şeylerin bana dönüşümü büyük olduğundan tutumlu olmaya çalışıyoruz eşim ile abartmadan tabi ki ... 5 10 25 kuruşlar benim için çok kıymetlidir yol paramı ekmek paramı bazen aldığım kuru bakliyatimi karşılar damlaya damlaya göl oluru boşa dememisler

Hoşgeldin:)
Sende birikim ışığı gördüm ben:)
25 ve 30. Sayfalar arası tasarruf yöntemlerimi paylaştım, topiğin sahibi Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim çok azimli valla, çok güzel bilgiler aktardı bize. Hayırlı, bereketli bol birikimin olsun inş. AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ seni de bekleriz:)

Son düzenleme:
X